Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה-CDC מתחיל לבצע בדיקות נוגדנים לכמה אוכלוסיות, כדי להבין את הקפי האוכלוסיה שנדבקו במחלה ולפתוח פתח אפשרי לנתיב יציאה מהבידוד. מדברים על סוג של ״דרכון קורונה״ שיאפשר למחזיק בו לצאת לעבוד וכ״ו.

https://www.politico.com/news/2020/04/04/cdc-coronavirus-blood-tests-165116

מצד שני, בשיחה של ה-G7 שהתקיימה ביום שישי נאמר שלאף מדינה אין עדיין ערכה אמינה מספיק לבדיקה.

https://www.businessinsider.com/coronavirus-antibody-test-g7-leaders-accuracy-covid-19-immunity-passports-2020-4

אז מה נכון? 🤷‍♂️

פורסם
לפני 37 דקות, איצי בר כתב:

חשבתי שזה מה שיקרה,

דווקא מהלך כזה יגרום לאי ירידת המחירים,

אנשים לא יהיו לחוצים למכור כי יש הקפאת משכנתא בנתיים

ולמה שמישהו ימכור דירה וינעל הפסד של הקרן אם הוא יכול לחכות,

בסופו של דבר מה שקובע את המחיר זה מי יותר לחוץ,

המוכרים - למכור, או הקונים - לקנות.

מהלך כזה מוריד לחץ מהמוכרים..

נכון , זה מכניס את כל הלקוחות של בנק לאומי לעצירה.

אבל אם אלו דירות של המבצע מחיר למשתכן, והדירה מושכרת? 

אז בעצם הם קיבלו מתנה, את השכר דירה הם יגבו , אבל לא צריכים לשלם משכתנא. 

אבל אל תשכח שהם בכל מקרה לא היו אמורים להיות בשוק, הם כבר קנו ויצאו מהמשחק.

מי שנשאר במשחק אלו משפרי הדיור, שעדיין תקועים עם 2 דירות - כי חבל למכור המחירים רק עולים,

שאלו יקראו שמחירים לא הולכים לעלות בשנים הקרובות או אפילו לרדת רק 5% או רק 10%

והשוכרים לא משלמים את שכר הדירה כי אין להם.  הם ירוצו למכור את הדירה הקודמת.

הקונים החדשים שעדיין לא קנו, עכשיו יש להם פחות לרכוש. 

הקבלנים שצריכים תזרים מזומנים להמשיך לסיים את הפרוייקט - יוכלים לצאת במבצעים של 10% הנחה על מנת להעיף את הדירות שנותרו .

כל זה יתחיל את כדור השלג

וזה בלי לדבר על אופציה של אחוזי תמותה כאלה יפנו 10,000 או יותר דירות. 

והסטודנטים שיפנו את הדירות ויעברו למודל לימוד מרחוק, וישארו בבתי ההורים.

לפני 8 דקות, Transporter כתב:

אני חושב שבמקרה הנ"ל אתה משלם את הריבית , אבל לא את הקרן

לא הלכתי לאתר של לאומי - אבל אם זה המצב זה ממש לא עוזר, מי שלקח משכתנא בזמן האחרון , רוב התשלום הוא הריבית 

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, garicho כתב:

מנהל ה-CDC מעדכן שלפחות 25% מהנדבקים הם אסימפטומים אך מפיצים את הוירוס. בנוסף, הפצה משמעותית של הוירוס בחולים מתרחשת 48 שעות לפני שהם מציגים סימפטומים. כמו כן, הוירוס מדבק לפחות פי 3 משפעת.

ראיון מעניין

https://www.npr.org/sections/health-shots/2020/03/31/824155179/cdc-director-on-models-for-the-months-to-come-this-virus-is-going-to-be-with-us

אין כאן שום חידוש המידע הזה היה ידוע חודשים.

לפני 33 דקות, garicho כתב:

ה-CDC מתחיל לבצע בדיקות נוגדנים לכמה אוכלוסיות, כדי להבין את הקפי האוכלוסיה שנדבקו במחלה ולפתוח פתח אפשרי לנתיב יציאה מהבידוד. מדברים על סוג של ״דרכון קורונה״ שיאפשר למחזיק בו לצאת לעבוד וכ״ו.

https://www.politico.com/news/2020/04/04/cdc-coronavirus-blood-tests-165116

מצד שני, בשיחה של ה-G7 שהתקיימה ביום שישי נאמר שלאף מדינה אין עדיין ערכה אמינה מספיק לבדיקה.

https://www.businessinsider.com/coronavirus-antibody-test-g7-leaders-accuracy-covid-19-immunity-passports-2020-4

אז מה נכון? 🤷‍♂️

תקשיב לזה

לפני 2 שעות, korola כתב:

אז למי שחושב ששוק הדיור יתאושש או יחזור למקורות שלו..

