Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על חיי מצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, shakedr כתב:

אתה חושב שאני עושה נכון שהתעקשתי על בוש (עולה לי 100 שח יותר, זה לא משנה לי הפער הזה בסכום)?

כן. גם ברכב של קרובת משפחה, סיד מ 2011 הלך מצבר שנפ. הוזמן בוש 60AH ושולם יותר כסף כמובן. 

הנכון הוא להחזיק בוסטר טוב בתא המטען. ככה לא תהיי תלויה באף אחד, אבל בוסטר טוב (של נוקו) יקר כמעט כמו מצבר. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, shakedr כתב:

אני תוהה מה קורה לשאר אוכלוסיית העולם. אם כל 2-4 שנים מצבר נגמר בפתאומיות, המון אנשים אמורים להתקע. אבל לא שמעתי אינסוף סיפורים כאלה מהסביבה שלי. יש להם דרך לזהות לפני שהבעיה במצבר קורית? אנשים מחליפים מצבר גם לפני שהוא נגמר?

מה שקורה זה שרכב, במיוחד רכב קצת וותיק לפעמים נתקע, אין לזה פתרון שמכסה 100% מהאפשרויות. 

המצבר לפעמים נותן סימנים מוקדמים כמו סטרטר חלש ולפעמים לא. 

השבוע אחרי התנעה עם בוסטר נכבה לי מנוע בזמן עמידה ברמזור, לפני כמה שנים רכב עם מצבר פיקס לא הניע בגלל בעיה בסטרטר, לפני עוד כמה שנים רכב עם מצבר וסטרטר פיקס לא הניע בגלל שהתקלקל השבב שבמפתח... במקרים אחרים רכב עם כל מערכת החשמל פיקס לא איפשר נסיעה כי היה פנצ'ר והיה צריך להחליף גלגל. 

בוסטר התנעה זה נחמד וזה נותן מענה לבעיה ספציפית של מצבר ריק כל עוד הסוללה של הבוסטר טעונה. צריך לזכור להטעין אותה אחת לכמה חודשים. 

רב מודד רק בשביל לבדוק מתח מצבר זה מיותר, כאמור גם לא תמיד זה יכול לתת אינדיקציה. 

אני מכיר המון מקרים של מכוניות שברגע שצריך להניע ולנסוע, לא מניעות ולא נוסעות מסיבה זו או אחרת. 

מה שעושים, אם יש לחץ זמן זה אפליקציה Get Taxi או אחרת בנייד, בכל האיזורים המרכזיים תוך 5-10 דקות המונית מגיעה. 

בכל מקרה, תקני בוסטר התנעה אבל אחד טוב זה מעל 500 שקל. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

ממש לא 500 שקל, אני קניתי כזה של baseus לי ולקרוב משפחה והוא עלה משהו כמו 160 לאחד ויש עליו פה ביקורות טובות בפורום.

עד עכשיו התניע פעם אחת את הפיאסטה שלי (אני אידיוט ושכחתי מאוורר שהאוטו לא מונע וישבתי מאחורה) קיה פיקנטו של חיילת שנתקעה, סיטרואן c3 דיזל של דוס ועוד פעם אחת שניסיתי להניע את האוטו שלי בלי המצבר בכלל בשביל לנסות כמה חזק המכשיר. בכל הניסיונות האלו האוטו הניע חלק ומהר מאוד.

איכשהו בלי המצבר מחובר הוא הניע טיפ טיפה יותר מהר מאשר שהמצבר שם.

פורסם
לפני שעתיים, Shab00 כתב:

ממש לא 500 שקל, אני קניתי כזה של baseus לי ולקרוב משפחה והוא עלה משהו כמו 160 לאחד ויש עליו פה ביקורות טובות בפורום.

חשבתי גם על הבסאוס, אני מרוצה באופן כללי מהמוצרים שלהם, וגם מהמנפח אויר בגלגלים שלהם. 

התלבטתי לגבי הנפח של הבוסטר  - 12 אלף מילי אמפר, טזרם פיק 1000 אמפר כי 

ראיתי בוסטרים אחרים עם ערכים גבוהים יותר. מצד שני אני יודעת שאם בסאוס הוציאו משהו כזה עם פרמטרים כאלה, סימן שזה מספיק. 

