Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר יש שלטון מרכזי ששולט בכל המידע, מצלם את אזרחיו 24/7 בכל פינה אפשרית ומחלק לאנשים "social score" ממש לא בעיה לשחרר הוראה שיותר לא מאבחנים קורונה ובכך סוגרים את הפינה. זה לא שמישהו ישלח "פקחי קורונה" לסין לבדוק מה קורה שם. 

פורסם

אני לא יודע כמה מישהו שלא היה שם ו/או גדל מעבר למסך הברזל יכול להבין את זה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 7 שעות, Tsachi89 כתב:

פרופסור לאפידמיולגיה טוען בראיון שנערך עימו, שסגר זה צד מיותר ומזיק, שרק יעכב את מיגור המגפה. הוא טוען שצריך לבודד אוכלוסיות בסיכון ולשחרר את המשק. להחזיר ילדים לגנים ולבתי ספר כדי שידביקו אחד את השני ויצרו חיסון עדר, וכך תוך חודש המגפה תדעך מעצמה. הוא טוען שילדים בנויים אבולציונות להתמודד בהצלחה עם וירוסים ובכך ליצור חיסון עדר מהיר ואפקטיבי לאוכלוסיה, ומה שאנחנו עושים עכשיו פשוט מוגזם, היסטרי  ולא נכון בעליל :

אני אומר את זה כבר יותר משבוע

ושאף אחד לא יטעה

אם יעשו את זה יש מצב שנקבל כמה ילדים במיון ויעשו מזה רעש

אבל כשיש לך 9  מליון תושבים

ברור שמהלך כזה ימותו אנשים.

אין מה לעשות

לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

הוא שכח שלילדים יש סבא וסבתא ואמא ואבא (כשהייתי ביסודי אבא שלי היה בן 60 חולה ריאות כרוני)

יש לא מעט בתים שהסבא וסבתא גרים עם הילדים.

אתה שוכח שאם המשק לא יעבוד לא יהיה לסבא ולסבתא מה לאכול

הצבא לא יוכל להאכיל את כל המדינה לנצח.

ואם הסבא וסבתא יראו את כל הילדים שלהם מפוטרים מהעבודה ולא מצליחים לסגור את החודש הם יכולים למות בעצמם.

פורסם

הוא כבר יכול, הוא נשמע נהנתן כמו ביבי... (לפחות ככה הוא מציג את זה על גבי הפורום, מלך הוואגיו של הפורום, תעשו לו כפיים)

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Blaz00r כתב:

אז מה היה לנו: דירה במגדל יוקרה בת"א, וואגיו פעמיים בשבוע, מגורים במרכז ת"א במרחק הליכה מהקריה, למה אתה מטפטף את זה במנות, בוא תתן כבר הצהרת הון מלאה שתוכל להתלהב על זרים באינטרנט עד הסוף. 

שאר הדברים שכתבת הם כמובן חזרה על אותה מנטרה שלא השתנתה במ"מ מתחילת השרשור (מזכיר לי את שרשור המניות), חלאס, הבנו את הכוונה ה(לא כל כך) נסתרת שלך. "אבל אם מתוך 300 מתים יהיה פה צעיר אחד או שניים זאת סטיית תקן שאפשר לחיות איתה" - מביך. לא מאחל לך שאותו צעיר, מבוגר או בעל מחלות רקע יהיה חו"ח מישהו מהמשפחה שלך. לצערי יש אנשים שלומדים רק ככה, בדרך הקשה. להודות שאתה מצפצף על הוראות משרד הבריאות ואז להטיף לאחרים איך הם צריכים להתנהג, אין מילים.

אה, ו-"חיים עם הסיכונים האלה, אין מה לעשות". צודק בהחלט. גם עם הסיכונים של הקמת עסק עצמאי חיים, אין מה לעשות.

מה שבאמת עצוב במשבר הזה שגילינו שעדיין יש אנשים קטנים וצרי עין כמוך

שקשה להם לראות אנשים שהצליחו יותר מהם אז נוח לך להציג את זה ככה שאין לי בעיה שימותו אנשים בארץ.

אבל לא נורא. אני שמח לבשר לך שחסכתי מספיק כל החיים שלי כדי שאוכל להרשות לעצמי לשבת עד ינואר 2021 בבית ולאכול איזה בשר שבא לי.

