Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאן בפורום אנשים ישרים אז לא נדע להסביר לך מראש איזו עקיצה מבשלים פה. מכל המידע שמסרת משהו מריח לא טוב, אני הייתי נסוג מהעיסקה או לפחות בודק בשבע עיניים כל צעד - למשל דורש לבצע את העברת הזהב בסניף שלי ומוודא פיזית שהכל בסדר.

• רעיון טוב! 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני לא הייתי פוסל, אם דוד שלו/אח או לא משנה מי יעביר לך בהעברת זהב/צ״ק בנקאי. אז לא משנה ממי הגיע הכסף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צ'ק בנקאי רק אם אתה נוכח בהנפקה שלו ומקבל אותו ישירות מידי פקיד הבנק.

במגזר יש שמות העשרות אלפי עותקים. למשל "זועבי" זה חצי נצרת ועוד 7 כפרים בגליל התחתון. כל ואדי ערה זה 4 חמולות. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מבחינתי גם אם זו העברה רגילה אני אומר לו שהוא לא יקבל את הרכב עד שעובר יום עסקים אחד ושהכסף כבר בחשבון שלי.

הבנתי שיש לו אפשרות לעשות ביטול עסקה עד השעה 18:00 של אותו יום שביצע את ההעברה. (במידה וזו העברה רגילה).

לגבי השמות הזהים - בטוח מדובר באותה משפחה , כנראה דוד או אח כי לא נתתי את המספר לאף אחד. (המספר לא פורסם במודעה).

פורסם

קח בחשבון שאם העברת כסף רכילה מבוצעת בסוף שבוע, זה יכול לקחת עד יום ראשון כמו קרה לי בתור קונה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין בעיה , אני חושב שמחר בכל מקרה לא תהיה העברה כלשהי כי זה יום קצר ..

אם נעשה זה יהיה רק ביום ראשון ואז במקרה הטוב נמתין עד יום שני (במקרה של העברה רגילה)

אעדכן כמובן.

פורסם

לא הייתי נותן לאדם הזה לגעת ברכב.

בוודאי לא להגביה אותו עם ג'ק ולזחול תחתיו.

בתור התחלה - רוצה להגביה? שיביא חמורים ויעשה את זה כמו שצריך.

אבל, גם עם חמורים לא הייתי נותן לו לגעת.

הוא רוצה לבדוק את הרכב?

אין בעיה. צור קשר עם מוסך שאתה בוחר.

תשאל שם אם אפשר לפנות לך 10 דקות עם הליפט.

עובדי המוסך יגביהו את הרכב, הרוכש יסתכל איפה שרוצה להסתכל - תוך כדי פיקוח שלך.

תשלום למוסך של 50-100 ש"ח יסגור את הסיפור הזה. כמובן, על חשבון הקונה.

אם גם את הסכום הזה הוא לא רוצה לשלם, הייתי אומר לו בהצלחה ולא מבזבז עוד זמן.

בנוגע למסמך משפטי. אפשר לכתוב מה שתרצה. זה באמת לא משנה.

אפשר להוסיף משהו בסגנון, במבוא של המסמך:

ציטוט

והואיל   :     והקונה מצהיר בזאת כי ניתנה לו האפשרות שהרכב ייבדק במכון בדיקה מורשה;

והואיל   :     והקונה מצהיר בזאת כי מצא את הרכב מתאים לצרכיו;

שים לב למילה "כי ניתנה לו האפשרות".

ובגוף ההסכם לכתוב משהו כמו:

ציטוט

1. הקונה מצהיר בזאת כי ראה את הרכב ובדק את מצבו המכני והחיצוני של הרכב.

2. הקונה מצהיר בזאת שניתנה לו האפשרות שהרכב ייבדק במכון בדיקה.

3. הקונה מצהיר בזאת כי בדק את הרכב בעצמו ו/או ע"י וכי הוא רוכש את הרכב במצבו כפי שהוא (As-Is) מכל בחינה שהיא (לרבות מבחינה פיזית, משפטית, מכאנית).

4. הקונה מצהיא בזאת שערך כל בדיקה שנדרשה לו וכי אין ולא יהיו לו טענות, מכל מין וסוג שהוא, כלפי המוכר ו/או כל מי מטעמו בקשר עם הרכב לרבות בקשר עם מצב הרכב, ובכלל זה לא יהיו לו טענות בדבר פגמים גלויים /ו או נסתרים כלשהם ברכב.

במהלך הדיון כתבת שתפקיד 50K במזומן ואת ה-12K הנוספים תשאיר בכיס.