אז הינה הוכחה שהכלכלנים של בנק לאומי חושבים שזה יקרה רק עוד שנתיים

יותר חמור כלכלנים של בנק לאומי כנראה מבינים שהמשק בדרך למיתון מאוד קשה ואנשים פשוט לא יהיו מסוגלים לשלם את המשכנתא. לכן הם החליטו לעשות תרגיל יחצני/חשבונאי מבריק גם עשו לעצמם כתבת יחסי ציבור טובה, גם עוקצים את הלקוחות בריביות במשך שנתיים וגם עוקצים אותם עם עוד אקסטרה שנתיים למשכנתא סה"כ 4 שנים נוספות ל-20-25-30 שנות משכנתא שאנשים לקחו. ישראלים עוד חשבו שהם יסיימו את המשכנתא לפני הפנסיה... 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, אליה כתב:

כלומר, משפחה עם 4 ילדים יקבלו 2000, ומשפחה עם 14 ילדים יקבלו גם 2000.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

המענק זה החלק הכי פחות מפריע.
העובדה שעבור חרדים רבים רבנים הם סמכות גדולה יותר מחוקי המדינה זאת בעיה קשה.
אולי המשבר הזה ישנה אצלם את התפיסה הזו.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מישהו יכול לעזור לי ולרשום איפה יהיה סגר בירושלים? לא מוצא מידע

בחדשות 12 עכשיו רשמו יהיה בירושלים מספר שכונות.

מי

מה מו?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני כשעה, korola כתב:

מי שנשאר במשחק אלו משפרי הדיור, שעדיין תקועים עם 2 דירות - כי חבל למכור המחירים רק עולים,

הקבלנים שצריכים תזרים מזומנים להמשיך לסיים את הפרוייקט - יוכלים לצאת במבצעים של 10% הנחה על מנת להעיף את הדירות שנותרו .

מה שטוב לפרטיים יהיה עוד יותר טוב לקבלנים,

יזם שהרווח שלו הוא 10% מהפרוייקט יגיד לבנק אם אני צריך להוריד 15% אני פושט רגל,

תן לי אשראי לכמה חודשים,

( בטח עם הריבית הנמוכה שתהיה בשוק בגלל שהממשלות יזרקו כסף להתניע את העסק)

נראה לאנשים שהמחירים לא הולכים לאף מקום,

ברגע שאנשים יבינו שהמחירים לא ירדו הם כבר לא יחכו.

לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

המענק זה החלק הכי פחות מפריע.
העובדה שעבור חרדים רבים רבנים הם סמכות גדולה יותר מחוקי המדינה זאת בעיה קשה.
אולי המשבר הזה ישנה אצלם את התפיסה הזו.

אני לא רוצה לפתוח פה עוד שרשור על יחסי - חרדים_ חילונים_מדינה,

אבל סמכות החוק לעולם לא תהיה מעל סמכות חוקי התורה לאדם שקורא לעצמו דתי,

זה לא היה 3000 שנה - זה לא יקרה במדינת היהודים,

אבל זה לא הענייח הנחיות משרד הבריאות במשבר הזה לא נגדו שום הלכה,

כי פיקוח נפש דוחה את הכל..

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 6 דקות, איצי בר כתב:

( בטח עם הריבית הנמוכה שתהיה בשוק בגלל שהממשלות יזרקו כסף להתניע את העסק)

אני לא חושב שיש עוד הרבה לאן לרדת.

וריבית שלילית זה מפחיד

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
ציטוט

אבל זה לא הענייח הנחיות משרד הבריאות במשבר הזה לא נגדו שום הלכה,

כי פיקוח נפש דוחה את הכל..

כשהמדינה אומרת שמדובר בפיקוח נפש זה לא נחשב, רק כשהרב מאשר זה פיקוח נפש. פה הבעיה 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

אני לא חושב שיש עוד הרבה לאן לרדת.

וריבית שלילית זה מפחיד

יש איזה הנחה שהבנק המרכזי קובע את הריבית , אז זה חצי נכון.

הבנק המרכזי קובע את הריבית לטווח קצר, כמה קצר , קצר מאוד .

כוחות השוק קובעים את הריבית לטווח ארוך,  פשוט ע"י המחיר של אג"ח מדינה ל 10 שנים .

או המחיר של אג"ח מדינה ל 5 שנים , 3 שנים וכדומה.

ככה מקבלים את עקום התשואות.

