Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן VRF מיני תדיראן או טושיבה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותו מתקין, כאשר ציינתי בפניו את נושא רעש השסתומי התפשטות, אמר שזה שטויות.

יש לך  מזגן תאדירן?

כרגע הכיוון הוא -

מזגן מיני מרכזי טיפש -

אלקטרה מג'יק 40T עם מאייד שישב במקלחת וסלוטים בשני צדדי הסלון.

מתקין שעובד חזק עם אלקטרה.

מיצובישי אלקטריק vrf של pumy 140 לא ברור איזה דגם כי נדמה שיש שניים, אחד עם שני מאווררים ואחד עם מאוורר אחד .

1 יחידת שסתומים חיצונית.

4 יחידות עיליות גלויות של 25 מהסדרה אלגנטית

1 יחידה עיליות גלויה של 35 מהסדרה החכמה

מתקין יהלום של מיצובישי אלקון. נראה ממש ממש מקצוען, דייקן, פדנט. מקווה שהעובדים שלו כאלה.

נקודות פתוחות -

0. יש שליטה חכמה על העסק? חיבור לבית חכם כלשהוא?

1. צריך להבין הבדלים בין הסדרות עיליות גלויות של מיצו

2. אני רואה שיש בקטלוג דגם קטן יותר של 22 באחת הסדרות ולא 25, יש לי גם חצי חדר ועדיף בו כמה שיותר קטן. ויש מצב לפעמים שאני ממזג רק אותו מכל החדרים.

• תגובות 151
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, KipodYam כתב:

יש לך  מזגן תאדירן?

יש לחבר טוב שלי והוא סובל מזה בשוטף

הוא אפילו מדד רעש ויצא לו 37 דציבל ממזגן של 9600btu

המתקין שלך לא צודק

רוב המתקינים שמודעים לבעיה הזו מחייבים אל הלקוחות שלהם להוסיף שסתומים חיצוניים.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם (נערך)

תודה. גם ככה הייתי בטוח רק ב95% לרדת ממנו. עכשיו לגמרי שכנעת אותי.

רק שאלה- הקטע של השסתום זה קפיצות ותקתוקים, נכון? לא רעש קבוע? בתאדירן לא מצאתי מפרטים מפורטים כולל רעש וכו כמו שיש במיצובישי וזה מותג עולמי.

המתקין הפרטי, טען שמיצובישי עולה פי 2. אמר לי למה לקחת וחבל. נתן לי הצעה עם אלקטרה מיני טיפש לסלון ומיני vrf של תאדירן לחמישה חדרים, רק שיש לי הצעת זהה  באותו סכום כמעט רק עם האלקטרה הטיפש ומיצובישי vrf ממתקין יהלום.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 43 דקות, roy007 כתב:

יש לחבר טוב שלי והוא סובל מזה בשוטף

הוא אפילו מדד רעש ויצא לו 37 דציבל ממזגן של 9600btu

המתקין שלך לא צודק

רוב המתקינים שמודעים לבעיה הזו מחייבים אל הלקוחות שלהם להוסיף שסתומים חיצוניים.

אני רק הערה, 37 דציבל זו עצמת רעש מאוד מאוד נמוכה, כמעט "רמת רקע" ברב הבתים...

פורסם
לפני 27 דקות, computer_freak כתב:

נכון, אבל השאלה איזה מין רעש זה. אם מדובר ברעש לא רציף אלא תקתוקים, והוא מדד במוד מיצוע (שזה מה שעושים בדרך כלל), אז הוא יכול לכאורה למדוד רמת רעש נמוכה מאוד בזמן שהתקתוקים הספורדיים משגעים פילים. 

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

הקטע של השסתום זה קפיצות ותקתוקים, נכון? לא רעש קבוע?