פעולה כזו היא עבירה על החוק.

אתה יכול לבצע עסקה במזומן (כאשר שני הצדדים הם אנשים פרטיים, לא עוסקים) בסכום של עד 50K.

אם העסקה גבוהה יותר מ-50K, אפשר רק 10% במזומן והיתר באמצעי אחר. 

לכן, אם העסקה 62K, מותר 6,200 ש"ח במזומן והיתרה באמצעי תשלום אחר.

לא רואה שום סיבה להסכים להעברה בנקאית. 

העברה רגילה? מבחינתי - זה מפיל את העסקה. למה לך להכנס לזה?

באמת לא מובן. 

אם הוא יכול לבצע את העסקה בהעברה בנקאית מחשבון של אדם אחר, הוא יכול לבצע את אותה פעולה אבל בהעברת זה"ב.

מה זה משנה אם הלקוח אומר לבנק שיעשו העברה בנקאית או העברת זה"ב? ההבדל הוא שקלים בודדים בעמלה שהבנק גובה. יודע מה? תפחית לו 10 ש"ח מהמחיר ושיעשה העברת זה"ב.

כמובן, בהסכם הכתוב, לציין שהתשלום מגיע מחשבונו של אדם X ובעלות הרכב תועבר לאדם Y.

במקרה כזה, לענ"ד, כל הגורמים הקשורים בעסקה צריכים להיות חתומים על ההסכם.

אתה לא רוצה להתעורר יום אחד ו-X יגיע ויגיד - העברתי לך 62K בהעברת זה"ב ומעולם לא הבאת לי את הרכב (טכנית זה נכון.... לך תתחיל להסביר שבכלל מכרת את הרכב לאדם Y ובלה בלה בלה).

פורסם
לפני כשעה, G Gabi כתב:

כמובן, בהסכם הכתוב, לציין שהתשלום מגיע מחשבונו של אדם X ובעלות הרכב תועבר לאדם Y.

במקרה כזה, לענ"ד, כל הגורמים הקשורים בעסקה צריכים להיות חתומים על ההסכם.

אתה לא רוצה להתעורר יום אחד ו-X יגיע ויגיד - העברתי לך 62K בהעברת זה"ב ומעולם לא הבאת לי את הרכב (טכנית זה נכון.... לך תתחיל להסביר שבכלל מכרת את הרכב לאדם Y ובלה בלה בלה).

למשהו כזה התכוונתי כששאלתי (בעמוד 2 של השרשור, לא יודע איך מצטטים פעמיים🥴) האם זה עלול להיות בעייתי. 

אני חייב להגיד שהחשש שגבי מציג פה נשמע לי יותר הגיוני (ברמת ההיגיון בלבד, אינני בקיא בחוק) מתגובות קודמות שאמרו שאין שום בעיה ומה אכפת לי מי משלם.

לגבי בן המשפחה המתקשר יכול להיות שהוא מנסה להתיש אותך, כלומר שתראה שכל המתעניינים הרציניים מעוניינים להתקדם ואתה כל כל הזמן מפיל את העסקה על העברת זהב אז אולי תחשוב לעצמך להתפשר.

הסבר אפשרי נוסף זה שהוא לא מאמין לך שההתעקשות שלך היא באמת על דרך ההעברה אלא שאתה לא רוצה למכור לו מסיבה אחרת והוא מנסה לבדוק האם אתה זורם עם קונה אחר.

ברקע יכול להיות פער אמיתי ואותנטי בהבנה מה מפריע לך.

סיפור שלי לדוגמא: לא מזמן מכרתי רכב. הגיע קונה פוטנציאלי חביב מאוד מהמגזר שרצה לשלם בהעברת 2 צ'קים של לקוחות שלו אלי (הם היו ללא ציון מוטב וללא קרוס למוטב בלבד) ואת היתרה להשלים בהעברה בנקאית. סירבתי כמובן וביקשתי שנבצע העברת זה"ב. הוא מייד הסכים והתקדמנו (בסוף העסקה נפלה בגלל שטות אחרת). הוא היה אחלה בנאדם,  רציני מאוד והייתי מוכר לו בכיף. במהלך השיחה שלנו ניכר שהוא באמת לא הבין מה הבעיה בלשלם לי איך שהוא הציע.

Having said that,  כמו שאמרתי גם קודם: זהירות מירבית. אל תתן ל"לחץ" לגרום לך להתפשר

הדרישה שלך לגיטימית לחלוטין וכאדם מן היישוב אין לך שום סיבה להסתבך עם חוק המזומן כדי לפתור למישהו אחר את הצרות שלו. 

