Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חלוקת המזון מתבצעת לתוך האיזור הסגור (משמע בני ברק ואם יש עוד מקומות בסגר) ולאזרחים מבוגרים, לפחות נכון לעכשיו.

בתכנון בעוד כשבועיים ככה"נ אשתי תצטרך לעשות את החלוקה הזו

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

הקטע המעניין במגיפות במהלך ההיסטוריה הוא שהפיתרון למיגור המגיפה נותר זהה - ריחוק ובידוד חברתי,

או במילים אחרות, המכה האמיתית של מגפה כלשהי (מעבר למוות, כמובן)

הוא פירוק של המעגלים החברתיים, או במילים אחרות, הרס זמני של הציוויליזציה.

בעבר, המגיפות היו טריגר לתופעות הגירה ויצירה של כתות (כל ארה״ב בנויה על תגובה למגיפות ורדיפות דת...) -

לא יודע לאן נשאר להגר היום...

זה מתבטא באלף ואחת דרכים שונות, החל מ״אדם לאדם זאב״ (זוכרים את מפקיע המסיכות שלנו?)

וכלה במציאת ״שעירים לעזאזל״ בדמות אוכלוסיות מסוימות - ״בגללם כולנו נמות״.

מעבר לסתם בדלנות, כמובן שהקסנופוביה מרימה ראש - אי האמון בנתונים מסין מבוסס על אי אמון מוצדק בכל מה שקשור ל״דיווחים רשמיים״ שבאים מסין,

אבל מתלווה אליו גם זלזול מובנה בסינים (גזענות) שממשיך לקונסיפרציות בסגנון ״הם המציאו אותו במעבדות״.

זה לוחץ על כל הנקודות הנכונות בכל הקשור לגזענות נגד סינים - הם גם רעים (המציאו את הווירוס) וגם מטומטמים (הווירוס ברח להם) וגם שקרנים (הנתונים לא נכונים).

רק כדי להבהיר - אני מסכים שצריך להתייחס לכל נתון בחשדנות, אבל צריך לשאול את עצמך מאיזה מקום החשדנות הזאת מגיעה -

קצת ניסיון עבר מהול בהרבה דעות קדומות.

יש קטע בשני העשורים האחרונים, עם תרבות הפולטקלי קורקט, להאשים כל אחד שאומר משהו נגד מישהו בגזענות. יש לי משהו נגד הגירה של עובדים זרים לארץ? אני גזען! אני חושב שיש מחבלים באיו"ש בתוך האוכלסיה הפלשתינית?  אני גזען! או מהצד השני, אני נגד התנחלויות? אני גזען! חלאס עם זה. מותר לא לחשוב שכל בני האדם הם יצורים תמימים שנבראו שווים בצלם אלוהים מבלי להיות גזען. (אם היית לומד סוציולגיה כמוני, הייתי יודע שכולנו קצת "גזענים".  זהו מנגנון ביולוגי השרדותי כי המוח שלנו חייב לקטלג אנשים לקבוצות, אחרת הוא לא יעמוד בעומס של סינון  כל האנשים הרבים שהוא פוגש ושומע עליהם בחייו. )

לגבי סין, יש בהחלט סבירות לא קטנה בכלל שמדובר בנגיף ידי אדם. לא דווקא נשק ביולוגי, אלא יותר ניסוי/ מחקר שהשתבש ויצא בטעות מהמעבדה על ידי טעות אנוש של עובד שנחשף לנגיף והעביר אותו הלאה.

סין היא מדינה שאין להאמין כמעט לשום מילה שיוצאת לה מהפה. ומבחינתי , שמקור ההתפרצות בווהאן, "במקרה" כמה ק"מ ספורים בלבד ממקום ההתפרצות יש מעבדה ביולוגית מרכזית וגדולה, ולא סתם ביולוגית, אלא ספציפית לחקר נגיפים!, אז תעשה את 1+1 בעצמך.

אני אשאל ככה, אם "במקרה" היה פורצת מגפה כאן בארץ , "במקרה" בנס ציונה, הייתם מאמינים להכחשות הממשלה בנושא  ? 

• רעיון טוב! 1

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם (נערך)

אבל באזור ה-״סגור״ יש חנויות, או שאסור להם לצאת גם לחנויות? 