מה עושה בנק מרכזי שרוצה ריבית נמוכה, אבל האזרחים מתחילים למכור אג"ח ארוך טווח כי הם צריכים כסף.

מקצה 50 מילארד לרכישת אג"ח ארוך טווח שהמחיר שלו ירד. 

הבעיה שהוא לא יכול לעשות את זה לאורך זמן, כי הממשלה רוצה לגייס עוד כסף אז היא מנפיקה עוד אג"חים ארוכים.

והבנק קונה עוד אג"חים .. בסוף הריבית תתחיל לעלות , אין מה לעשות

פורסם
לפני 30 דקות, eladns כתב:

מישהו יכול לעזור לי ולרשום איפה יהיה סגר בירושלים? לא מוצא מידע

בחדשות 12 עכשיו רשמו יהיה בירושלים מספר שכונות.

מי

מה מו?

רשימה שראיתי  - לא לוקח אחריות:

הר נוף, בית וגן, גבעת מרדכי, רמות, רמת שלמה, סנהנדריה, שמואל הנביא, בית ישראל, הבוכרים, מאה שערים, גאולה, זכרון משה, מקור ברוך גבעת שאול וקרית משה.

אני מניח שלא מפרסמים והורידו את הפרסום הזה מסיבות מובנות.

רשימה הגיונית ודי ממצה חוץ מק. משה שאינה שכונה חרדית (עדיין).

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 2 שעות, korola כתב:

כל זה יתחיל את כדור השלג

וזה בלי לדבר על אופציה של אחוזי תמותה כאלה יפנו 10,000 או יותר דירות. 

והסטודנטים שיפנו את הדירות ויעברו למודל לימוד מרחוק, וישארו בבתי ההורים.

לא הלכתי לאתר של לאומי - אבל אם זה המצב זה ממש לא עוזר, מי שלקח משכתנא בזמן האחרון , רוב התשלום הוא הריבית 

לגבי משפרי דיור אני חושב שהתקליט השתנה.
לפני כמה שנים אנשים אכן היו מחזיקים את שתי דירות עד לרגע האחרון ואז מוכרים את הדירה הישנה, כי המחירים "רק יעלו".
אני חושב שבשנים האחרונות זה השתנה. הרבה יותר קשה למכור דירה יד 2 והמחירים כבר לא טסים באחוזים בקצב דו ספרתי. במקרה הטוב עולים מעט בטווח של שנה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

והבעיה הכי גדולה שלך, שלכם, זה העדר מוחלט של יכולת להבין כמה אורח החיים שלכם מזיק למדינה שמשום מה אתם כאילו חלק ממנה. 

כן, אני יודע, התסכול שלי לא עוזר לאף אחד. סטטיסטית אין לכם את הסקילסטס להבין כמה נזק אתם מייצרים. אין לכם את האינגריטי הבסיסי להבין שבלעדינו הייתם עכשיו כמו במדינות עולם שלישי, עם גופות שאף אחד לא יכול לפנות ברחובות, או לבוא אפילו בביקורת  מינימאלית לנציגים שלכם בכנסת, הרב "לא יהיה סגר על בני ברק" דרעי וחברו יעקוב "אז מה אם אני מדבר מהטלויזיה על סכנות הקורונה? עלינו זה לא ישפיע. המשיח יגיע עד פסח" ליצמן. אבל אולי הדבר הטוב היחיד שיצא מכל המגפה ,זה שאנחנו או אתם תחטפו כפה חזקה מספיק, כדי להבין שלתחזק מדינה בתוך מדינה, כשאחת מממנת את השניה, לא עובד.

הבעיה הכי גדולה שלך שאתה קבעת מהו אורח החיים הנורמלי/ מיטבי וכולם צריכים להתיישר לפי זה. 

עריכה: עקרונית אין צורך בהמשך התשובה שתבין את זה הכל יהיה לך פשוט יותר לעיכול.

אז לא ידידי! אני מודע לא פחות ממך להשפעות כלכליות כאלו ואחרות אני בכוונה לא נכנס לפרטים כי זה באמת לא מעניין. אותי מעניין העיקרון. אתה ידידי הנכבד סובר שחיים עם 8-9 ילדים עם יכולת כלכלית מוגבלת היא סיוט וחיים עם ילד וכלב הם אוטופיה. אני חושב הפוך מותר לי?

ואל תנסה לומר לי שאני שבוי ומנסה להצדיק את אורח החיים המסכן שלי כי אני ספציפית מגיע ממשפחה קטנה 3 ילדים עם מרווחים עצומים אבא 10 שנים בקבע עם רווחה כלכלית. ובכל זאת אני חושב שמשפחה ברוכת ילדים מאושרת יותר.

