Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא אמר לי שאין לו בעיה לחכות עד שאני אראה את הכסף בחשבון שלי גם אם זה לחכות יום.

הבנתי שהעברת זה"ב זה באמת תוך כמה דק' , אבל במידה וזו העברה רגילה צריך לחכות 24 שעות נכון ?

בנוסף האם יש אפשרות לביטול עסקה מצידו כשמדובר על העברה רגילה ?

פורסם

העברה רגילה ניתנת לביטול תוך 3 ימי עסקים - לכן צריך לחכות 3 ימי עסקים כדי להיות בטוחים ב100% !!!
העברת זה"ב - מאד פשוטה לביצוע והכסף עובר תוך כמה דקות - ולא ניתנת לביטול כלל.
לדעתי אל תתפשר ותסכים רק להעברת זה"ב - אם הקונה לא מסכים לזה (או מתרץ שאין לו את המספר זה"ב או כל תירוץ אחר) - זה סימן לא טוב בכלל.
אפשר לעשות העברת זה"ב באפליקציה.
כל מה שהקונה צריך זה את המספר זה"ב שלך - שאתה יכול למצוא בחשבון שלך (באינטרנט/באפליקציה) מבעוד מועד.

פורסם

העברת זה''ב בלבד. יסייע מאד אם במקרה אתם באותו בנק. בכל מקרה אל תיקח כסף מזומן. סיבה נוספת היא העמלה הרצחנית שהבנקים גובים על הפקדות כאלה. בהצלחה

פורסם

תשמע

בגדול אתה מאוד צודק.

אבל בוא רגע נשים את הדברים על השולחן..

אם מדובר ברכב שלמשל בסכום של כ-20,000 ש"ח זה לא ביג דיל.

אין בעיה לקבל שטרות מזומן ללכת לספור אותם בצד עם חבר\בן משפחה שיעשה על הספירה בקרה, ולאחר שיש את כל הכסף לגשת לבנקט בסניף הבנק שלך ולעשות הפקדה לחשבון.

נניח לחלק את זה ל3 קבוצות עם שטרות.

זה גם בודק שכל השטרות חוקיים ולא מזוייפים וגם אתה רואה את הסכום המדוייק וזה מופקד לך ישר לחשבון.

משם- חתימה על זיכרון דברים והעברת בעלות.

פורסם

במקרה שלי מדובר על 60K לכן מזומן לא בא בחשבון.

אנסה לבקש העברת זה"ב , במידה ולא יצא לפועל לא תהיה עסקה.

שוב , הוא כנראה מבקש טובה מחבר והכסף לא יועבר מהחשבון של האדם שרוצה לקנות את הרכב אלא של החבר עצמו.

מקווה מאד שיסתדר לטובה.

פורסם

מכל הפרטים שנתת עד עכשיו, זה נשמע לי כמו בן אדם שבאמת מעוניין ברכב ולא מנסה לעשות עליך סיבוב.

אולי מקור הכסף שלו שחור, אולי יש לו חובות בחשבון בנק מעוקל בגלל גירושין או השד יודע מה, ולכן הוא לא יכול לשלם מחשבון בנק שלו.

אם הוא היה רמאי מקצועי הוא לא היה טורח להרים את הרכב על ג'ק. ולא היה הולך לצ'יינג' לבדוק אופציות וחוזר בגלל עמלה גבוהה.

הוא היה מגיע מוכן עם אמצעי התשלום המזוייף וסיפורים כדי להרגיע אותך.

יחד עם זה, תמשיך להתנהל בזהירות. אבל אני לא רואה שום סיבה לפסול את העיסקה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 8 שעות, kfirg כתב:

במקרה שלי מדובר על 60K לכן מזומן לא בא בחשבון.

אנסה לבקש העברת זה"ב , במידה ולא יצא לפועל לא תהיה עסקה.

שוב , הוא כנראה מבקש טובה מחבר והכסף לא יועבר מהחשבון של האדם שרוצה לקנות את הרכב אלא של החבר עצמו.

מקווה מאד שיסתדר לטובה.

מסכים איתך מאוד.

60,000 ש"ח אני גם לא הייתי לוקח סיכון, וגם לדעתי אתה לא יכול להפקיד סכום כזה בפעימות לבנק. זה ישר ידליק נורה אדומה לבנק.

