Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, shugiflex כתב:

אין שום קשר בין מכסות הייצור של ענף הלול ובג"צ. המועצות החקלאיות הן שריד אנרכוניסטי לתקופה סוציאליסטית ואין בהן שום תועלת לצרכן. מוטב היה שיפתחו את השוק ליבוא ואז לא היה שום מחסור.

זה מאוד הגיוני לסגור מפעלים ישראליים שאינם תחרותיים ולייבא את הסחורה מהמקום בו הכי זולה. זה יאפשר למקד את הכלכלה שלנו בענפים בהם ישראל תחרותית יותר ממדינות אחרות.

דווקא תקופה של מגיפה עולמית מראה לנו עד כמה חשוב להסתמך על ייבוא ולא על ייצור עצמי.

ואז כאשר נוצר מחסור עולמי במוצר אתה נשאר קרח. ראה את המחסור בציוד רפואי והקרבות שמתחוללים סביבו. אם היה לך בארץ קו ייצור היית מפעיל אותו בעוד משמרת ולא היית סובל ממחסור. ואני כבר לא מדבר על עיתות מלחמה שבהן נתיבי האספקה חסומים או תפוסים על ידי ציוד חיוני שאין לך יכולת לייצר בארץ.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, farkash7 כתב:

אמרת עכשיו שהמפריט הלאומי ילאים חברה ועוד חברת תעופה? מה גדל שם בשדות מחוץ לבית?

בדיוק מוכרים בשיא, קונים בזול. 

הרי ברור לכולם שאל-על הולכת לחדלות פרעון, אפילו בלי להסתכל על הספרים שלה אני יודע שהיא לא תצליח לשרת את החוב שלה. 

במוקדם או במאוחר הנושים יגישו בקשת פירוק. 

ימנו מפרק לחברה שיכול:

1) למכור אותה כמקשה אחת 

2) לפרק אותה ולמכור את המטוסים 

האם באמת נראה לך שמדינת ישראל תאפשר לסינים לרכוש את חברת התעופה הלאומית?

או האם מדינת ישראל תתן לפרק את אל על ולמכור את המטוסים לחברות אחרות בעולם בנזיד עדשים?

רוב הסיכויים שנראה צורה של הלאמה כלשהי של אל-על

ומה לדעתך הולך לקרות עם הבנקים? 

נניח אני בעלים של בנק.

עד היום .. הייתי מביא 10 מילארד מהבית מכניס לקופה של הבנק. 

ואז היה מותר לי לקבל הפקדות של לקוחות ב 90 מליארד ולתת הלוואות של 100 מילארד. 

למרות שהבאתי רק 10 מילארד מהבית.  

פשוט ההנחה הייתה הלווים לא יפלו ב 10% , או יותר נכון לא תהיה נפילה של כולם ביחד ב 10%. 

אופס.. האירוע קרה. 

מה עושים ? משחקים בנדמה לי. 

אומרים ללווים .. זה בסדר , אל תשלמו כלום שנתיים, רק שלא תעיזו להגיד שאין לכם את הכסף. 

ומה יקרה אם הלקוחות , אלו שהפקידו 90 מילארד ירצו את הכסף? 

גם פה , אין מה לדאוג המדינה מיד תלווה לבנקים כמה כסף שהם צריכים, הרי המדינה לא תרצה לראות בנקים קורסים. 

אבל.. אם בסוף לא יחזירו את הכסף לבנקים , אנחנו נראה את המדינה מקבלת מניות בבנקים בתמורה לכסף שהוזרם. 

רוצים אקסלים גם של זה?

פורסם

מחיר של 12 ביצים בישראל: 11.30 ש"ח. המחיר מפוקח על ידי המדינה והייצור נקבע בתכנון ריכוזי בידי מועצת הלול.

מחיר של 12 ביצים בגרמניה: 7.30 ש"ח. המחיר והייצור נקבעים על ידי קפיטליסטים חזיריים בשוק חופשי.

זו אפילו לא דוגמה קיצונית במיוחד: ב-150 מדינות שונות, מחיר הביצים זול ב-50% מאשר בישראל.

אין מחסור עולמי בביצים. יש מחסור בביצים רק בישראל.

השילוב של מחיר מפוקח ויצור מתוכנן ריכוזית יוצרים מחסורים ומחיר יקר, שמסבסד קומץ של בעלי מכסה על חשבון החלשים ביותר בישראל. חייבים לשחרר את הביצים לשוק חופשי כמו בכל מדינה מערבית.

