Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

ראמן - כל מה שבא לי זה ראמן. איפה יש ראמן איכותי בארץ?


maxcher
 שיתוף

פוסטים מומלצים

עוד הבדל חשוב זה הטארה (Tare). מן רוטב מלא באומאמי וארומטיקה שמכניסים לציר (שמתבשל שעות ארוכות). 

בנוסף ארומטיקה בראמן ביפן עם המון אומאמי. שבבי בוניטו, אצות קומבו, מצרכים עם המון טעם וארומה שבארץ לא משתמשים בהם וגם לא זמינים כמעט בכלל. בארץ במקסימום משתמשים באבקת דאשי, אבל זה לא אותו דבר. 

ראמן היא לא מנה קשה טכנית להכנה, היא כן מנה שמצריכה מצרכים שחסרים בישראל, אורכת המון זמן ויש הרבה עבודה בשביל מה שנתפס כ"מרק איטריות" למי שלא התעמק בזה (וזה בסדר). 

 

בזוזוברה יש פו ולא ראמן. מנה שאינה יפנית. הפו בו שלהם מצוין ומאוזן. ראמן הוא לא. 

 

ישראלים מעולים בלבשל ופענחנו הרבה אוכל מכל העולם. יפני עוד לא וחבל. גם "מקסימקני" לא ממש. 

  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אז יש מקום קטן מאד בדרום תל אביב שנקרא פיפיז.

עושה ומגישה את הראמן בחורה שנראה שזה ייעודה בחיים.

ראמן עם טעם מאד מאד עמוק וביצה כבושה.
לדעתי הכי קרוב ליפן שאפשר (לא הייתי ביפן - אבל ראיתי בנטפליקס את הפרק על ראמן :) ).
המקום לא פתוח כל יום וכשפתוח זה רק מ 17:30 ולא ניתן להזמין מקום.

 

אבל איזה ראמן. פשוט מצויין.

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, ניקו פ. כתב:

בזוזוברה יש פו ולא ראמן. מנה שאינה יפנית. הפו בו שלהם מצוין ומאוזן. ראמן הוא לא. 

 

יש להם גם ראמן אדוני. ניסיתי איזה פעם - פעמיים, אבל זה לא זה.

 

כשחזרנו מיפן הבאנו איתנו איזה 4-5 סוגי דאשי. אפשר להזמין משלוחים מיפן. הבעיה שזה לא מחזיק יותר מדי, וגם בזה צריך להבין.

  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

עוד הבדל חשוב זה הטארה (Tare). מן רוטב מלא באומאמי וארומטיקה שמכניסים לציר (שמתבשל שעות ארוכות). 

בנוסף ארומטיקה בראמן ביפן עם המון אומאמי. שבבי בוניטו, אצות קומבו, מצרכים עם המון טעם וארומה שבארץ לא משתמשים בהם וגם לא זמינים כמעט בכלל. בארץ במקסימום משתמשים באבקת דאשי, אבל זה לא אותו דבר. 

ראמן היא לא מנה קשה טכנית להכנה, היא כן מנה שמצריכה מצרכים שחסרים בישראל, אורכת המון זמן ויש הרבה עבודה בשביל מה שנתפס כ"מרק איטריות" למי שלא התעמק בזה (וזה בסדר). 

 

בזוזוברה יש פו ולא ראמן. מנה שאינה יפנית. הפו בו שלהם מצוין ומאוזן. ראמן הוא לא. 

 

ישראלים מעולים בלבשל ופענחנו הרבה אוכל מכל העולם. יפני עוד לא וחבל. גם "מקסימקני" לא ממש. 

 

קונבו מאוד זמין בארץ ועושים בו שימוש, גם שבבי בוניטו מיובשים (קאצובושי) נמצאים ברוב המקומות בארץ שמנה עולה בהם יותר מ 2 גרושים.

טארה- אצל חלק כן ואצל חלק לא

אבל כאמור, אלו חלקים של השלם.

 

הבעיה הכללית עם אוכל יפנים היא זמינות מרכיבים טריים- לא יקרה עד שיפתח קו טיסות ישיר מפה ליפן. ברגע שזה יקרה תהיה פה מהפיכה של מזון יפני טרי, והישראלי ילמד מה זה טונה טריה אמיתית.

  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 דקות, Pika007 כתב:

הבעיה הכללית עם אוכל יפנים היא זמינות מרכיבים טריים- לא יקרה עד שיפתח קו טיסות ישיר מפה ליפן. ברגע שזה יקרה תהיה פה מהפיכה של מזון יפני טרי, והישראלי ילמד מה זה טונה טריה אמיתית.

זה הזמן לציין שבאתר של אלעל אפשר להזמין כרטיס לטיסה ישירה לטוקיו ב900$ בערך, לעוד כמה חודשים

  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Pika007 כתב:

טונה טריה אמיתית

אמנם אני לא ביפן אלא בארהב - אבל אכן טונה זה דגם שלמדתי לאכול טרי רק מאז שעברתי כי יש פה גישה לטונה מעולה טרייה כל הזמן.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • 7 חודשים מאוחר יותר...

למה למה למה ראיתי את זה?! פתחת לי את הצ'אקרות.