הלוואי ויסתדר ושיהיה בהצלחה.

כמובן נשמח שתחזור לעדכן כאן במתרחש..

פורסם

הבנאדם נעול על האוטו ברמה מאד גדולה , הוא כבר רוצה לקחת אותו , רק השלב של התשלום קצת מסובך איתו.

אני כמעט בטוח שמקור הכסף שלו הוא שחור לכן הוא גם רוצה להיפטר מהמזומן שיש לו , לכן גם ציין שיש לו איזו בעיה עם הבנק וכד'.

אגב סתם לידע כללי , הוא הלך ל- change , אמר לו שם הבחור , אין לי בעיה להעביר לך את כל הסכום (62K) אבל עם עמלה של 3000 ש"ח! (כמובן שהוא ויתר על הרעיון).

מקווה מאד שהוא יצליח לארגן לי העברת זה"ב מסודרת דרך חבר שלו.

במידה ולא יצליח האופציה היחידה שנשארה לי זה ללכת איתו ביחד לבנק , להפקיד 50K במזומן ואז את ההפרש (12K) לקבל ליד מבלי להפקיד. (האופציה שאני הכי פחות רוצה)

פורסם

סתם שאלה -

באיזה רכב מדובר? נתונים כלליים? 

כי אם מדובר במשהו סחיר ושווה, בהחלט אולי עדיף לך לוותר עליו ולהמתין לקונה הכשר הבא

פורסם
לפני 23 שעות, kfirg כתב:

מה אני עושה במקרה כזה ? יש נוסח של זכרון דברים של קניית רכב ללא בדיקה ?

איך אני מכסה את עצמי בעניין הזה ?

עזרתכם בבקשה.

בגדול, אין לך צורך לכסות את עצמך. מי שקונה אחראי לא לבצע את העסקה עד שהוא סמוך ובטוח שהוא שלם איתם. 

בקטן, אפשר לחתום על זכרון דברים גנרי שניתן להוריד מהאינטרנט.

לפני 20 שעות, electric כתב:

יש פה שאלה, שלי אין תשובה עליה, מה קורה אם אדם x קונה את הרכב אבל אדם y משלם. האם יש בעיה פוטנציאלית בעסקה כזו?

אין עם זה שום בעיה. לא אכפת לי (ולחוק) מה אנשים עושים עם הכסף שלהם ומה אנשים אחרים עושים עם הרכוש שלהם. כמו שמאמוש יכולה לשלם עם האשראי של אבוש בחנות, ככה אדם א' יכול לשלם על רכב שרוכש אדם ב'.
*בהינתן שמדובר בכסף שהושג בצורה חוקית ושולם עליו המס והסחורה/רכוש הם חוקיים וכל הבלה בלה בלה הזה. 

לפני 20 שעות, eyalkar כתב:

המדריך לנורות האזהרה ברכב - אוטו

זאת לא נורת אזהרה קלאסית. תוריד ת'אמברקס, בנאדם.

לפני 16 שעות, kfirg כתב:

"הקונה מצהיר כי קנה ובדק את הרכב ומצא אותו לשביעות רצונו ומתאים לצרכיו ומוותר בזאת על כל 

טענת פגם לרבות טענת מום כלשהו באשר למצבו המכני והחיצוני של הרכב, וכי אין לו ולא יהיה לו כל תביעות עתידיות כלפי המוכר בגין הרכב."

האם הנוסח בסדר ?

כן. זה הנוסח הסטנדרטי

לפני 13 שעות, Matan1515 כתב:

אם מדובר ברכב שלמשל בסכום של כ-20,000 ש"ח זה לא ביג דיל.

נא לקרוא את הנושא לפני שמגיבים.

לפני 35 דקות, kfirg כתב:

העסקה נפלה , הוא לא הצליח להסתדר עם הכסף בהעברה.

תודה לכולם

עכשיו אתה אומר?! אחרי שציטטתי את כל זה? 
ז**, אני עונה בכל זאת.

• מצחיק 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני כשעה, kfirg כתב:

העסקה נפלה , הוא לא הצליח להסתדר עם הכסף בהעברה.

