Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, khalil כתב:

להסתכל על כמות נדבקים ומתים ולומר שיש להוריד בכל מחיר זה משהו שמעולם לא נעשה, הם באמת מישהו עשה את התחשיב הזה? אני לא ראיתי, ההחלטות על איך לטפל במחלה לא נגמרות בסגל הרפואי.

החלטות שהתקבלו ברחבי כל העולם זו החלטה שאף מנהיג לא רוצה לקבל אלא נאלץ לקבל. אני לא חושב שיש ראש ממשלה אחד בעולם שקם יום בהיר אחד, התמתח, קיבל איזה דו"ח מצו'קמק ועל סמך הדו"ח הזה החליט לרסק את הכלכלה של המדינה שלו. אני חושב שהחלטות התקבלו כי הם ראו משהו שאנחנו לא נחשפנו אליו. 

תסתכל לדוגמא על סין. בשביל שסין תעשה מה שהיא עשתה ב-Wuhan כל הנורות האדומות היו צריכות להידלק בבייג'ינג. תחשוב הם נעלו 50 מיליון בני אדם בבתים ושיתקו את הכלכלה השנייה בגודלה בעולם!

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

מה יגרום לוירוס להתחזק דווקא בחורף?

היסטורית זה מה שקרה במגפת השפעת הספרדית. הגל השני היה הרבה, הרבה יותר קשה. הגל השלישי היה יותר קל, אבל עדיין יותר חזק מהראשון. 

תצפה בראיון שהבאתי עם הוירולוגית היא מדברת על ברירה טבעית מזורזת שוירוסים עוברים דווקא בגלל המאמצים שלנו להכחיד אותם. ממש מעניין. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לפני 17 דקות, ChemGuy85 כתב:

הכל תלוי כמה מתים/חולים/מונשמים יהיו אחרי פסח. אם מוקדי ההדבקה הם בעיקר בשכונות החרדיות אז המשק יחזור לפעילות כלשהי ונחזיק אצבעות שהוירוס לא יתפשט לערים אחרות ו/או יחזור בעוצמה בחורף. 

עד החורף יש מספיק זמן

וכל יום שעובר מוצאים עוד פתרון ועוד שיטה להתמודד איתו

גם אם יחזור בחורף הבא זה לא יהיה כבר אותו דבר כמו זה שנפל על העולם בהפתעה

אני לא מאמין שיהיה מספר משמעותי של מתים או מונשמים

כבר היום רואים עליה לא גדולה וכמו שכבר אמרנו כאן זה כולל את אותם חרדים שעד לפני כמה ימים בכלל לא ידעו שצריך לשבת בבית

צריכים להתחיל בדיקות לגילוי נוגדנים

הבעיה שיש מחסור בבדיקות

לפני 2 שעות, khalil כתב:

יש דמי אבטלה ל3 חודשים וחצי, למה שבמאי יהיו המון בעיות? אני מבין שעצמאיים קטנים יצטרכו עזרה, וגם חלקים קטנים של האוכלוסיה, אבל, הרוב יסתדר. ואל תשכח שההוצאות ירדו המון.

על איזה רוב אתה מדבר בדיוק ? איפה אתה חי?

היום פרסמו שאלעל לקראת סגירה

מלונות באילת יושבים ריקים

כמוהם כל העסקים שם

חכה שנתחיל את הקיץ וכל העסקים שמחכים שנה שלמה לקיץ יבינו שהם מקבלים כאפה

"יש דמי אבטלה"

פורסם
לפני 15 דקות, ChemGuy85 כתב:

החלטות שהתקבלו ברחבי כל העולם זו החלטה שאף מנהיג לא רוצה לקבל אלא נאלץ לקבל. אני לא חושב שיש ראש ממשלה אחד בעולם שקם יום בהיר אחד, התמתח, קיבל איזה דו"ח מצו'קמק ועל סמך הדו"ח הזה החליט לרסק את הכלכלה של המדינה שלו. אני חושב שהחלטות התקבלו כי הם ראו משהו שאנחנו לא נחשפנו אליו. 

תסתכל לדוגמא על סין. בשביל שסין תעשה מה שהיא עשתה ב-Wuhan כל הנורות האדומות היו צריכות להידלק בבייג'ינג. תחשוב הם נעלו 50 מיליון בני אדם בבתים ושיתקו את הכלכלה השנייה בגודלה בעולם!

בסין יש כל מיני סטנדרטים של יחס לוכלוסיה שהם חלום בלהות לסטנדרטים מערביים של חופש, האם דיקטטורה קומיניסטית היא מישור הייחוס שלנו?