• אהבתי 3

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

=======

איך כולם מפספסים את הידיעה שראש ממשלת בריטניה נמצא במחלקת טיפול נמרץ?! הלו!!!

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, korola כתב:

בדיוק מוכרים בשיא, קונים בזול. 

הרי ברור לכולם שאל-על הולכת לחדלות פרעון, אפילו בלי להסתכל על הספרים שלה אני יודע שהיא לא תצליח לשרת את החוב שלה. 

במוקדם או במאוחר הנושים יגישו בקשת פירוק. 

ימנו מפרק לחברה שיכול:

1) למכור אותה כמקשה אחת 

2) לפרק אותה ולמכור את המטוסים 

האם באמת נראה לך שמדינת ישראל תאפשר לסינים לרכוש את חברת התעופה הלאומית?

או האם מדינת ישראל תתן לפרק את אל על ולמכור את המטוסים לחברות אחרות בעולם בנזיד עדשים?

רוב הסיכויים שנראה צורה של הלאמה כלשהי של אל-על

ומה לדעתך הולך לקרות עם הבנקים? 

נניח אני בעלים של בנק.

עד היום .. הייתי מביא 10 מילארד מהבית מכניס לקופה של הבנק. 

ואז היה מותר לי לקבל הפקדות של לקוחות ב 90 מליארד ולתת הלוואות של 100 מילארד. 

למרות שהבאתי רק 10 מילארד מהבית.  

פשוט ההנחה הייתה הלווים לא יפלו ב 10% , או יותר נכון לא תהיה נפילה של כולם ביחד ב 10%. 

אופס.. האירוע קרה. 

מה עושים ? משחקים בנדמה לי. 

אומרים ללווים .. זה בסדר , אל תשלמו כלום שנתיים, רק שלא תעיזו להגיד שאין לכם את הכסף. 

ומה יקרה אם הלקוחות , אלו שהפקידו 90 מילארד ירצו את הכסף? 

גם פה , אין מה לדאוג המדינה מיד תלווה לבנקים כמה כסף שהם צריכים, הרי המדינה לא תרצה לראות בנקים קורסים. 

אבל.. אם בסוף לא יחזירו את הכסף לבנקים , אנחנו נראה את המדינה מקבלת מניות בבנקים בתמורה לכסף שהוזרם. 

רוצים אקסלים גם של זה?

אל תשוה את אל על לבנק. אל על היא לא בנק והנזק בפירוקה ומכירתה אפילו לסינים (אני בספק רב אם הם יקנו אותה) הוא שולי לחלוטין.
אם אל על תועמד על המדף אז מישהו יקנה אותה. המדינה אולי יכולה להגביל את המכירה שלה לגופים מסויימים, יבוא גוף ויקנה אותה.
אין שום סיבה שהמדינה תחזיק חברת תעופה בבעלות ישירה ותנהל אותה. עובדה, זה נכשל קודם וזה אחת הסיבות לכך שאלעל נכשלה גם עכשיו (הסכמי שכר).

לגבי להחזיק פסי ייצור למסכות, מגוכח. פעם ב-100 שנה יש מגפה אז נחזיק פסי ייצור? חוץ מזה מי אמר שלמגפה הבאה מסכות/מכונות הנשמה יהוו פקטור? אולי זה יהיה משהו אחר?
הגוש הסובייטי ניסה לייצר הכל ע"י חברות ממשלתיות. ראינו מה היו שווים הדברים שהוא ייצר וראינו מה קרה לו בסוף.

לא השתנה כלום, וטוב שכך.

למה צריך לעניין אותנו ראש ממשלת בריטניה ברצינות?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 דקות, ChemGuy85 כתב:

=======

איך כולם מפספסים את הידיעה שראש ממשלת בריטניה נמצא במחלקת טיפול נמרץ?! הלו!!!

דבר איתי כשהוא יהיה מעניין כמו ביבי..

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

לגבי להחזיק פסי ייצור למסכות, מגוכח. פעם ב-100 שנה יש מגפה אז נחזיק פסי ייצור? חוץ מזה מי אמר שלמגפה הבאה מסכות/מכונות הנשמה יהו פקטור? אולי זה יהיה משהו אחר?
הגוש הסובייטי ניסה לייצר הכל ע"י חברות ממשלתיות. ראינו מה היו שווים הדברים שהוא ייצר וראינו מה קרה לו בסוף.