פורסם

מכרתי רכב לצמד סוחרי רכב חביבים מהמגזר. בגלל שהיה תור בדואר של שעה שוחחנו על דא ועל הא. במגזר מאוד נפוץ תשלומים במזומן ושיקים.

שם כנראה יש חברה שיודעים לגבות בדרך יעילה שיק סורר....

מה הבעיה הכל כך גדולה שלך עם המזומן. כמעט 100% שזה כסף שחור (במיוחד במגזרים מסוימים)

תביא אתך חבר מגודל תספור את הכסף בנחת וסע לשלום.

50 תפקיד ושבוע אחרי 12 לא ביג דיל אלא אם כן יש לך רכב סופר מבוקש.

כמו שאמרו לפני העברה בנקאית רגילה זה מתכון להישאר בלי רכב וכסף.

חשוב לציין גם שיקים בנקאיים זויפו לא פעם.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 17 דקות, yd b-4 כתב:

מכרתי רכב לצמד סוחרי רכב חביבים מהמגזר. בגלל שהיה תור בדואר של שעה שוחחנו על דא ועל הא. במגזר מאוד נפוץ תשלומים במזומן ושיקים.

שם כנראה יש חברה שיודעים לגבות בדרך יעילה שיק סורר....

מה הבעיה הכל כך גדולה שלך עם המזומן. כמעט 100% שזה כסף שחור (במיוחד במגזרים מסוימים)

תביא אתך חבר מגודל תספור את הכסף בנחת וסע לשלום.

50 תפקיד ושבוע אחרי 12 לא ביג דיל אלא אם כן יש לך רכב סופר מבוקש.

כמו שאמרו לפני העברה בנקאית רגילה זה מתכון להישאר בלי רכב וכסף.

חשוב לציין גם שיקים בנקאיים זויפו לא פעם.

אני עדיין לא רואה מה הבעיה עם העברה בנקאית רגילה כאשר אני אחכה עד סוף היום 18:00 ולא אעשה העברת בעלות לפני כן.. אגב כמובן שאתעקש על זהב בלבד.. נראה אם יסכים. אגב אפרופו סוגיית מי משלם ומי קונה.. אני זוכר שאת הרכב שלי קניתי מהכסף בחשבון שלי אבל על הנייר הבעלות הועברה על שם אבא שלי.. לא הייתה בעיה מיוחדת. 

פורסם (נערך)

yd b-4 -

למה? למה להציע את מה שהצעת בנוגע להפקדה של 50K ואז הפקדה נוספת של 12K?

איך בדיוק - ברמה הפרקטית - זה יקרה?

יגיע המוכר לבנק, מוציא מהכיס שלו 50K במזומן.

הפקיד מסתכל עליו, שואל - מה זה? 

הלקוח עונה - כסף. בבקשה להפקיד לחשבון שלי.

הפקיד שואל - מאיפה?

הלקוח עונה - מכרתי את הרכב שלי.

הפקיד שואל - בכמה?

הלקוח עונה - 50K

הפקיד אומר - אוקיי, מעולה. בבקשה הצג חוזה מכר לראות שזה בין אנשים פרטיים ולא עם עוסק.

הלקוח מתחיל לגמגמם.... אמ.... לא עשינו חוזה. זו הייתה עסקת ג'נטלמנים. לחצנו ידיים.

הפקיד אומר - צר לי. אני לא יכול להפקיד את הכסף בלי הוכחות ברורות למקורו.

למה הלקוח אומר עסקת ג'נטלמנים? פשוט מאוד.

הלקוח לא ישלוף לו את המסמך החתום שכתוב שם שהעסקה 62K.

אם העסקה 62K, איך בדיוק הועברו 50K מזומן? זה לא חוקי.

yd b-4 - השלב הבא שתציע לו יהיה שיחתמו מסמך משפטי על סכום של 48K ואת היתר יעבירו "מתחת השולחן"??

אין לי מושג כמה יצא לך להתעסק עם חוק איסור הלבנת הון. בייחוד בעשור האחרון.

אבל. בחייאת, למה? למה להציע לעשות עסקת מזומן?

למי יש כח לכאב ראש הזה.

כמו שהרוכש מצפה מהמוכר שהרכב יהיה נקי ממשכון, כך המוכר יכול לצפות מהרוכש שהכסף יעבור בדרך המלך.

נקודה.

נכון. גם המחאות בנקאיות זוייפו. לכן, כתב מי שכתב מוקדם יותר בדיון, לראות את הפקיד מדפיס את ההמחאה ומגיש אותה לקונה. בתוך סניף הבנק.

