Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 שעה, Blaz00r כתב:

Viral Load (עומס נגיפי): http://www.amalnet.k12.il/micro/micro2.asp?num=mic00101_1

בקצרה, זו שיטה למדידת העומס הנגיפי בדם (בעיקר בהקשר של איידס). אין קשר למה שהבאת בכתבה (אלא אם מדברים על העומס שנוצר אחרי שהוירוס כבר השתכפל בגוף, לא על כמות ההדבקה "הראשונית"), הם עשו שם סלט שלם (מי שעשה את הכתבה). וכמובן שאם היה בזה שמץ של אמת לא היו שמים חולים להתערבב ביחד במלוניות.

הנה כתבה מעניינת, בה בהחלט הביאו מחקרים (כולל מוירוס השפעת), שבו ככל שהמנה שבגללה האדם נדבק כללה יותר וירוסים, כך המחלה שלו הייתה קשה יותר.

https://theconversation.com/coronavirus-does-the-amount-of-virus-you-are-exposed-to-determine-how-sick-youll-get-135119

מאוד תלוי בוירוס, וכרגע אין עדיין תשובה לגבי הקורונה.

פורסם
לפני 2 שעות, colauti 9 כתב:

ביפן חזרו לשגרה ופתאום הופ-הכריזו על מצב חרום כיוון שהגיע לשם הגל השני שממנו מפחדים כל כך ולא רק אצלנו בישראל.

ביפן לא חזרו לשגרה- אלא מעולם לא שברו אותה. הממשל התמהמה תקופה ארוכה להחריד בנוגע למה לעשות, חלק ממושלי המחוזות נקטו בצעדים באופן עצמאי. התגובה הנוכחית היא התגובה המדינית הראשונה של יפן מאז פרוץ המשבר.

פורסם (נערך)

לפני 57 דקות, garicho כתב:

הנה כתבה מעניינת, בה בהחלט הביאו מחקרים (כולל מוירוס השפעת), שבו ככל שהמנה שבגללה האדם נדבק כללה יותר וירוסים, כך המחלה שלו הייתה קשה יותר.

https://theconversation.com/coronavirus-does-the-amount-of-virus-you-are-exposed-to-determine-how-sick-youll-get-135119

מאוד תלוי בוירוס, וכרגע אין עדיין תשובה לגבי הקורונה.

קודם כל, רק מחקר אחד בכתבה תומך בערך* במה שאמרת. שאר המחקרים שהובאו בכתבה מראים ש: (1) כמות מזערית של נורו-וירוס (צינון/common cold) מספיקה בשביל לחלות; (2) אין שום קשר בין החשיפה הראשונית לקורונה לבין כמה אדם נהיה חולה; (3) אצל חולים שעברו את הקורונה בצורה יותר קלה היה פחות עומס נגיפי (הגיוני).

-גילוי נאות: לא התעמקתי בשאר המחקרים מלבד זה שמתייחס לשפעת

*תומך בערך כי מה שנבדק במחקר הזה הקשר בין המינון הראשוני של חשיפה לשפעת לפיתוח תסמינים:

Dose Male Female Total Symptoms Viral Shedding Both (MMID) 4-Fold Rise in HAI Titer
103 TCID50 3 2 5 2 (40%) 0 0 1 (20%)
104 TCID50 4 0 4 2 (50%) 0 0 0
105 TCID50 2 3 5 4 (80%) 1 (20%) 1 (20%) 1 (20%)
106 TCID50 10 9 19 17 (89%) 9 (47%) 9 (47%) 16 (84%)
107 TCID50 9 4 13 11 (85%) 10 (77%) 9 (69%) 11 (85%)
Total 28 18 46 36 (78%) 20 (43%) 19 (41%) 29 (63%)

^ בכל הרמות גילו סימפטומים. אמנם ככל שעולים במינון אחוז האנשים שפיתחו סימפטומים עולה, אבל בכנות, אין לי מושג מה ההבדל בין הרמות ואם זה בכלל משהו שמחובר למציאות או נטו תנאי מעבדה (לדוגמה בהדבקה "רגילה" בה אדם מתעטש, נוגע בחפץ ונגוע וכו', האם המינון הוא ממילא הרבה יותר גבוה מהמינון הכי גבוה שהוצג פה ככה שזה בכלל לא משנה?).

לי זה יותר נראה שבכל הכתבות האלו ירו את החץ ואז סימנו את המטרה (או סתם ניסו ליצור כתבה בכל מחיר).

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם (נערך)

נתקלתי עכשיו בגרף הזה

שמראה שלמרות מה שהבנתי עד היום

לרוב החולים יש תסמינים

איך זה הגיוני ?

כל הזמן מדברים על זה שיש המון חולים בחוץ ואנחנו לא יודעים עליהם כי אין להם תסמינים

הגרף הזה מראה שלרובם יש

ורק לאחוז יחסית קטן אין חום ותסמיני נשימה

לפי הגרף הזה  מתוך 7000 בדיקות אנחנו אמורים למצוא הרבה יותר מ 300-400-500 חולים

U4ntitled.png

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

לא, כיוון שאתה מסתכל בכיוון הלא נכון.

יש הרבה אנשים עם חום ו\או תסמינים נשימתיים שלא נדבקו בקורונה אלא במחלות אחרות. חולים אלה ייבדקו אבל יימצאו שליליים לקורונה.