לא השתנה כלום, וטוב שכך.

צריך להבטיח שיהיו *מפעלים* וצעירים שירצו ללמוד את התחום כי הוא נותן להם פרנסה טובה ובטחון תעסוקתי. במצב חירום יהיה אפשר לעשות שינוי יעוד למפעל בדיוק כמו שארצות הברית עושה עכשיו למפעלים של GM ו-FORD. 

כאשר אין למדינה *מפעלים* ואין אנשים שיודעים לעבוד בסביבה הזאת אז באמת מתחילות בעיות כי לבנות מפעל מאפס ולהכשיר פועלים הרבה יותר קשה מאשר לעשות שינוי יעוד למפעל קיים. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לפני 14 דקות, shugiflex כתב:

אין שום קשר בין מכסות הייצור של ענף הלול ובג"צ. המועצות החקלאיות הן שריד אנרכוניסטי לתקופה סוציאליסטית ואין בהן שום תועלת לצרכן. מוטב היה שיפתחו את השוק ליבוא ואז לא היה שום מחסור.

זה מאוד הגיוני לסגור מפעלים ישראליים שאינם תחרותיים ולייבא את הסחורה מהמקום בו הכי זולה. זה יאפשר למקד את הכלכלה שלנו בענפים בהם ישראל תחרותית יותר ממדינות אחרות.

דווקא תקופה של מגיפה עולמית מראה לנו עד כמה חשוב להסתמך על ייבוא ולא על ייצור עצמי.

דווקא התקופה הזאת מראה לנו כמה חשוב היה להחזיק תעשייה כחול לבן (לא המפלגה)

דווקא הכתבה על ענף הבנייה שנשאר בלי פועלים סינים ולפי פועלים מהשטחים מראה את הבעיה האמיתית שלנו היא ההסתמכות על פועלים זרים.

זה בדיוק הזמן להכניס עשרות אלפי צעירים לענף הבנייה, השוק צריך להתייצב על רמות שכר כאלה שצעירים אחרי צבא לא יתביישו לעבוד בענף.

כל ענף החלקאות תלוי בעובדים זרים.

זאת בדיוק המחלה ההולנדית (למי שמכיר) , נכון זה היה בקטן אצלנו.

דיברו על זה רק שהתחילו התמלוגים מהגז, אבל עיקר הייצוא של ההי-טק גרם למטבע חוץ זול,

וזה בתורו גרם לנפילה בכושר התחרות של המשק הישראלי.

מה שאתה אומר "זה מאוד הגיוני לסגור מפעלים ישראליים שאינם תחרותיים ולייבא את הסחורה מהמקום בו היא הכי זולה" 

זאת המחלה ההולנדית בשיא תפארתה

פורסם

אתה מחזיק פס ייצור של מוצרי נייר או של טקסטיל, ומתאים אותו לפי הדרישות. 

אתה לא מקשה על החקלאים אלה מקל עליהם.

ולגבי גופים חיוניים - תן להם גיבוי של המדינה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, ChemGuy85 כתב:

צריך להבטיח שיהיו *מפעלים* וצעירים שירצו ללמוד את התחום כי הוא נותן להם פרנסה טובה ובטחון תעסוקתי. במצב חירום יהיה אפשר לעשות שינוי יעוד למפעל בדיוק כמו שארצות הברית עושה עכשיו למפעלים של GM ו-FORD. 

כאשר אין למדינה *מפעלים* ואין אנשים שיודעים לעבוד בסביבה הזאת אז באמת מתחילות בעיות כי לבנות מפעל מאפס ולהכשיר פועלים הרבה יותר קשה מאשר לעשות שינוי יעוד למפעל קיים. 

בוקר טוב אתה מדינה קטנה. אין לך שוק מספיק גדול כדי לתמוך במפעלי תעשיה כבדה.
בוקר טוב אתה מדינה קטנה, אתה לא תחזיק מפעל הפסדי במשך 100 שנה כי אולי תפרוץ מגפה ותרצה להפוך אותו למפעל למסכות.

מה תעשה? אתה מדינה קטנה, יש לך צבא, אתה יכול להגיב יותר מהר וביתר אפקטיביות. אתה צריך יחסית מעט ציוד כדי להיות מוכן ל90% מהתרחישים הקיצוניים. תנצל את היתרונות שיש לך, תנסה להיות מוכן וזהו.

