Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

בתאריך 25.7.2022 בשעה 12:55, roiei כתב:

@Morningstar תעלה את התמונות שוב

כרגע אני בהתלבטות גדולה מאוד בין Ardore ל Roccbox - הפער במחיר כ 100 דולר לטובת הרוקבוקס.

מצד שני ה Ardore מגיע עם אבן biscotto שאמורה להיות ממש טובה וקלה לעבודה.

 

הפוסט הקודם שמשומה נהרס (העתק הדבק בגוגל תמונות לא עובד ככל הנראה):

 

אז אחרי שבועיים עם ה Bertello Grande - מכרתי אותו היום בבוקר.

הטאבון הזה מעולם לא היה על הכוונת שלי - אבל בגלל שהמחיר היה כל כך אטרקטיבי - אמרתי ניתן לו צ'אנס.

הוא נמכר ברווח נאה של 100 דולר - ועדיין הקונה עשה עסקה מצוינת.

 

הבעיות שלי איתו היו בעיקר הפרשי טמפ' לא הגיוניים על האבן (בקלות 150C הפרש בין החלק הפנימי של האבן לאמצע האבן) - קשה מאוד לעבוד ככה.

נוצר מצב שהעיגול החיצוני בפיצה כמעט תמיד שרוף יותר - כי לא משנה כמה פעמים אסובב אותה - כל חלק בטבעת החיצונית של הפיצה ישב בנקודה כזו או אחרת על קצה האבן וישרף.

הדבר נובע בגלל שברטלו רצו להמציא את הגלגל והוסיפו מבערים מתחת לאבן - זה היה יכול לעבוד לא רע אם הם היו שמים מבערים לאורך כל האבן, אבל הם שמו רק על 40% ממנה.

 

מעט אחרי שמכרתי את הברטלו קפצתי עם כדורים שהכנתי לפני כמה ימים לחבר שלוקח את נושא הפיצה מאוד ברצינות אשר בבעולותו Gozney Dome שקיבל בדיוק שבוע שעבר.

להלן התוצר הראשון שלי ב Dome -

image.thumb.jpeg.1b66afe11e8a6675c9f61d19de89b5c9.jpeg

 

 

הלמטה היה מושלם ואחיד - הפיצה היתה קצת יותר מ 60 שניות בטאבון - ובוצע שימוש אחד ב Turning peel אחרי כ 30 שניות.

ככה פשוט זה אמור להיות. לצערי הרב בברטלו גם אחרי כ 15 פיצות לא הצלחתי להגיע לשום תוצר שמתקרב לזה.

image.thumb.jpeg.db0a590010a7d6fd83719057005a4ac3.jpeg

 

 

 

יצא לי גם לנסות את ה peel שנחשב הכי טוב בתעשייה מ GI METAL והאמת שלא הבנתי על מה הרעש.

אין סיכוי שהייתי משלם על החתיכת אלומיניום הזו 150$ וצפונה.

image.thumb.jpeg.63ca4edc738ee84c5498642db10ff7ff.jpeg

 

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוזר לעדכן! אני הופך את זה לפוסט טאבונים 😅

 

בחרתי ברוקבוקס - איזה מוצר מעולה - ממליץ לכולם.

לצערי בגלל שהייתי עם הברטלו (🤮) פספסתי הרבה מבצעים שווים בפריים דיי ודומיהם.

 

מצורף הניסיון הראשון מהטאבון הזה. ככה קל זה אמור להיות.

 

image.thumb.jpeg.25a2b6a3666d642f3585e92ae4dfa0de.jpeg

image.thumb.jpeg.f9677ff71fef820f3a6dfa74f9ee4756.jpeg

 

 

 

  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר שרשור פיצה אז חזרתי לעדכן שאתמול הזמנתי פאפא ג'ונס בראשל"צ ואלו התובנות:

 

1. הפיצה מרגישה תעשייתית כולל הרוטב (הזמנתי יוונית, בולגרית זיתים עגבניות בצל וכדומה).

2. אין טעם מיוחד, סתם בצק עם רוטב עגבניות, לא עפתי בכלל.