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

מדובר באוכלוסיה בסיכון גבוה, שחלקה אולי מתקשה להגיע לחנויות, בודאי בתנאים הנוכחיים של תחב"צ מצומצם והמתנה בתורים ארוכים עם מרווחים גדולים בין הממתינים. לכן יש אינטרס לסייע להם. בני ברק אינה היחידה. גם בחיפה יש פרוייקט (עירוני, לא ממלכתי) של אספקת מזון לקשישים. הפרופיל התקשורתי הרבה יותר נמוך מזה של בני ברק, אבל הרעיון הבסיסי דומה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

בני ברק פי 3 יותר חולים מתל אביב, עם כל המסיבות המחתרתיות שרצות כאן (אל תשאל איזה חיים משוגעים אנחנו עושים פה במרתפים).

גם ירושלים (נתן לירושלים קרדיט, עיר יותר גדולה מתל אביב).

את ההקשחה בסגר על ישובים או שכונות חרדיות לא אני ביקשתי לעשות. ולא התקשורת המציאה את זה.

כמו גם לא את החולי של יעקב ״המשיח בדרך״ ליצמן.

ומה שאתה מנסה לעשות עכשיו זה סוג של pc מאוד מעוות, רק כדי לא להודות בבעיה. והיא לא תל אביבים שאולי יצאו לפארק, ואז זכו להשתתף בסרטונים דביליים בחסות המשטרה או תל אביבים דביליים אחרים. ואני רק אזכיר שוב, למקרה וזה נשכח מאתמול, שאותם התל אביבים הדבילים לפחות משלמים מיסים כדי לממן את בתי החולים בהם יאושפזו במקרה של מחלה - מה שאי אפשר להגיד על מי שחי מקצבאות או שכר מינימום.

בני ברק גם פי 3 יותר צפופה מת"א, ואני רק יכול לשער שגם נעשו שם יותר בדיקות לאחרונה.

לגבי המסיבות בתל אביב - לא התכוונתי ליטרלי למסיבות, אבל שכן שלך ממגדלי הוואגיו בעצמו נופף בזה כאן, אז זה לא אני אמרתי.

לגבי החרדים - אתה כל הזמן מדבר על זה שהם חיים מקצבאות, שהם לא משלמים מסים וכדומה. כל החרדים חיים מקצבאות ולא משלמים מסים?

כ-50% מהגברים החרדים עובדים וכך גם כ-75% מהנשים החרדיות (שזה יותר מאחוז הנשים העובדות בכלל האוכלוסיה).

ואני לא מדבר על כל ארגוני הסיוע החרדים (זק"א וכדומה), שאולי "לא עובדים" אבל תורמים לחברה בדרכים אחרות.

בכל מקרה, אנחנו גולשים כאן לנושאים לא קשורים וזאת גם לא הנקודה שלי. מה שאני בא להגיד זה שאנחנו יכולים לבוא בטענות רק לעצמנו, כי כל ההפרות הקטנות האלו של ההנחיות, כאשר כל אחד מחליט לעצמו איזו הנחיה זה "בסדר" להפר וכמה, מביאות אותנו בסופו של דבר לעוד ועוד הגבלות חדשות, ומה שיותר אירוני זה שאותם אנשים שמפרים את ההנחיות הם גם אלו שאחרי זה מתלוננים ובוכים על זה).

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

צמ׳גיא לא ענית לי

במורגן סטנלי חושבים שהשוק יחזור לצמוח עכשיו.

רוצה לדכא אותי או מה?

הנקודה היא שהסגר דווקא מביא לעצירה בכמות המודבקים ולכן מפרשים את זה כחדשות טובות.

הרי היה יכול להיות יותר גרוע, אם גם סגר וגם מספר החולים היה ממשיך לעלות.

ולכן הבורסה עולה, השאלה מה יקרה שישחררו את הסגר?

האם המספרים יעלו ויתנו להם לעלות ?

או שאולי נכנס שוב פעם לסגר ממושך והפעם ארוך יותר?

פורסם

שחרור הסגר יהיה הדרגתי מאד תוך מעקב הדוק מה קורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפחות בבריטניה מספקים נתונים רציניים. 

דיווח מה 4/4 .

84%  תסמינים קלים 

5-6% יגיעו למצב קריטי של המחלה.

סה"כ אספו מידע מ- 210 מרכזים , סה"כ 2900 חולים שהגיעו לטיפול נמרץ

הגיל הממוצע 61,

50% מהחולים היו בגילאים 52 עד 70 

כלומר 25% צעירים מגיל 52 

ו 25% מעל גיל 70

27% נשים 

73% גברים

והנתון שחיפשתי - מתוך ה 2900 חולים שהגיעו עד כה לטיפול נמרץ

רק 690 יצאו משם , כאשר 50% יצאו בארון ו 50% יצאו חיים.

עדיין יש עוד 2210 אנשים בטיפול נמרץ ולא ברור מה יהיה איתם.

