Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

האמת שגם אנחנו מחזיקים בצק קפוא (כמובן שאנחנו מכינים בבית) במקפיא, ממש כמעט בלי התעסקות להכין כל פעם פיצה, והיא יוצאת יותר טעימה מרוב הפיצריות גם בתנור הביתי שלנו (שמגיע ל300 מעלות)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

ולנקות אחרי זה את כל מטבח מהקמח זה גם תרפיה? 🙂

 

כל המטבח? לנקות את משטח העבודה (להעיף את הקמח לכיור, להעביר מטלית רטובה ואז יבשה+לשטוף את הכיור בקטנה) זה סיפור של דקה או 2, למה שיהיה קמח על כל המטבח?

 

אחת הסיבות שהתחלתי להכין פיצה כל פעם שבא לי והפסקתי להזמין לחלוטין זו בדיוק העובדה שהנקיון ממש לא סיפור. אחרת כנראה שהייתי נכנע לנוחות פה ושם.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

ולנקות אחרי זה את כל מטבח מהקמח זה גם תרפיה? 🙂

א. כן

ב. אין שום "קמח על כל המטבח", עם הניסיון עובדים בתחום מוגדר על השיש, בסוף השימוש את הקמח שנשאר מפתיחת הבצק אני מחזיר לשקית קמח שמיועדת רק לפתיחת בצק (חצי סמולינה גסה חצי קמח 00), את שאריות ה"לכלוך" מגרד עם השפכטל של הפיצה, מקרצף את המשטח עם סבון ומנגב. להכין רוטב אדום לפסטה זה הרבה יותר עבודת הכנה + ניקיון מלהכין פיצה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

אני חולה ניקיון ששונא לנקות ומבחינתי קמח זה כמו הפודרה של שיבטה. 

  • מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בצק מחמצת שיש בחלק גדול מהפיצריות היקרות שהוזכרו כאן זה סיפור של יום עבודה שלם, עם כמה התפחות של הרבה שעות.

ממש לא בסגנון של לקחתי קצת קמח, מים והכנתי פיצה ב 10 דקות בבית.

זאת חתיכת התעסקות ולרוב האנשים שפשוט רוצים לאכול פיצה טעימה בלי לקחת פרויקט של יום עבודה שלם ובלי להתפשר על הטעם, פשוט לא משתלם להכין בבית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צר לי אבל לפי מה שכתבת נשמע שאין לך מושג בהכנת פיצה (גם בצק בסיסי שאני מכין בבית תופח 24+72 שעות במקרר, לא יודע איזה פיצריה עושה פיצה ממחמצת, זה מיותר). וכבר כתבתי שמי שלא מעוניין בהתעסקות שיזמין ויסגור פינה (ועדיין 90 שח לפיצה זה מחיר הזוי). "בלי להתפשר על הטעם".. נו טוב.. הפיצה שאני ואחרים פה בשרשור מוציאים עולה בטעם על 90% מהפיצריות בארץ.

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

אין ספק שמה שמכינים בבית עם מצרכים איכותיים יהיה יותר טעים ממה שעסק ממוצע שמנסה למקסם רווחים ולחסוך בהוצאות ימכור לך. אבל 90 שקל לפיצה משפחתית?! זה אולי אחרי שביקשת את כל התוספות + מס אשכנזים. פיצריות שכונתיות מוכרות 2 משפחתיות ב100 עם שתיה ותוספת לבחירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, Blaz00r כתב:

בסדר, אז לא 90. 60. ופיקה כמו שכתב הגזמים למעלה עם חומרי הגלם (גם אני, עשיתי חישוב ויצא לי מינימום 15 פיצות בכסף הזה). שום הצדקה למחיר כזה. שום.

עם משלוח? בלי? לפעמים זה מתאים, במיוחד אם אני מתארח אצל אחרים ומחליטים להזמין משהו.

 

לפני 4 שעות, Pika007 כתב:

תראה, מצד אחד אני מבין מה שאתה אומר בנוגע לנוחות והכל. מצד שני, יש בנוסף לעלות גורם שלא הכנסתי לכאן-

הפיצות שיושבי הת'רד מכינים הן באיכות טובה יותר משל כל פיצריה שכונתית, וכנראה גם טובה יותר מזו של רוב המסעדות למעט אלו שממש מתמחות בפיצה.

וגם אפשר לפשט את התהליך- מכינים בצק מראש וכמות רוטב, זורקים למקפיא. זה שורד שם נפלא. להוציא מהמקפיא ורק להרכיב פיצה- מאמץ מינימלי.

 

חוץ מזה שאישית, כמו בלזור, ההכנה היא דבר פשוט כיף. לשחק עם בצק זו תרפיה

 

מסכים עם הכל. ואם היה לי מקום במקפיא (הכל מלא באוכל של הכלב 🙄) אז הייתי גם מקפיא.

 

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

ולנקות אחרי זה את כל מטבח מהקמח זה גם תרפיה? 🙂

אחרי פעם-פעמיים העסק נהייה הרבה פחות מלכלך.

 

לפני שעה, bobi כתב:

ממש לא בסגנון של לקחתי קצת קמח, מים והכנתי פיצה ב 10 דקות בבית.

זאת חתיכת התעסקות ולרוב האנשים שפשוט רוצים לאכול פיצה טעימה בלי לקחת פרויקט של יום עבודה שלם ובלי להתפשר על הטעם, פשוט לא משתלם להכין בבית.

אני לא מכיר בצק של פיצה שמוכן ב-10 דקות עם התפחה. גם המתכונים המהירים מדברים על שעתיים-שלוש התפחה בשני שלבים בד"כ. 

