Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

ראמן - כל מה שבא לי זה ראמן. איפה יש ראמן איכותי בארץ?


maxcher
שימו לב! השרשור הזה בן 973 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בתאריך 24.7.2021 בשעה 13:42, ניקו פ. כתב:

כל פעם שאני בבית של ההורים שלי לסופ"ש ארוך אני אוהב להכין ראמן. יש להם מטבח מאובזר ויש ליד סופר עם הרבה שיט יפני באופן מפתיע.

אז אל תשאלו איך, אבל הגיעו לידי שבבי מאגורו (שזה שבבים יחסית עמוקים בטעמי הטונה שלהם). אני אוהב אותם יותר מאשר קאטסובושי והכנתי מהם ראמן על בסיס ציר עוף (מאוד עדין) שהתבשל 28 שעות. הביצה נכבשה 48 שעות בסויה, שיטאקה, שום ומירין. את המרק הזה אכלתי בקיוטו והומלץ לנו לאכול אותו בלי הרבה תוספות (רק נודלס, ביצה כבושה ובצל ירוק) כדי ליהנות מהציר, אז ככה גם עשיתי בארץ. בסך הכל יצא מצוין לטעמי, אך לא הצלחתי לשחזר את העומק של מה שאכלנו בקיוטו. לדעתי, ההבדל הוא שהיא השתמשה בציר שלה בכפות רגליים של תרנגולים ובישראל זה אסור (סלמונלה בציפורניים וזה). בכל אופן לטעמי זה יצא מצוין, הייתי נותן לו 8.5/10 בסטדרט אמיתי (לא ישראלי שבו המרק הזה הוא 20/10). אחותי פחות התחברה ואמרה שהטעם קצת רחוק לה ממה שהיה ביפן ביחס להשקעה. היא יותר בכיוון של 7/10. קהל קשה.

53290580_maguroramen.thumb.jpeg.c11425503284a87e09b265d9fcf32420.jpeg

 

בנוסף אחד הראמנים האהובים עליי הוא דווקא מאוד מאוד פשוט. טאנטמן ראמן שאכלתי לראשונה בקיוטו (אלא מה) ואחר כך בעוד מקומות. מה שנחמד זה שבכל מקום ביפן שינו קצת את הציר, את הטארה ואת התוספות. אז הכנתי שתי גרסאות, הראשונה קלאסית יותר עם הבשר הטחון, שמן צ'ילי וכל השיט שמסביב. יצא בסך הכך טעים מאוד, פשוט להכנה (הרבה התעסקות, אבל פשוט להכנה). הביצה היא סתם ביצה רכה וזה בהחלט החסיר (לא היה לי כוח לכבוש). 

1734423894_tantamenoriginal.thumb.jpeg.2d6027ef7375a58c3c962b2693f71f3b.jpeg

 

הטאנטמן השני הוא עם ציר שיש בו שיטאקה והמון שום. המון. רואים את ההבדל בצבע למרות מצלמת טלפון סיני שלי. הציר יצא הרבה יותר סמיך ועשיר. גם הרגישו בניחוח יותר את הטעם ה"שוקולדי" של השיטאקה המיובשות. לדעתי יצא מציון בשביל שעה עבודה. הבית של ההורים שלי כשר, אז הבשר זה מן טורי קאטסו מגולגל (חזה עוף ממולא בעשבי תיבול) ומטוגן בפנקו מתובל. אני חושב שהיה יכול להיות קצת יותר עסיסי עם פרגית, אבל אני לא אוהב פררגית. יצא מאוד מוצלח, לחובבי הראמן החריף מעט. ממליץ. 

609635369_tantamenshitake.thumb.jpeg.9c2e39995cbba275d9f8055cefb9240b.jpeg

 

וכן, לא אכפת לי מפרזנטציה. וכן, אני מכור ואוכל איזה 3 ביצים רכות עם הראמן :)))))) 

 

may god have mercy on my soul

זה נראה כל כך טוב!!

  • אהבתי 1

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פתחתם לי את התיאבון שוב
יש גם את תום שמיר במרכז שהבנתי שעושה ראמנים טובים ואף לא כשרים

עריכה אחרונה על ידי maxcher
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או מגניב, לא הכרתי. אני אנסה לחפש. גם את ההיא ששמו פה את האינסטגרם לא הכרתי. אם זה יהיה טוב ולו בשביל הציר, זכיתי לחסוך לעצמי את החלק הפחות כייפי של להכין ראמן. 

  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק חושב על היפני שמתדיין עכשיו בפורום על הבדלי האיכות בין פלאפל ירושלמי ממזרח העיר לעומת מערב העיר, ועל המחנות שרבים מה עדיף, פלאפל ירוק או מחומוס...

  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צחוק צחוק נתקלתי בטוקיו בישראלי שפתח פלאפל מאוד מאוד מצליח. היפנים עפים על אוכל ישראלי (בעיקר כשעושים אותו ממוצרים שקונים ביפן).

 

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 שעות, maxcher כתב:

פתחתם לי את התיאבון שוב
יש גם את תום שמיר במרכז שהבנתי שעושה ראמנים טובים ואף לא כשרים

 

המנות שלו נראות היסטריות

אבל גם המחיר מה זה :mm_surpri

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 37 דקות, ניקו פ. כתב:

צחוק צחוק נתקלתי בטוקיו בישראלי שפתח פלאפל מאוד מאוד מצליח. היפנים עפים על אוכל ישראלי (בעיקר כשעושים אותו ממוצרים שקונים ביפן).

 

 

Falafel brothers, המקום להיט. יש גם 2 מסעדות ישראליות בטוקיו בשם "רקיע" ו "טעים" שמגישות פחות או יותר אוכל של מסעדת פועלים, רק מסוגנן- שני המקומות להיט.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • 5 שבועות מאוחר יותר ...

נראה מצוין! עכשיו בגללך ארוחת הצהריים שלי תהיה במנטנטן, לא חסכוני :)

הערוץ של WAY OF RAMEN ממש נחמד והוא מאוד אינפורמטיבי. מצטרף להמלצה למי שמתעסק. 

  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פרסמתי כאן מישהו שראיתי במשחקי השף (קיבל 3 סכינים על הראמן) ומאז הוא מתפוצץ באינסטגרם באיזור גבעתיים והסביבה, תום שמיר

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתאר לעצמי שהרכיבים וזמן העבודה עולים כאן לא מעט, אם יש לו חנות אז זה גם שכירות וכו'... ובכללי מחירי האוכל כאן מהגבוהים בעולם אז מה יש להתפלא..

 

אכן כשהייתי באמסטרדם נכנסתי למסעדה יפנית והראמן שם עלה סביב 8-13 יורו להכי מוגזם שקיים.

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...