Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשתי עשתה אותו 6 שנים, אם כי בכיוון ההפוך, ואנחנו גרים לא רחוק ממתמ.

האם לא מתאים לך להשאיר את הרכב בתחנת הרכבת בכפר יהושוע, או הקפצה לשם ומשם על ידי המשפחה, ולנסוע ברכבת לחוף הכרמל?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

האם לא מתאים לך להשאיר את הרכב בתחנת הרכבת בכפר יהושוע, או הקפצה לשם ומשם על ידי המשפחה, ולנסוע ברכבת לחוף הכרמל?

זה מסלול שלוקח קצת יותר מפי 2 זמן מנסיעה ברכב למת"מ, ולא מייתר את הצורך באחזקת רכב (אלא אם כן אני ארצה לנסוע לכפר יהושע באוטובוס, שייקח עוד עשרים דקות, כי הוא עובר את כל יקנעם בדרך). 

נדמה לי שתחבורה ציבורית יעילה למרכזי התעסוקה זה א' ב', אבל משרד התחבורה לא מסכים איתי. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אינך יכול לצפות להפעלת קו שנוח לך אם אתה בודד או שייך לקבוצה קטנה. 

אני חוזר לעניין שהעליתי קודם, וכמובן שלא אתה תוכל לענות לשאלה אלא חוקרי משרד התחבורה: כמה אנשים נוסעים כל בוקר מיקנעם למת"מ? בעצם, זה מה שקובע צורך קו ישיר. אם יש 10 כאלה אין הצדקה לקו, אם 100 אולי הוצאת אוטובוס פעם או פעמיים ביום, בדומה לקוי תלמידים. 

האם ניסית לפנות לעירית יקנעם או למשרד התחבורה בבקשה לבחון הפעלת קו כזה? האם ניסת דרך אחד הארגונים הפועלים לשיפור התחב"צ?

חוץ מזה, האם אין קו יעיל בין שתי התחנות המרכזיות דרך מנהרות הכרמל? עד כמה שזכור לי יש כזה, וכמובן גם רכבת, מטרונית ומספר קוי אוטובוס יותר ארוכים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן יש קו 101 מלב המפרץ לחוף הכרמל דרך המנהרה (הוא עולה למעלה בגרנד וחוזר וזה מעכב אותו לא מעט, אבל זה מה יש, לפחות הוא מאד תדיר).
מה שהוא מלין עליו זה שאין קו ישיר, האמת שאני חושב שהוא צודק יקנעם עצמה היא מרכז תעסוקה ומתמ גם כן, זה די מפתיע שאין קו ביניהם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לי בעיה עם יוממות ברכב כל עוד זו לא נסיעה של יותר מ30 דקות, אין פקקים ויש לי מקום חניה שמור ביעד.

אבל מבחינתי האידיאל זה רכבת והליכה ברגל. 

לגור ליד מקום העבודה במרחק הליכה זה נחמד מאד אבל גם לזה יש חסרונות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

לגור ליד מקום העבודה במרחק הליכה זה נחמד מאד אבל גם לזה יש חסרונות.

מה החיסרון? (בהנחה ולא מנג'סים לך מחוץ לשעות העבודה ולא מבקשים ממך פתאום ב-11 בלילה לבוא לפתור בעיות)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 4 שעות, Liviur כתב:

בדיוק.

כולל נתיב יעודי במנהרה לתוך העיר.

אין סיכוי שעם רכב פרטי תגיע באותה מהירות לעיר כמו עם אוטובוס.

דו"ג לא נפוץ ומקובל שם כמו בארץ כדי לחסוך בפקקים?

פורסם
לפני 31 דקות, RBRB כתב:

דו"ג לא נפוץ ומקובל שם כמו בארץ כדי לחסוך בפקקים?

לא

אין כמעט קטנועים בכלל. הם גם משלמים טול , לפעמים המזג אוויר לא מאפשר לסוע עליהם (חורף אמיתי) ואסור לחנות אותם על המדרכה - ככה שזה או למצא מקום ברחוב שזה לא טריוויאלי או חניונים מסוימים. אפילו למשלוחים משתמשים פה ברכבים (פרברים) או אופניים בעיקר. עכשיו התחילו לתפוס קצת כלים חשמליים קלים.

