Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

בתאריך 10.1.2023 בשעה 21:26, איציק נ. כתב:

פוקצ'ה צריך לעשות כמו פיצה.

חום גבוה (250), בלי טורבו, מומלץ עם אבן שמוט אם אין לך טאבון.

זה בצק בול כמו של פיצה רק עם טיפה יותר הידרציה.

 

אופציה 2:
חימום התנור למקסימום (ללא טורבו, גוף עליון+תחתון). להכניס 5 דקות לחלק התחתון ביותר בתנור ואח"כ 5 דקות נוספות בחלק העליון ביותר של התנור. הזמנים עשויים להשתנות בהתאם לעוצמת התנור לכן להיות תמיד בהשגחה - זה קורה דיי מהר.


הכנתי אתמול יצא נהדר, אוורירי וקראנצ'י, הבצק עלה כ"כ הרבה שנתקע בתנור רק עם טעם לוואי של מרירות, כנראה בגלל שהוספתי אבקת שום לבצק והייתי נדיב עם שמן הזית (בכל זאת עכשיו הוא עולה כמו שמן חמניות 😄) פעם הבאה ננסה לעשות את הבצק נקי עם מינימום שמן זית ותבלינים ואת השמן והשום נוסיף בסוף.

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • 3 שבועות מאוחר יותר ...

אז, 2 דברים מהסופ"ש:

 

1- קיבלתי את משטח הפלדה שלי. עובי 6 מ"מ (הנפוץ בארץ זה 4, כמו החרטא אנד קראסט שנמכר פה ב 350 ש"ח)

עברתי מאבן גדולה ועבה. לצערי את התוצאה לא צילמתי פשוט כי אכלתי אותה מהר מדי.

זמן ההכנה לעומת האבן התקצר בשליש, הבצק מתנפח מהר יותר ובועות האוויר בפנים גדולות יותר, כמעט כמו בטאבון, התחתית קראסטית יותר ואפילו מצליחים לקבל leopard spotting. הפיצה שהכנתי בחמישי מחקה לי כל מחשבה של "אולי שבוע הבא נצא למסעדה לטעום משהו קצת אחר"

אני ממליץ בחום (no pun intended)

שימו לב, פלדה דורשת יותר תשומת לב ונסיונות מאבן. כל תנור הוא שונה והמיקום הנכון ישתנה מתנור לתנור. אצלי המיקום הנכון הוא על תחתית התנור (בתחתית- הפלדה מגיעה ל 285 מעלות. במרכז התנור- ל 240. נבדק עם מדחום עם תרמוקופל)

אבל אצל אנשים אחרים שאני מכיר יוצא להם טוב יותר במרכז התנור.

 

2- סלחו לי על החטא הנורא הזה, אבל לא הצלחתי להתאפק, רציתי לאתגר את עצמי לפחות פעם אחת. יומיים אחרי, אני עדיין מרגיש די מגעיל ומנופח (ויש לי רק את עצמי להאשים. כמות הגבינה פה לא הגיונית.)

אבל אין מה להגיד. טעים.

 

image.thumb.jpeg.6e6e895f9e45ffe4bc8ca19f12a80fc9.jpeg

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

fast&crast זה דרעק (אבל השיווק מעולה)

מאיפה הזמנת את המשטח? ראיתי פלטות נירוסטה מחנות בשם nunit, אבל המידות הנפוצות תמיד חסרות והמחירים גבוהים מדי בשביל פלטת נירוסטה.

 

Insane things comes from insanely people.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא כזה דרעק, זה פשוט לעשות עבודה לא עד הסוף. בשביל באמת להיות טוב יותר מאבן צריך מספיק מסה תרמית כדי שפיצה גדולה לא תוריד משמעותית את הטמפרטורה של הפלדה ויהיה אפשר להכין ברצף.

הרבה מאוד מהמשטחים בשוק (כולל הפאסט אנד קראסט) הם 3/16 או 4.7 מ"מ

הטובים יותר הם 1/4" או 6.4 מ"מ, קניתי אחד כזה.

 

ספציפית את זה-

https://www.amazon.com/Primica-Pizza-Steel-Oven-Alternative/dp/B095WZ73K1/ref=sr_1_5?crid=8GS46X3NEQPI&keywords=pizza+steel&qid=1675602724&sprefix=pizza+steel%2Caps%2C236&sr=8-5

 

התוצאות, כאמור, פנומנליות. בפעם הבאה אדאג גם לצלם תמונות

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • 3 חודשים מאוחר יותר...

טאבון של סיריוס Fiamma 16 אינץ שווה משהו? בהנתן הנחה?

אין חוות דעת בשום מקום.

