Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, EliC25 כתב:

אם הם הגיעו למצב שעושים בדיקות מחדש, כנראה שחלו עם סימפטומים.

זה באמת מעלה שאלה האם מדובר במצב 'רדום' מתחת לראדר, כמו הרפס, או הדבקה חדשה...

מה שכן, מסתמנת ירידה בכמות ה'מודבקים' החדשים בימים האחרונים, לא רק אצלנו אלא גם באיטליה... רק שאצלם כמויות המתים עדיין גבוהות, יקח להם עוד זמן לרדת מהמכסה המקסימלית של חולים בזמן נתון שהם מסוגלים להכיל.

כנראה שמדובר לא מעט בבדיקות מעקב לצורך מחקר - וכבר ידוע שאנשים מחלימים מבחינת הסימפטומים אבל יכולים להמשיך לשחרר את הנגיף לא מעט זמן, נדמה לי שהשיא הוא 49 יום  (הממוצע סביב 20 יום מהבדיקה החיובית הראשונה).

לגבי מספר הבדיקות - לפי פרסום של משרד הבריאות כבר שבוע שהמספר נע בין 8000-9000 ביום, חוץ משלשום שאז ירד ל-7250.

אני נוטה להאמין לגמרי לכל המספרים שיוצאים ממשרד הבריאות. כמובן בהסתייגות שאני לא יודע כמה בדיקות נע שות לחולים סימפטומטיים וכמה כבדיקות סקר, וכמובן שבמשרד יודעים יותר טוב כיוון שהפרסומים הם הודעות לעיתונות\קהל ולא נתונים המיועדים לחוקרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי יש משהו אופטימי בהדבקות בריכוז החרדי (מתכוון לקטלניות הקורונה ולא חלילה אופטימי שאנשים חרדים נדבקו בקורונה).

אם אחת מתוך שלוש בדיקות חיובית בבני ברק  וניקח אוכלוסיות חרדים דומות באלעד, ירושלים, קרית ספר וכו'. זה אומר שיש מאות אלפי נשאי קורונה. עם זאת, לא רואים מאות מונשמים. אז אולי הקורנה לא כל כך קטלנית? מצד שני איטליה, ספרד, ריכוזי חרדים בארה"ב - מאות נפטרים ביום. לא יודע איך להסביר את זה

פורסם

נראה לי שיש שלושה גורמים המשפיעים על כך - אם כי מדובר בספקולציה, לא בידיעה:

1. כנראה שפירמידת הגילים של החרדים בארץ יותר צעירה. אין לי הנתונים, אבל זו תחושתי.

2. מערכת הבריאות בארץ קולטת חולים בלי תשלום - כך שאנשים מגיעים לבדיקה בשלב יותר מוקדם. בארה"ב עלויות פניה לרופא או בי"ח גורמים לאנשים לאחר בהגעה לטיפול. שוב, תלוי מצב סוציואקונומי ומודעות.

3. קריסת מערכת הרפואה בניו יורק, שם גם הריכוזים החרדיים שנפגעו במיוחד. לא ייחודי ליהודים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתמול קיבלתי מייל מקצועי מעניין מתי אנשים יתחילו לראות כספי סיוע מרשויות המס בארה"ב.  כלומר אדם שחי בעיר אמריקאית טיפוסית איפה שהוא חייב להרוויח לפחות 50-60-70 אלף דולר בשנה רק בשביל לסגור את החודש לא יראה את ה-1,200 דולר כספי סיוע לפני סוף - אמצע יוני. עד אז אין עבודה, אין ביטוח בריאות, שכר דירה יורד, כרטיסי אשראי יורדים, הלוואת רכב יורדת, הלוואות סטודנטים יורדות... אבל היי הבורסה עולה!!! 

Checks.jpg.0887586220ad04d0322e9dcba22e980f.jpg

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

יש מצב שאולי כבר חטפנו את הקורונה בסוף השנה וחלקינו חשבנו שזה היה שפעת עונתית? אולי זה פשוט הגיע מוקדם יותר לארץ?

יש מידע כמה ניפטרו מסיבוכי שפעת בחודשי נובמבר -דצמבר?