תודה לכולם

אולי משמים נמנעה ממך עוגמת נפש 

בסוף יבוא ה"באשערט" שלך

תקרא מה נכתב לאחרטנה בפרוג....
אז תקראו מה קרה לנו. סיפור טרי מלפני קצת יותר משבוע, ותבינו מה זה נוכלות.
קנינו לאחרונה עגלת בוגבו בי 5 בצבע אפור מלאנז' עם שלד אפור בהיר.
לאחר כחודש מהקניה (עדיין לא פתחנו אותה) התחרטנו על המחיר הגבוה שהשקענו בה והחלטנו ללכת על משהו זול יותר.
פרסמתי מודעה ביד 2 שאני מוכרת עגלה חדשה באריזה עם אחריות לשנתיים.
מתקשר אדם ושואל אותי: היא חדשה לגמרי? הא מצוין. אומר שהוא גר ביוקנעם והוא צריך את זה דחוף דחוף, ובחנות לידו זה אזל מהמלאי.
סיכמנו שיעשה לי העברה בנקאית ע"ס 4000 ש"ח וישלח אסמכתא למייל שביצע העברה, ואני אשלח לו את זה עם מונית שהוא יזמין על חשבונו ליוקנעם.
ואכן- קיבלתי למייל את האסמכתא ובתוך רבע שעה הגיע נהג מונית ערבי, העמיס את העגלה ונסע.
ונחשו מה? עובר יום ויומיים והכסף איננו, בשיחה עם הבנק- הם לא ראו פעולה כזו ומספר החשבון שבאסמכתא לא קיים.
האסמכתא היתה מזויפת.
עקבותיו של הנוכל נעלמו. קו הפלאפון שלו מנותק. אין שום דרך להשיג אותו...

אז למי שקונה ולמי שמוכרת ביד 2-
אל תתנו כסף לפני שאתן רואות מוצר,
ואל תתנו מוצר לפני שאתן רואות את הכסף....

אנחנו למדנו בדרך הקשה.....
פורסם

אוקיי אני מעדכן שיש התפתחות ,  אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

היום התקשר אליי אדם ממספר X שהתעניין ברכב, שאל אותי שאלות סטנדרטיות = מאיפה אני , מה מצב הרכב ומה מחירו ?

ואז הגיעה שאלת מליון הדולר :

"במידה ואנחנו מסתדרים על התשלום , איך אתה רוצה לקבל את הכסף" ? 

עניתי מיד = בהעברה בנקאית בלבד.

משם נוספה השאלה - "באיזה בנק אני" ? ולאחר שהשבתי לו החלטנו להיפגש מחר. (הוא רצה כבר להגיע היום אבל אני לא יכולתי).

לאחר בדיקת מס' הטלפון של המחיייג באפליקציית Me גיליתי ששם המשפחה שלו זהה לבחור שהיה אצלי השבוע (זה שהחליט לוותר על הרכב כי לא הסתדר עם הכסף ורצה לשלם רק במזומן).

אני בטוח במילון אחוז שמדובר על בן משפחה שלו ושהוא קשור אליו חד משמעית.

השאלה היא מה כל מטרת ההצגה הזו וההעמדת הפנים של מישהו שמתעניין ברכב ולהגיע עם נציג אחר מטעמו ?

להוריד במחיר אני בטח ובטח לא אוריד להם (הרי הם כבר יודעים מה המחיר הסופי שלי עוד מהעסקה הראשונה).

דעתכם בבקשה..

פורסם

אלא אם כן שם המשפחה שלהם נפוץ כמו "כהן", משהו פה מריח כמו עקיצה שמתבשלת אם כי אני לא יודע להסביר מה טיבה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

מדובר על המגזר .. יותר מזה אני יכול להגיד לך שמס' הפלאפון שלי לא מפורסם במודעה כלומר אף אחד לא יכול לקבל אותו ..

מסרתי את המספר רק לבנאדם שנפגשתי איתו השבוע.. לכן אמרתי - מיליון אחוז שמדובר בו.

העניין הוא שאני יכול להתעקש על העברת זה"ב .. עד שהכסף לא יהיה בחשבון שלי לא תהיה העברת בעלות..

בגלל זה כנראה גם הוא התעניין לאיזה בנק אני שייך.

אבל אני תוהה - מדוע הבחור שהיה איתי בפגישה השבוע לא חזר אליי ואמר לי - " השגתי את הכסף , אני יכול לעשות לך העברה בנקאית ונתקדם. ??

עריכה אחרונה על ידי kfirg
  • תוכן חדש...