לא ברור מה הסיפור של "הלהבות המתגלגלות הנוגעות באוכל"

מחירון המחירון כנראה די פיקטיבי כי אוני 16 עולה ככה

https://sel.co.il/tabvn-gz-500-melvt-3836.html

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 5.2.2023 בשעה 05:43, Pika007 כתב:

זה לא כזה דרעק, זה פשוט לעשות עבודה לא עד הסוף. בשביל באמת להיות טוב יותר מאבן צריך מספיק מסה תרמית כדי שפיצה גדולה לא תוריד משמעותית את הטמפרטורה של הפלדה ויהיה אפשר להכין ברצף.

הרבה מאוד מהמשטחים בשוק (כולל הפאסט אנד קראסט) הם 3/16 או 4.7 מ"מ

הטובים יותר הם 1/4" או 6.4 מ"מ, קניתי אחד כזה.

 

ספציפית את זה-

https://www.amazon.com/Primica-Pizza-Steel-Oven-Alternative/dp/B095WZ73K1/ref=sr_1_5?crid=8GS46X3NEQPI&keywords=pizza+steel&qid=1675602724&sprefix=pizza+steel%2Caps%2C236&sr=8-5

 

התוצאות, כאמור, פנומנליות. בפעם הבאה אדאג גם לצלם תמונות

השתמשתי בדיוק במוצר הזה בניסיון להחליף טאבון. לא עבד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טריק שלמדתי לעבודה עם בצק בהידרציה גבוהה - שימו את המיקסר על מהירות גבוהה ותנו לו לעבוד איזה 10 דק'.
המיקסר מותח ויוצר שרשראות גלוטן מה שנותן לו מבנה מסויים והופך אותו לחזק.
בסוף אחרי 10 דק' אתם תקבלו גוש בצק אלסטי חזק ואחיד במקום בוץ בצקי ולא ברור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, Morningstar כתב:

השתמשתי בדיוק במוצר הזה בניסיון להחליף טאבון. לא עבד

 

למה הכוונה ב "לא עבד"? פלטת פלדה זה אחד הפטנטים היותר טובים שאפשר להשתמש בהם בתנור ביתי, וככל שהתנור מגיע לטמפרטורה גבוהה יותר- זה יעבוד טוב יותר, אבל זה עדיין לא טאבון.

מצד שני, הפער כבר לא גדול.

אני מפיק מהפלטה הזו תוצאות נפלאות, מה היה הנסיון שלך בנושא ואיך למעשה ניסית להשתמש בה?

כמו שכתבתי קודם, בניגוד לאבן שזה סיפור די פשוט- עם פלדה צריך לעשות קצת נסיונות עד שעולים על הצורה הנכונה הספציפית לכל תנור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

טריק שלמדתי לעבודה עם בצק בהידרציה גבוהה - שימו את המיקסר על מהירות גבוהה ותנו לו לעבוד איזה 10 דק'.
המיקסר מותח ויוצר שרשראות גלוטן מה שנותן לו מבנה מסויים והופך אותו לחזק.
בסוף אחרי 10 דק' אתם תקבלו גוש בצק אלסטי חזק ואחיד במקום בוץ בצקי ולא ברור.

ניסיתי. יש בריכת בצק בתחתית שהמיקסר לא מגיע אליה :( 

לפני 9 שעות, Pika007 כתב:

 

למה הכוונה ב "לא עבד"? פלטת פלדה זה אחד הפטנטים היותר טובים שאפשר להשתמש בהם בתנור ביתי, וככל שהתנור מגיע לטמפרטורה גבוהה יותר- זה יעבוד טוב יותר, אבל זה עדיין לא טאבון.

מצד שני, הפער כבר לא גדול.

אני מפיק מהפלטה הזו תוצאות נפלאות, מה היה הנסיון שלך בנושא ואיך למעשה ניסית להשתמש בה?

כמו שכתבתי קודם, בניגוד לאבן שזה סיפור די פשוט- עם פלדה צריך לעשות קצת נסיונות עד שעולים על הצורה הנכונה הספציפית לכל תנור.

עשיתי לא מעט ניסיונות וקניתי את המוצר הזה אחרי שכבר היה לי בערך חצי שנה של ניסיון בתחום והוצאתי תוצאות די טובות מאחד המוצרים הכי גרועים בשוק (ברטלו גראנדה) - הבעיה שלי עם הפלדה לא היתה העברה של חום לתחתית - זה דווקא עבד מצוין - אלא חום כללי בשאר התנור. מחסור בלהבה אמיתית שמשנה משהו בטעם. ממש ממש ניסיתי להסתדר בלי טאבון (ברמה שקניתי\החזרתי\מכרתי כמה פעמים וכמה דגמים) אבל תנור ביתי רגיל של 500-550F פשוט לא מוציא תוצאות מספיק טובות.

 

בתאריך 18.5.2023 בשעה 03:25, KipodYam כתב:

טאבון של סיריוס Fiamma 16 אינץ שווה משהו? בהנתן הנחה?

אין חוות דעת בשום מקום.