אבל אתה תאלץ הרבה לפני זה לראות את הממשלה מקבלת החלטה שצעירים יוצאים החוצה ומשלימים עם זה שימותו כמה אנשים בדרך כי זה חלק מהמלחמה

אבל עד אז, שתה כוס מים, אף פעם לא טוב להסתכל על הדשא של השכן,

אפילו הקדשתי לך תמונה של נתח יפה מהצהריים

וסתם טיפ בשבילך לחיים, אני מבטיח לך שגדלתי על זה וגם הילדים שלי יגדלו עליו- תתעסק רק בעצמך ולעולם אל תסתכל על אחרים. זה הנחה אותי גם כשהייתי בן 21  ונסעתי מהעבודה לבית באוטובוסים בזמן שלכל החברים שלי היה רכב ולי לא היה כסף לקנות. 

חג שמח ורק בריאות אמן

לפני כשעה, BloodFist כתב:

הוא כבר יכול, הוא נשמע נהנתן כמו ביבי... (לפחות ככה הוא מציג את זה על גבי הפורום, מלך הוואגיו של הפורום, תעשו לו כפיים)

עובד קשה כל החיים בשביל זה וגאה בזה.

חבל שהמדינה לא טורחת להכיר בנו

אבל יש לי תחושה שעוד חודש יתחילו להתייחס אלינו

נחכה לסוף אפריל 

07042020_1602.jpg

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

מישהו יודע להסביר לי את הקטע הזה היום של העומסים בכבישים לפני הסגר? כלומר אנשים עוברים בין עיר לעיר ונוסעים לעשות את החג אצל קרובי משפחה עד סיום העוצר? או שכל העומס הזה בכבישים זה סהכ אנשים שפשוט חוזרים מקניות לפני החג/עוצר? כי אם האפשרות הראשונה היא הנכונה אז זה פשוט הזוי ומוציא את העוקץ מכל הסגר הזה

עומסי תנועה לפני הסגר: "תהיה אכיפה חסרת תקדים"

בכבישים מורגשת תנועה ערה במיוחד של מכוניות לקראת הסגר שייכנס לתוקף ב-19:00. התחבורה הציבורית תופסק ב-20:00. מחר: עוצר מ-15:00. כ-30 אלף שוטרים, 1,400 חיילים ומאות פקחים יתפרסו "באוויר, ביבשה וגם בים". מסוקים ורחפנים יסייעו באכיפה

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

המשבר הזה מנפץ את השקר החברתי הכי גדול שאנחנו רגילים לחיות איתו, וטוב שכך.

הקטע המעניין במגיפות במהלך ההיסטוריה הוא שהפיתרון למיגור המגיפה נותר זהה - ריחוק ובידוד חברתי,

או במילים אחרות, המכה האמיתית של מגפה כלשהי (מעבר למוות, כמובן)

הוא פירוק של המעגלים החברתיים, או במילים אחרות, הרס זמני של הציוויליזציה.

בעבר, המגיפות היו טריגר לתופעות הגירה ויצירה של כתות (כל ארה״ב בנויה על תגובה למגיפות ורדיפות דת...) -

לא יודע לאן נשאר להגר היום...

זה מתבטא באלף ואחת דרכים שונות, החל מ״אדם לאדם זאב״ (זוכרים את מפקיע המסיכות שלנו?)

וכלה במציאת ״שעירים לעזאזל״ בדמות אוכלוסיות מסוימות - ״בגללם כולנו נמות״.

מעבר לסתם בדלנות, כמובן שהקסנופוביה מרימה ראש - אי האמון בנתונים מסין מבוסס על אי אמון מוצדק בכל מה שקשור ל״דיווחים רשמיים״ שבאים מסין,

אבל מתלווה אליו גם זלזול מובנה בסינים (גזענות) שממשיך לקונסיפרציות בסגנון ״הם המציאו אותו במעבדות״.

זה לוחץ על כל הנקודות הנכונות בכל הקשור לגזענות נגד סינים - הם גם רעים (המציאו את הווירוס) וגם מטומטמים (הווירוס ברח להם) וגם שקרנים (הנתונים לא נכונים).