3. הרוטב שום שמזמינים בצד (6 שקל בלי בושה לקופסה קטנה בגודל של הרטבים של גולדה) שהיה לו בעבר טעם מיוחד וחזק של שום בחמאה, נהיה פתאום עם טעם דליל ולא להיט בכלל, בקושי הרגשתי טעם של הרוטב שום.

4. סתם פיצה משעממת ויקרה (היה מבצע אתמול אז קניתי).

5. איחרו לי רבע שעה במשלוח :P 

6. ירדו ברמה לטעמי - לא מאמין שאני אומר את זה אבל עדיף דומינוס.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

דווקא ברמת גן הסניף של פפה ג'ונס ברחוב ירושלים השתפר מאד בטעם. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעבר היה לי ניסיון נחמד איתם

זה היה לפני כמה חודשים, פשוט בכללי הם מאוד יקרים ואני לא ממהר לשים 100+ שקל על מגש פיצה סתם ככה.

אז אתמול היה מבצע, ניסיתי, לא שמח ממנה מרגיש שירדו ממש באיכות, מרגיש לי פיצה ממוצעת לחלוטין

 

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה אומנם הכי נוח להזמין מהרשתות, אבל בכל מקום כבר יש פיצות יותר איכותיות.

לא ידעתי אבל גיליתי שרחובות היא מעצמת פיצות איכותיות.

אלה-פאלה הכי מוצלחת לטעמי, אישתי אוהבת יותר הסוג הטאבוני וקאנוטו לדעתי מעולה.

יש גם את פאבריקה שכולם עפים עליה, אבל לדעתי היא יצאה עם טעם שרוף מידי, אישתי אהבה, אני לא. אבל זה טרחנת להזמין מהם כי אין אתר, צריך להתקשר, כאילו שאנחנו בשנת 95 שוב פעם.

כולן וירטואוזיות וטובות.

 

 

 

  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן יש טרנד חזק עכשיו של פיצת בוטיק כאלו בטאבון.

אז אם אתה באיזור ראשל"צ, אני ממליץ סופר דופר על "ג'הג'ה" - הפיצות הכי טעימות שאכלתי עד היום כולל חו"ל והכנות ביתיות (רק בן דודה שלי נותן להם פייט כי הוא שף ביתי שעושה פיצות בשביל הכיף ברמה היסטרית).

הבצק קריספי דק התוספות ואוו (במיוחד הפיצה כמהין שלהם), לא חושב שיש פיצה שלהם שלא אהבתי מהתפריט.

חיסרון - לא זולה ולא גדולה אבל מספיקה לזוג שבא לנשנש בכיף (2 פיצות כאלו הולכות טוב) - סביבות ה 65-70 שקל לפיצה.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, Morningstar כתב:

חוזר לעדכן! אני הופך את זה לפוסט טאבונים 😅

 

בחרתי ברוקבוקס - איזה מוצר מעולה - ממליץ לכולם.

לצערי בגלל שהייתי עם הברטלו (🤮) פספסתי הרבה מבצעים שווים בפריים דיי ודומיהם.

 

מצורף הניסיון הראשון מהטאבון הזה. ככה קל זה אמור להיות.

מניסיון עם ה ROCCBOX אצל חבר ו OONI12 (על כל נגזרות ה"העתקים" שיש לו בשוק, לרבות ה "SMARTER" שיש לי בבית), מדובר באמת במכשירים מצויינים וסה"כ מאוד ידידותיים למשתמש.

כן, יש עקומת למידה. קבל כמה טיפים:
 

1. לעבוד עם סמולינה בתחתית\פתיחה של הבצק.
 

2. לא להכין כמה פיצות במקביל כי ברגע שהבצק עומד עם הרוטב והתוספות הוא סופח נוזלים ומתחיל להידבק. אפשר לפתוח כמה כדורים של בצק במקביל אבל את ההעמסה תעשה בסמוך לכניסה לטאבון (תמיד טוב לרענן ולוודא שהתחתית עם סמולינה בשביל שלא ידבק).


3. לא צריך להעמיס את הבצק. מעט רוטב, גבינה (אני אוהב בנדיבות) , תוספות (רצוי לא רטובות) במינון נכון ולא בהגזמה.


