Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיצה.

Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, Dark Muse כתב:

השאלה אם שווה להשקיע סכום כזה של כמעט 3 אלף שקל על טאבון פיצות.

תלוי את מי שואלים.

אם תשאל אותי, אז כנראה שתקבל את התשובה לא.

אבל אם תשאל אותי על ההעתק של ה ooni koda12, זה שבדיוטי קוראים לו סמארטר ונמכר ב 200 דולר, התשובה היא: כן !

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טריק חדש ושימושי שלמדתי.

אם יש לכם תנור רגיל (200-250 מעלות) ובלי אבן כנראה הפיצה שלכם יוצאת שרופה מלמעלה אבל לא עשויה מספיק מלמטה.

היום ניסיתי להכניס את הפיצה לתנור על 250 מעלות טורבו+ חום עליון ל5 דקות בדיוק ואז בהוצאה זרקתי את הפיצה על מחבט לוהטת לעוד כמה דקות כדי שהיא תקבל קראסט קשה ונחמד למטה במקום בצק שנרטב אחרי כמה דקות מהאדים.

מה אגיד לכם יצא לדעתי מעולה.

P20504-134327.jpg

P20504-134324.jpg

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

גם אני עושה טריק דומה, אחרי האפייה אני מוציא ושם אותו על הכיריים ישירות(כי הבצק כבר יציב יחסית) לכמה שניות שהאש תיגע מלמטה ומעניק לו את הטעם של טאבון :-),

אני הולך ליקנות תבנית רשת לפיצה בשביל זה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

התחדשנו בטאבון עשוי אבני שמוט לגינה.

image.thumb.jpeg.3346f5da2ffe5459a2f9baf2ec8af997.jpeg

התפעול שלו לא אינטואיטיבי ויש עקומת למידה, בעיקר בכל הקשור לתפעול הלהבה ותהליך החימום שלו.

השליטה על החום נעשית באמצאות שליטה משולבת על אספקת הגז ועל אספקת האויר, שנכנס דרך מפוח חשמלי מחור ברצפת הטאבון.

כנראה בגלל המיקום אצלנו, שחשוף לרוחות וכיוון הפתח שפונה לכיוון ממנו נושבת הרוח, לוקח לו זמן להגיע לטמפ' מספיק גבוהה. למזלנו, המוכר צרף, כמתנה, אקדח חום אינפרא אדום וזה מאוד עוזר להבין מה מצב החום בפנים.

בתמונות מתוך הטאבון אפשר לראות שהלהבה כתומה, שזה לא המצב הרצוי, אבל לפחות בינתיים עוד לא הצלחתי להמנע מכך, כשיש רוח.

image.thumb.jpeg.72fb6075798b902df1471ad1503da442.jpeg

image.thumb.jpeg.7b8069c1faecc6fb821be03402b74f6a.jpeg

image.thumb.jpeg.8e62a4272ab6c13e94f1046e7830f6ce.jpeg

ויש גם פוקצ'ה

image.thumb.jpeg.63b79e1941fb67f49b9c53da5020628e.jpeg

image.thumb.jpeg.dc6758a780b99d4f96af9626a4484dd5.jpeg

• אהבתי 4

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

נראה פגז.

זמן החימום תלוי לא רק ברוחות (באופן טבעי גם אצלי עם טאבון גז קטן, אם יש רוחות חזקות [ויש כאן רוחות מאוד מאוד מאוד חזקות] זה מורגש) אבל גם בנפח שלו. נראה שאצלך הוא יחסית גדול ביחס לביתיים הקטנים שאנחנו רגילים אליהם - אבל אצלך יש דלת שניתן לסגור אותה ולכן הרוחות פחות רלוונטיות במקרה שלך.

בכל מקרה, תנסה להתחיל מחימום על מקסימום של 20 דקות ומשם תתקדם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מנסיון עד עכשיו נדרש הרבה יותר מ-20 דקות. בימים עם רוחות לוקח כשעה-שעה ועשרים עד שרצפת הטאבון מגיע לכ-350-400 מעלות. כשאין רוח אז לוקח בערך 40 דקות.

הדלת שיש לא חוסמת את הפתח לגמרי ויש כס"מ רווח מכל צד, מה שמאפשר לרוח לחדור פנימה.

בשבת שעברה ניסינו להכין פיתות והאש כבתה מס' פעמים, בגלל שהרוח נשבה בדיוק בכיוון של הפתח. כשהפעלנו את הטאבון היום הייתה רוח, אבל היא לא הייתה בדיוק מול הפתח אז התפעול היה טוב יותר. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

וואו זה נראה פשוט מדהים.

הבעיה היא בעיקר, כי טאבון גדול יחסית הוא משהו תעשייתי, הוא עובד הרבה שעות ביממה ומכניס כסף חזרה על ההפעלה שלו.להשתמש בו בשביל פיצה או פוקצ׳ה אחת זה קצת להרוג נמלה עם אף 16 אבל מקסימום תבזבז קצת יותר גז מאשר באוני קודה. לא כזה הבדל גדול. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

הטאבון לגמרי לא תעשייתי (הוא הדגם הקטן ביותר שיש ליצרן, שעשוי אבני שמוט). אולי התמונות מטעות, כי  נראה שהפיצה מאוד קטנה ביחס לנפח, אבל בפועל הרוחב של הפתח הוא כשל תנור בייתי ורק העומק גדול יותר.

בגלל שאנחנו עדיין בתהליך למידה, של התפעול שלו, אנחנו עושים את הפיצות קטנות, שקל יותר לתפעל אותן עם המרדה. 