החולים ללא תסמינים הם משלוש קבוצות - אלה שנחשפו לנגיף ועדיין בדקירה, אלה שמחלימים, התסמינים חלפו אבל עדיין מפרישים את הנגיף, ואלה שנדבקו אבל מעולם לא פיתחו תסמינים (או שפיתחו תסמינים קלים והתעלמו מהם). כיוון שאינך יודע מה היו הסיבות ללקיחת המשטח בכל נבדק, ומה היו תוצאות המשטח, אתה לא יכול להסיק מסקנות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, Pika007 כתב:

ביפן לא חזרו לשגרה- אלא מעולם לא שברו אותה. הממשל התמהמה תקופה ארוכה להחריד בנוגע למה לעשות, חלק ממושלי המחוזות נקטו בצעדים באופן עצמאי. התגובה הנוכחית היא התגובה המדינית הראשונה של יפן מאז פרוץ המשבר.

הממשל התמהמה כי הם ניסו לטאטא את הוירוס מתחת לשטיח בתקווה שהאולימפיאדה תתקיים כמתוכנן. אחרי שהבינו שלא תהיה אולימפיאדה עברו למצב חירום. 

פשוט מדהים כל פעם מחדש לראות כיצד ממשלות ברחבי כל העולם מעדיפות הגנה על כלכלה לטווח קצר על חשבון בריאות הציבור והגנה על כלכלה לטווח ארוך. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

כנראה בגלל החג, היה אתמול רק דיווח אחד (והיום עוד לא הגיע דיווח הבוקר) לגבי מספר הנדבקים.

אני כבר רואה את הדיווח הבא שמקפיץ בעוד 1000 את מספר החולים וכל ערוצי התקשורת ירוצו לדווח על זה כדי להכניס פאניקה מיותרת בציבור שלא יודע איך מסתכלים וקוראים נתונים.

פורסם

עד הרמדאן האוכלוסיה המוסלמית תפנים את הבעיה - הם יקלטו את הסיפור של בני ברק וירושלים - ודי יקפידו. אנשים יבינו שזו לא קונספירציה של הציונים אלא בעיה אמיתית ושדואגים להם כמו לכל אחד אחר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא בטוח בזה: כמות הבדיקות עבור האכלוסיה הערבית היא נמוכה מזו של שאר האכלוסיה.

חלק מערבי ישראל גם נפגשים עם פלסטינים ביהודה ושומרון.

יש לזכור שיש אוכלוסיות שלמות במגזר הערבי שלא ממש מעניין אותו החוק, ומבחינתו גם לשבת בכלא זה לגיטימי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 דקות, gbguy כתב:

אני חושב שתהיה ירידה בימים הקרובים, אפילו למצב של דיווח של 2 ספרות, והממשלה תתחיל להוריד את הסגר.

רק נתון אחד שמאוד מעניין אותי: ראמדן בסוף החודש. 

לא בטוח. 

חיילים שחילקו חבילות מזון בבני ברק דיווחו על מאות דירות נטושות. 

פורסם (נערך)

אני מאמין שהדאגה לבריאות תגבר על הבוז לחוק ולרשויות.

לגבי כמות הבדיקות - בשבוע האחרון (וקצת יותר) הקופות משקיעות מאמץ גדול בהקמת מרכזי בדיקה בריכוזי הערבים וגם מד"א פתח מתקני "הבדק וסע" ביישובים כאלה. בימים האחרונים הדיווח על מספר הבדיקות קצת בלתי סדיר (אם כי אתמול או שלשום השלימו את הפער), אבל, שוב, אין פילוח לפי אוכלוסיות, כי שגם אין דיווח גיאוגרפי היכן נאספו הבדיקות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אני שמעתי על משפחה חרדית שאני מכיר, שכל הילדים הנשואים באו אליהם הביתה עם הנכדים והבני זוג כדי לעשות סדר יחד...

הייתי אומר לא יאמן, אבל זה יאמן, פשוט מצפצפים על כולנו.

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, יבגניפ כתב:

Last of us - גם לדעתי המשחק הכי טוב שיצא אי פעם. חבל שאין פורט למחשב למשחקים של naughty dog

וואו, הסיפור שם כל כך עמוק , קשה ומדהים בו זמנית. הדיבוב והמשחק שם מצויינים. באמת שאין מילים, להוליווד יש הרבה מה ללמוד מהמשחק הזה.

אגב, אם אהבת, ובמידה ולא שיחקת, ממליץ בחום בחום בחום לשחק בDLC שיצא למשחק Left Behind. הסיפור שם בין שתי הבנות, לא נופל מקו העלילה הראשי. מדהים לא פחות.

ששיחקתי בו עכשיו בתקופה של המגפה, הוא מקבל משמעות אחרת, אמיתית יותר וקשה יותר. אתה מבין כמה העולם שאתה חי בו שברירי וגם כאן יכול לקרות משהו דומה (לא זומבים כמובן.. אבל לא חסר תרחישים אחרים - מגפה קשה יותר, אסטרואיד, הר געש, רעידת אדמה, מלחמת עולם שלישית וכו וכו וכו'. השגרה שלנו לא מובנת מאליו וצריך לקדש אותה ולנצור אותה.)

כך שהיה הרבה יותר חוויתי לשחק בו עכשיו. האווירה בחוץ מתאימה .

ואם כבר במשחק עסקינן, בוא כבר ננסה לאזן פה בשרשור עם מעט הומור חביב מהמשחק, קבלו רצף של בדיחות קצרות נחמדות ומשעשעות  עם משחקי מילים.

אני מבטיח שזה יעלה מעט  חיוך על שפתותיכם בתקופה לא פשוטה זו, תהנו:

עריכה אחרונה על ידי Bob Ross
לפני 16 שעות, Transporter כתב:

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

• תוכן חדש...