4. הטעות הנפוצה שכל הזמן גרמה לי לחריכה בקטע מסויים זה ש: ברגע שרציתי לסובב את הפיצה והכנסתי את המרדה, הוא דחף את הפיצה יותר פנימה (קרוב למבער) וזה גרם לקטע חרוך\שרוף.

אז... למדתי להכניס את המרדה בתנועות ימינה שמאלה קטנות וככה הבצק לא נדחף פנימה. במקביל אני לוקח מלקחיים, תופס בעדינות את הבצק בפינה ונותן סיבוב 90 מעלות.
סדר גודל של דקה, אולי כמה שניות יותר, הפיצה מוכנה.

 

5. את הרוב העבודה עושה הטאבון (זו המכת חום שמקבל הבצק...מהאבן, הגז, האש...).
בפעם האחרונה התעצלתי והשתמשתי בטיפ של חבר (לא פיינשמייקר) שסיפור לי שפתח את הבצק עם...מערוך. קיבלתי חום ששמעתי את זה...
בבית מצאתי מערוך שמיוחד לבצק פיצות, זה מערוך שהוא לא סימטרי אלא דק מאוד בקצוות ובאמצע יותר עבה. זה מאפשר לפתוח את הבצק (לדקק אותו באמצע) אבל להשאיר יותר "בשר" בקצוות.
וואלה, תיקתקתי 5 פיצות וכאשר האורחיים סיימו להתפעל ולאכול מהפיצות (יש להם טאבון והם מביני עניין בסיפור), סיפרתי להם שפתחתי את הבצק עם מערוך. כן, גם הם קיבלו חום ששמעו את זה אבל התקשו להאמין - הפיצה יצאה מצויינת בדיוק כמו שפותחים ללא מערוך.


6. ככל שתתקדם, לא תתעסק עם בורר העוצמה של הטאבון. אני כבר התחלתי לעבוד איתו על פול גז כל הזמן. בהתחלה הייתי מוריד את העוצמה שהייתי מכניס את הפיצה בשביל שלא תישרף לי. עכשיו זה כבר ברמה של פול גז כל הזמן ואני מסובב את הפיצה בצ'יק. 15-20 שניות על כל "צד" במקסימום.

הטעם שנותן הטאבון, תנור לא יכול לתת. אממה, צריך לקחת בחשבון שקשה לארח כמות גדולה של אנשים עם טאבון, לכן אני כבר תפסתי את הפטנט ואני מכין את הפיצות בסמוך להגעת האורחים (מתחיל חצי שעה לפני שהם מגיעים) ושם את הפיצות בתנור על חום נמוך (100-150 מעלות) - וכשמגיעים אני מוציא את כולן במכה אחת ויושבים לאכול.
כשמדובר במשפחה ואתה מכין 2 פיצות, זה "בקטנה", עניין של כמה דקות ויושבים לאכול.

משתמש בקמח שמרים לפיצה של "סוגת", נותן תוצאות מצויינות, קל לעבודה (1000 גרם קמח, 650 מ"ל מים, 30 גרם מלח - ונותן למיקסר 10 דקות על מהירות נמוכה ללוש אותו). התפחה של שעה, חלוקה ל-5 כדורים ואז התפחה של שעה נוספת ויאללה פתיחה ולטאבון.
ככל שעובר הזמן זה נהיה יותר קללללללללל.

איציק

  • אהבתי 3

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 38 דקות, איציק נ. כתב:

מניסיון עם ה ROCCBOX אצל חבר ו OONI12 (על כל נגזרות ה"העתקים" שיש לו בשוק, לרבות ה "SMARTER" שיש לי בבית), מדובר באמת במכשירים מצויינים וסה"כ מאוד ידידותיים למשתמש.

לדעתי להשוות את האוני12 לרוקבוקס זה כמו להשוות A-Class (החדשה) ליאריס כי שתיהן סופר מיני עם 5 מושבים.

כמובן שהתנסתי גם ב Koda12 וגם ב Fyra12 לפני שבחרתי לשלם 20-30% יותר על הרוקבוקס.

