Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

הוא צודק, החורים מסייעים להורדה של עודפי קמח מלמטה (קמח על האבן נשרף, גם ממש לא בריא וגם עושה טעם מר לתחתית של הפיצה). אבל זה הכל תלוי בנסיון ובטכניקה שלך, אם אתה מצליח להעמיס את הפיצה עם מינימום קמח אז מה טוב, אבל עדיף מרדה עם חורים (אני קניתי עם הטאבון מרדה חלקה בלי חורים, פעם ראשונה העמסתי יותר מדי קמח שנשרף על האבן, פעמים הבאות כבר הבנתי איך להשתמש במינימום קמח בלי שידבק). בתכלס העלות אמורה להיות זהה (באליאקספרס כ-80 ש"ח בערך?), אז עדיף מחוררת.

 

אגב,

קראתי קצת הודעות מתחילת השרשור,

כמות השטויות שנזרקו פה (גם שלי), היא מדהימה 😂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, Blaz00r כתב:

אגב,

קראתי קצת הודעות מתחילת השרשור,

כמות השטויות שנזרקו פה (גם שלי), היא מדהימה 😂

 

טוב, נו, כולנו למדנו והשתפרנו, בשביל זה השרשור.

אגב, כשעובדים עם תנור (זה לא טוב לטאבון) מרדה מעץ ממש מקלה על העניינים- מעסים קמח על כף העץ ומפילים את העודפים. נשאר רק מה שבאמת צריך, זה מחליק נפלא, ולא נשאר עודף שנשרף על האבן. חבל שאין פטנט דומה לטאבון, זה ממש מודד בשבילך את הכמות המינימלית שצריך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, Blaz00r כתב:

קראתי קצת הודעות מתחילת השרשור,

כמות השטויות שנזרקו פה (גם שלי), היא מדהימה 😂

אנחנו פה בשביל ללמוד :-)
צוברים ניסיון ומשתפרים ;-)

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, Pika007 כתב:

טוב, נו, כולנו למדנו והשתפרנו

 

לפני 15 דקות, איציק נ. כתב:

צוברים ניסיון ומשתפרים ;-)

 

לפני 12 דקות, Blaz00r כתב:

כמובן. מעניין לקרוא את זה וממש לראות בעיניים את עקומת הלמידה

Aww sweet Memes

 

 

 

#סליחה

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מחכה ש @lanosforce יחליף ה-DS בטאבון בשביל תובנות תפעוליות.

  • מצחיק 2

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני מחכה שלאנוספורס יחליף את הDS 

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

שאלת Bיצה:

אני רוצה לקנות מרדה לטאבון. קיבלתי המלצה לקנות מרדה עגול עם חורים ולא אלו השטוחים לגמרי שאין להם חורים (לטענת הממליץ, המרדים המחוררים מסייעים לעודפי סמולינה לרדת אחרי שמעמיסים את הבצק על המרדה - ולא להיכנס לטאבון ולהישרף על האבן).


דעתכם ?

אתה כל יום בכפר קסם גם ככה מעביר שיחות חולין עם לואיי - לא יותר פשוט לעצור במאפיה לקנות פיצה? - הם יודעים לאפות ממש אבל ממש טוב 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 33 דקות, lanosforce כתב:

הם יודעים לאפות ממש אבל ממש טוב 


זה בגלל ששכחת מה הטעם של פיצה שיוצאת מהטאבון. אחרי שתיזכר, כבר לא תאכל פיצה שנאפתה בתנור, רק טאבון.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת הינו אוכלים בג'ויה ברמת החיל פעם בהפסקות צהריים מהעבודה - ביטלו לנו שם את ההסכם עם סיבוס - זהו, אין יותר פיצה בטאבון. 

 

באמת פיצה מדהימה. 

 

עכשיו שנזכרתי - בסדר טעים - לא עפתי מעבר לזה. כזה אני, פולני קר. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • שבועיים מאוחר יותר ...

מה, הפסקנו לאכול פיצות???