בתוך ניו יורק יש תשתית שלימה של אופניים (כולל סיטיבייק) שעובדת לא רע.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה שמישהו יכנס לפנייך לא יגרום לך להשאר עוד זמן בפקק. הסיבה הפשוטה היא שהוא פשוט יעבור לנתיב אחר תוך כמה שניות, ואם לא היית נותן לו להכנס, הוא היה מתקדם ונכנס 2 רכבים לפנייך בכל אופן.
שלשום הייתי בפקק ממורשה עד אלוף שדה. החל מהיציאה לאם המושבות, נשארתי על הילוך ראשון במשך 10 דקות, בלי לגעת בידית פעם אחת, וואולי היו רק פעמיים שנאלצתי להכניס קלאץ לכמה שניות. (צריכת הדלק במצב הזה גם ככה מחורבנת ועומדת על איזה 5 קמ"ל)
א. מה הקשר, דובר על נסיעה "נעימה וחלקה" ולא על משך הזמן בפקק

ב. אהא, מזמין אותך לרדת בפניה ימינה בבורסה מיעקב דורי לדרך בגין כשיש עומס. שני נתיבים ישר, נתיב אחד לפניה ימינה עם רמזור, הנתיבים אליהם משתלבת הפניה גם כן עמוסים. אם לא נדחפים אפשר למצוא את עצמך עומד שם בלי לזוז מעל 20 דקות (קטע של 20 מטר) כי כל פעם באים רכבים ונדחפים על הרמזור מהנתיב ישר שלו יש ירוק (אז אפשר להידחף בקלות כי הנץיב הזה זורם והנתיב לפניה ימינה עומד). אני יודע כי זה קרה לי ולא מעט, ולא חסרות דוגמאות ממקומות אחרים. זה בעצם ככה כמעט בכל נתיב יחיד לפניה שהוא עמוס.
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Blaz00r כתב:

ב. אהא, מזמין אותך לרדת בפניה ימינה בבורסה מיעקב דורי לדרך בגין כשיש עומס. שני נתיבים ישר, נתיב אחד לפניה ימינה עם רמזור, הנתיבים אליהם משתלבת הפניה גם כן עמוסים. אם לא נדחפים אפשר למצוא את עצמך עומד שם בלי לזוז מעל 20 דקות (קטע של 20 מטר) כי כל פעם באים רכבים ונדחפים על הרמזור מהנתיב ישר שלו יש ירוק (אז אפשר להידחף בקלות כי הנץיב הזה זורם והנתיב לפניה ימינה עומד). אני יודע כי זה קרה לי ולא מעט, ולא חסרות דוגמאות ממקומות אחרים. זה בעצם ככה כמעט בכל נתיב יחיד לפניה שהוא עמוס.

אחח... רחוב יעקב דורי, יש ימים שאני מגיע לרמזור מכיוון דרך נמיר לרמזור לפני הפניה לאיילון צפון ויכול בכיף לחכות חצי שעה ולפעמים אני מגיע רכב שלישי לרמזור. עדיין לא תפתי את ההיגיון שיש מבחינת נפח התנועה שם. מה שבטוח כשיש תאונה בהמשך איילון באמת אפשר 20 דקות להמתין לרמזור.

מקווה שכבר יסיימו את השיפוצים ממש בעיקול של מרכז הכנסים. זה בעיקר הבעיה שמה.

העיקר לא להמשיך בדרך נמיר, יותר מדי רמזורים יש על הכביש הזה. 

לפני 58 דקות, Liviur כתב:

בתוך ניו יורק יש תשתית שלימה של אופניים (כולל סיטיבייק) שעובדת לא רע.

האם יש שליחים שמשתמשים בכלים לתחבורה שיתופית בתור הכלי התניידות שלהם בזמן עבודה?

בתל אביב אני רואה שזה די נפוץ להשתמש בקורקינטים של wind וbird

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, DareDevil כתב:
לפני שעתיים, Liviur כתב:

האם יש שליחים שמשתמשים בכלים לתחבורה שיתופית בתור הכלי התניידות שלהם בזמן עבודה?

כן. אבל מיעוט

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
בתאריך 28.5.2021 בשעה 21:19, SurfHigh כתב:

אני חיפאי, בעוונותיי התראיינתי פעם למשרה בקיסריה. כבר בדרך לריאיון הבנתי שזה לא בשבילי. 

חצי שעה מדלת לדלת, 40 דקות אם זו משרת החלומות. לא יותר. 

בת הזוג שלי עובדת בקיסריה, אנחנו גרים בקריות, נוסעת כל יום, דרך המנהרות, סביב 45 דקות לכיוון, לא נוראי לדבריה,

מצד שני, היא יוצאת מאוד מוקדם, ב-06:50 היא מחוץ לבית.