אבל. אם כבר נמצאים בסניף הבנק, שפשוט יעשו העברת זה"ב וזהו.

kfirg -

אולי אני אדם ציני וחשדן ולא סומך על אנשים שאין לי מושג מי הם.

אם הניסיון האישי שלך והרכב שקנית מכספך והבעלות על שם אדם אחד משקיט את החשש שהעליתי קודם - אז סבבה לך.

במקרה שלך, אתה אדם ישר. אז הכל בסדר.

אתה שילמת, הבעלות עברה לאדם אחר.

אתה לא תעשה צרות מכיוון שאתה אדם ישר.

אבל, לו ולא היית אדם ישר. אחרי שבוע היית פונה למוכר ואומר לו בטון חביב מאוד -

הלו הלו, נתתי לך כסף! איפה הרכב שלי?

מה המוכר יגיד? אין לי את הרכב יותר? העברתי בעלות לאדם שלישי [אז מה אם מדובר באבא שלך. אתם ישויות משפטיות נפרדות.]?

אתה העברת כסף. אתה רוצה לראות תמורה לכסף.

עכשיו אין לך לא כסף ולא בעלות על רכב.

דרך נוספת להתמודד עם זה - בעת העברת בעלות, אפשר לרשום שני בעלי רכב.

אין לי מושג אם זה אפשרי בעת העברת בעלות בדואר או שלשם כך חייבים להגיע למשרד הרישוי.

מהזכור לי, בוודאי זה לא אפשרי דרך האזור האישי באתר האינטרנט של השירות הממשלתי.

באופן הזה, אתה עושה הסכם משפטי עם המשלם בפועל. עם האדם שהכסף יוצא מחשבון הבנק שלו.

בהסכם להוסיף סעיף שבעת העברת בעלות יירשמו שני לרכב שני בעלים חדשים. המשלם בפועל והאדם הנוסף שאישית, על בסיס הדברים שכתבת פה, לא הייתי מוכר לו את הרכב שלי כי כל הסיפור הזה מוזר מידי.

כמובן במבוא של ההסכם יש להוסיף את כל הצדדים וגם בחתימה הצדדים כולם יחתמו.

לא מובן מדוע אתה מסכים להתפשר על העברה בנקאית 'רגילה'.

אם המשלם עושה העברה בנקאית, למה שלא יעשה העברת זה"ב ותסגרו הכל ב-10 דקות?

מבחינת הפרוצידרה, התוספת בשביל העברת זה"ב היא שקלים בודדים ובנוסף צריך את מספר ה-IBAN ושם בעל החשבון באנגלית, תוכל למצוא את הפרטים האלו באזור האישי בניהול החשבון שלך.

אם רוכש מתעקש לא לעשות העברת זה"ב, לי זה מוזר. מאוד. מבחינתי זו נורת אזהרה.

העברת זה"ב היא נוחה ופשוטה לביצוע. גם ככה הרוכש יצטרך ליצור קשר עם הבנק שיאשרו לו העברה בסך 62K. שפשוט יבקש לעשות זאת בהעברת זה"ב וזהו.

electric

איך לצטט פעמיים?

הנה:

ezgif.com-gif-maker.gif.4655a9bf514e864fc006b87a7f3ed324.gif

שים לב שבאפשרות הזו לא מופיע את מי מצטטים, אלא פשוט כתוב שמדובר בציטוט.

עריכה אחרונה על ידי G Gabi
  • אהבתי 1
פורסם

מה ההבדל בין שאדם שיגביה עם גק לבין החלפת גלגל? פשוט לוודא שהגק במקום מותקן במקום המיועד לו.

ולהיות קרוב אליו להיסתכל מה הוא עושה.

פורסם

@G Gabi תודה על כל ההסברים , אכן אתעקש על העברת זה"ב בלבד בכדי שהעסקה תצא לפועל כבר ביום א' במידה והוא ירצה לקחת את האוטו.

לגבי הזכרון דברים , אני אכן מתכוון להחתים אותו ולשאול אותו מראש אם הבעלות אכן עוברת על שמו או על מישהו אחר. (הלוואי ועל שמו - זה שמשלם)

אגב, אני חושב שבמקרה שלי יש להם קצת בעיה לקרוא עברית אז הם לא כל כך יודעים בדיוק על מה הם חותמים.. 

בפעם הראשונה שלחתי לנציג הראשון את הזכרון דברים לווצאפ והוא שאל במה מדובר ועל מה הוא חותם ? הייתי צריך להסביר לו מעט  ואז בסוף הוא ענה "טוב בסדר"..