כן, יש עקומת למידה. קבל כמה טיפים:

אולי בגלל שאני כבר מנוסה עם 4-5 טאבונים מהחודשיים האחרונים, אבל לא היתה לי שום עקומה עם הרוקבוקס (ראה תמונות למעלה, זו הפיצה הראשונה שנכנסה לטאבון הזה מעולם). יש עקומת למידה כשהטאבון תוכנן על ידי אנשים שלא מבינים פיצה וכל מטרתם היתה להגיע לכרישים (ראה ערך ברטלו).
 

1. לעבוד עם סמולינה בתחתית\פתיחה של הבצק.

עשיתי הרבה ניסויים בנושא - לדעתי אם יש לך קמח איכותי unmalted (באמת לא יודע איך לתרגם את זה) כמו קפוטו כחול עדיף להשתמש דווקא בו מאשר סמולינה.

מה שכן, סמולינה נותנת קראנצ'יות נחמדה. עדיין לא הגעתי למסקנה סופית. מה שבטוח לא - קורנמיל - זה נותן לפיצה טעם של פופקורן.
 

2. לא להכין כמה פיצות במקביל כי ברגע שהבצק עומד עם הרוטב והתוספות הוא סופח נוזלים ומתחיל להידבק. אפשר לפתוח כמה כדורים של בצק במקביל אבל את ההעמסה תעשה בסמוך לכניסה לטאבון (תמיד טוב לרענן ולוודא שהתחתית עם סמולינה בשביל שלא ידבק).

זה א' ב' - אני אפילו אגיד שאני מהמחמירים שאומרים שאפילו לפתוח את הבצק עדיף שלא.

הכנתי אצל חברים לפני כמה שבועות והבצק התייבש לי ממש מהר למרות שישב אולי 10 דק' פתוח.


3. לא צריך להעמיס את הבצק. מעט רוטב, גבינה (אני אוהב בנדיבות) , תוספות (רצוי לא רטובות) במינון נכון ולא בהגזמה.

דווקא אני חושב להוריד את כמות הגבינה. כרגע אני משתמש ב 100 גרם מוצרלה טרייה לכדור של 220 גרם ויוצא לי רטוב מדי.

פעם הבאה אשים פחות ונראה איך עובד.


4. הטעות הנפוצה שכל הזמן גרמה לי לחריכה בקטע מסויים זה ש: ברגע שרציתי לסובב את הפיצה והכנסתי את המרדה, הוא דחף את הפיצה יותר פנימה (קרוב למבער) וזה גרם לקטע חרוך\שרוף.

אז... למדתי להכניס את המרדה בתנועות ימינה שמאלה קטנות וככה הבצק לא נדחף פנימה. במקביל אני לוקח מלקחיים, תופס בעדינות את הבצק בפינה ונותן סיבוב 90 מעלות.
סדר גודל של דקה, אולי כמה שניות יותר, הפיצה מוכנה.

לא משתמשים ב launch peel לסיבוב - ממליץ לך לקנות turning peel מעליאקספרס, עולה גרושים וישפר לך את החיים משמעותית.

אחרי שאתה קונה, תראה את הסרטון הזה פעם פעמיים ותודה לי אח"כ. הסתבכתי עם השימוש ב turning peel במשך עשרות פיצות עד שראיתי אותו.

https://www.youtube.com/watch?v=gMBHQ_oHFQs

 

5. את הרוב העבודה עושה הטאבון (זו המכת חום שמקבל הבצק...מהאבן, הגז, האש...).
בפעם האחרונה התעצלתי והשתמשתי בטיפ של חבר (לא פיינשמייקר) שסיפור לי שפתח את הבצק עם...מערוך. קיבלתי חום ששמעתי את זה...

חס וחלילה


בבית מצאתי מערוך שמיוחד לבצק פיצות, זה מערוך שהוא לא סימטרי אלא דק מאוד בקצוות ובאמצע יותר עבה. זה מאפשר לפתוח את הבצק (לדקק אותו באמצע) אבל להשאיר יותר "בשר" בקצוות.

יש לי כזה, עלה איזה 5 דולר אז אפילו לא טרחתי להחזיר אותו - אבל גם לא השתמשתי בו יותר מהפעם הראשונה כשהוא הגיע.

חמוד, לא יותר מזה, לא מצאתי שהוא עשה עבודה יותר טוב מהידיים שלי וכח המשיכה.