לא ברור מה הסיפור של "הלהבות המתגלגלות הנוגעות באוכל"

מחירון המחירון כנראה די פיקטיבי כי אוני 16 עולה ככה

https://sel.co.il/tabvn-gz-500-melvt-3836.html

יש לך רוקבוקס במחיר הזה שזה לדעתי המוצר הכי טוב בשוק ובפער לא קטן (הבא ברמה שלו זה ה Karu, ה Kodaים למינהם מרגישים צעצוע)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Morningstar כתב:

 

יש לך רוקבוקס במחיר הזה שזה לדעתי המוצר הכי טוב בשוק ובפער לא קטן (הבא ברמה שלו זה ה Karu, ה Kodaים למינהם מרגישים צעצוע)

 

בתאריך 18.5.2023 בשעה 13:25, KipodYam כתב:

טאבון של סיריוס Fiamma 16 אינץ שווה משהו? בהנתן הנחה?

אין חוות דעת בשום מקום.

לא ברור מה הסיפור של "הלהבות המתגלגלות הנוגעות באוכל"

מחירון המחירון כנראה די פיקטיבי כי אוני 16 עולה ככה

https://sel.co.il/tabvn-gz-500-melvt-3836.html

 

היה מבצע אגרסיבי ונקודתי על הסיריוס הזה, ירד ל1000 שח. חשבתי שהוא כמו סמארטר 16 וכמעט הזמנתי, אבל אחרי זה ראיתי שהוא נראה שונה והיה נראה שהסרטון תדמית צייר לו להבות בכניסה שזה ממש מוזר כי לא ראיתי באף מוצר אחר. לא פס להבות בכניסה ולא שמציירים להבות במחשב....

זה הדף מוצר אצל היבואן

https://sel.co.il/tabvn-gz-500-melvt-3836.html

מנסה להבין אם פספסתי או מזל שלא נגעתי. השימוש זה פיצה. כיום עם תנור זקן של שולטס, עובדים על מקס 275, לא יודע כמה הוא נותן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 43 דקות, KipodYam כתב:

 

 

היה מבצע אגרסיבי ונקודתי על הסיריוס הזה, ירד ל1000 שח. חשבתי שהוא כמו סמארטר 16 וכמעט הזמנתי, אבל אחרי זה ראיתי שהוא נראה שונה והיה נראה שהסרטון תדמית צייר לו להבות בכניסה שזה ממש מוזר כי לא ראיתי באף מוצר אחר. לא פס להבות בכניסה ולא שמציירים להבות במחשב....

זה הדף מוצר אצל היבואן

https://sel.co.il/tabvn-gz-500-melvt-3836.html

מנסה להבין אם פספסתי או מזל שלא נגעתי. השימוש זה פיצה. כיום עם תנור זקן של שולטס, עובדים על מקס 275, לא יודע כמה הוא נותן.

עם כל הכבוד למחיר המוצר, שברור לי שרוצים להוציא כמה שפחות, עדיף מוצר עובד וקל לשימוש - כמות התסכול שתהיה לך משימוש בטאבון לא איכותי לא שווה את החסכון (שוב, מדבר מניסיון).

אתה רוצה לשים דגש על כמה דברים עיקריים:

- חום אחיד באבן (כלומר להמנע מקומבינוט כמו בברטלו גרנדה שיש להבה ישירות מתחת לחלק מהאבן)

- חום עליון, כלומר להבה שמעוצבת בצורה כזו שהיא מתגלגלת מהמבער עד לפתח הטאבון (כמו ב Karu, ב Roccbox וב Dome, לדוגמה). לא כמו ב Koda 16

- כמות החום שהאבן יכולה לאגור, רלוונטי בעיקר אם אתה מכין יותר מ 2-3 פיצות

- איכות בניה, חומרים והרכבה (הרוקבוקס לדוגמה בנוי כמו טנק, והיצרן נותן 6 שנות אחריות, מה שיכול לרמוז לך כמה הוא בטוח במוצר שלו לעומת ה Koda16 שנותנים רק שנתיים)

 

אפשר להוציא פיצות מצוינות גם בלי טאבון יקר. אנשים לוקחים כמה חתיכות מתכת ומאלתרים טאבונים שמוציאים תוצרים מדהימים, אבל יש עניין של עקומת לימוד ועקביות - אתה רוצה שיצאו לך אותם תוצרים טעימים בעקביות בלי לריב עם הכלי עבודה שלך.

 

מבין המוצרים שנמכרים בארץ הייתי ככל הנראה משקיע ב Karu 16 ומדלג על הרוקבוקס. הרוקבוקס מוצר מדהים ואני מאוד מרוצה משלי, אבל אחד החסרונות הגדולים בו זה שאין הרבה מקום לעבוד מה שמקשה קצת על השימוש. חוץ מזה - מוצר מושלם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...