Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 שעה, ChemGuy85 כתב:

אם זה היה תלוי בי הייתי מפריט את כל השירות הציבורי מא' עד ת'. 

אסור להפריט!!!

עוד חס וחלילה SPERIAL יצטרך להתחרות עם עובדים טובים ויעילים ממנו ולא תהיה לו קביעות שתאפשר לו לעשות מה בזין שלו ועדיין לקבל משכורת.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

אתה טועה. 

תסתכל על המערכת המופרטת בארה"ב: מערכת עם ביורוקרטיה מנופחת שבה מי שמרויח הן חברות הביטוח, חברות התרופות, יצרני הציוד הרפואי ורופאים עם שכר של חצי מיליון דולר בשנה. מי שמפסיד הם האזרחים שמשלמים הון תמורת שירות בינוני.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה ממש לא מדויק משום בחינה. ראשית, מי שעובד במקום מסודר יש לו ביטוח בריאות. שנית, גם בארץ אנשים משלמים הון תועפות עבור שירותי בריאות בינוניים ונאלצים להוציא עוד כסף מכיסם בשביל מעטפת שירותי בריאות פרטיים. 

המפסידים בארצות הברית הם מובטלים שמאבדים ביטוח רפואי (גם לא תמיד) ואנשים עם pre-existing conditions כגון סכרת שעלולים למצוא את עצמם נופלים בין הכיסאות. 

בכל אופן אף מערכת לא מושלמת לא בארץ ולא בארצות הברית. אפשר אולי לטעון שהמערכת בארץ יחסית פחות איומה בהשוואה לארה"ב וגם זה לא נכון לכל אחד ואחת. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

דוגמא למערכת בריאות טובה זה סינגפור. שם יש מס בריאות מינימלי שכל אזרח חייב להפריש לחשבון הוצאות רפואיות. מי שרוצה יכול להפריש יותר המינימום ולקבל יותר שירותים. יש בתי חולים של המדינה ויש בתי חולים פרטיים, שמתחרים בניהם על הלקוחות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מה שאתה מתאר לגבי סינגפור דומה, עקרונית למה שיש בארץ. איני יודע לגבי תקצוב, שבארץ הוא בחסר. מצד שני בקנה מידה בינלאומי המערכת נחשבת יעילה.

כימאי, בארה"ב כיסוי דרך מקום העבודה קיים לקצת יותר מחצי האוכלוסיה שאינה מבוגרת. הביטוח על חשבון השכר, וכדאי לדעת מה ההשתתפות העצמית, שנמצאת ביחס הפוך לפרמיה. עשרות אחוזים מהאוכלוסיה דוחה טיפולים מסיבות כלכליות.

יש סיבות לכך שהוצאות הבריאות לנפש בארה"ב הן פי 4 מאשר בישראל. התעשיה הזו מושחתת לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

מה שאתה מתאר לגבי סינגפור דומה, עקרונית למה שיש בארץ. איני יודע לגבי תקצוב, שבארץ הוא בחסר. מצד שני בקנה מידה בינלאומי המערכת נחשבת יעילה.

כימאי, בארה"ב כיסוי דרך מקום העבודה קיים לקצת יותר מחצי האוכלוסיה שאינה מבוגרת. הביטוח על חשבון השכר, וכדאי לדעת מה ההשתתפות העצמית, שנמצאת ביחס הפוך לפרמיה. עשרות אחוזים מהאוכלוסיה דוחה טיפולים מסיבות כלכליות.

יש סיבות לכך שהוצאות הבריאות לנפש בארה"ב הן פי 4 מאשר בישראל. התעשיה הזו מושחתת לגמרי.

מערכת הבריאות בארץ היא זבל וברגע שאתה עובר את רמת האקמולי אתה מקבל חרא של שירות אם לא הלכת לפרטי.

דוגמה של חבר קרוב

הייתי צריך לעבור ניתוח בכתף, באת אל הרופא והוא אמר לו

"ניתוח עוד חצי שנה שיעשה לך מתמחה(אל תדאג אני משגיח) תקבל חינם,

רוצה ניתוח בזמן הקרוב שאני אעשה לך תשלם 20K"

מה אני אגיד לך,רמה מאוד גבוהה מקבלים פה בשביל החינם,שווה את הסכום שיורד לי מהמשכורת בנוסף לביטוח בריאות הפרטי שאני משלם.

פורסם
לפני 59 דקות, sperial כתב:

אתה טועה. 

תסתכל על המערכת המופרטת בארה"ב: מערכת עם ביורוקרטיה מנופחת שבה מי שמרויח הן חברות הביטוח, חברות התרופות, יצרני הציוד הרפואי ורופאים עם שכר של חצי מיליון דולר בשנה. מי שמפסיד הם האזרחים שמשלמים הון תמורת שירות בינוני.

הממשלה בארה"ב משלמת פר אזרח על בריאות יותר מאשר ממשלת ישראל, היא מספר 2 בעולם מבחינת עלות למשלם המיסים (מספר 1 בשילוב הוצאה ממשלתית + פרטית), המערכת בארה"ב היא לא מופרטת, היא מערכת סבוכה שמונעת ממליון ואחד אינטרסים, אבל אין קשר בינה לבין הפרטה במובן של שוק חופשי או תחרותי אפילו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, sperial כתב:

כימאי, בארה"ב כיסוי דרך מקום העבודה קיים לקצת יותר מחצי האוכלוסיה שאינה מבוגרת.