בסוף העסקה נפלה על זה שהוא לא הסתדר לעשות לי העברה בנקאית.

להלן הזכרון דברים שאני רוצה לחתימו , אם יש סעיף כלשהו להוספה , אשמח אם מישהו יעזור לי לנסח אותו ואז אוסיף אותו בעזרת copy - paste.

זכרון דברים לקניית רכב 

צד א: בין המוכר

שם ומשפחה: _______________כתובת: ________________ת.ז:_________________

צד ב: בין הקונה

שם ומשפחה: _______________כתובת: ________________ת.ז:_________________

מוסכם בין המוכר לבין הקונה כדקלמן:

1.     המוכר מצהיר ומתחייב להעביר לקונה רכב מסוג ודגם __________________________     מספר הרישוי _____________ מס' שילדה ______________________ שנת יצור _______

2.      המוכר מצהיר כי הינו הבעלים החוקי של הרכב הרשום.

3.      המוכר מצהיר שפרטי הרכב הנ"ל תואמים לאלה המופיעים ברישיון המקורי ובמשרד הרישוי.

4.      המוכר מצהיר כי הוא הבעלים מס' ___ של הרכב וכי הרכב היה בבעלות פרטית בלבד.

5.      המוכר מצהיר כי הרכב נקי מכל חוב, שיעבוד, עיקול / קנס או זכות של צד שלישי ובמצב זה יועבר           לקונה. במידה ויתברר כי על הרכב רובצים חובות, עיכובים או הגבלות אחרות, מתחייב המוכר לסלקן מיידית.

6.      המוכר מצהיר כי הרכב הנ"ל לא היה בתאונה שגרמה לרכב נזק משמעותי הכולל ירידת ערך של  חברת הביטוח עקב תאונה.

7.    הקונה מצהיר כי ראה ובדק את הרכב, ומצא אותו לשביעות רצונו ומתאים לצרכיו ומוותר בזאת על כל טענת פגם לרבות טענת מום כלשהו באשר למצבו המכני והחיצוני של הרכב, וכי אין לו ולא יהיו לו כל תביעות עתידיות כלפי המוכר בגין הרכב.

8.    תמורת הרכב הנ"ל ישלם הקונה סך של ____________ בש"ח ובמילים: _________________ עם חתימת הצדדים על העברת הבעלות לידי הקונה.

9.   הקונה מודע לכך, שמרגע העברת הבעלות הביטוח שהיה על שם המוכר מבוטל וביטוח הרכב על שמו הוא באחריותו.

10. הוצאות העברת הבעלות יחולו על הקונה.

ולראייה באו שני הצדדים על החתום:

המוכר: _______________חתימה: _______________ת.ז_______________

הקונה: _______________חתימה: _______________ת.ז_______________

פורסם (נערך)

האם הניסוח הזה בסדר  ?

8.    תמורת הרכב הנ"ל ישלם הקונה סך של ____________ בש"ח ובמילים: _________________ עם חתימת הצדדים על העברת הבעלות לידי הקונה.

9.   התשלום יגיע מחשבונו של מר ______________  ת.ז ______________ ובעלות הרכב תועבר למר ______________ ת.ז ______________.

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם

בתאריך 27.8.2021 בשעה 03:22, G Gabi כתב:

yd b-4 - השלב הבא שתציע לו יהיה שיחתמו מסמך משפטי על סכום של 48K ואת היתר יעבירו "מתחת השולחן"??

אין לי מושג כמה יצא לך להתעסק עם חוק איסור הלבנת הון. בייחוד בעשור האחרון.

אבל. בחייאת, למה? למה להציע לעשות עסקת מזומן?

למי יש כח לכאב ראש הזה.

לכתחילה עדיף העברת זה"ב וזהו. זה ברור!

אני הייתי תקוע עם רכב לא מבוקש במצב לא מבוקש (B4 עם 270 אק"מ). באו סוחרים עם מזומן (והציעו סכום יפה) בלי בדיקה ובלי נעליים. אמרו לי בפרצוף- במגזר חשוב שהרכב נראה יפה, והוא נראה יפה.

נו מה עכשיו אני אתעקש על העברת זה"ב ? לא יקרה...

ספרנו את הכסף בדואר. הפקדתי בכמה פעימות במכונה ופה נגמרה הדרמה.

לאן הגעתם חוזה מכירה/חתימות למה זה טוב בכלל. 

ושוב לא דין עסקה ב200000 לדין עסקה ב40000

והאם הרכב מבוקש או רכב שמקלים טלפון אחד בחודש.

גמישות רבותיי.

• תוכן חדש...