רק כדי להבהיר - אני מסכים שצריך להתייחס לכל נתון בחשדנות, אבל צריך לשאול את עצמך מאיזה מקום החשדנות הזאת מגיעה -

קצת ניסיון עבר מהול בהרבה דעות קדומות. :-)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה שבאמת עצוב במשבר הזה שגילינו שעדיין יש אנשים קטנים וצרי עין כמוך
שקשה להם לראות אנשים שהצליחו יותר מהם אז נוח לך להציג את זה ככה שאין לי בעיה שימותו אנשים בארץ.
אבל לא נורא. אני שמח לבשר לך שחסכתי מספיק כל החיים שלי כדי שאוכל להרשות לעצמי לשבת עד ינואר 2021 בבית ולאכול איזה בשר שבא לי.
אבל אתה תאלץ הרבה לפני זה לראות את הממשלה מקבלת החלטה שצעירים יוצאים החוצה ומשלימים עם זה שימותו כמה אנשים בדרך כי זה חלק מהמלחמה
אבל עד אז, שתה כוס מים, אף פעם לא טוב להסתכל על הדשא של השכן,
וקח תראה איזה נוף יפה אולי זה ירגיע  קצת את המירמור שלך

וסתם טיפ בשבילך לחיים, אני מבטיח לך שגדלתי על זה וגם הילדים שלי יגדלו עליו- תתעסק רק בעצמך ולעולם אל תסתכל על אחרים. זה הנחה אותי גם כשהייתי בן 21  ונסעתי מהעבודה לבית באוטובוסים בזמן שלכל החברים שלי היה רכב ולי לא היה כסף לקנות. 
חג שמח ורק בריאות אמן 

אין שום מרמור חבר, לא באתי לעשות קרב בולבולים וירטואלי, מאחל לך להמשיך להנות מכל שקל שהרווחת, אכן נוף יפה. תודה על הדאגה אבל לא חסר לי כלום, יש לי ברוך השם דירה נקיה ממשכנתא במרכז גבעתיים שסיימתי לשפץ לפני כמה חודשים ומחכה שאכנס אליה, הקורונה קצת דפקה את זה. כסף לא חסר לי (ואפילו יותר ממך, הפתעה! ההבדל שאני לא מנופף בזה כל שתי הודעות). אם זה לא היה ברור, אף אחד לא צר עין כלפיך באופן אישי, מתייחסים לעמדה החד-צדדית שאתה מציג פה ולצורך להתרברב בהישגים שלך (חסך?) כל רגע. מה הואיל לדיון לציין איפה אתה גר ומה אתה אוכל? כלום. שים לב שאני לא הראשון וגם לא החמישי שאמר לך את זה. ודבר אחרון - אם יש לך מספיק כסף לחיות עד 2021 כמו מלך לטענתך, מה אתה רוצה מהמדינה בדיוק? ההודעות שלך רוויות צביעות ו/או סטנדרטים כפולים.

זהו, נראה לי שאפשר להתקדם הלאה. חג שמח ובריאות גם לך כמובן.

ובחזרה לנושא - חבר (שבעצמו גאון גדול) יצא לקנות כמה דברים בחוץ ומדווח שממש קרנבל בחוץ. כל הרחובות והסופרים עמוסים, פקקים כמו ב-rush hour. לא ברור מי יותר אידיוט בסיפור הזה, האזרחים שעושים שוק (תרתי משמע) או הממשלה המפוזרת לגמרי (למה לעזאזל לתת התראה מוקדמת על הסגר וליצור את כל העומס בחוץ?).
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

חוזר רגע לויכוח שהיה על האם סין משקרים או לא.

הצצתי בגרפים שלהם, ובאופן ספציפי כמות החלמות לעומת כמות מיתות יומית.

שימו לב, שהגרף שלהם שונה מכל מדינה אחרת, כך שמהתחלה יש להם ירידה בכמות המיתות היומית. בכל מדינה מדובר בנתון שמשתנה כל יום למעלה ולמטה עד שהוא מתאזן.

תשמע, מזמן לא הסתכלתי על הגרפים של סין כי טענו שהמחלה דועכת.

בזכותך הסתכלתי, לא יכלתי להפסיק לצחוק!

ביום אחד 14K מקרים, ביום שאחרי 5K , משם דועך לכלום פתאום.

כאילו ברגע אחד המחלה נעלמה.

או ש...ברגע אחד החליטו שהמחלה נעלמת.