וואלה, תיקתקתי 5 פיצות וכאשר האורחיים סיימו להתפעל ולאכול מהפיצות (יש להם טאבון והם מביני עניין בסיפור), סיפרתי להם שפתחתי את הבצק עם מערוך. כן, גם הם קיבלו חום ששמעו את זה אבל התקשו להאמין - הפיצה יצאה מצויינת בדיוק כמו שפותחים ללא מערוך.


6. ככל שתתקדם, לא תתעסק עם בורר העוצמה של הטאבון. אני כבר התחלתי לעבוד איתו על פול גז כל הזמן. בהתחלה הייתי מוריד את העוצמה שהייתי מכניס את הפיצה בשביל שלא תישרף לי. עכשיו זה כבר ברמה של פול גז כל הזמן ואני מסובב את הפיצה בצ'יק. 15-20 שניות על כל "צד" במקסימום.

הפיצה ששמתי למעלה היתה על להבה מקסימלית. אני כן מוריד את הלהבה כשאני מכין את הפיצה כי אני לא רוצה שהאבן תעבור את ה 420C.

הטעם שנותן הטאבון, תנור לא יכול לתת. אממה, צריך לקחת בחשבון שקשה לארח כמות גדולה של אנשים עם טאבון, לכן אני כבר תפסתי את הפטנט ואני מכין את הפיצות בסמוך להגעת האורחים (מתחיל חצי שעה לפני שהם מגיעים) ושם את הפיצות בתנור על חום נמוך (100-150 מעלות) - וכשמגיעים אני מוציא את כולן במכה אחת ויושבים לאכול.
כשמדובר במשפחה ואתה מכין 2 פיצות, זה "בקטנה", עניין של כמה דקות ויושבים לאכול.

ניסיתי לארח ולהכין פיצות. לא עבד לי. אני לוקח את נושא הפיצה מאוד ברצינות אז כל תוצר שהוא לא "הרגע יצא מהאש" לא מתקבל אצלי.

מה שקרה זה שאני פשוט הייתי בחצר והכנתי פיצות והשתתפתי בשיחה מרחוק. לא נראה לי שאעשה את זה שוב.

גם הפיצות יוצאות בצורה לינארית אחת אחרי השנייה אז לא רואה איך זה עובד ליותר מגג 4 אנשים סה"כ.

משתמש בקמח שמרים לפיצה של "סוגת", נותן תוצאות מצויינות, קל לעבודה (1000 גרם קמח, 650 מ"ל מים, 30 גרם מלח - ונותן למיקסר 10 דקות על מהירות נמוכה ללוש אותו). התפחה של שעה, חלוקה ל-5 כדורים ואז התפחה של שעה נוספת ויאללה פתיחה ולטאבון.
ככל שעובר הזמן זה נהיה יותר קללללללללל.

חס וחלילה הטפחה של שעתיים. יוצא בצק בלי שום אוויר ובלי שום טעם (חוץ מאולי טעם של שמרים).

ממליץ בחום להתנסות בהטפחות של 24\48\72 שעות - אתה לא תבין איך עשית משהו אחר.

איציק

בציטוט :)

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשינו מלא בצקים (בעקומת למידה עם ה OONI12 אצל אמא שלי) עם בצקים של 24/48/72. בדקנו מלא סוגים קמחים, הידרציות וכד'.
וואלה, לא בנוי לזה.

לא בנוי בלתכנן לאכול פיצה 3 ימים לפני שבא לי.
יש לי קפוטו כחול בבית. עבדתי איתו פעם\פעמיים עד עכשיו.
להתפחות קצרות הקפוטו הסגול בהיר - יותר טוב.
לשיגור מהיר - הקמח פיצה (עם שמרים) של סוגת, בחירה טובה בהחלט. אין *שום* טעם של שמרים, באמת קמח טוב שרבים נוטים לזלזל בו בגלל שהוא תוצרת הארץ ולא איטליה. לא מזלזל בתוצרת איטליה חלילה אבל בהמלצתי לפחות עוד 2 אנשים שאני מכיר נטשו את ההתעסקות עם הקפוטו ועברו לקמח שמרים פיצה של סוגת. אז אולי הוא לא ה TOP שיש לכל העולם להציע, אבל הוא בהחלט עושה את העבודה טוב ומקל על תהליך ההכנה (ומקל על קבלת תוצאות טובות לאנשים שמחפשים להכין פיצה ולא להיות פיינשמייקרים בלבד :-) ).

