Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

ומשבר שלא הוא יזם. לא קל

טראמפ נתן הוראה להפיק סרטון שמראה כמה טוב הוא ניהל את המשבר מתחילתו והוא הכריח את הכתבים שהגיעו לבית הלבן לצפות בסרטון. אף נשיא לא עשה דבר כזה. 

הבן אדם יושב בטוויטר כמו נערה בתיכון. אין לו מדינה במשבר לנהל?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • מצחיק 1
פורסם

ועדיין הוא חיסל את סולימני כאילו מדובר באיזה חתול רחוב סורר.
אני גם חושב שהוא לא גאון הדור אבל יש גם יתרונות.

• רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אין ספק יש לו יתרונות במיוחד מנקודת מבט ישראלית.

מנוקדת מבט אמריקאית לא מקנא בהם. המחשבה שעשרות מיליוני משפחות נתקעו בלי כסף עוד שבוע רק כי הנרקיסיסט הדוחה הזה התעקש שהשם שלו יופיע על כל צ'ק פשוט הרתיחה לי את הדם ואני בכלל לא גר בארה"ב.

אני עוקב די הרבה אחרי השתלשלות האירועים בארה"ב והפעולות של הבית הלבן פשוט מזעזעות. תיקח את משבר 2008 ותכפיל אותו פי 20 כלומר דואגים בראש וראשונה לבנקים ותאגידים. כל השאר שיסתדרו. 

פורסם

אתה לא אמריקאי, אתה ישראלי. אין לך מושג כמה טוב או רע להם. אתה לא חי שם ואתה מכיר אולי 10 אמריקאים שכן.

הביקורת שלך קצת לא במקום.

להזכירך מי היה בשלטון במשבר ב2008? יופי

להזכירך כמה זמן לקח לארהב לצאת מהמשבר הזה? יופי.

ביחס לשפל הגדול מדובר בהצלחה. אז עד כאן הטיפול במשבר 2008.

מבחינת האמצעים כמו שאתה מעיד טראמפ לא שונה מאובמה.

פורסם

אתה יושב בבית מובטל. אבטלה אתה לא מקבל כי הרשויות קרסו. כסף אין. ה-1,200 דולר מותנים באלף ואחד פרמטרים. ועכשיו הודיעו שהצ'ק יאחר עוד כמה זמן כי הנשיא רוצה לצייר את הבולבול שלו על כל המחאה. 

אתה לא תתעצבן? 

פורסם

אני לא מתעצבן, למה להתעצבן, זה מצחיק.

מצחיק אותי במיוחד אנשים שלמרות הכול מעריצים אותו, ובטוחים שהוא גאון.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מישהו אמר שאני חושב שהוא גאון?
רק אמרתי שהביקורת שלכם קצת לא במקום כי אתם לא אמריקאים, אתם לא חיים שם ולא מחוברים להוויה האמריקאית. אין לכם מושג אם לאמריקאי הממוצע טוב באופן יחסי או רע ובטח אם זה קשור לטראמפ.

האמריקאי הממוצע לא רגיל לקבל צ׳ק בדואר גם כשהוא מפוטר מסיבה טובה מאוד. חלקם כנראה בכלל לא יודעים שהולך להגיע צ׳ק או שהוא מגיע באיחור, אבל אתם החלטתם שהם כועסים.

פורסם (נערך)

אני מדבר על אנשים מתפקדים בחברה לא על קשישה עם דמנציה במוסד סיעודי. הסיכוי לפספס משהו כזה כאשר בארה"ב יש 22 מיליון מובטלים מספר שלא נראה מימי השפל הגדול הוא כמעט אפסי. אם הם כועסים או לא אני לא יודע, אבל אני בפוזיציה הזאת הייתי מתפוצץ. 

פורסם

תתפלא מה אנשים שם יודעים ומה לא.

ידעת שכל עסק אמריקאי בלי קשר למספר העובדים שלו שיכול להיות אפס, זה יכול להיות גם LLC שמחזיק בית להשכרה, יכול להגיש בקשה לסיוע של 10k$ בלי לספק כמעט שום מידע ומקבלים תשובה בתוך 3 ימים? כנראה שלא.

מגיש בקשה מאשרים הרווחת 10k לא מאשרים לא נורא.

אני מכיר בעל עסק שם אמריקאי שחי שם כבר 20 שנה שגם לא הכיר את זה שסיפרתי לו על זה בשבוע שעבר.

אנשים שם לא יודעים הרבה דברים.

דוד מצטער. אי הבנה.

פורסם

כנראה שנתניהו וליצמן סוף סוף הקשיבו למה שייעצו להם בתקשורת ובאופוזיציה ויישמו את מה שעושים במדינות אחרות.