במחירים של היום, ואם מזמינים הרבה, חד משמעית עדיף להכין כמות, להקפיא ולהפשיר בהתאם לצריכה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שים לב שמדובר על פיצה שעושה שימוש בגבינה צהובה ורוטב עגבניות מוכן מפחית (לא עגבניות מרוסקות ללא חומרים משמרים- רוטב מתובל מוכן)

יש כמה כאלו, גם אמריקן פיצה שסניפים שלה צצו פה ושם בעיקר באיזור הצפון.

זה לא כזה רע, ובהחלט זול, אבל לא לזה כווונת המשורר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הפיצה שמש המדוברת ולא הפיצה דודא המדוברת ולא שום פיצרייה שמוכרת מגש ב20-25 שקלים שמה גבינה אמיתית על כל הפיצה.

הם שמים X אחוז של עמק/גד/שקר כלשהו על הפיצה והשאר זה גבינה עשויה שומן צמחי (מה שנקרא "גבינה סינטטית"). 

זאת ועוד- גם הפיצריות היקרות יותר שמתהדרות ב"100% מוצרלה" מחרטטות. זה ב90% מהמקרים גבינת עמק ועוד קצת מוצרלה מגורדת ששמים בסוף כדי לתת לזה את המראה של המוצרלה. המוצרלה והצהובה לא נראות אותו דבר על הפיצה לאחר האפייה. מספיק לפזר טיפה מוצרלה אחרי ששמת רוטב גבינה ותוספות כדי לתת לזה מראה שונה וקרוב יותר לזה שמתקבל משימוש במוצרלה.

אין פיצרייה שיכולה להכין פיצות מ100% גבינת עמק, למכור ב25 מגש (אפילו בינוני) ועדיין להרוויח. לא קיים.

*אחד שעבד בפיצרייה או שניים בחייו.

 

את הפיצה שמש המדוברת אני דווקא מכיר (פסגת זאב בירושלים). אין מצב שמישהו עם בלוטות טעם תקינות יכול לחשוב שיש איזשהו מרכיב איכותי או חצי איכותי בפיצה הזו. זה מרגיש כמו לאכול קרטון ששמו עליו פלסטלינה. הפיצריות האלו מכוונות לאוכלוסיות חלשות/ מרובות ילדים/ ימי הולדת וכו'. מקסימום כמות במינימום כסף. והאיכות בהתאם.

המינימום שאפשר למכור פיצה משפחתית עם גבינה אמיתית ולצאת בשן ועין מבחינה כלכלית זה 50₪ למגש~. פחות מזה זה הפסד. 2 ב90 גם יכול להיות נסבל אם מוכרים כמויות. לא פחות מזה.

  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פיצה האט בירושלים שייכת לבחור בשם בן, מכיר אותו מעל 10 שנים. אני בן בית במטבחים שלהם בסניפים {שעבדתי אז בחשמל ישיר עזרתי להם רבות}

אך ורק מוצרלה

לגבי פיצה שמש אני עובר מוקדם בבוקר ליד מרכז כלל, ראיתי רק ארגזים של גבינה של נועם.

דודא לפיצה כנ"ל, אומר תמיד בואו לבדוק אותנו בוא,יש יש ילדים בני 16 בקופה, לא בעיה לשאול אותם מה יש בפיצה, כמה הם ידעו לשקר?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

לא הפיצה שמש המדוברת ולא הפיצה דודא המדוברת ולא שום פיצרייה שמוכרת מגש ב20-25 שקלים שמה גבינה אמיתית על כל הפיצה.

הם שמים X אחוז של עמק/גד/שקר כלשהו על הפיצה והשאר זה גבינה עשויה שומן צמחי (מה שנקרא "גבינה סינטטית"). 

זאת ועוד- גם הפיצריות היקרות יותר שמתהדרות ב"100% מוצרלה" מחרטטות. זה ב90% מהמקרים גבינת עמק ועוד קצת מוצרלה מגורדת ששמים בסוף כדי לתת לזה את המראה של המוצרלה. המוצרלה והצהובה לא נראות אותו דבר על הפיצה לאחר האפייה. מספיק לפזר טיפה מוצרלה אחרי ששמת רוטב גבינה ותוספות כדי לתת לזה מראה שונה וקרוב יותר לזה שמתקבל משימוש במוצרלה.

אין פיצרייה שיכולה להכין פיצות מ100% גבינת עמק, למכור ב25 מגש (אפילו בינוני) ועדיין להרוויח. לא קיים.

*אחד שעבד בפיצרייה או שניים בחייו.

 

את הפיצה שמש המדוברת אני דווקא מכיר (פסגת זאב בירושלים). אין מצב שמישהו עם בלוטות טעם תקינות יכול לחשוב שיש איזשהו מרכיב איכותי או חצי איכותי בפיצה הזו. זה מרגיש כמו לאכול קרטון ששמו עליו פלסטלינה. הפיצריות האלו מכוונות לאוכלוסיות חלשות/ מרובות ילדים/ ימי הולדת וכו'. מקסימום כמות במינימום כסף. והאיכות בהתאם.

המינימום שאפשר למכור פיצה משפחתית עם גבינה אמיתית ולצאת בשן ועין מבחינה כלכלית זה 50₪ למגש~. פחות מזה זה הפסד. 2 ב90 גם יכול להיות נסבל אם מוכרים כמויות. לא פחות מזה.

 

יכול להיות שזה תלוי סניף, בסניף באילת למשל של פיצה שמש בוודאות של 1000% אין תחליפי גבינה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...