 

מאתמול:

בצק ישיר (בלי פוליש/ביגה), 55 שעות התפחה במקרר (רוב הזמן כגוש, 7 שעות לפני ההכנה ככדורים), 0.96 גרם שמרים (0.224%), 63% הידרציה

לטעמי הבצק היה chewy מדי. יש כאלה שאוהבים ככה, אני פחות. הוא גם היה אלסטי מדיי, בדיעבד היה אפשר לכדרר לכדורים לילה לפני ולא 7 שעות לפני (אפשר לראות שהפיצות יחסית קטנות). וכמובן שגם האחוז הידרציה משפיעה (אהבתי יותר 65-70%. אבל בגלל שיותר הידרציה = בצק יותר קשה לעבודה, ובאו אורחים, אז הלכתי על בטוח). ועוד דבר חשוב - הכנתי את כל ה-4 ותכננתי להכניס אותן לטאבון לחימום של כמה שניות אחרי שכולן מוכנות. כשלא אוכלים את הפיצה חמה ונותנים לה להתקרר, הגבינה מתקשה שוב (אפשר לראות בתמונות שהיא נראית קצת צמיגית) והבצק גם מגיב לא הכי טוב (יתכן מאוד שזה תרם למרקם ה-chewy), לא משנה אם וכמה מחממים אח"כ שוב. אז להבא הכי טוב להוציא אותן ברצף ולאכול בין לבין.

מבחינת טעם כולם היו מרוצים, לטעמי אפשר עוד יום במקרר להעמיק את הטעם. סה"כ נותן 7/10.

 

PXL_20220329_174445025.thumb.jpg.68f67e718a71fdd4b4380b73326c11e3.jpg

 

PXL_20220329_191216323.thumb.jpg.fba59360283995e827fb08b9663937b1.jpg

 

PXL_20220329_191450565.thumb.jpg.3cc1705c82679f8d5f12e81119343192.jpg

 

בונוס:

בצק שהכנתי שבוע שעבר (כדור אחד) לניסוי. בצק ישיר של 24 שעות במקרר. זה מה שקורה כשלא משתמשים במספיק שמרים (תודה PizzaApp. בפועל היה צריך כמות כפולה).

 

PXL_20220324_200125586.thumb.jpg.7c2ed40b54aae75499f63860dd66f785.jpg

 

והיתה לי שיחה מעניינת עם הטכנולוג הראשי / מנהל מו"פ של שטיבל על קמחים. תובנות מעניינות בהקשר לפוסט הקודם שלי בנושא.

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה צבצבוני נינג'ה בשרשור אחד. 

 

איפה ספלינטר!?! איפה הוא?!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, Blaz00r כתב:

והיתה לי שיחה מעניינת עם הטכנולוג הראשי / מנהל מו"פ של שטיבל על קמחים. תובנות מעניינות בהקשר לפוסט הקודם שלי בנושא.

כן ו...? איפה התובנות?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 5.3.2022 בשעה 11:47, Blaz00r כתב:

הבצק מתנפח כי אין עליו שום "משקולת", אתה יכול לנסות לחורר אותו אבל בפיצה נאפוליטנית אני לא יודע כמה זה רעיון טוב כי הבצק אמור להיות דק וזה יכול לגרום שהרוטב ישפך על האבן. למה לא לשים את הרוטב בהכנסה הראשונה? זה יפתור את זה

 

מה הכוונה שולף את האבן? ממש מוציא אותה החוצה מהתנור? על מה אתה מניח אותה ואיך אתה מעביר עליה את הפיצה?

שולף הכוונה שהאבן על רשת והרשת במסילה של התנור, אז אפשר לשלוף אותה (כי היא על מסילה) ולהחזיר.

שבוע הבא חוזר לקליפורניה (אחרי ביקור לגמרי ארוך מדי בישראל) ואחזור להתאמן.

נראה לי אוותר על הנפוליטנית כל עוד אין לי טאבון ואנסה סגנון אחר...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • שבועיים מאוחר יותר ...

הנה פיצה שלי...

 

האמת שחיפשתי את השרשור כי את הפיצות שלי אני מכין בתנור בינתיים על חום של 250-270 מעלות (מקסימלי) אבל אני שוקל לקנות טאבון רציני. האוני קודה 16 נראה מעניין, הבעיה היא המחיר המטורף שלו. ה- 12 לפי כל מה שאני קורא, בעייתי מבחינת גודלו.

 

השאלה אם שווה להשקיע סכום כזה של כמעט 3 אלף שקל על טאבון פיצות.

1649685795778.jpg

  • אהבתי 1

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...