כמה ציטוטים ממה שהתפרסם עכשיו ב-Ynet (קישור), ההדגשות שלי:

נתונים שפרסמו משרד הבריאות והמטה לביטחון לאומי מצביעים כי קצב העלייה בכמות החולים המאומתים הוא קטן ויציב, והוא עומד על כ-4% ליום ב-11 הימים האחרונים. קצב ההכפלה של מספר הנדבקים המאומתים הוא כל 16 יום - בניגוד לקצב הכפלה של כל שלושה ימים לפני כשלושה שבועות.

בנוסף יש בימים האחרונים גם התייצבות במספר החולים המונשמים, והיום אף חלה ירידה משמעותית במספרם. מהנתונים שפרסם משרד הבריאות הערב (יום ו') עולה כי 122 חולים מונשמים כרגע בבתי החולים, ירידה של 15 ביחס לאתמול. גם במספר החולים קשה נרשמה ירידה משמעותית. מספר החולים החדשים היום הוא 224 לעומת 308 מחלימים, לאחר שהבוקר נרשמו ביממה אחת לראשונה מחלימים מחולים.

מהנתונים עולה כי בישראל נדבקו 12,982 בני אדם בקורונה. 3,126 מהם החלימו מהמחלה. בפועל יש 9,705 חולי קורונה כיום בישראל, ונמשכת המגמה של הירידה במספר החולים בפועל. 168 מהחולים במצב קשה ביחס ל-181 אתמול. 122 חולים מונשמים, כשהמספר כולל 15 חולים ממוסדות גריאטריים, שהיו כבר מונשמים לפני שחלו. 152 נפטרו מהנגיף, האחרונה מביניהם היא בת 70 שנפטרה הערב בבית החולים באיכילוב.

במל"ל גם בדקו את ישראל ביחס לעולם. מבין 25 המדינות עם כמות החולים הגדולה ביותר, שיעור התמותה בישראל הוא כמעט הנמוך ביותר. ברוסיה אחוז התמותה הוא 0.83% ובישראל הוא הגיע ל-1.15%. בדרום קוריאה אחוז התמותה הוא 2.16, בטורקיה 2.21%, באוסטריה 2.83%, בגרמניה 2.94% ובקנדה. 3.97%.

יש לא מעט מדינות שבהן אחוז התמותה הוא דו ספרתי. בספרד הוא עומד על 10.44%, בשבדיה - שם כמעט שלא הוטלו הגבלות - 10.63%, בצרפת 10.86%, בהולנד 11.35%, באיטליה 13.12%, בבריטניה 13.32% ובבלגיה 13.95% תמותה. כלומר אחד מכל שבעה בני אדם שנדבקו בנגיף בבלגיה - מת.

לגבי מספר הבדיקות מצאו במל"ל כי ישראל במקום השני במספר הבדיקות למיליון תושבים מבין 25 המדינות שבהן המספר הרב של הנדבקים. ישראל מדורגת לאחר שווייץ. על פי הנתון בשווייץ בוצעו 23,849 בדיקות, לעומת 23,357 בדיקות למיליון בישראל. לאחר מכן מדורגות ברשימה פורטוגל, גרמניה, ספרד, איטליה ואירלנד. בסוף הרשימה מדורגות יפן, ברזיל והודו.

בקרב מדינות ה-OECD מצאו במל"ל כי ישראל נמצאת בעשירייה הראשונה במספר הבדיקות למיליון תושבים, לאחר איסלנד, לוקסמבורג, נורבגיה ושווייץ. ישראל, כך על פי נתונים שנאספו על ידי האתר WorldOmeter ומשרד הבריאות, מדורגת במקום השישי. אחריה - פורטוגל, גרמניה, ספרד, ליטא ואיטליה. הרחק מאחור נמצאו יפן ומקסיקו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רק שיש בעיה קשה עם אמינות הבדיקות, או יותר נכון מנגנון מסירת התשובות. רק היום זיהו לא פחות מ-40 תשובות שגויות, ועוד מהסוג שעלול לגרום להדבקה בגלל הכנסת אנשים בריאים למחלקות הקורונה. ואני חייב לציין שגם בתחילת השבוע שעבר (לפני ליל הסדר) דווח על בעיה כזו.

לאור הנתונים האלה אני מתחיל להטיל ספק באמינות המספרים שמשרד הבריאות מספק. במקרה זה בגלל בעיית אמינות של בדיקות. לך תדע האם הבעיה בריאגנטים (מי יודע מה סיפקו הסינים), בתהליכי הבדיקה או בתהליך מסירת התשובות. הרושם הוא שלא משקרים במכוון אבל שיש בעיות קשות בתהליכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...