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

לדעתי זה גם סוג של wishful thinking

בערך באמצע פברואר חטפתי חום 38.2, שיעול, כאב גרון. חום ירד כעבור 24 שעות ונשארתי רק עם שיעול קשה וכאב גרון רציני במשך שבועיים. השיעול היה כל כך קשה שלא הצלחתי לישון בלילה כל פעם ששכבתי הרגשתי כאילו אני נחנק. שלחו אותי לעשות צילום חזה וריאות יצאו נקיות. בקיצור עברתי את זה, אבל היה קשוח. האבחון הרשמי שחטפתי ברונכיטיס. יכול להיות שזו הייתה קורונה, אבל סביר להניח שסתם חטפתי וירוס כלשהו. 

לכן חייבים לעשות בדיקות ולתת לאנשי מקצוע שיודעים לקרוא ניואנסים לעשות את העבודה. כל הזריקות באוויר "200 אלף כבר חלו! זה כאן כבר מנובמבר!" מבוססות על כלום ושום דבר חוץ מפנטזיה כלשהי "שמחר הכל נגמר". יותר מזה אנשים שאני החשבתי כאנשים משכילים ורציונליים משוכנעים שמדובר בקונספירציה עולמית כלשהי. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני גם הייתי חולה בסוף השנה, אבל הפעם לקח לי הרבה יותר זמן עד שהסימפטומים נעלמו, לא יודע, אולי מישהו כן הביא משהו למכללה והדביק אותי חח.

מי יודע- אולי הרבה מאיתנו כבר מחוסנים וסתם חיים בפחד חח.

• אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה שבאמת מעניין עכשיו זה מה סכום הקנסות שיחלקו בארץ היום בערב או מחר, וכמה מעצרים יהיו.

עוד מעניין, כמה אנשים באמת מתכוונים לשלם את הקנסות שהם קיבלו, לאור זה שלא בטוח שיש להם עבודה כרגע.
מעניין גם כמה סתומים נסעו למשפחות שלהם לפני הסגר, או כמה גלמים הביאו את הסבא/סבתא שגרים לבד אליהם לבית במיוחד לחג.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

+ כמה קנסות יחולקו על אי חבישת מסכה החל מיום ראשון.

פורסם

נראה לי זו השנה הראשונה מזה 6-7 שנים שאני לא מסיים את ערב פסח בגיחה קצר לנס הרים.

player haters כל המדינה הזו

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
  • מבאס 1
  • מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני מתכוון להרים את האוטו על בוקים מאחורה בערב, לשבת בפנים ולתת גז כאילו אני נוסע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • מצחיק 4
  • לא הבנתי... 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רוב הפרופסורים שמתראיינים בטלויזיה (כולל זה מאתמול בערב בתוכנית עם אילנה דיין) אומרים שאופן תקיפת המגיפה הזו הוא לקוי.
לוקחים אנשים שיש להם את התסמינים לקורונה ועושים להם בדיקה.
מבחינת הפרופסורים - הרי ברור שאם הם עונים על כל הסתמינים (חום, שיעול, חוסר טעם וריח) - למה לבזבז את הזמן על בדיקה ? הם חיוביים.
צריך להתמקד באוכלוסיה שלכאורה לא נדבקה ולבצע את הדגימות שם, עוד בשלב שהנגיף דוגר ולא מתפרץ. ככה אפשר למתן ולעצור את ההדבקות הרבה יותר טוב מלגלות בדיעבד בן אדם שכבר הנגיף מתפרץ אצלו ומופיעים התסמינים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מה זה ברור? אם יש להם שפעת או סתם וירוס אקראי?

תשמע אם יש יכולת לעשות 40-50 אלף בדיקות ביום אפשר לעבור בית-בית ולבדוק כמה חולים/בעלי נוגדנים, אבל כרגע בקושי יש יכולת לעשות 7-8 אלף בדיקות ביום. 

בוא נגיד ככה שיש סיבה למה פרופסור מקשקש בטלוויזיה במקום להיות בפוזיציה של קבלת החלטות. 

פורסם

לא כל מי שאומר משהו בטלויזיה הוא באופן אוטומטי "מקשקש", הזילזול שלך לא במקום.
וגם לא כל מי שנמצא בפוזיציה של קבלת החלטות באמת נמצא שם כי הוא כזה טוב זה. בטח שלא באירוע מהסוג הזה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...