Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד 2 מתים בבתי אבות

כשהכל יגמר בעלי בתי האבות חייבים לתת את הדין

ברמה של גרימת מוות ברשלנות

פשוט בושה שעוד ועוד אנשים מתים בגלל רשלנות 

קנס + מאסר בפועל + סגירת בית העסק

דחוף

פורסם
לפני 26 דקות, Benor כתב:

בתקופה הזו מה שלדעתי רלוונטי הוא, שהיא לא תדביק אנשים אחרים.  בין אם מדובר בקורונה ובין אם מדובר בחיידק אחר או שפעת עונתית סטנדרטית.

נכון, אבל השאלה היא האם אבחון של קורונה גורם לבן אדם להיות זהיר יותר לגבי סיום תקופת ההחלמה שלו? כלומר יכול להיות שהיא תבריא סימפטומטית אחרי 3 ימים, אבל הנגיף יצא מהגוף רק אחרי שבועיים...

פורסם
לפני 7 דקות, khalil כתב:

אני מאוד מקווה שאתה טועה, בינתיים אין שום דרמה במספרים, העקומה שטוחה, ירשנו לקצב הדבקה של פחות מ1.2 כל 3 ימים, רוב הקורבנות היה להם צפי חיים מאוד קצר, והעומס על מערכת הבריאות לא גדול, מנגד המשק מתעוות, החוב שעבדו קשה לשלוט בו ולהוריד אותו טופח, וברמה האישית, הילדים בבית, וזה פשוט כואב, ילדים קטנים לא אמורים להרכיב פזלים, לגו, לשחק בבובות ולראות טלוויזיה בין 4 קירות, הם צריכים מרחב, אוויר נקי וחופש.

אם ככה למה היום הודיעו שגם עצמאיים עם מחזור עד מיליון ש"ח יקבלו מענק?

כאילו מישהו שמגלגל מיליון ש"ח באמת צריך את ה 14,000 ש"ח?

אם מקבלי ההחלטות היו חושבים שתוך חודשיים חוזרים לשגרה אז אין צורך בהגדלת המענקים.

הם יודעים משהו שאנחנו לא יודעים, לדעתי זה מעיד על כך שהתחזיות שלהם הולכות להיות ארוכות יותר. 

גם סקוטי מדווח שפיאט פותחת מחדש את המפעלים בארה"ב שנסגרו בתחילת השנה.

גם המנהלים של פיאט מבינים שאם טראמפ נשאר אז אף חברה אסיאתית לא הולכת למכור רכבים לאמריקאים בשנים הקרובות. 

לא יודע איך הוא יעשה את זה אבל הדרך הקלה ביותר היא מכס של 300% על ייבוא לארה"ב של מוצרים מוגמרים.

יבוא של חומרי גלם הם עדיין צריכים , או יבוא של חלקים קריטיים

פורסם
לפני 2 שעות, ChemGuy85 כתב:

הבנתי שהמון ערכות בדיקה בבריטניה התגלו פגומות ונזרקו לפח. 

העתק הדבק עוד שבוע בנוגע למשלוח שהגיע מסין באמצעות אל על לישראל כ"תרומה".

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 דקות, korola כתב:

אם מקבלי ההחלטות היו חושבים שתוך חודשיים חוזרים לשגרה אז אין צורך בהגדלת המענקים.

הם יודעים משהו שאנחנו לא יודעים, לדעתי זה מעיד על כך שהתחזיות שלהם הולכות להיות ארוכות יותר. 

גם סקוטי מדווח שפיאט פותחת מחדש את המפעלים בארה"ב שנסגרו בתחילת השנה.

גם המנהלים של פיאט מבינים שאם טראמפ נשאר אז אף חברה אסיאתית לא הולכת למכור רכבים לאמריקאים בשנים הקרובות. 

לא יודע איך הוא יעשה את זה אבל הדרך הקלה ביותר היא מכס של 300% על ייבוא לארה"ב של מוצרים מוגמרים.

יבוא של חומרי גלם הם עדיין צריכים , או יבוא של חלקים קריטיים

אבא שלי נהג אוטובוס, ויש חו הרבה חברים שפתחו חברות בעצמם וקנו אוטובוסים, כל אחד מהם מגלגל מליון ש"ח בשנה, אבל בקושי מכניס משכורת ממוצעת, את הכסף עושים מטיפים של תיירים בתקופות השיא.

עסק שמגלגל מליון לא בדיוק מעיד על עושר.

