Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

אשכרה זה לא מדע טילים לחקות טאבון.

אם כבר אז KSP הפציצו במבצעים ליום הפיצה בטלגרם.

אני פשוט לא רוצה להתעסק בבלוני גז וכו' אז מוותר על התענוג לצערי, מה גם שהשכנים בטח יעשו עיניים חח.

מספיק טוב לי הפיצה בתנור, עדיף גם שלא אתמכר לטעם של הטאבון אחרת יהיה לי בצק פיצה במקרר על בסיס יומיומי...

 

 

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

מוכר מארז נייר טואלט איכותי בייבוא אישי מחו"ל של Kirkland, מוכן להחלפה על רכב ספורטיבי יד ראשונה, לרציניים בלבד!.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • אחראי פורום

גם אני חשבתי שיהיה פה פוגרום קלורי כשאקנה את האוני, בפועל מפעיל רק כשנחה עליי הרוח ובטח לא בחורף.

מה שכן יעזור לי במקום להתרוצץ מהגינה לבית, זה לבנות קופסת עץ עם חריצים בפנים כדי להכניס את המגשים המוכנים כמו מגירות ולשמור על החום.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר מדריך step by step למתחילים למתכון של @Pika007?

מצויד בתנור פח אשפה שמגיע ל 525F לכל היותר (סביר להניח שיקח איזה חצי שעה) ומיקסר של Kitchen Aid 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיפצתי את המתכון הרבה מאז שפרסמתי פה לראשונה, יש גרסה לתנור ויש לטאבון. אעלה פה step by step

אגב, 525F זה 273 צלזיוס, שזה יותר טוב מרוב התנורים הביתיים שמגיעים ל 250.

 

אתה יכול גם להשתמש במתכונים שפרסמו פה של ויטו וכדומה, אנשים מוציאים פה תוצאות מופלאות (סה"כ יש כמה מתכונים שההבדל ביניהם קטן אבל הבסיס הוא אחוזי ההידרציה/כמות שמרים לכל סוג תנור, אז כולם יוצאים טוב, אין אמת אחת מוחלטת)

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מפעם לפעם יוצא לי שונה אבל עדיין משתפר כל פעם.

 

מעניין למה אפשר להגיע עם עבודה נכונה, גם עם מצרכים בסיסיים.

 

קמח רמי לוי, יחס מים קמח של 1 ל0.75 בערך, תנור בסיסי של 250 מעלות, שמרים יבשים רגילים וירקות טריים.

 

הכי הצלחה זה הקצוות, בת הזוג שלי בדר"כ לא אוכלת את הקשה אבל עכשיו יצא שהקשה קריספי בחוץ ורך ומסטיקי מבפנים אז היא מסיימת הכל.

P20120-182840.jpg

P20120-182919.jpg

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכנתי פוליש :-), הולך ליהיות טעים מחר 🥳

  • אהבתי 1

מוכר מארז נייר טואלט איכותי בייבוא אישי מחו"ל של Kirkland, מוכן להחלפה על רכב ספורטיבי יד ראשונה, לרציניים בלבד!.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השרשור עושה את שלו :Devil:

 

אגב עוד משהו שלמדתי לאחרונה זה שמתכונים של בצק זה סבבה אבל מה שאפילו יותר חשוב זה שלב הלישה של הבצק (אצלי ספציפית זה בידיים). טכניקת הלישה וזמן לישה נכון (לפחות 8 דקות) חשובים מאוד ומשמעותיים לתוצאה הסופית הרבה יותר מיותר/פחות X שעות תפיחה, במיוחד בבצק עם 65%+ הידרציה

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני משתמש במתכון הזה (בלי ה-1 גר' אבקת מאלט). לש במיקסר ומסיים עם הידיים. אופה בתנור שחומם למקסימום (אצלי זה 250 מעלות) על אבן שמוט. אנסה לצלם פעם הבאה שאכין.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, Pika007 כתב:

שיפצתי את המתכון הרבה מאז שפרסמתי פה לראשונה, יש גרסה לתנור ויש לטאבון. אעלה פה step by step

אגב, 525F זה 273 צלזיוס, שזה יותר טוב מרוב התנורים הביתיים שמגיעים ל 250.

 

אתה יכול גם להשתמש במתכונים שפרסמו פה של ויטו וכדומה, אנשים מוציאים פה תוצאות מופלאות (סה"כ יש כמה מתכונים שההבדל ביניהם קטן אבל הבסיס הוא אחוזי ההידרציה/כמות שמרים לכל סוג תנור, אז כולם יוצאים טוב, אין אמת אחת מוחלטת)

הוא פח אשפה כי אני חושב שהבית יעלה באש לפני שהוא יגיע ל 525 😂

 

מחכה להוראות הפעלה מדויקות שלך לפני שאני קורא תיגר על בת הזוג והפיצה שלה 😈

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז!

בצק פיצה, 24-72 שעות (בהתאם לזמנים שיש לך), מותאם לאפיה על אבן בתנור

טוב ל 2 פיצות שחיתות עבות או 4 דקות סטייל מסעדה

 

חצי קילו קמח פיצה

3/4 כף שמן זית (זו צריכה להיות כמות באמת מדגמית. אם אתה בטאבון- בלי שמן!)

