Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

ראמן - כל מה שבא לי זה ראמן. איפה יש ראמן איכותי בארץ?


maxcher
שימו לב! השרשור הזה בן 968 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

סורי, לא חביתה ולא טמאגו - טופו סקין מטוגן או כיסון טופו

 

כחובב ראמן מושבע אין דומה בארץ, ניסיתי את רובם.

 

למדתי להכין באסיה ומ YOUTUBE .מכין מלא אבל זה הרבה עבודה

 

* פשרה טובה - תזמין מחו"ל את הראמן המוכן פרימיום של 7ELEVEN, יש להם שת"פ עם 4 מקומות הראמן הכי מפורסמים ביפן וזה ממש מיוחד ומולץ. מומלץ לבדוק ב YOUTUBE

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 8 שעות, Pika007 כתב:

בארץ- אך ורק יוקה. כל השאר זה לא ראמן. כרגע עמל על שפצור הראמן שלי לרמה שתיתן פייט למה שאני רגיל אליו בביקורים ביפן, שאגיע לתוצאה משביעת רצון אחלוק.

לגבי ה "חביתה"- לא חביתה בכלל, אלא טופו מטוגן (abura-age)

קצת מוזר לראות את זה בראמן, זה הכוכב במנה בשם kitsune udon

 

מה הופך את הראמן "לאמיתי"?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, falou כתב:

מה הופך את הראמן "לאמיתי"?

יש כמה דברים - אבל הרוב נופלים בציר תפל לגמרי והחלק השני הוא האיטריות הטריות.

(אני יכול לסלוח על הפרוסות חזיר או על סגנון מסוים - אבל בלי שני המרכיבים האלו - זה לא יותר מcup noodles משודרג).

רוב המקומות מפספסים בגדול גם בארה״ב אגב , אין סיכוי שאני אזמין רמאן לא במקום שמתעסק ברמאן ספציפית - וגם שם היו לי לא מעט נפילות. בסופו של דבר יש לנו מקום אחד קבוע בלבד שעומד ברמה של מה שאנחנו מצפים וגם הוא בסדר - לא מדהים.

למזלינו יש לנו גם חברים יפנים שעוזרים לכוון לנסות להכין בארץ ולהביא לנו את המרכיבים הנכונים מהשווקים היפנים באיזור. אבל כמו שאמרו - זה פשוט ה מ ו ן עבודה.

 

לפני 7 שעות, lior2321 כתב:

כחובב ראמן מושבע אין דומה בארץ, ניסיתי את רובם.

ממליץ לך לנסות את יוקה שאני ופיקה ציינו.

במשהו שאכל רמאן בכל העולם - זה לגמרי זה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, Liviur כתב:

יש כמה דברים - אבל הרוב נופלים בציר תפל לגמרי והחלק השני הוא האיטריות הטריות.

 

 

זה כמו להגיד שראמן אמיתי הוא... טעים.😉

אני לא מבין בראמן, אבל אני מבין שזה של יאמאזקי הוא לא "אמיתי", עם זאת, הציר שלו רחוק מלהיות תפל (אם כבר, להפך).

 

בסופו של דבר, האם לא מדובר במרק איטריות, עם המון גירסאות שונות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמעט בכל אזור או בכל אזור ביפן יש גרסאות שונות לראמן. אני גם לא יודע להסביר את ההבדל, אבל הטעם של הציר לא דומה למה שמקבלים אפילו במקומות הפשוטים, בהם אתה משלם איזה 600 יין על מנה.

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, falou כתב:

אני לא מבין בראמן, אבל אני מבין שזה של יאמאזקי הוא לא "אמיתי", עם זאת, הציר שלו רחוק מלהיות תפל (אם כבר, להפך).

לציר ראמן יש לרוב עומק מסוים (תלוי כמובן בסוג של הציר וסוג הראמן) וקל להבין אם סתם נתנו לו טעמים חזקים או שיש בו את העומק המסוים הזה.

קשה להסביר במילים קל לטעום.