זה רעש קבוע של זרימת גז

משהו מאד מעצבן

לפני שעה, computer_freak כתב:

לא יודע, אני לא מומחה לרעשים

בפועל זה בלתי נסבל

לפני שעתיים, KipodYam כתב:

המתקין הפרטי, טען שמיצובישי עולה פי 2. אמר לי למה לקחת וחבל. נתן לי הצעה עם אלקטרה מיני טיפש לסלון ומיני vrf של תאדירן לחמישה חדרים, רק שיש לי הצעת זהה  באותו סכום כמעט רק עם האלקטרה הטיפש ומיצובישי vrf ממתקין יהלום.

למה אתה לא לוקח כאופציה את טורנדו?

אני שומע לא מעט חוות דעת חיוביות מאנשים שהתקינו.

יש להם גם בקר חכם שיודע לנהל קבוצות וזה מאד נוח

פורסם

המיצובישי אלקטריק נראה קצת מיושן. אין חיבור חכם, בקר עולה עוד 400 שח ליחידה, זה כמו כרטיס שנכנס לתוך היחידה העילית.

אין תריסים אופקיים חשמליים, רק ביחידה כנראה יותר יקרה.

במערכות האחרות יש מנוע כיוונון תריסים אופקי?

מה שכן, זה נראה על הנייר כמו סוס עבודה ונמכר בכל העולם, עם 3 שנות אחריות מלאות.

פורסם (נערך)
בתאריך 19.3.2023 בשעה 20:39, roy007 כתב:

זה רעש קבוע של זרימת גז

משהו מאד מעצבן

לא יודע, אני לא מומחה לרעשים

בפועל זה בלתי נסבל

למה אתה לא לוקח כאופציה את טורנדו?

אני שומע לא מעט חוות דעת חיוביות מאנשים שהתקינו.

יש להם גם בקר חכם שיודע לנהל קבוצות וזה מאד נוח

רק רוצה ליישר קו בנושא תקנות תאדירן vrf ללא שסתומים.

לדעתי, כמו שזה ניראה, הרבה תלוי באורך הצנרת.

יכול להגיד שבשוטף, היו מעט מאוד רעשים מציקים של הטקטוק.

המתקין אצלי לא חסך בצנרת ולכל יחידת מזגן הוסיף עוד בערך מטר של צינור (מעל הגבס כמובן, ככה שלא רואים). לטענתו (שכניראה מתבררת הנכונה), זה דיי יבטיח את השקט בנושא הזה.

לא יכול להגיד שלא היו אף פעם את הרעשים האלו, אבל ממש לא באופן שגרתי ושוטף.

יכול להגיד שנורא חששתי מהרעש והדבר הכי טוב שאני יכול להציע זה ללכת לראות התקנה כזו של המתקין ולראות אם מרגישים משהו מוזר.

נכון לגבי כל מערכת שרוצים להתקין לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מחזיר חוב ומעדכן לגבי רכישה והתקנה מע׳ מיזוג vrf בדירת 5 חדרים חדשה.

את מסע הרכישה התחלתי אי שם ב-2022. בחנתי כל האפשרויות האפשריות ל-5 חדרים.

כמעט כל האפשרויות נפסלו עקב דרישות ברורות מאוד (שקט עד כמה שאפשר, שליטה נפרדת בחדרים, טמפרטורה שונה בחדרים ...)  כך הגעתי ל-vrf.

די מהר הבנתי שאיכות של התקנה הרבה יותר חשובה ממותג.  

לאחר קריאה ממושכת ברשת, בחינת של מספר מתקינים, הצלבת מידע ופגישה פיזית - הגעתי לאייל מענק המזגנים חטיבת vrf צפון.

אין כל ספק שאייל (טלפון 0508438323‬) הוא תותח-על, איש מקצוע בחסד עליון ובעל ידע מקיף שידע לתת תשובות ברורות לכל שאלה.

קיבלתי 4 המלצות נפרדות על החברה (כולל חבר מ-carsforum) ולאחר 2 פגישות סגרתי עסקה.