לפני 5 דקות, korola כתב:

דווקא התקופה הזאת מראה לנו כמה חשוב היה להחזיק תעשייה כחול לבן (לא המפלגה)

דווקא הכתבה על ענף הבנייה שנשאר בלי פועלים סינים ולפי פועלים מהשטחים מראה את הבעיה האמיתית שלנו היא ההסתמכות על פועלים זרים.

זה בדיוק הזמן להכניס עשרות אלפי צעירים לענף הבנייה, השוק צריך להתייצב על רמות שכר כאלה שצעירים אחרי צבא לא יתביישו לעבוד בענף.

דיברו על זה רק שהתחילו התמלוגים מהגז, אבל עיקר הייצוא של ההי-טק גרם למטבע חוץ זול,

וזה בתורו גרם לנפילה בכושר התחרות של המשק הישראלי.

מה שאתה אומר "זה מאוד הגיוני לסגור מפעלים ישראליים שאינם תחרותיים ולייבא את הסחורה מהמקום בו היא הכי זולה" 

זאת המחלה ההולנדית בשיא תפארתה

בהצלחה בלשכנע ישראלים לעבוד בבניין. המשכורת היא לא הבעיה. הסינים האלה מרוויחים טונות של כסף. ישראלים עצלנים, מעדיפים לעבוד בחברות סלולאר ולדחוף טאבלטים לזקנים.
מהבחינה הזו משבר כלכלי יכול לשנות את התמונה, אין כסף עובדים במה שיש.
במצב רגיל שום תמריץ שתיתן לא יגרום לישראלים לעבוד בבניין או לקטוף פלפלים. זו המציאות.
גם שוטף כלים בת"א מרוויח יפה מאוד, בוא נראה אותך מאתר אחד שהוא לא סודני.

לסגור מפעל לא תחרותי זה לא חכם, זה פשוט כורח המציאות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, korola כתב:

מה שתארת לא קשור בשום צורה למחלה ההולנדית.

אצטט מהויקיפדיה: "המחלה ההולנדית היא מונח כלכלי המתאר קשר בין גילוי וניצול של אוצרות טבע במדינה מסוימת בהיקף משמעותי לכלכלתה, לבין ירידה בייצור וביצוא של ענפי תעשייה מסוימים על רקע הגידול החד בהכנסות ממטבע חוץ והתחזקות המטבע המקומי, המביאים לירידה בכושר התחרות של אותם ענפים."

בישראל התחזקות המטבע המקומי מושפעת באופן זניח מאוצרות טבע, אלא אם כן אתה קורא לכישורים וליכולות של תושבי המדינה אוצר טבע.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex
  • אהבתי 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

ואז כאשר נוצר מחסור עולמי במוצר אתה נשאר קרח. ראה את המחסור בציוד רפואי והקרבות שמתחוללים סביבו. אם היה לך בארץ קו ייצור היית מפעיל אותו בעוד משמרת ולא היית סובל ממחסור. ואני כבר לא מדבר על עיתות מלחמה שבהן נתיבי האספקה חסומים או תפוסים על ידי ציוד חיוני שאין לך יכולת לייצר בארץ.

אתה פשוט לא קורא שום דבר שלא מסתדר לך עם האג'נדה, אה? 

ספריאל, לישראל אין את היכול להתקיים במשק אוטרקי בסגר מלא. אין. אין נפט, אין יכולת לייצר מספיק חיטה, אין יכולת לייצר חלקי חילוף לבערך 99% מהמצרכים שאנחנו משתשמים בהם.

במיוחד בשבילך קישרתי כאן ללפני איזה יומיים לטורי דיעה של כלכלנים אמתיים, שמסבירים על סבסוד חקלאים ואיך הוא יכול לעבוד (ועובד, איזה פלא) במקומות אחרים, שהם לא ישראל, בלי לדפוק את הצרכנים.

לפני כמה חודשים גם היה מחסור בחמאה בארץ. וזה בלי שהיה משבר כלכלי בצד. אתה יכול לנחש למה. 

זה בצד - תקציב הבריאות לא מקוצץ כבר כמה שנים, זכור לי שגם לא תקציב החינוך.

הם אולי לא גדלים בקצב גידול האוכלוסיה. אבל זה יותר קשור לזה שבישראל יש יותר ילדים במשפחה בממוצע מאשר כל שאר מדינות ה-oecd, כולל האלו שיש להם 7 ילדים בממוצע, כי ילדים זה שמחה, עד הרגע שצריך לשבת איתם שבוע בבית בלי לצאת.