אני לא יודע, באמת שאני לא יודע, אבל ראיתי מספיק מסין ומארגון הבריאות בשביל להפסיק לקחת אותם כפקטור בתמונה שאני מעוניין לחקור, אני עוקב אחרי שבדיה ודרום קוריאה, כי הם החריגים בתגובה, בינתיים בשבדיה מדובר על 35 מתים למליון תושבים, מספר גבוה, אבל אם ימשיכו בלי סגר ויסיימו עם פי 10 מתים בלי קטסטרופה במערכת הבריאות, האם היו בלתי אחראיים? בשבילי התשובה היא לא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רצה בוואטסאפ הקלטה של "סגנית מנהל מחלקת הקורונה" לכאורה, שאומרת שהוירוס נהרס בטמפרטורה מעל 27 מעלות ובחשיפה לקרני UV מהשמש.
כדאי לשתות הרבה משקאות חמים כי הוירוס נכנס מתעלות האף ויורד לגרון, טמפרטורה גבוה בגרון הורסת אותו. גם לשתות הרבה מים זה טוב כי ככה הוא נשטף לקיבה ומיצי העיכול הורסים אותו.
נשמע הגיוני? איך יכול להיות שהוירוס נהרס ב27 מעלות כשטמפ' הגוף 37? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אני חושב שקיבלנו כבר את הכאפה של הסרת סגר, או, יותר נכון, אי אכיפתו. הניסוי שעשו תושבי בני ברק על עצמם מלמד אותנו הרבה מאד.

עוד לא ראינו את התוצאות של הניסוי (או שכן ?)

לאף אחד מאיתנו אין הוכחה שההדבקה בבני ברק הייתה בדיוק ב 1.4 כשעשו שם סגר. 

ציפיתי לראות כאן מספרים מזנקים, אבל בינתיים רואים בדיוק ההפך

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

רצה בוואטסאפ הקלטה של "סגנית מנהל מחלקת הקורונה" לכאורה, שאומרת שהוירוס נהרס בטמפרטורה מעל 27 מעלות ובחשיפה לקרני UV מהשמש.
כדאי לשתות הרבה משקאות חמים כי הוירוס נכנס מתעלות האף ויורד לגרון, טמפרטורה גבוה בגרון הורסת אותו. גם לשתות הרבה מים זה טוב כי ככה הוא נשטף לקיבה ומיצי העיכול הורסים אותו.
נשמע הגיוני? איך יכול להיות שהוירוס נהרס ב27 מעלות כשטמפ' הגוף 37? 

כבר לפני שבועיים אמרו שזה שטויות

פורסם
לפני 36 דקות, yd b-4 כתב:

אתה צודק טועה יחד. 

אנשים ידעו גם חרדים צורכים תקשורת. ההבדל הוא ברמת החשיפה בתקשורת החילונית/רדיו/אינטרנט/טלוויזיה אתה "מופצץ" בקורונה ברמות אדירות. זה לא נעשה סתם זה מכוון לייצר דחף לשינוי- וזה עובד כמו כל פרסום אחר שעובד.

התקשורת החרדית שונה לחלוטין מהמקבילה הרוב זה בעתונות כתובה ומעודנת שלא מדביקה את קצב ההתרחשויות הדינמיות וכן היא פחות אפקטיבית ביצירת שינוי

יש הבדל בין מראה עיניים (סרטונים למשל מסין) לשמועה על "איזה וירוס שדומה לשפעת שהורג פחות ממנה שעושים ממנו היסטריה סתם בסין"  וזה ציטוטים ששמעתי מאינספור מכרים בימי פורים. כאחד שעוקב אחרי השרשור כאן זו בדיוק הייתה האוירה גם כאן "לנו זה לא יקרה"

כשהמציאות טופחת כבר בפרצוף אתה רואה שחוץ מקומץ אנרכסטים כולם ישרו קוו.

האם מדובר בתקשורת "מעודנת" או מצונזרת\מותאמת לצרכי מנהיגי הקהילה?

קוד כתבתי בתגובה לחליל על העולם שבו יש יותר אוכלוסיה, יותר צפופה ויותר ניידת. אבל יש עוד כמה התפתחויות חשובות, אחת מהן היא קצב מעבר המידע. אתה מכיר את ההבדל (הרי אתה פעיל בפורום אינטרנט) - אבל כמה מאנשי הקהילה מנותקים פשוט כיוון שמנהיגי הקהילה מנתקים אותם מאמצעי התקשורת המודרניים. דרך אגב, זה לא ייחודי ליהודים, גם הכנסיה נהגה לשרוף ספרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מדובר בספקטרום רחב מאד - מתחיל באנשים שמחוברים לחלוטין לעולם המודני (ורבים מהם גם מועסקים בו) ומסתיים באנשים שמקורות המידע שלהם מוגבלים ובעיקר איטיים. אני לא מצוי במצב העכשוי ובחלוקה בין הקבוצות השונות אבל זכורה לי משנים עברו משפחה חרדית מהסוג הראשון שתמיד היו מלגלגים על העיתון החרדי שהגיע כל בוקר לדלתם על שכותרתו היתה הכותרת של העיתון הכללי מהשבוע הקודם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-austria/austria-plans-to-start-reopening-shops-from-next-week-idUSKBN21O0X6

אז אוסטריה מחליטה לאט לאט להתחיל לצאת מהסגר.