 

לגבי הסוגים - זה נכון יש כמה סוגים - ב ש ב י ל י - לרוב אני מדבר על טונקוצו שבה מאיזור פוקוקה (או האקאטה בימינו שמשם הבעל של הזוג חברים מגיע) שמבוסס על חזיר (זה הציר הבהיר / לבן)

אישתי לדוגמא יותר חובבת את הציר המבוסס מיסו שיותר נפוץ בצפון יפן בהוקאידו.

אפילו השויו הבסיסי דיי עמוק בטעמים.

 

עכשיו אפשר להיכנס גם לסוגי האיטריות אבל זו כבר חפירה :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור לי שקשה להסביר טעם, ואנינות טעם זה גם עניין של ניסיון ופיתוח רגישות, אבל אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר "עומק". בסופו של דבר ההבדל בין גורמה לסתם אוכל, זה עד כמה הטעם מתפתח בפה (גורמה או יין ועוד).

בגלל שהבת שלי חובבת ראמן, אני מתעניין. ננסה את הקיטים הביתיים ונחזור לדווח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי האטריות - הוסבר לי שיפנים מכניסים אטריות טריות (משמע קשות) למרק והן מתבשלות בתוכו אחרי שהוגש, או לחילופין ממש לפני ההגשה (אבל אחרי שנמזג לקערה)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, lior2321 כתב:

* פשרה טובה - תזמין מחו"ל את הראמן המוכן פרימיום של 7ELEVEN, יש להם שת"פ עם 4 מקומות הראמן הכי מפורסמים ביפן וזה ממש מיוחד ומולץ. מומלץ לבדוק ב YOUTUBE

שקלתי להזמין גם איצ'ירן ראמן, אבל המשלוח היה יקר מדי. נראה כמה עולה 7-11.

 

אגב, לגבי עניין הטעם: בחנויות ביפן יש גם אינסוף סוגי דאשי. בארץ ראיתי רק סוג או שניים עד היום.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיין לא הבנתי מה הבעיה עם ראמן של זוזוברה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בעיה, הוא פשוט לא דומה בטעם שלו לראמנים שלי לפחות יצא לאכול ביפן.

אגב, בויטנאם לא הייתי, אבל גם מרק הפו שמגישים בזוזוברה פחות טעים בעייני מגרסאות שאכלתי במסעדות וויטנאמיות באירופה.

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשובות של ליביו לעניין.

שאני אומר "כל השאר זה לא ראמן"- כאמור, ציר שטוח ומדכא, איטריות לא באמת טריות. שמכינים ראמן מבשלים את האיטריות למשהו כמו 90% ואז זורקים אותן מיד מהסיר הגדול של האיטריות למרק החם שיתבשלו עוד טיפה. ראמן צריך לאכול מהר יחסית או שהאיטריות יעשו ספוגיות.

טונקוטסו זה אחד המוצלחים, ציר מעצמות חזיר, דווקא לא המון מאמץ- אבל כן הרבה זמן. כאמור נפוץ בפוקואוקה שבדרום (הקאקטה זו שכונה בפוקואוקה, שם תמצאו הרבה אומנות ואופנת רחוב, ואת היפניות עם הדיאלקט המקומי החמוד ביקום. הגברים מסרבים לדבר בדיאלקט המקומי כי הוא "חמוד מדי" ו "לא גברי".)

צ'אשו שנפוץ בכל מקום (מה שנאמר עם פרוסות חזיר) זה מוצלח ביותר, אפשר להחליף את החזיר בהודו למי שרוצה גרסה כשרה, המרקם דומה במידה מסוימת.

 

אישית, החביב עלי הוא קאוגשימה ראמן, עם ציר עבה יותר ומעט מעונן, איטריות קצת עבות יותר, מבוסס גם על ציר עצמות חזיר. ממליץ לבקר ב noboruya אם מישהו מגיע לשם מתישהו. משובח.

*אחד הגורמים לטעם המיוחד הוא שביפן לא מפחדים מ MSG, בעוד שבמערב בהרבה מקומות עדיין לא ניערו את הסטיגמה שמדובר בשטן. יש מקומות שמפוצצים את הציר ב MSG וזה מוגזם, אבל שימוש קל והטעם עף לשמים.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 דקות, maxcher כתב:

msg?

מונוסודיום גלוטמט 

  • אהבתי 1
SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...