יוקה מוכרת מנות ראמן או שצריך להרשם לסדנה בשביל לאכול אחד?

https://www.instagram.com/yukas.kitchen/?hl=en

*בחיים לא אכלתי ראמן אבל עשיתם לי חשק! 

  

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, ניקו פ. כתב:

1734423894_tantamenoriginal.thumb.jpeg.2d6027ef7375a58c3c962b2693f71f3b.jpeg

 

נראית טוב המשאוושה

 

אכלתי ראמן ב'קיסו' בקרית אונו, אני רחוק מלהיות מומחה אבל זה היה מוצלח למדיי, זה נחשב ראמן טוב?

  • מצחיק 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Electron כתב:

יוקה מוכרת מנות ראמן או שצריך להרשם לסדנה בשביל לאכול אחד?

https://www.instagram.com/yukas.kitchen/?hl=en

בזמנו היתה מוכרת קיטים מוכנים עם אטריות טריות וbroth ללקק את האצבעות.

הראמן הכי טוב שאכלתי בארץ - ואחד מהטופ 5 עולמית שאכלתי.

 

מציע להתקשר ולשאול. היא ממש אחלה! אשתי עדיין בקשר איתה מדי פעם לטיפים לראמן.

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, Blaz00r כתב:

 

נראית טוב המשאוושה

 

אכלתי ראמן ב'קיסו' בקרית אונו, אני רחוק מלהיות מומחה אבל זה היה מוצלח למדיי, זה נחשב ראמן טוב?

לא יודע לא אכלתי, אבל אם נהנת אז למה לא? 

 

 

לפני 4 שעות, Pika007 כתב:

ניקו, לא הגעת לטעם הרצוי כי לא שפכת פנימה msg. ביפן זו לא מילה גסה, ואין סיבה שפה זו תהיה 

יש מצב אבל אני לא בטוח, כי בהרבה ראמניות ביפן לא משתמשים במונוסודיום ישירות, אלא פשוט הרבה מרכיבים המכילים אותו בציר. 

בכל אופן במקרה שלי יש מצב שזה זה ויש מצב שגם לא רק. לא יודע אולי אכין פעם עם ואשווה. מה שכן, בכלל מעולם הבשר, יש ניסוי מעניין של מישהו שניסה לייצר מונוסודיום גלוטו ט ביתי ע"י מיצוי שלו והשווה למונוסודיום מחנות. דווקא מעניין לראות ולטענתו יצא יותר טוב מאחד קנוי:

 

 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה עשית לנו, ניקו?!?

אני משתעשע כבר שבועות ברעיון של ציר יפני כהלכתו, אבל זה דורש שילוב של רצון וזמן וכוח עליון ורק אני אהנה מהתוצאה...

 

בנוגע ל-msg - זמין בארץ בחנויות אסיאתיות בדרום ת"א, או לחלופין ב"מזרח מערב". אני ממליץ לבצע איתו ניסויים, זה אחלה חומר בגדול.

ציר הירקות הכי טוב שאי פעם יצא לי היה בכלל ניסוי - אוסף של ירקות מתים מהמקרר ומהגינה - בצל/סלרי/גזר ונספחים, שבישלתי עד מוות במשך שעות אחרי השחמה קלילה. הטעם המקורי? משהו דלוח ולא ברור ולא מהנה בשום צורה. אחרי הוספה זהירה של msg ומלח - בום, עולם אחר. עשיר, טעים בטירוף. מעבר להדגשת האומאמי, יש ל-msg גם נטייה להמתיק, כן כן - תלוי כמובן למה אתה מצרף אותו.

 

אני אנסה להתנסח בזהירות אבל זה בטח ייצא לי גס: מעבר לסיפורי הסבתא והשקרים והחרטוטים הגמורים סביב החומר  הלגמרי-בטוח הזה, הסיבה המשנית למוניטין המפוקפק שלו הוא זכה הוא פשוט הצימוד שלו לתערובות תבלינים שהן לכשעצמן תעשייתיות/לא טעימות. כשמתחילים לבודד בחזרה מרכיבים ולהעלות את הרמה היכן שאפשר מבחינת טריות וכיו"ב - זה פשוט עוד כלי בארסנל.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

יש מצב אבל אני לא בטוח, כי בהרבה ראמניות ביפן לא משתמשים במונוסודיום ישירות, אלא פשוט הרבה מרכיבים המכילים אותו בציר. 

בכל אופן במקרה שלי יש מצב שזה זה ויש מצב שגם לא רק. לא יודע אולי אכין פעם עם ואשווה. מה שכן, בכלל מעולם הבשר, יש ניסוי מעניין של מישהו שניסה לייצר מונוסודיום גלוטו ט ביתי ע"י מיצוי שלו והשווה למונוסודיום מחנות. דווקא מעניין לראות ולטענתו יצא יותר טוב מאחד קנוי

 

 

נדירים המקומות ביפן שלא משתמשים ב MSG, ממש נדירים. למעשה גם המקומות הכי מוערכים ויקרים משתמשים. בעיקרון מיצוי של קונבו או היג'יקי יניב אותו, אבל קשה יותר לשלוט בכמויות ככה, ובסופו של דבר אתה מקבל את אותו התוצר

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 שיתוף

×
×
  • תוכן חדש...