בקיצור - נוראי.

Miata ND2

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Blaz00r כתב:

אין שום מרמור חבר, לא באתי לעשות קרב בולבולים וירטואלי, מאחל לך להמשיך להנות מכל שקל שהרווחת, אכן נוף יפה. תודה על הדאגה אבל לא חסר לי כלום, יש לי ברוך השם דירה נקיה ממשכנתא במרכז גבעתיים שסיימתי לשפץ לפני כמה חודשים ומחכה שאכנס אליה, הקורונה קצת דפקה את זה. כסף לא חסר לי (ואפילו יותר ממך, הפתעה! ההבדל שאני לא מנופף בזה כל שתי הודעות). אם זה לא היה ברור, אף אחד לא צר עין כלפיך באופן אישי, מתייחסים לעמדה החד-צדדית שאתה מציג פה ולצורך להתרברב בהישגים שלך (חסך?) כל רגע. מה הואיל לדיון לציין איפה אתה גר ומה אתה אוכל? כלום. שים לב שאני לא הראשון וגם לא החמישי שאמר לך את זה. ודבר אחרון - אם יש לך מספיק כסף לחיות עד 2021 כמו מלך לטענתך, מה אתה רוצה מהמדינה בדיוק? ההודעות שלך רוויות צביעות ו/או סטנדרטים כפולים.

זהו, נראה לי שאפשר להתקדם הלאה. חג שמח ובריאות גם לך כמובן.

ובחזרה לנושא - חבר (שבעצמו גאון גדול) יצא לקנות כמה דברים בחוץ ומדווח שממש קרנבל בחוץ. כל הרחובות והסופרים עמוסים, פקקים כמו ב-rush hour. לא ברור מי יותר אידיוט בסיפור הזה, האזרחים שעושים שוק (תרתי משמע) או הממשלה המפוזרת לגמרי (למה לעזאזל לתת התראה מוקדמת על הסגר וליצור את כל העומס בחוץ?).

אף אחד לא מתרברב פה בשום דבר

אתה מתעלם מהנקודה שאני מנסה להבהיר כבר כמה ימים

יצטרכו לפתוח את הסגר אחרי פסח בהדרגה

וזה מילים של ביבי לא שלי: האחרונים שיצאו יהיו אלה שהכי בסיכון

אז כן אין מה לעשות. סבא וסבתא שלנו ישבו בבית ואנחנו נדאג להם, ואם אנחנו לא כאן אז הממשלה או הצבא או כל מי שצריך

אף אחד לא יגיד למבוגרים לשבת בבית ולמות מרעב.

את הצעירים ישחררו בהדרגה, גם בתי ספר וגני וכל מה שצריך כדי לשחרר את הכלכלה

אין מה לעשות וחלק מהתהליך הזה כולל עוד אנשים שידבקו, ביניהם גם צעירים

בינתיים אין שום בדיקה שאומרת שאני חסין מהנגיף וגם אני אסתובב בחוץ כשיאשרו את זה וזה סיכון שכולנו לוקחים

אני בדעה שאי אפשר למשוך את הפגיעה בכלכלה עד לקצה

וציינתי והסברתי שאני לא רעב ללחם ויכול להמשיך לשבת בדירה במגדל לא רע בת"א עוד חודשים ארוכים בשביל שאתה וכמה בודדים כאן שחושבים כמוך תבינו שאני לא עושה את המלחמה הזאת בשביל העסק הפרטי שלי ובשביל הכיס הפרטי שלי.

אלא בשעות מאות אלפי אנשים שסופגים עכשיו מכה קשה וכל חודש שהעסק שלהם סגור מפסידים מאות אלפי שקלים (וכן אני עדיין בדעה שהכסף מגיע להם הרבה יותר מעוסקים פטורים שאין להם שום הוצאות עסקיות כרגע)

לא מדובר פה ב 1000-2000 שח, את זה אנחנו מפסידים\תורמים ביום יום כחלק מהשיגרה שלנו.