בנוגע לעקומת למידה שלך - היא לא התחילה ב ROCCBOX.

אתה הגעת ל ROCCBOX אחרי עקומת למידה קשה עם 4-5 טאבונים לפניו ולדעתי אתה משליך את כל הקרדיט לכיוון אחד.

בעניין העבודה עם ה ROCCBOX וה OONI12, לא מצאתי הבדלים תהומיים בינהם.

מכשירים טובים שעושים את העבודה מצויין. לכל אחד יש את הפיין טיונינג שלו וזה חלק מעקומת הלמידה. לדעתי אתה מגזים שאתה אומר שזה כמו להשוות בין  A-CLASS החדשה ליאריס.

אני משתמש אך ורק בסמולינה לפתיחה ולריפוד את תחתית הבצק (אחרי שעבדתי לא מעט רק עם קמח, גם עם הקפוטו הכחול), זה עובד יותר טוב בטאבון (הקמח נשרף מהר על האבן אם יש עודפים, הסמולינה הרבה יותר סלחנית ונוחה). לכל אחד יש את הדרך שנוחה לו להכין את הפיצה, אין רק דרך אחת :-) 

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, איציק נ. כתב:

עשינו מלא בצקים (בעקומת למידה עם ה OONI12 אצל אמא שלי) עם בצקים של 24/48/72. בדקנו מלא סוגים קמחים, הידרציות וכד'.
וואלה, לא בנוי לזה.

לא בנוי בלתכנן לאכול פיצה 3 ימים לפני שבא לי.
יש לי קפוטו כחול בבית. עבדתי איתו פעם\פעמיים עד עכשיו.
להתפחות קצרות הקפוטו הסגול בהיר - יותר טוב.
לשיגור מהיר - הקמח פיצה (עם שמרים) של סוגת, בחירה טובה בהחלט. אין *שום* טעם של שמרים, באמת קמח טוב שרבים נוטים לזלזל בו בגלל שהוא תוצרת הארץ ולא איטליה. לא מזלזל בתוצרת איטליה חלילה אבל בהמלצתי לפחות עוד 2 אנשים שאני מכיר נטשו את ההתעסקות עם הקפוטו ועברו לקמח שמרים פיצה של סוגת. אז אולי הוא לא ה TOP שיש לכל העולם להציע, אבל הוא בהחלט עושה את העבודה טוב ומקל על תהליך ההכנה (ומקל על קבלת תוצאות טובות לאנשים שמחפשים להכין פיצה ולא להיות פיינשמייקרים בלבד :-) ).

בנוגע לעקומת למידה שלך - היא לא התחילה ב ROCCBOX.

אתה הגעת ל ROCCBOX אחרי עקומת למידה קשה עם 4-5 טאבונים לפניו ולדעתי אתה משליך את כל הקרדיט לכיוון אחד.

בעניין העבודה עם ה ROCCBOX וה OONI12, לא מצאתי הבדלים תהומיים בינהם.

מכשירים טובים שעושים את העבודה מצויין. לכל אחד יש את הפיין טיונינג שלו וזה חלק מעקומת הלמידה. לדעתי אתה מגזים שאתה אומר שזה כמו להשוות בין  A-CLASS החדשה ליאריס.

אני משתמש אך ורק בסמולינה לפתיחה ולריפוד את תחתית הבצק (אחרי שעבדתי לא מעט רק עם קמח, גם עם הקפוטו הכחול), זה עובד יותר טוב בטאבון (הקמח נשרף מהר על האבן אם יש עודפים, הסמולינה הרבה יותר סלחנית ונוחה). לכל אחד יש את הדרך שנוחה לו להכין את הפיצה, אין רק דרך אחת :-) 

אני מבין מה שאתה אומר על הטאבונים, וכמובן שיש בזה מן האמת - אבל קח בחשבון שבברטלו גם בניסיון ה 15 התוצאות היו לא מספיק טובות - ליטרלי יום אחרי קפצתי לחבר עם Dome (שברור שזו קטגוריה אחרת לגמרי גם מבחינת איכות וגם מבחינת עלות) ויצאה לי פיצה מושלמת בניסיון הראשון! ואז שוב בשני ואז שוב בשלישי - בעקביות.

