Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם 

אני מעוניין למכור את הרכב שלי לאדם פרטי שהוא טוען שהוא מכונאי רכב.

הוא עשה סיבוב על הרכב אבל הוא לא מוכן לקחת את הרכב בשום פנים ואופן למכון בדיקה ולהוציא על זה כסף.

הוא אמר לי שהוא רוצה לבוא עם ג'ק קטן , להרים את הרכב בעצמו בחנייה ולבדוק בעצמו את מה שהוא רוצה לבדוק. (שילדה ונזילות שמן)

במידה וירצה את הרכב , יביא לי כסף מזומן ומשם נלך לדואר להעברת בעלות.

מה אני עושה במקרה כזה ? יש נוסח של זכרון דברים של קניית רכב ללא בדיקה ?

איך אני מכסה את עצמי בעניין הזה ?

עזרתכם בבקשה.

פורסם

הקונה בדק את הרכב בעצמו,  ומצא אותו מתאים לצרכיו.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שיעביר לך בהעברת זה"ב.

על-פי חוק המזומן, המקסימום שמותר לך לקבל במזומן הוא 50000 ש"ח. לא יאפשרו לך להפקיד יותר, ושים לב שאתה חייב לגשת לסניף שיש בו קופה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

יש לבנאדם בעיה בבנק , לכן האופציה של העברת זה"ב לא רלוונטית.

הוא אמר לי שינסה לעשות לי העברה בנקאית דרך CHANGE , האם יעבור לדעתכם ?

מזומן אני לא מוכן לקבל בשום פנים ואופן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תהיה סופר זהיר עם הדברים האלה.

הוא לא נשמע כמו אדם מן היישוב.

מה זה אומר להעביר דרך צ'יינג'? אם יש לו בעיות בבנק איך ישלם לך 60k?

יש פה שאלה, שלי אין תשובה עליה, מה קורה אם אדם x קונה את הרכב אבל אדם y משלם. האם יש בעיה פוטנציאלית בעסקה כזו?

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, kfirg כתב:

הוא עשה סיבוב על הרכב אבל הוא לא מוכן לקחת את הרכב בשום פנים ואופן למכון בדיקה ולהוציא על זה כסף.

לפני שעה, kfirg כתב:

יש לבנאדם בעיה בבנק , לכן האופציה של העברת זה"ב לא רלוונטית.

הוא אמר לי שינסה לעשות לי העברה בנקאית דרך CHANGE , 

במקרה הנ"ל מהבהבת נורית אזהרה רצינית בצבא אדום בוהק.

המדריך לנורות האזהרה ברכב - אוטו

עריכה אחרונה על ידי eyalkar
  • אהבתי 1
פורסם

גם את הקליאו שלי קנו ללא בדיקה ואפילו לא עדינו זכרון דברים, המוכר היה מישהו המפורום, אבל אתה כן יכול לעשות זיכרון דברים,  ולציין שהקונה בדק את הרכב בעצמו לשביעות רצונו.

הוא לא יכול גם בצ׳ק בנקאי? 

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, kfirg כתב:

הוא אמר לי שינסה לעשות לי העברה בנקאית דרך CHANGE

מניח שמדובר על העברה בנקאית רגילה.  שים לב שהעברה כזו ניתנת לביטול תוך 3 ימי עסקים (!).  גם אם תראה שהכסף נכנס לך לחשבון (כמובן שאל תסמוך על מסמך מהצ'יינג' בלבד), רק אחרי שיעברו 3 ימי עסקים והעסקה לא בוטלה אתה יכול להיות רגוע.  אז תבהיר לו שגם אם יעביר בצ'יינג' אתה לא מוכן להעברת בעלות אלא אחרי שתראה שההעברה לא בוטלה (שיחכה 3 ימי עסקים).  מניח שלא יסכים לזה - אבל זו בעייה שלו.

לגבי הבדיקה העצמית - תחתים אותו על מסמך שבו יפורט שהוא זה שלא רצה לקחת את הרכב לבדיקה, שבדק אותו בעצמו, ורק לאחר הבדיקה העצמית החליט לקנות אותו.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם

יש מצב טוב שהכל יהיה בסדר 

ועדיין הייתי נמנע לעשות עסקים עם אנשים שכאלו 

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

אז בחזרה לנושא , אחרי שהבהרתי לו שאני מעוניין בהעברה בנקאית בלבד הוא אמר לי שינסה לעשות לי העברה דרך חשבון של חבר - האם זה בסדר ??

לא עלולה להיות בעיה עם זה ? הרי האוטו יהיה על שמו אבל בפועל מישהו אחר (החבר) שילם.

לגבי ה-change הבנתי שהוא ירד מהרעיון כי העמלה שם היא מאד גבוהה , מעל 1000 ש"ח להעברה.

לגבי הזכרון דברים -  מצאתי פורמט באינטרנט והנה אחד הסעיפים בו :

"הקונה מצהיר כי קנה ובדק את הרכב ומצא אותו לשביעות רצונו ומתאים לצרכיו ומוותר בזאת על כל 

טענת פגם לרבות טענת מום כלשהו באשר למצבו המכני והחיצוני של הרכב, וכי אין לו ולא יהיה לו כל תביעות עתידיות כלפי המוכר בגין הרכב."

האם הנוסח בסדר ?

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם

העברת זה"ב דרך חשבון של חבר - זה בסדר.

תענמוד על  כך שזאת תהיה העברת זה"ב. אתה צריך לראות אותה תוך כמה דקות בחשבונך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

גם אם מכרתי לו נבלה. והוא לא בדק זה בעיה שלו. למה הוא יכול לתבוע אותי?

או שאני טועה?

אני מכרתי פעם במזומן 40 אלף עד שלא הפקדתי לא שחררתי אותו פחדתי מכסף מזויף.

• תוכן חדש...