ואת כל הדברים האלה אני הייתי כותב גם אם הייתי שכיר ומקבל אבטלה, ועשיתי בעבר מלחמות גם בשביל נכים ואוכלוסיות שלא קשורות אליי

נכון שבשיראל נדיר לראות בנאדם שמוכן לכאוב בשביל אנשים אחרים בדיוק כמו שיש כאלה שמשמיצים את חיים כהן וחושבים שהוא מתראיין ועושה את זה בשביל הכיס שלו (ואני אומר לכם ממקור ראשון - הוא לא צריך שקל)

מי שרוצה להבין מזה שאני  מוכן שאנשים ימותו בשביל שהעסק שלי הפרטי ישגשג, לבריאות

אני בטוח שיש כאן רוב שמסכים איתי וחושב כמוני

ואם זה לא משכנע אף אחד חכו שתשמעו את זה מראש הממשלה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם (נערך)

אני לא חושב שמישהו מאמין שניתן להחזיק את המדינה בסגר יותר מחודש - חודשיים בלי לרסק את הכלכלה לאלף לעזאזל. הנקודה היא שדברים כנראה לא יחזרו לשגרה שהכרנו בחודשים ואולי אפילו בשנים הקרובות במיוחד אם יפרוץ מיתון עולמי קשה. זו דעתי.

לא מומחה לוואגיו, אבל לדעתי מכרו לך יותר שומן מבשר. 

לפני כשעה, Transporter כתב:

07042020_1602.jpg

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, hans כתב:

מעבר לסתם בדלנות, כמובן שהקסנופוביה מרימה ראש - אי האמון בנתונים מסין מבוסס על אי אמון מוצדק בכל מה שקשור ל״דיווחים רשמיים״ שבאים מסין,

אבל מתלווה אליו גם זלזול מובנה בסינים (גזענות) שממשיך לקונסיפרציות בסגנון ״הם המציאו אותו במעבדות״.

זה לוחץ על כל הנקודות הנכונות בכל הקשור לגזענות נגד סינים - הם גם רעים (המציאו את הווירוס) וגם מטומטמים (הווירוס ברח להם) וגם שקרנים (הנתונים לא נכונים).

רק כדי להבהיר - אני מסכים שצריך להתייחס לכל נתון בחשדנות, אבל צריך לשאול את עצמך מאיזה מקום החשדנות הזאת מגיעה -

קצת ניסיון עבר מהול בהרבה דעות קדומות. :-)

יש לך את זה בצורה יותר טיפשית? להאשים אנשים בגזענות רק בשביל שתוכל להגן על דיקטטורה קומוניסטית? עזוב, התייאשתי. 

לפני 21 דקות, יבגניפ כתב:

צמ׳גיא לא ענית לי

במורגן סטנלי חושבים שהשוק יחזור לצמוח עכשיו.

רוצה לדכא אותי או מה?

באמת לא יודע. מצד אחד מגיעים מארה"ב נתוני אבטלה מטורפים קרוב ל-10 מיליון מובטלים באפריל ואולי אפילו יותר מזה הרבה מעל התחזיות. הערים הגדולות בארה"ב סגורות ולא יודעים מתי יפתחו. עסקים קטנים על סף קריסה. מצד שני הבורסה עפה לשמיים במיוחד ביומיים האחרונים.

בישראל 1.1 מיליון מובטלים בלי לספור את העצמאיים שבכלל לא נכנסים לסטטיסטיקה. אחוז כלשהו מהם כנראה גם לא יחזרו למקום עבודה שהוציא אותם לחל"ת. הכלכלה תתחיל לחזור לפעילות מסוימת רק במאי במידה ולא תהיה התפרצות רצינית של הוירוס בקרב המגזר החרדי. בורסת תל אביב מזנקת כבר שלושה ימים רצופים. 

יש לך הסבר לזה? לי לא. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

יש לי שאלה:

בגדול אני מסתכל על המבזקים של חדשות 12, שם אני רואה כל הזמן דיווחים על הצבא שמחלק מזון בישובים החרדים.

חלוקת המזון היא רק להם? אם כן. למה?

עריכה:

זה לא שמפריע לי שמחלקים להם מזון, אני מאמין שהמצב שלהם לא משהו. 

אבל מה בדיוק השתנה בסדר היום שלהם שבגללו צריך להאכיל אותם יותר מקבוצות אחרות של האוכלוסיה? זה משגע אותי! ואני לא מבין למה המדיניות הזו לא מעניינת אף אחד.

זה לא שהם סגרו את העסקים, או נמצאים בחלת מהמשרות השמנות שלהם. מה השתנה?

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • תוכן חדש...