בגלל שנושא של מיזוג הוא סופר חשוב עבורי (עובד מהבית), מראש התמקדתי ברף העליון של מותגים - טושיבה, מיצובישי.

בחנתי גם טורנדו ותדיראן, אבל בסוף החלטית להוסיף קצת מבחינה כספית ולנסות לרכוש מותג איכותי שישרת אותי הרבה זמן (הסתכלות שלי קצת אחרת, בוחן נתון - כמה זה עולה לי לחודש...)

לבסוף בחרתי בטושיבה: 3 עיליים, 1 נסתר לחדר הורים ו-1 נסתר לסלון (5 חדרים).  נושא של רעש קריטי עבורי והוספתי 3 שסתומים למזגנים עיליים.

התקנה לקחה כשבועיים ברוטו כולל התקנה, התקנה מחודשת באחד מהחדרים עקב טעות תכנון (על חשבון החברה) הרצה, גבס, בדיקת חברה, התקנת סלוט.

מבחינת התנהלות של החברה - סופר מקצוענים. הייתה טעות בתכנון של מיקום באחת מהיחידות בדירה והתקנה בוצע במקום לא נכון.  תוך יום! באו והתקינו מחדש על חשבונם. מוצמד לך איש שרות אישי וכל שאלה או בעיה נפתרת בווצאפ כולל הזמנת טכנאי לבית במידת הצורך (אין צורך ליצור קשר מול נותן אחריות). באמת שפו!

שורה תחתונה - מרוצה מאוד. מעולם לא היה כל כך שקט ונעים בבית.  השוס הגדול  - זאת אפשרות להפעיל מיזוג לקור בחדר עבודה ומיזוג לחום בחדרי ילדים (היה מאוד שימושי בחודש מעבר - אפריל).

ענק המזגנים חטיבת vrf צפון - ממליץ מאוד.

עריכה אחרונה על ידי feel
  • אהבתי 3
פורסם
בתאריך 13.5.2023 בשעה 22:52, קורן בן אשר כתב:

תודה על העדכון. תוכל לחלוק, אם אפשר, כמה בערך עלה הכל קומפלט?

3 מזגנים עיליים - טושיבה
3 שסתומים
יחידה נסתרת בחדר הורים - טושיבה
יחידה נסתרת לסלון - טושיבה
גבס 20 מטר
התקנה

54K

הוספתי תשלום נוסף על ספוטים נוספים וגופי תאורה (כמובן זה לא חובה)

• אהבתי 1
פורסם

נשמע לא יקר. 

כמה כס/ וואט היחידה בחוץ והיחידה הנסתרת בסלון?

טושיבה יותר יקרים ממיצובישי אלקטריק יפן או ההיפך?

הקטע ההזוי - אני נתקלתי בערימת בעלי מקצוע שלא היה להם חשק לבוא לדירה או לתת הצעת מחיר על סמך תוכנית אדריכלית. כולל כאלה שהבטיחו לי ארבע פעמים הצעת מחיר ושיבואו וכו וכו. חלקם ממש לא רחוקים ממני, חלקם יותר רחוקים.

נתקלתי גם במתקין מאשדוד שפשוט לא מוכן לצאת מהעיר. כנראה שיש שם מספיק עבודה ויש מספיק פקקים... לפחות הוא לא מרח אותי כמו אחרים.

המתקין העצמאי שפעם עבדתי איתו התברר כיקר מאוד.

בסוף הלכתי על חברה מהיישוב, שקיבלתי עליה המלצות והוא מתקין יהלום אדום, כלומר בכיר.

לי הציעו מיצובישי יפן שבעצם מיוצר בתאילנד 5 יחידות בחדרים (4 קטנות ואחת טיפונת גדולה יותר בחדר שינה) ויחידה נסתרת בסלון ב70 נדמה לי.