אני כן חושב שיש משמעות גדולה לכלי שמשתמשים בו.

 

שים לב שמעולם לא לכלכתי על האוני-ים - יצאו לי איתם תוצאות סבבה. אני פשוט אומר שאי אפשר להשוות אותם לרוקבוקס כי זו חיה אחרת.

אני יכול לברבר מעכשיו עד מחר על איכות חומרים, בידוד, עובי האבן, דפוס הלהבה וכו' וכו' - המון דברים שחפרתי בהם וישעממו פה את כולם - לא צריך את זה כל -

משקל בלבד - הרוקבוקס בנוי לאותן פיצות כמו הקודה12 - כלומר 12 אינץ' - ושוקל יותר מפי 2 ממנו - זה לבד מספיק בשביל להבין שמדובר בכלי ברמה אחרת.

הכלים, לפחות בארה"ב, מתומחרים בערך באותו מחיר - הרוקבוקס עולה 100 דולר יותר אבל אתה מקבל איתו מרדה ברמה הגבוהה ביותר (לא נופלת מ GI METAL, והשוואתי) שעולה באתר של גוזני 85$ וחמש שנות אחריות בניגוד לשלוש  אז אני מרשה לעצמי לשים אותם באותה קטגוריית מחיר. תחת הנתונים האלו אני לא מבין למה שמישהו יקנה את האוני.

בישראל הפער גדול בהרבה, לא ברור לי למה, אז זה באמת לא רלוונטי.

 

אני לגמרי יכול להתחבר לקטע התכנון - הרבה פעמים בא לי פיצה עכשיו - ואין - אבל אני ממש מרגיש את ההבדל בטעם אז אישית מעדיף לא לטרוח אם לא יוצא לי "מספיק טוב" (לטעמי כמובן). 

 

אני לא ממש הבנתי את העיסוק הכפייתי בקמח הספציפי (במיוחד עכשיו אחרי שהשגתי לי קפוטו כחול). מתכון טוב יוציא פיצה טובה מכל קמח ראוי. הבעיה שלי עם הטפחה מהירה (עשיתי את זה פעם אחת כשרציתי להתאמן על הברטלו הארור) היא שלבצק היה ריח חזק של שמרים (שמתי 6 גרם ל 2 כדורים כי רציתי שזה יהיה מוכן מהר) וגם אחרי שהפיצה יצאה מהטאבון (לא בזבזתי עליה גבינה לשמחתי) עדיין ממש הריחו את השמרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 2.8.2022 בשעה 09:30, Morningstar כתב:

 מתכון טוב יוציא פיצה טובה מכל קמח ראוי. הבעיה שלי עם הטפחה מהירה (עשיתי את זה פעם אחת כשרציתי להתאמן על הברטלו הארור) היא שלבצק היה ריח חזק של שמרים (שמתי 6 גרם ל 2 כדורים כי רציתי שזה יהיה מוכן מהר) וגם אחרי שהפיצה יצאה מהטאבון (לא בזבזתי עליה גבינה לשמחתי) עדיין ממש הריחו את השמרים.

יפה אמרת, מתכון טוב יוצא פיצה טובה מכל קמח ראוי.

 

בעניין השמרים, לדעתי שמת יותר מידי.
מספיק 1% (10 גרם לקילו) שזה בחישוב גס נותן לי 5 כדורים, זה בערך 2 גרם שמרים לכדור.

בעבר הייתי עושה את הפיצה יותר דקה, (כדורים סולידיים של 280 גרם בערך), זה נותן לך 6 כדורים (שזה בהערכה גסה 1.5 גרם שמרים לכדור).

לא פחות חשוב: אסור להגזים עם ההתפחה (כמו עם עוגת שמרים). ברגע שהתפתחת יותר מידי זה יסריח מריח של שמרים.

 

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

זה נותן לך 6 כדורים

פיצה V6 ? זה חדש לי

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...