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

פורסם

נסה למקם את הטאבון בפינה מסויימת שאולי המבנה הסמוך מסתיר את משב הרוח.

בעיית הרוח היא בעיה שאני נתקל בה גם עם המנגל, וזה בדירה עם מרפסת.

בגלל שהמיקום של המרפסת שלי הוא ממש ב"מסדרון אויר" והמרפסת עצמה תלויה כמעט לחלוטין (היא ברובה בולטת מקו הבניין ואין שום קיר באחד הצדדים שלה) אני חשוף לרוחות דיי מפגרות כאשר לא מדובר בקיץ. זה גורם לי לבעיה גם עם המנגל ואני תמיד מנסה למצוא פינות שאולי הרוח פחות מזיקה שם (עד כה, ללא הצלחה). אני יודע שהפתרון יהיה רק זיגוג ייעודי שעמיד לרוחות הללו (הוילונות החשמליים לא יעמדו בעוצמת הרוח). וזה סיפור יקר אבל הוא יקרה, לא תהיה לי ברירה.

אל תשכח שאתה עובד עם טאבון שהנפח שלו ביחס ל OONI או ROCCBOX הוא גדול יחסית. המבער עצמו אומנם מקרין חום\להבה כלפי מעלה אבל זה בדיוק מה שמחמם את התחתית. ככל שהוא גבוה (ביחס ל OONI וגם ל ROCCBOX, זה אכן גבוה) יקח יותר זמן. אצלך ממש רואים שהלהבה יוצאת כלפי מעלה וברור שיקח הרבה זמן עד שהתחתית תגיע ל 300-400 מעלות. ב OONI וב-ROCCBOX המרחק בין התקרה לרצפה קטן, לכן הוא מתחמם מהר יחסית.

שואל רק בשביל להיות על ה SAFE SIDE:

לחצים של טאבון תעשייתי הם לא לחצים של טאבון ביתי (הכוונה ללחץ הגז בכניסה למבער והביצועים של הטאבון).

היצרן\יבואן אומרים שהלחץ אצלך (ביתי רגיל, 30 מיליבאר) מספיק למבער הזה ?

מה בעצם הסיבה שהם נותנים למשתמש הקצה לווסת את כמות האויר ? זה לא משהו שהם אמורים לבצע בו כיוון FIXED כמו ב OONI\ROCCBOX ולשכוח ממנו ?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כיוון שחיברנו את הטאבון לצינור הגז של הבית (מבצע לא קטן , בפני עצמו) להזיז אותו לא כל כך פשוט.

אם נראה שעניין הרוח זאת בעיה של ממש אולי נשקול לשנות את המיקום.

וכן, גם המנגל, שעומד ליד הטאבון, סובל מהרוח.

את הנפח הגדול של הטאבון אנחנו מקווים לנצל לשימושים נוספים, אנחנו עוד בשלבי למידה.

המבער מיועד למערכת ביתית והוא צריךלחץ גז של 30mBar. אני לא יודע אם ניתן היה לבנות אותו אחרת, כך שלא היה צריך את השליטה המורכבת של גז ואוויר בנפרד. כמו שנראה לי מהתפעול עד עכשיו לא חושב שאפשר לעשות את זה אחרת. אולי יש מערכות מתוחכמות (וכנראה גם יקרות) יותר, שיודעות לשנות את אספקת האויר בהתאם למצב הלהבה.

פורסם

האשה לא רוצה טאבון אז אני בינתיים משתפר עם התנור הביתי:

image.thumb.png.3b381ef4998ab63d2891d0613f917089.png

אני תוהה האם האבן הבסיסית ביותר שיש לי מגבילה אותי והאם כדאי לשים עוד אבן מעל הפיצה בנוסף לאבן שמתחת.

לא מצאתי סרטונים שמראים את ההבדלים.

בנוסף התקלקל לנו התנור ובעלת הדירה קנתה חדש שמגיע רק עד 500F (הקודם הגיע עד 525, על הנייר לפחות).

• רעיון טוב! 1
פורסם

מחזיר את השרשור לחיים.
לעשות בצק טעים למדתי והגיע הזמן לעבור לרוטב... בינתיים לא מצאתי מתכון לרוטב טעים פחית עגבניות של מוטי עם שום ובזיליקום יוצא בעיקר חמוץ וכל הרטבים המוכנים גם כן לא משהו בכלל.

היום יצא לי לנסות סוג של פיצה בלי גבינה בסניף של NONO & MIMI בשם פיצת שרי תמר. הרוטב עגבניות שהיה על הפיצה פשוט מדהים הוא מפוצץ בטעמים הכי טובים שיש לעגבניות להציע ולמרות המחסור בגבינה על הפיצה ובצק ברמה 6\10 בזכות הרוטב היא הייתה בין הטובות שטעמתי.

אם למישהו יש חברים בNONO&MIMI שיכולים לחלוק את הסוד אשמח לדעת מאיפה הרוטב הזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מכיר את הרשת, אבל רוטב עגבניות לפיצה עם טעם עשיר זה כנראה רוטב מבושל. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 13 דקות, Gavrik כתב:

בינתיים לא מצאתי מתכון לרוטב טעים פחית עגבניות של מוטי עם שום ובזיליקום יוצא בעיקר חמוץ וכל הרטבים המוכנים גם כן לא משהו בכלל.

בשביל לאזן את החמיצות צריך גם להוסיף סוכר

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...