אני באמת מציע לך יום אחד לשקול את הרעיון המפהכני שאני ושאר החברים כאן לא הפרה החולבת של כל הרעיונות הנשגבים שהמדינה צריכה לדעתך (אבל לא יכולה !!) לממש.

ואני אומר את זה כמי שעדיין מחזיק בדיעות כלכליות שמאלניות יחסית, מאמין באמונה שלמה במדינת רווחה, לא הולך לישון עם מרד הנפילים מתחת לכרית ולא מתחבר גם להקצנות לצד השני.

אבל לא נכנסתי בגלל זה לשרשור.

צ'מגיא, במורגן סטנלי אומרים השוק הדובי נגמר.

יאללה, באס לי תחיים. מאמין בך.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

לפני כמה חודשים גם היה מחסור בחמאה בארץ. וזה בלי שהיה משבר כלכלי בצד. אתה יכול לנחש למה. 

באמת?  ספר לי למה היה מחסור בחמאה? 

אולי כי מישהו קבע לחמאה מחיר של 7 ש"ח ל 200 גרם?

ושמנת להקצפה 34% ניתן היה למכור ב 6 ש"ח ל 250 מ"ל .

שמנת לא הייתה חסרה בשום סופר, 2 שמנות כאלה במיקסר ותוך 10 דקות קבלת מספיק חמאה.

וגם נשאר לך בערך 200 מ"ל  של חלב סמיך להעשרת משקאות או מילשקיים. 

לפני 8 דקות, shugiflex כתב:

מה שתארת לא קשור בשום צורה למחלה ההולנדית.

אצטט מהויקיפדיה: "המחלה ההולנדית היא מונח כלכלי המתאר קשר בין גילוי וניצול של אוצרות טבע במדינה מסוימת בהיקף משמעותי לכלכלתה, לבין ירידה בייצור וביצוא של ענפי תעשייה מסוימים על רקע הגידול החד בהכנסות ממטבע חוץ והתחזקות המטבע המקומי, המביאים לירידה בכושר התחרות של אותם ענפים."

בישראל התחזקות המטבע המקומי מושפעת באופן זניח מאוצרות טבע, אלא אם כן אתה קורה לכישורים וליכולות של תושבי המדינה אוצר טבע.

ציטוט יפה, 

וכן, מבחינת המחלה ההולנדית - אין קשר מאיפה מגיע מטבע החוץ.

הכוונה שמדינה מגלה אוצר אין סופי של מוצר שהיא יכולה למכור בעולם, לזה קראו גילוי וניצול אוצרות טבע.

בארץ מצאו אוצר ענק.. 

2 חברה מ 8200 עם לפטופ היו מגייסים 20/30 מיליון דולר מקרנות זרות. 

או 40 חברה שגייסו כבר 160 מיליון דולר מקרונות הון זרות - ועבדו במשך שנתיים , מכרו את כל החברה ב 1.6 מילארד דולר. 

התופעה הזאת הייתה גדולה בהיקפים של מביישים גם אוצרות טבע. 

פורסם
ציטוט

באמת?  ספר לי למה היה מחסור בחמאה? 

אולי כי מישהו קבע לחמאה מחיר של 7 ש"ח ל 200 גרם?

ושמנת להקצפה 34% ניתן היה למכור ב 6 ש"ח ל 250 מ"ל .

שמנת לא הייתה חסרה בשום סופר, 2 שמנות כאלה במיקסר ותוך 10 דקות קבלת מספיק חמאה.

וגם נשאר לך בערך 200 מ"ל  של חלב סמיך להעשרת משקאות או מילשקיים

למען האמת אני לא מבין מה אתה רוצה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 56 דקות, sperial כתב:

כן. אולי למישהו ייפול האסימון שיש עוד ערכים חוץ מצמצומים, ושביטחון זה לא רק מטוסים ונגמ"שים, אלא גם שדות, לולים, מפעלים וכו'. חברת תעופה היא חלק מאלה.

זה בדיוק מה שכתבתי כאן לפני כמה ימים

אם המדינה תיפול לא יהיה מי שישלם מיסים

לא יהיה מי שיממן את צה"ל

ואת הכסף שיכניסו כדי לשקם את המשק יצטרכו לקצץ מתקציב הבריאות  ועוד שנה שנתיים שאנשים יצטרכו תרופות וטיפולים לא יהיה תקציב לזה

אנשים לא מבינים את זה.

• תוכן חדש...