לאחר התייעצות איתם בסוף הלכתי על מיני מרכזי טיפש on off לסלון ומיני  vrf מיצובישי לחדרים כדי שאם תהיה תקלה לא כל הבית יסבול. ההתקנה עדיין לא הסתיימה.

חייב לציין שהמתקינים מאוד מאוד מקצועיים, לא ילדים.

שימו לב שיש מיצובישי תעשיות כבדות שזאת חברה סינית לכל דבר ועם קו מוצרים שונה לחלוטין.

מתלבט אם להתקין אינטרנט, זה 400 שח לכל יחידת פנים, אולי לחדרים של הילדים, יש מצב שאולי בקושי לא שומעים את המזגן, 6 מהירויות והוא אמור להיות באמת שקט.

אגב, גיליתי שיש דירוג אירופאי ודירוג ישראלי. דירוג אירופאי מחמיר בהרבה, מבוצע במספר נקודות עבודה ולכן כמעט תמיד נמוך מהדירוג ישראלי הרגיל.

אז יש מצב שכל המזגנים הסיניים האלה, לא כאלה חסכוניים כמו שמתארים אותם.

פורסם
לפני 12 שעות, feel כתב:

3 מזגנים עיליים - טושיבה
3 שסתומים
יחידה נסתרת בחדר הורים - טושיבה
יחידה נסתרת לסלון - טושיבה
גבס 20 מטר
התקנה

54K

הוספתי תשלום נוסף על ספוטים נוספים וגופי תאורה (כמובן זה לא חובה)

נשמע סביר, זה די דומה להצעות אחרות שראיתי סביב מערכות VRF יפניות אחרות בגודל דומה. תכל'ס, בדיעבד אני חושב שזה הדבר הנכון לעשות, ואני מאלה שבד"כ אוהבים לעשות את הדבר הנכון במכה הראשונה גם אם זה קצת יותר יקר, אבל היו אילוצי תקציב, ופער של מעל 15K בכל זאת לא הולך ברגל.

בתאריך 13.5.2023 בשעה 21:51, feel כתב:

אין כל ספק שאייל (טלפון 0508438323‬) הוא תותח-על, איש מקצוע בחסד עליון ובעל ידע מקיף שידע לתת תשובות ברורות לכל שאלה.

צירוף מקרים מעניין, בדיוק היום ראיתי את הברלינגו שלו בפרוייקט שלנו, יש עליה מדבקה "אייל מנהל מחלקת VRF" או משהו כזה.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 6 שעות, KipodYam כתב:

שימו לב שיש מיצובישי תעשיות כבדות שזאת חברה סינית לכל דבר ועם קו מוצרים שונה לחלוטין.

הא? מיצובישי האבי מייצרת גם את הטנק היפני (דייקן מייצרת פגזים...), אין שום קשר לבעלות סינית. המבנה של מיצובישי מאוד מסובך

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_10

פורסם
בתאריך 15.5.2023 בשעה 17:44, KipodYam כתב:

נשמע לא יקר. 

כמה כס/ וואט היחידה בחוץ והיחידה הנסתרת בסלון?

סלון 47800 BTU - נסתר

הורים 15400 BTU - נסתר

חדרי ילדים 9600 BTU - עילי

בתאריך 15.5.2023 בשעה 17:44, KipodYam כתב:

טושיבה יותר יקרים ממיצובישי אלקטריק יפן או ההיפך?

טושיבה יותר זולה

בתאריך 15.5.2023 בשעה 23:58, shake כתב:

הא? מיצובישי האבי מייצרת גם את הטנק היפני (דייקן מייצרת פגזים...), אין שום קשר לבעלות סינית. המבנה של מיצובישי מאוד מסובך

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_10

בנושא המיזוג - יש מיצובישי HEAVY שנכנסו לא מזמן לשוק (אחריות ושרות טורנדו, אייל גם מתקין אותם) ויש ממיצובישי אלקטריק הותיקים בארץ 

• תוכן חדש...