פורסם

מה לדעתכם צריך להיות, העונש על הפרה בוטה של בידוד חולה מאובחן, שהסתובב כאן בעיר, ביצע קניות בסופר, וזילזל במכוון בחיי תושבים אחרים?

לבסוף הוא נתפס, ופונה בכוח לבית חולים סורוקה.

בדרך כלל, ניתן לראות באתר של משרד הבריאות, בכל עיר, נקודות "הדבקה" אפשריות.

ויש אפילו מפה. זה נקרא :"מוקדי חשיפה בקרבתי"

משום מה, אילת היא העיר היחידה שלא ניתן למצוא נתונים אלה.

[למרות שיש כאן מעל 100 מבודדים]

פורסם (נערך)

יש סעיף של הפצת מחלה, יכול להגיע לכמה שנות מאסר. אני מניח שאם לא יהיו מקרים רבים יחליקו את זה או שיסתפקו ב-500 ש"ח. אם התופעה תהפוך נפוצה ימלאו את התאים שפונו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 1 שעה, yossiaviel כתב:

מה לדעתכם צריך להיות, העונש על הפרה בוטה של בידוד חולה מאובחן, שהסתובב כאן בעיר, ביצע קניות בסופר, וזילזל במכוון בחיי תושבים אחרים?

לבסוף הוא נתפס, ופונה בכוח לבית חולים סורוקה.

פרופורציונלי לנזק שגרם. כלומר- מספר עלות ימי האשפוז של המקרים שיתגלו כמודבקים ממנו, ובכל אופן לא פחות מ 100,000 ש"ח.

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, korola כתב:

הגדילו בגלל הרעש שיש בשבועיים האחרונים

אתמול הייתה עוד הפגנה בכיכר רבין ובצדק

אם העסק של משה הרוויח ב 2018 מליון שח

ומשה לקח על עצמו התחייבות גדולה, כי הוא יודע שכבר 5 שנים העסק שלו מרוויח מליון שח

אז העסק שלו כבר לא מרוויח מליון שח

עכשיו חודשייים העסק לא עובד, התשלומים יורדים, ההלוואות יורדות, אף אחד לא מתחשב בך

פתאום נהיה חור

אז בסדר הבאנו קצת מהבית

המדינה לא רוצה להביא אותנו למצב שעוד חודשיים שלוש ארבע יגמרו הרזרבות שלנו

יחזירו אותנו לשיגרה אבל לא יהיה לנו כסף לשיווק, לחומרי גלם וכו'

לכן צריך את המענק

והסברתי כבר שדווקא לעסקים האלה צריך אותה הרבה יותר מאשר לעסקים הקטנים קטנים שבוא נלך רחוק יכל להצטבר להם חוב של 6000-7000 שח ? היו סוגרים אותו עם מענק בסוף התקופה. ממש לא חושב שצריך 2 פעימות בשביל זה. אין פה עניין לייצר לך רווח פסיבי אלא להשאיר אותך בחיים.

לפני 25 דקות, Pika007 כתב:

פרופורציונלי לנזק שגרם. כלומר- מספר עלות ימי האשפוז של המקרים שיתגלו כמודבקים ממנו, ובכל אופן לא פחות מ 100,000 ש"ח.

מה ?! למה לא מאסר בפועל ?

הוא רוצח 

לפני 1 שעה, sperial כתב:

יש סעיף של הפצת מחלה, יכול להגיע לכמה שנות מאסר. אני מניח שאם לא יהיו מקרים רבים יחליקו את זה או שיסתפקו ב-500 ש"ח. אם התופעה תהפוך נפוצה ימלאו את התאים שפונו.

תסלח לי אם זה 500 שח זה פשוט בושה

ואתה תתחיל לראות אנשים שעושים לינץ' באנשים כאלה

הבנאדם הזה לא שונה ממחבל שהולך ברחוב עם סכין ואנשים קופצים עליו ושוברים לו את הפרצוף

500 שקל נותנים לבנאדם שהבן שלו רצה מקדונלדס ונסע להביא לו למרות שאסור לנסוע יותר מ 100 מטר

ממש לא לבנאדם שסיכן אוכלוסיה שלמה במוות !

KORONA

נתונים חיים

12850 מתים בארהב

מתוך 330 מליון תושבים

0.004% במדינה שהמגפה יצאה משליטה.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

אני כותב מה אני מעריך שיקרה, לא מה שצריך לקרות. העובדה היא שמפרי בידוד (מונע) מקבלים קנסות. 