מה14 לאפריל לתת לחנויות קטנות להיפתח.

ואם הכול בסדר אז גם לחנויות גדולות ירשו לפתוח ממאי.

מקווה שיהיה להם סבבה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Transporter כתב:

אין להם טלפון "הם לא ידעו"

בנאדם יוצא לרחוב רואה שכל הכבישים ריקים וחנויות סגורות

ולא שואל את עצמו אולי צריך לעצור רגע ולבדוק אם לא קרה משהו.

ואל תספרו לי שכל אותם חרדים נעולים  בבני ברק. בשביל לנסוע מבני ברק לבית שמש לירושלים אתה עובר דרך כבישים וערים ושם לב שביום חמישי בצהריים אין אף רכב בכביש

ופתאום לאף חרדי כזה אין משפחה חילונית או יותר מתונה שרואה טלוויזיה ויכולה להזהיר אותו בזמן שכל המדינה בעוצר.

אין לי שום דבר נגדם אני מניח תפילין ומתפלל כל יום אבל שונא תירוצים מטומטמים

שלא לדבר על ראש העיר שאומר שעושים פה שואה

אני גם ללא טלפון.

כלאמר יש לי, אבל הוא בעיקר לשמוע מוסיקה- אייפון 5 ואיינטונס.

לא גולש בו כמעט. אין ווצאפ, אין אפיליקציית חמ"ל או ערץ 11 וכו'.

לא ידעתי על הקרונה עד ה12 או ה13 למרץ. לא רואה טלויזיה. דיי מנותק מהעולם.

אני מתעדכן רק דרככם פה.

נכנס קורא, מחכים.

ואני לא חרדי.

לא אגרתי אוכל

יש 5 קילו אורז בבית.ביצים ותפוא.

אף אחד לא ירעב אצלי.

לפני 2 שעות, Benor כתב:

^לא חסרים אנשים כאלה.

הם יכולים להיות בעלי נכסים והון רב הרבה מעל הממוצע , והם ילחמו על כל שקל שמגיע להם או יוצא להם מהכיס גם אם מדובר בסכומים קטנים. 

אני לא מכיר את כל הפרטים אבל במקרה שלך נשמע יותר כנודניק.

וואי וואי כמה אתה צודק!

יש משפט חזק אצל המוסכניקים בתלפיות בירושלים:

"ככול שהתרנגולת שמנה יותר כך החור של הטוסיק שלה קטן יותר"

מכיר אישית אנשים שיושבים על הון! הון!!!! נכסים רבים ואם טעיתי בתמחור של 10 אגורות {קרה באמת,חייבתי 30 אגורות מוצר במקום 20 ולא הייתה כמות גדולה,300 ראשים. הם העלו את הגיהנום!}

עריכה אחרונה על ידי eladns

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

אלעד - אתה לא מכיר "שששש....  נותנים חדשות"?

אתה חי במדינה שבה החדשות של הבוקר כבר לא רלוונטיות בערב. אני מעריץ אותך על יכולתך להתנתק מהעולם, אבל כאן לא המלדיבים (טוב, להם הצרות שלהם), קצב החדשות אצלנו חריג 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, eladns כתב:

אני גם ללא טלפון.

כלאמר יש לי, אבל הוא בעיקר לשמוע מוסיקה- אייפון 5 ואיינטונס.

לא גולש בו כמעט. אין ווצאפ, אין אפיליקציית חמ"ל או ערץ 11 וכו'.

לא ידעתי על הקרונה עד ה12 או ה13 למרץ. לא רואה טלויזיה. דיי מנותק מהעולם.

אני מתעדכן רק דרככם פה.

נכנס קורא, מחכים.

ואני לא חרדי.

לא אגרתי אוכל

יש 5 קילו אורז בבית.ביצים ותפוא.

אף אחד לא ירעב אצלי.

עד ה 12.3 אף אחד לא באמת התרגש מזה כי לא שינו פה את אורח החיים

בדיוק ב 12.3 זה התחיל

אני עד היום לא אגרתי אוכל ולא הרגשתי שאני צריך, והיום אני יכול לך שיש מספיק כבש, אנטריקוט, יין ואלכוהול  לערב חג וליום העצמאות ביחד

אני בטוח שגם מי ששמע על זה רק לפני שבוע לא חסר לו שום דבר בבית.

אני בטוח שיש לך חברים שסיפרו לך שיש קורונה ויש הנחיות וכו'

קשה לי להאמין שכל בנאדם שאתה מכיר בעולם הזה אין לו טלפון ולא קורא YNET או רואה חדשות.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...