לפני 20 שעות, יבגניפ כתב:

יש לא מעט כתבות שפורסמו גם אחרי הקורונה וגם לפניה, שבהן אנשים מספרים איך נראות חוויות היוממות שלהם, וכמה הם מקריבים בשביל אשליה של חיים באיזה שכונה חדשה שנמצאת כאילו במרחק 20 דק' מכל מקום.

מי שעושה נסיעות מהסוג הזה, לא משנה מה התפקיד, לא משנה מה הכסף, בסבירות די גבוהה מקריב את עצמו ואת המשפחה שלו, אם יש לו, לטובת העבודה.

לדעתי, זה לא שווה את זה.

יש לך איזה קישור או שניים לכתבות הללו? מעניין.

לפני 10 שעות, Dimo כתב:

דבר נוסף, 

רווקים או זוגות בלי ילדים זה ממש לא פקטור עוד שעה בדרכים, כשאתה הורה זה הבדל עצום במיוחד בחורף כאשר לכל דקה של אור יום יש משמעות אדירה על הפאן שמחכה לך בבית. 

אני עם @David32 פה, זה שאני ללא ילדים אז הזמן שלי הוא לא פאקטור?
בוא לא ניכנס לדיון הזה, הוא לא ייגמר.

לפני 10 שעות, David32 כתב:

נכון, זה שאני בלי ילדים אומר שאני צריך לצאת בחושך ולחזור בחושך וגם לנסוע לכול כיוון שעה וחצי, כי ילדים. ברור.

אני עובד כשבע דקות נסיעה מהבית, במהלך חיי עבדתי גם במקום שנסעתי אליו כמעט שעה לכיוון.

אין ספק שהקרבה הזו נפלאה והיא פאקטור משמעותי מבחינתי,

מצד שני, 

אני מתחבר למה שנאמר - 

אם יש לך נסיעה ארוכה על כביש מהיר עם מינימום פקקים,

זו אופציה להתרחק מעט לכיוון "פרברי" יותר ולצאת מוקדם לעבודה ולהינות מכבישים פחות עמוסים.

לצורך הדוגמה:
המנהלת שלי נוסעת כל יום משדה-נחמיה בצפון לקריות, שעה וארבעים (לכיוון) ברכב לפחות, ומבחינתה, לרוב, זה בסדר גמור,
היא על כביש מהיר (אוטוסטרדה) רוב הזמן, עם החיבור של כל הכבישים המהירים צפונה, ובקושי עומדת בפקקים בדרך.
כן צריך לקחת בחשבון, שעם 11 שעות עבודה בממוצע פה, היא "בבית" בעיקר בסופ"ש, כי יש לה 16 שעות מחוץ לבית ביום (סה"כ),
אגב, היא עם 4 ילדים, רובם כבר גדולים (2 בגיל צבא או קרוב לזה), ובעל שעובד כבר שנתיים מהבית רוב הזמן וזה עוזר ממש.

כל אחד והחשבון שלו.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 7 דקות, Super_T כתב:

אני עם @David32 פה, זה שאני ללא ילדים אז הזמן שלי הוא לא פאקטור?
בוא לא ניכנס לדיון הזה, הוא לא ייגמר.

לא זכור לי שבאתי אליך בטענות.

כל אחד והעדפות שלו, לא חסר גברים ונשים עם ילדים שיעדיפו לשרוף עוד שעה בדרכים ולא להיות איתם.

פורסם

לא אמרתי שבאת בטענות 🙂
רק רשמת משפט שהוא, איך לומר בעדינות? 

מתריס בעיני.. 🤷‍♂️

יותר כואב לי שהרבה מאוד אנשים חושבים ככה,

שאנשים ללא ילדים הם לא רלוונטים בשיקולים כאלה ואחרים כי, ובכן, אין להם ילדים לדאוג להם, אז הזמן שלהם לא באמת חשוב.

😐

• רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם (נערך)

אני שומע את זה הרבה. תוצר לוואי של חברה סוגדת לילודה. לא רק זה אלא מעסיקים מחפשים עובדים ללא ילדים כי הם חושבים שמדובר באנשים שאפשר להעביד מסביב לשעון כי "אין להם ילדים". ברור הרי למה שאני ארצה לצאת הביתה בשעה שפויה בשביל להתעסק בתחביבים/לימודים/כושר. 

עוד משהו ששמעתי הרבה בשיחות שכר זה "בשביל מה אתה צריך כסף? ממילא אין לך ילדים". אהא אבל ליהנות מהכסף שאתה עושה על העבודה שלי אתה כן יודע. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...