הבעיה היא שאין אפשרות לאשפז את כל החולים המאובחנים, אז שולחים אותם הביתה או למלוניות, לפי קריטריונים של מצב רפואי ושל יכולת ומוכנות להשאר בבידוד. הבעיה היא שההערכה הזו מתבססת על שיחה מרחוק, כך שכנראה לא קשה לפספס את התחמן התורן. למזלנו יש מספיק "מלשינים" - והמשטרה מגיבה. 

לגבי אחוזי התמותה בארה"ב - המספרים שהבאת חסרי כל משמעות, כיוון שהם גדלים בקצב מהיר מאד. חוץ מזה את התמותה סופרים מבין החולים המאובחנים, לא מכלל האוכלוסיה. כיוון שבארה"ב המגיפה מתקדמת מהר מאד, ובגלל ההשיה של 2-3 שבועות ההסבקה על המוות, המספרים שאתה מצטט לא רלוונטיים (זה נכון גם לגבי התמותה בישראל, אלא שאצלנו יש איזה רושם של בלימה, למרות שסביר שחלק מהרושם נובע מירידה במספר הבדיקות שמתברר שנובע מהצורך להטמיע את המכשור החדש שהגיע).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אני כותב מה אני מעריך שיקרה, לא מה שצריך לקרות. העובדה היא שמפרי בידוד (מונע) מקבלים קנסות. 

הבעיה היא שאין אפשרות לאשפז את כל החולים המאובחנים, אז שולחים אותם הביתה או למלוניות, לפי קריטריונים של מצב רפואי ושל יכולת ומוכנות להשאר בבידוד. הבעיה היא שההערכה הזו מתבססת על שיחה מרחוק, כך שכנראה לא קשה לפספס את התחמן התורן. למזלנו יש מספיק "מלשינים" - והמשטרה מגיבה. 

לגבי אחוזי התמותה בארה"ב - המספרים שהבאת חסרי כל משמעות, כיוון שהם גדלים בקצב מהיר מאד. חוץ מזה את התמותה סופרים מבין החולים המאובחנים, לא מכלל האוכלוסיה. כיוון שבארה"ב המגיפה מתקדמת מהר מאד, ובגלל ההשיה של 2-3 שבועות ההסבקה על המוות, המספרים שאתה מצטט לא רלוונטיים (זה נכון גם לגבי התמותה בישראל, אלא שאצלנו יש איזה רושם של בלימה, למרות שסביר שחלק מהרושם נובע מירידה במספר הבדיקות שמתברר שנובע מהצורך להטמיע את המכשור החדש שהגיע).

קודם כל לא הבנתי איך העובדה שאי אפשר לאשפז את כולם קשורה לזה שבנאדם שם זין ויוצא מהבית  בידיעה שהוא הולך להדביק אנשים שאולי חלק מהם ימותו ? זה נראה לך כמו משהו שמישהו יכול להתעלם ממנו ?

דבר שני

אם נלך לפי החישוב שלך אז במדינה שלא שומרים על הכללים והכל שם כאוס אחד גדול יש רק 3.2%

לטעמי זה כלום

שוב חשוב לציין שהם לא עשו שום צעדים.

פורסם (נערך)

העובדה שאין אפשרות לאשפז את כולם גורמת לשליחת אנשים לאשפוז בית שלגבי הרוב המוחלט ככל הנראה הוא מצויין, אבל בתהליך ההחלטה על מקום האשפוז יש פספוסים והתחמן התורן נשלח הביתה ומנצל את החופש היחסי כדי להסתובב במרחב הציבורי.

לגבי ארה"ב - כמו בכל מקום, ההשהייה מהאבחנה עד המוות גורמת להערכת חסר של התמותה. וזאת מעבר לכך שכנראה בארה"ב יש אבחנת חסר משמעותית של המחלה וגם של התמותה ממנה. למשל - לפני כשבועיים התמותה בארה"ב עמדה על 1.5%, לפני שבוע 2.5% ושושום 3.5% - ואחנו לא יודעים לאן תתקדם העקומה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 51 דקות, Transporter כתב:

הגדילו בגלל הרעש שיש בשבועיים האחרונים

אתמול הייתה עוד הפגנה בכיכר רבין ובצדק

אם העסק של משה הרוויח ב 2018 מליון שח

ומשה לקח על עצמו התחייבות גדולה, כי הוא יודע שכבר 5 שנים העסק שלו מרוויח מליון שח

אז העסק שלו כבר לא מרוויח מליון שח

עכשיו חודשייים העסק לא עובד, התשלומים יורדים, ההלוואות יורדות, אף אחד לא מתחשב בך