אותו תשובה לגבי כל אותם דברים שאני עושה מבחירה. 

חייל טבעוני/צמחוני בצבא. מתחשבים בו ? הוא מודע ללוגיסטיקה והעלויות הנלוות? שכן חיולני שלך שבוחר להביא 2 ילדים ולא אחד לא רוכב עליך?  סטודנט לאנרופולוגיה לא רוכב עליך.

וואלה יש קבוצה של אנשים שבחרה באורח חיים מסוים כי "בא להם" זה חוקי! 

גם אני מאמין שחילולי השבת הפרטיים שלך! מחוררים את כל הספינה היהודית הכללית כי "כל ישראל ערבים זה לזה" אז מה אתה מצפה שאני אכריח אותך לנהוג כמוני. (ואל תכניס עכשו כפייה דתית במרחב הציבורי זה סה"כ איזון נורמלי בין אנשים שחיים יחד באותו מרחב)

פורסם (נערך)

אנחנו לא אומרים לך או לאף אחד אחר איך לחיות. זה מעניין לנו את הת*ת אל תחמיא לעצמך.
זה מתחיל לעניין אותנו כשזה עולה לנו כסף.
כשבחור ישיבה עושה 7 ילדים זה עולה לנו כסף.
כשבחור ישיבה לא עובד זה עולה לנו כסף.

עכשיו יש מספיק כסף. עוד מעט לא יהיה מספיק כסף. זה מה שמעניין אותנו. זה מה שהוא מנסה להסביר לך.
אתה נדבק לכל מני קשקושים והתפלספויות כמו מה זה עושר, מה זה אושר, מה זה חיים טובים.

תבין זה לא מעניין אותו, זה לא מעניין אותי. זה לא מעניין אף אדם שמשלם מיסים. מה שמעניין אותנו זה לאן המיסים האלה הולכים.

סטודנט למדעי השקר הולך לעבוד כל חייו קשה, להרוויח משכורת נמוכה ולשלם ביטוח לאומי, מס בריאות ואולי קצת מס הכנסה. אז הוא "רכב" עלינו בדיוק כמו שאנחנו רכבנו על אלה לפנינו. אין לי בעיה עם זה כי בסופו של דבר התרומה שלו למשק היא גדולה, והוא לפחות לא גורם לבור תקציבי שבעוד 30 שנה לא נוכל לכסה. הוא גם לא יעשה 10 ילדים כי לא יהיה לו כסף ל-10 ילדים, אין לו כל מני עמותות שנהנות מכסף שחור שממנות אותו, הוא יצטרך להסתדר עם מה שהוא מביא הביתה.
 ההשוואה הזו חוזרת שוב ושוב ע"י כל מני אנשים שמנסים הלצדיק בחורי ישיבה והיא מגוכחת. 

לגבי אושר אני רק יכול להגיד לך דבר אחד. קח את האדם הקדמון. חי במערה, לאישתו היה שפם במקרה הטוב וזקן כנראה בפועל. הוא הי מאושר. קם כל יום מאושר, יצא לצוד אם חזר חי המשיך להיות מאושר, חזר מת זה לא עניין את החברים שלו למערה.
קח את אותו אדם קדמון. שים אותו בבית מודרני עם טלויזיה ואישה שמורידה שיערות מבית השחי. אני רוצה לראות אותו חוזר למערה.

מה שאני מנסה להגיד זה שאם מישהו מאושר וחי כל חייו בקהילה סגורה, זה לא אומר שהוא לא יכל להיות יותר מאושר במקום אחר.
זה עובד לפעמים גם הפוך, לא מבין אך אבל זו עובדה, יש לא מעט חוזרים בתשובה שמוצאים את האושר שלהם במקום אחר. אנחנו לא מתווכחים על זה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

"מי שלא שומר שבת מחורר את כל הספינה היהודית" ( שזה למעשה המקור של כפייה דתית ) נשמע לי הברקה של אותו אחד שאמר "אי לימוד תורה יותר גרוע מקורונה ", ומאות אלפים המשיכו להצטופף בכל מקום, כמו עדר חסר חשיבה.
כאשר יש לוויה/ חתונה המונית או מחליטים לחסום כביש 4/ כניסה לירושלים בגלל אחד שמסרב להתגייס , כולם יודעים תוך חצי שעה ( וזה לא קומץ, אלא אלפים ).
על הנחיות של משרד הבריאות פתאום לא שומעים ואין איך להודיע.
מדינה בתוך מדינה ועל חשבון מדינה. לחוקים ולהנחיות לא צריך להקשיב ( במידה ואין הוראה מהרב ), אבל זכויות יודעים לנצל עד הטיפה האחרונה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...