אבל הייתי שמחה להבין על הפרמטרים שלו - למה זה מתאים לרכב פרטי? ולמה מיותר בוסטר עם ערכים גבוהים יותר?

פורסם

לא הייתי ממליץ לך להתעסק עם רב מודד, מה שכן הייתי ממליץ לך זה לקנות בוסטר התנעה איכותי (נוקו חברה מומלצת)

לי יש בוסטר איכותי שאף פעם לא הציל אותי, אבל הציל הרבה פעמים את שכנים שלי.

היום הוא פחות רלוונטי לי כי אין לי מצבר באוטו

פורסם
בתאריך 6.9.2021 בשעה 11:00, shakedr כתב:

אני תוהה מה קורה לשאר אוכלוסיית העולם. אם כל 2-4 שנים מצבר נגמר בפתאומיות, המון אנשים אמורים להתקע. אבל לא שמעתי אינסוף סיפורים כאלה מהסביבה שלי. יש להם דרך לזהות לפני שהבעיה במצבר קורית? אנשים מחליפים מצבר גם לפני שהוא נגמר?

כל רב מודד (נגיד רב מודד לדברים בבית) יעשה את המדידה? (אני רוצה לדעת איזה פרמטרים לבדוק לפני שאני קונה)

אוהו, ועוד איך נתקעים. בקרוב מאוד עם ירידת הטמפרטורות תתחיל עונת המצברים המתים, תכנסי עוד חודש לקבוצה של הכנופצונים ותראי עשרה פוסטים ביום בנושא "מת לי המצבר".

לפעמים אפשר להסיק שהמצבר עומד למות לפני שהוא מת ממש, אבל מעטים אלה שמחליפים מצבר באופן יזום. רב מודד זה נחמד למי שמחזיק כבר כזה בבית; כפי שהוסבר, יכול לתת אינדיקציה מסויימת אבל לא מוחלטת. ולא הייתי שולח אדם מן היישוב לקנות מכשיר אבחון מצברים (שזה בדיוק מה שעשיתי הרגע, 150 ש"ח באמאזון).

מה אפשר לעשות?

1. להחזיק בוסטר (כבלים לתחושתי כבר פחות רלוונטי בימינו).

2. לשמור בטלפון את המספר של ידידים, אחוקים וכו'. (נבדק ונתגלה כיעיל ביותר.)

3. כדברי בוקי, גט טקסי...

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

כבלים לתחושתי כבר פחות רלוונטי בימינו

לפעמים אני רואה איך מישהו נתקע בשוליים של כביש כלשהו ומגיע חבר שרוצה לתת לו כבלים, בשביל זה הוא צריך לעמוד עם הרכב נגד כיוון התנועה על מנת להיות עם הפנים כלפי הרכב המחולץ. התמרון שהוא צריך לעשות מסוכן מאוד. גם במקרים אחרים לפעמים הרכב המחלץ צריך לעמוד במקביל לרכב המחולץ ולהפריע לתנועה.

אני לחלוטין לא ממליץ להשתמש בכבלים. 

פורסם
בתאריך 6.9.2021 בשעה 11:26, shakedr כתב:

כשהגיע המכונאי בדק קודם כמה מתח יש למצבר הישן - היה 9 וולט

עוד אפשרות היא שהוא התרוקן, ולא היו הרבה הזדמנויות טעינה.  אפשר היה לנסות להטעין אותו ולראות אם מחזיק.

נראה לי שאפשר לשלם קצת כדי להטעין (לא יודע, אולי 20-30 ש"ח?). או אולי יש למישהו מטען.

לפני 23 שעות, airwolf1980 כתב:

היום הוא פחות רלוונטי לי כי אין לי מצבר באוטו

מה כן? :)

לפני שעה, Buki כתב:

ומגיע חבר שרוצה לתת לו כבלים, בשביל זה הוא צריך לעמוד עם הרכב נגד כיוון התנועה על מנת להיות עם הפנים כלפי הרכב המחולץ.

למה לא כבלים ארוכים?