לא מכיר את המספרים, אבל החוק בארה"ב קובע שכל מקום עבודה שמעסיק מעל 50 עובדים חייב להציע ביטוח בריאות. בנוסף יש את medicare לפנסיונרים שזה סוג של ביטוח בריאות ממלכתי. 

ציטוט

הביטוח על חשבון השכר,

המשבצת הזאת בתלוש שלי... איך קוראים לה... נו... אה דמי ביטוח בריאות שמנכים ממני כל חודש. מה זה בדיוק? לא על חשבון השכר שלי? 

ציטוט

וכדאי לדעת מה ההשתתפות העצמית, שנמצאת ביחס הפוך לפרמיה.

זה לא נכון קיימות רמות שונות של רמת ביטוח עם השתתפות עצמית שונה. הכל תלוי בהסכם שלך מול המעסיק/חברת ביטוח. 

ציטוט

עשרות אחוזים מהאוכלוסיה דוחה טיפולים מסיבות כלכליות.

ובארץ לא? 

אני לא אומר שמערכת הבריאות בארץ זבל ואני לא אומר שמערכת הבריאות בארה"ב היא שיא השלמות. אתה פשוט צריך להבין שהחיים הם לא בינאריים 1 או 0. זה לא "גן עדן סוציאלי בישראל" או גיהנום קפיטליסטי בארה"ב. יש הרבה מאוד אפור באמצע ואני ממש לא בטוח שהמודל הישראלי הוא "הכי טוב בעולם" או אפילו קרוב לזה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אז חזרתי מטיול קצר בחיפה. אני לא יודע להגיד במספרים מדויקים, אבל התחושה ברחובות היא שמקפידים הרבה פחות על עניין המסכות ממה שאני רואה בתל אביב. דווקא בכמה מסעדות שישבנו בהן כן הקפידו מאוד.

לפני 3 שעות, sperial כתב:

אתה מבין שמאוד לא כדאי לך להפריט אותו. במיוחד לא את מערכת הבריאות.

ספריאל, למה שאתה לא תהייה נער אוצר, או יותר טוב - ראש ממשלה?

תחשוב כמה טוב תוכל לעשות כאן. אף אחד לא יקבל החלטות כלכליות שאתה לא היית מקבל. אף אחד לא יקח הלוואות לרכב. אף אחד לא יוציא יותר מ-100 שקל על חתונה, לא יהיו יותר אולמות בכלל. כולם יתחתנו בסלון.

עזוב חתונות. אף אחד לא יבזבז כסף על מים מינרליים. ילמדו להרתיח. ומי שיעז לחרוג כמובן יבוטלו לו אומטומית דמי האבטלה, ביטוח לאומי ולא משנה כמה מיסים הוא שילם לפני.

כמובן, רופאים, אנשי מערכת החינוך ועובדי המדינה בכלל יוחרגו מכל זה. הם יהיו האצולה החדשה. וכמובן הזכות ללמוד הוראה או רפואה, ולעבוד במגזר הציבורי, תשמר רק ליוצאי משפחות מיוחסות. השאר שילכו לעבוד בבניין או בפרדסים, לממן את הנבחרים.

גן עדן יהיה פה.

(סליחה יוחאי, אין לי עמוד שדרה, אני לא מסוגל לסרב לתענוג).

אגב מנפלאות מערכת הבריאות. חבר צריך לעבור איזו בדיקה. זמן ההמתנה בבית החולים הוא חודשיים וחצי שלושה. זמן ההמתנה מול רופא פרטי (נזכיר: זה אותם הרופאים בדיוק שיעשו את הבדיקה בבית החולים הציבורי) הוא יום.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • מצחיק 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, יבגניפ כתב:

או יותר טוב - ראש ממשלה?

נו באמת יבגני....

גם אם הוא היה ממש ממש אבל מממש ממממממממשששש רוצה.

דמיין מוזיקת 8 ביט

A wild Bibi appears

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

שמע, באמת מעדיף את ביבי. בעולם של החבר כאן בספק אם היו מרשים לי בכלל ללמוד באקדמיה או לקנות מכונית. למרות שאני בלארוסי, אולי אנחנו יותר נחמדים מאו מלנינגרד - מה אני יודע?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, David32 כתב:

נו באמת יבגני....

גם אם הוא היה ממש ממש אבל מממש ממממממממשששש רוצה.

הוא יתחרה עם TRANSPORTER ואם אני אצטרך לבחור בין סירי נירוסטה לקוק....הבחירה דיי טריויאלית.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

שמע, באמת מעדיף את ביבי. בעולם של החבר כאן בספק אם היו מרשים לי בכלל ללמוד באקדמיה או לקנות מכונית. למרות שאני בלארוסי, אולי אנחנו יותר נחמדים מאו מלנינגרד - מה אני יודע?

כולכם אדומים.

אתה רואה את הכיסא שם? שב ותשמור בשקט.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • מצחיק 1

• תוכן חדש...