32% היו צריכים רק חמצן - מהם רק 16.3%  מתו

67.9% היה צריכים מכונת הנשמה  ו 67% מהם מתו -  כלומר  2 מתוך 3 שמתחברים למכונות הנשמה מתים בסוף.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 47 דקות, gadik6 כתב:

לגבי החרדים - אתה כל הזמן מדבר על זה שהם חיים מקצבאות, שהם לא משלמים מסים וכדומה. כל החרדים חיים מקצבאות ולא משלמים מסים?

עניתי על השאלה הזו כבר כמה פעמים. 

ברמה הפילוסופית זו שאלה לא רצינית. התשובה לשאלה "האם כל האיקס הם וואי" היא לא ברוב המקרים.

ברמה המעשית, כמגזר, הם לא יכולים להתקיים בלי תרומות מהפטרונים שלהם בברוקלין (שעכשיו בבעיה בעצמם) וממימון במיסים שלנו.

זו לא דיעה. זו עובדה, שבא לידי ביטוי ב1) נתונים סטטיסטים על עוני בבני ברק, ירושלים וריכוזים אחרים של חרדים; 2) נתונים שקישרתי אליהם כאן גם כן על תשלום המיסים במדינת ישראל; 3) ברמה הפוליטית הם מיוצגים על יד המפלגות הכי סחטניות שיש בדיוק בגלל זה.

אם יש ביניהם מיליונרים זה לא רלוונטי לממוצע.

לפני 53 דקות, gadik6 כתב:

ה שאני בא להגיד זה שאנחנו יכולים לבוא בטענות רק לעצמנו, כי כל ההפרות הקטנות האלו של ההנחיות, כאשר כל אחד מחליט לעצמו איזו הנחיה זה "בסדר" להפר וכמה, מביאות אותנו בסופו של דבר לעוד ועוד הגבלות חדשות, ומה שיותר אירוני זה שאותם אנשים שמפרים את ההנחיות הם גם אלו שאחרי זה מתלוננים ובוכים על זה).

כן ולא, אבל אין לי איך לשכנע אותך. רק בשביל הדוגמא: אני מן הסתם לא יודע מה קורה בכל עיר בארץ. פה החיים עצרו. וכשאני מדבר על חיים שעצרו, אם במקרה של דתיים זה כל יום ללכת להתפלל עם אותם האנשים בבית כנסת, אז פה זה כל יום לראות את אותם הפרצופים בבוקר בבית הקפה ובערב באחד מהפאבים. וזה נעצר כמעט לחלוטין ביום שסגרו את הפאבים ונעצר לחלוטין ביום שאסרו על מסעדות למקור בטייק אוואי ומעשית גרמו לסגירה של בתי הקפה. אם יש אנשים שחוגגים על הואגיו במרפסת? כנראה, אבל זה עניין של סדרי גודל. זה כלום לעומת אלפי אנשים שיושבים כאן בחוץ ביום יום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, ChemGuy85 כתב:

אני לא חושב שמישהו מאמין שניתן להחזיק את המדינה בסגר יותר מחודש - חודשיים בלי לרסק את הכלכלה לאלף לעזאזל. הנקודה היא שדברים כנראה לא יחזרו לשגרה שהכרנו בחודשים ואולי אפילו בשנים הקרובות במיוחד אם יפרוץ מיתון עולמי קשה. זו דעתי.

לא מומחה לוואגיו, אבל לדעתי מכרו לך יותר שומן מבשר. 

זה מה שאנשים מחפשים בנתחים מהסוג הזה

ואגיו כשלעצמו יש בו יותר שומן שמפוזר לכל אורך ורוחב הנתח מה שנותן עסיסיות וטעם ורכות אלוהים

בגלל זה הבשר בצבע אדום לבן ולא אדום כמו רוב הבשרים הפשוטים

כשאני רואה אצל הקצב נתח אדום שאין בו שיוש לא פחות ממדהים (לא חייב להיות ואגיו) אני יודע להתרחק משם ולחפש קצב אחר

https___crowdcow-images.imgix.net_https%3A%2F%2Fimages.ctfassets.net%2Fjigso8mmhmq2%2F5tWDnDJ9dukQuk26UociKS%2F217a5b1bf9333c14dac1726deb4f2e47%2FPacific_Rogue_Wagyu-Raw_Meat_Pacific_Rogue_Wagyu-Raw_Meat_Pacific_Rog.jpg

לפני 2 שעות, Giant_TA כתב:

זה לא שמפריע לי שמחלקים להם מזון, אני מאמין שהמצב שלהם לא משהו. 

אבל מה בדיוק השתנה בסדר היום שלהם שבגללו צריך להאכיל אותם יותר מקבוצות אחרות של האוכלוסיה? זה משגע אותי! ואני לא מבין למה המדיניות הזו לא מעניינת אף אחד.