פתאום נהיה חור

אז בסדר הבאנו קצת מהבית

המדינה לא רוצה להביא אותנו למצב שעוד חודשיים שלוש ארבע יגמרו הרזרבות שלנו

יחזירו אותנו לשיגרה אבל לא יהיה לנו כסף לשיווק, לחומרי גלם וכו'

לכן צריך את המענק

והסברתי כבר שדווקא לעסקים האלה צריך אותה הרבה יותר מאשר לעסקים הקטנים קטנים שבוא נלך רחוק יכל להצטבר להם חוב של 6000-7000 שח ? היו סוגרים אותו עם מענק בסוף התקופה. ממש לא חושב שצריך 2 פעימות בשביל זה. אין פה עניין לייצר לך רווח פסיבי אלא להשאיר אותך בחיים.

הוא רוצח 

תסלח לי אם זה 500 שח זה פשוט בושה

ואתה תתחיל לראות אנשים שעושים לינץ' באנשים כאלה

הבנאדם הזה לא שונה ממחבל שהולך ברחוב עם סכין ואנשים קופצים עליו ושוברים לו את הפרצוף

500 שקל נותנים לבנאדם שהבן שלו רצה מקדונלדס ונסע להביא לו למרות שאסור לנסוע יותר מ 100 מטר

ממש לא לבנאדם שסיכן אוכלוסיה שלמה במוות !

KORONA

נתונים חיים

12850 מתים בארהב

מתוך 330 מליון תושבים

0.004% במדינה שהמגפה יצאה משליטה.

אני לא מסכים עם כל הדברים שאתה כותב..

נניח 5 שנים אני מרוויח 5 מיליון ש"ח (מיליון כל שנה)  אז החלטתי להשקיע ב-4 דירות ולהשכיר אותם.

עכשיו הכל קורס.. אני צריך לשלם משכתנא על 5 דירות.. אנא הצילו .. תנו לי פיצוי.

בדר"כ עסקים משקיעים בציוד לטווח ארוך  (לא מדבר על מי שהזמין ספריי קצף ופטישים ליום העצמאות),

כמו מסעדה חדשה, לא השקיעו מיליונים רק ל-3 חודשים, ההשקעה היא לשנים קדימה, ולכן הפיצוי צריך להיות בהתאם ולא פיצוי על ההשקעה. 

הלוואה לטווח ארוך מפצה על ההשקעה, אבל מענק צריך להיות לפי ההכנסה החייבת ולא לפי המחזור. 

נניח עו"ד פרטי במשרד קטן - מחזור של 50 אלף לחודש.

העסיק מזכירה ושליח - שילם להם 12,000 ש"ח , הוצאות משרד עוד 8,000.  

הכנסה החייבת 30,000 ש"ח.

פתאום עכשיו המחזור יורד לחצי - רק 25,000 .

המזכירה והשליח נשלחו לחל"ת לקבל כסף מהמדינה - יקבלו מביטוח לאומי לפי ה 12,000 (נניח 8,000) 

העו"ד הולך לקבל פיצוי 10,500 לפי ה 30,000 .

למרות שאולי נטו הוא לא ממש נפגע. 

כל התוכנית הזאת הזויה ונראה שכותבים אותה אנשים שלא ממש מבינים בעסקים.   פוליטיקאים ולא ממש כלכלנים. 

לנתונים בארה"ב אין מה להתייחס  -  ההודעה הראשונה בשירשור הזה מדברת על 3% תמותה וזה כנראה מאוד קרוב למספר הסופי שיהיה 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Transporter כתב:

הוא רוצח 

מאסר עולה כסף. במצב הנוכחי, המדינה צריכה להכניס כסף.

אני בעד העלאת הקנס המינימלי ל 5000 ש"ח (עם אפשרות בקשה ל appeal- כי יש פה ושם מקרים באמת מוצדקים. למשל חבר שהקפיץ תרופות לאבא הקשיש שלו ונעצר, בסוף השוטר השתכנע)

דברים כמו ארגון התקהלות ביודעין- עשרות אלפי שקלים, בריחה מבידוד/יציאה את הקהל שאתה יודע מעל לכל ספק אפשרי שאתה נשא או חולה- לפי המתכון שכתבתי, עלות מספר ימי האשפוז כפול האנשים שהדבקת, ומינימום של 100K ש"ח.

בישראל אנשים לומדים רק דרך הכיס. אני לגמרי בעד שדבילים שמפרים את החוקים יקלו ואפילו במעט על שומרי החוק.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • תוכן חדש...