פורסם
לפני שעה, elera כתב:

עוד אפשרות היא שהוא התרוקן, ולא היו הרבה הזדמנויות טעינה.  אפשר היה לנסות להטעין אותו ולראות אם מחזיק.

נראה לי שאפשר לשלם קצת כדי להטעין (לא יודע, אולי 20-30 ש"ח?). או אולי יש למישהו מטען.

מה כן? :)

למה לא כבלים ארוכים?

יש לי כפתור שאם נגמר לי המצבר אני לוחץ עליו והוא מטעין לי את המצבר מהסוללה ההיברידית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 שעות, elera כתב:

למה לא כבלים ארוכים?

ולו בגלל שההתנגדות על עוד 4 או 5 מטר כבל (תלוי מה אורך המכונית המניעה) תגרום לזה שהזרם בכבלים יהיה נמוך ולא יאפשר הנעה.

פורסם (נערך)

פות"ש - טוב לדעת מה לעשות, ולא פחות חשוב - להבין מה לא כדאי לעשות לבד, כדי למנוע נזקים. 

לגבי המולטימטר - המכשיר שימושי בבית מפעם לפעם. לרכב יש מדי מתח פשוטים שעולים דולרים בודדים באיביי ובעליאקספרס, ושמודדים את מתח המצבר על ידי הכנסתם לשקע הצית. איני יודע מה מידת דיוקם, אבל אני מניח שהם יכולים לתת איזו אינדיקציה, במיוחד אם המתח משתנה.

מכל מקום, מצבר יכול להתקלקל באופן לא צפוי, או בגלל פריקה כאשר שוכחים לכבות אורות או סתם לא מתניעים תקופת מה, במיוחד אם המצבר כבר לא טרי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, elera כתב:

למה לא כבלים ארוכים?

כי הסט הסטנדרטי שמוכרים בכל מקום הוא משהו כמו 2 מטר וזה מה שיש לרוב האנשים שיש להם כבלים. 

פורסם
לפני 17 שעות, airwolf1980 כתב:

יש לי כפתור שאם נגמר לי המצבר אני לוחץ עליו והוא מטעין לי את המצבר מהסוללה ההיברידית.

אז כן יש מצבר. :)

לפני 7 שעות, dani666 כתב:

ולו בגלל שההתנגדות על עוד 4 או 5 מטר כבל (תלוי מה אורך המכונית המניעה) תגרום לזה שהזרם בכבלים יהיה נמוך ולא יאפשר הנעה.

אני מניח שהכבלים הארוכים עשויים כך שהם יפעלו בסדר. אם צריך, יותר עבים קצת כדי להוריד התנגדות, או נחושת במקום CCA.

פורסם
לפני 21 שעות, Buki כתב:

לפעמים אני רואה איך מישהו נתקע בשוליים של כביש כלשהו ומגיע חבר שרוצה לתת לו כבלים, בשביל זה הוא צריך לעמוד עם הרכב נגד כיוון התנועה על מנת להיות עם הפנים כלפי הרכב המחולץ. התמרון שהוא צריך לעשות מסוכן מאוד. גם במקרים אחרים לפעמים הרכב המחלץ צריך לעמוד במקביל לרכב המחולץ ולהפריע לתנועה.

במקרה כזה, נעמדתי על השוליים לפני הרכב התקוע, פירקתי את המצבר שלי ממקומו (3 דקות) והבאתי אותו ביחד עם כבלים עבים (כבלי רתכת) להתניע את התקוע.

אין כמו כבלים עבים. יצא לי לחלץ גם משאית קלה.

בוסטר זה סבבה כשתקועים אבל בוסטר באוטו, במיוחד בקיץ הישראלי, זה פצצה מתקתקת, ואני מעדיף שלא יהיה לי כזה באוטו.

:turn-l:
פורסם

מה לגבי נזקי פירוק מצבר? כאשר המצבר במכונית שלי הוחלף החשמלאי חיבר מקור מתח חיצוני עבור הדקות בהן לא היה מצבר מחובר. ברי לי שיש מערכות ש"לא אוהבות" להיות ללא אספקת חשמל, למשל מערכות שמע שננעלות תוך מספר דקות של ניתוק מצבר, ואני שואל לגבי מערכות יותר חיוניות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...