זה לא שהם סגרו את העסקים, או נמצאים בחלת מהמשרות השמנות שלהם. מה השתנה?

כי כנראה לא נותנים להם לצאת מהבתים או מהעיר בניגוד לאחרים שיכולים להסתובב

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 1
פורסם

המצב בחברה ובישובים הערביים לא פחות גרוע מזה שאצל החרדים, ושם יש את הרמאדן שמתקרב.
מאוד חורה לי כל העליהום על המגזר החרדי (אני אדם חילוני מאמין), ולדעתי יש המון דברים שצריך לטפל בהם (ומפחדים) לפני החרדים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, korola כתב:

לפחות בבריטניה מספקים נתונים רציניים. 

דיווח מה 4/4 .

84%  תסמינים קלים 

5-6% יגיעו למצב קריטי של המחלה.

סה"כ אספו מידע מ- 210 מרכזים , סה"כ 2900 חולים שהגיעו לטיפול נמרץ

הגיל הממוצע 61,

50% מהחולים היו בגילאים 52 עד 70 

כלומר 25% צעירים מגיל 52 

ו 25% מעל גיל 70

27% נשים 

73% גברים

אז אם 5-6% יגיעו  למצב קריטי

מתוכם חצי בוודאות יוצאים מזה

אז יש לך במקרה הכי גרוע 2-3% שמתים ?

לפני 1 שעה, gadik6 כתב:

נופף בזה כאן, אז זה לא אני אמרתי.

כ-50% מהגברים החרדים עובדים וכך גם כ-75% מהנשים החרדיות (שזה יותר מאחוז הנשים העובדות בכלל האוכלוסיה).

ואני לא מדבר על כל ארגוני הסיוע החרדים (זק"א וכדומה), שאולי "לא עובדים" אבל תורמים לחברה בדרכים אחרות.

בכל מקרה, אנחנו גולשים כאן לנושאים לא קשורים וזאת גם לא הנקודה שלי. מה שאני בא להגיד זה שאנחנו יכולים לבוא בטענות רק לעצמנו, כי כל ההפרות הקטנות האלו של ההנחיות, כאשר כל אחד מחליט לעצמו איזו הנחיה זה "בסדר" להפר וכמה, מביאות אותנו בסופו של דבר לעוד ועוד הגבלות חדשות, ומה שיותר אירוני זה שאותם אנשים שמפרים את ההנחיות הם גם אלו שאחרי זה מתלוננים ובוכים על זה).

אני לא יודע איפה אתה חי ומי חברים שלך

אנשים כן נפגשים

כל אחד ומי שהוא מרשה לעצמו להכניס אליו

המשטרה יודעת מזה כי מי שמפריע לסביבה קורה שמזמינים לו ניידת

באופן אישי אני יכול להגיד שכל מי שדרך אצלי בדירה שם אלכוג'ל ושמר מרחק

לפני 8 דקות, yotams4 כתב:

אין ואגיו בארץ די להיות ליצן

Sent from my iPhone using Tapatalk

מה אתה אומר ?

אתה יודע את זה כי שמעת בחדשות או אצל הקצב שלא מגדלים ואגיו בישראל, 

אבל לא באמת ניסית להשיג נכון ?

אז נכון לא לא מגדלים ואגיו בארץ

אין ואגיו ישראלי שלם. 

יש ואגיו אוסטרלי. התמונה שהעלתי למעלה זה נתח ואגיו שישב אצלי במקרר

לא רציתי לעשות פה פרסומות אבל אתה מוזמן ללכת למיט בר בפשפשים ולקנות אצל ירון קסטנבוים

הבשרים של זלמן לפעמים יש אצלו

מרינדו

איטליז צוק

ועוד ועוד מקומות שצריך לצוד כל פעם למי יש ומה יש.

ואגיו אוסטרלי בכל מקרה אין בעיה להשיג בישראל. צריך לחפש

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

2-3% תמותה לא מסתדרים עם מה שקורה באיטליה.

או שיש שם פי 3 יותר לא מאובחנים מאשר באנגליה, או סיבה אחרת ( למשל, אוכלוסיה מבוגרת נפגעה יותר ), או לא מצליחים להציל את השליש מהמונשמים בגלל העומס על בתי חולים שגרם לקריסה ופשוט אין לאן לחבר כדי להנשים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

איך מדיבורים על הקורונה הגענו לדבר על רמות שיוש אצל הקצבים השונים בתל אביב... כל זה בגלל אנשים שמתים לחזור לתקלט בחתונות גרנדיוזיות

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...