כפית מלח

אם אתה עושה 24-48 שעות- כחצי כפית סוכר או קצת פחות. ל 72- בלי סוכר בכלל.

לכוון ל 65% הידרציה (על כל חצי קילו קמח 325 מ"ל מים)

 

ערבב את הקמח, השמרים והסוכר בקערה של מיקסר

צור בור קטן באמצע, שפוך לתוכו את השמן

שפוך פנימה כ 2/3 מכמות המים, שים במיקסר לתחילת ערבוב במהירות נמוכה (אבל לא הכי נמוכה של המיקסר!)

שפוך לאט לאט את שאר המים תוך כדי שהמיקסר לש. הבצק יהיה מאוד דביק בהתחלה.

אחרי כדקה של לישה, הוסף את המלח.

השאר את הבצק במיקסר לפחות עוד 6 דקות, זמן הלישה הכולל צריך להיות בין 7 ל 8 דקות, הבצק צריך לאסוף את כל החתיכות של עצמו ולהיות גוש אחד אחיד אחרי משהו כמו 5 דקות. אם אתה רואה שיש יותר מדי מים- לא לפחד להוסיף טיפה קמח, אבל טיפה.

 

בסוף התהליך הזה הגוש צריך להיות רך מאוד וקצת דביק למגע, אבל אם הידיים שלך מקומחות הוא צריך לרדת מהן בקלות.

עבד את הגוש טיפה על משטח מקומח עד לרמה שהוא מרגיש טיפה "נצמד" לידיים שלך אבל לא דביק.

שמן קערה במעט שמן זית ותמרח לאחידות עם נייר סופג, שים את הבצק בפנים וכסה בניילון נצמד.

היידה למקרר ל 24-72 שעות בהתאם לזמן שתכננת.

 

אחרי שהוצאת מהמקרר- הוצא את הבצק על משטח מקומח, אל תטרח למחוץ/מה שלא יהיה, להפיל פעם אחת כדי להוציא חלק מהאוויר זה די והותר.

הבצק יהיה בין דביק לדביק מאוד, אבל אם עשית את זה נכון- הוא לא ידבק לקערה כמעט בכלל.

עבד את הבצק על המשטח, הוסף קמח עד שהבצק בר עבודה בלי להידבק לידיים שלך. שים לב, זה לא אמור להיות הרבה קמח בכלל. פעם עד 3 של לזרוק כמה גרמים על משטח העבודה, לא יותר. זה לא אמור לשנות את אחוז ההידרציה, בגדול.

צור מהבצק כדורים בהתאם לפיצות שאתה רוצה להכין, שים בתבנית, כסה במגבת או ניילון נצמד ותן להם שעה בצד. הכדורים יתפחו קצת.

 

קח כדור, שטח אותו בעדינות לצורה של "עוגה" וטפח על האמצע עד שיווצר עיגול קטן שטיפה יותר עבה בקצוות מבמרכז. הרם את הבצק ומתח אותו מעט בעזרת פרקי האצבעות.

אם הבצק נעשה נכון- הוא אמור להימתח תחת המשקל של עצמו. פתח את הבצק לגודל של פיצה פחות או יותר, לא למתוח בכוח- תן למשקל הבצק לעשות את רוב העבודה.

שים לב- חשוב מאוד לעשות את זה באחידות, לא ליצור מצב שהאמצע דק מדי! (דק מדי= קרוב לשקוף. הבצק הזה יכול להימתח כמעט עד לשקיפות בלי להיקרע)

 

קמח קלות את כף הפיצה שלך (אין לך כף פיצה? מה?! זוז לקנות אחת. מיד.) ושים עליה את הבצק. רוטב, גבינה, וקדימה לתנור לאבן שחוממה על תחתית התנור לפחות 40 דקות. חום מקסימלי בתנור. אם אתה שם את האבן על התחתית- מצב גופי חימום עליון+תחתון.

אם אתה שם את האבן למעלה- מצב גריל+טורבו

 

בסיס לרוטב- 2 פחיות PULPA של מוטי, 3 שיני שום, כף שמן זית, חצי בצל בינוני. לטחון בבלנדר עד לאחידות, לשים בסוטאג' או מחבת רוטב, ולצמצם על אש נמוכה-בינונית לפחות 20 דקות

ככל שתשקיע יותר זמן בישול הטעם למעשה יעמיק, אבל אל תעבור את השעה לכל היותר על אש נמוכה. אתה כן רוצה שם קצת נוזלים.

מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום, סוכר- לפי הטעם. לכל אחד יש את ההעדפה שלו.

 

גבינה- מוצרלה, DUH. נקניק גד או כל מוצרלה 18% נמוכת לחות אחרת. אם אתה רוצה קצת קיק, אני אוהב לערבב מוצרלה וגאודה ביחס של 4:1 לטובת המוצרלה (זו הסיבה שהפיצות שלי נראות פה קצת צהבהבות לפעמים)

 

אם חברה שלך זורקת אותך כי הפיצה שלך עכשיו פי 10 טובה יותר משלה, תזכור שאתה ביקשת את המתכון.

*כנ"ל לגבי עליית משקל, לא לוקח אחריות.

 

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יפה

 

לגבי הרוטב - למה 2 פחיות של מוטי? פחית אחת של 400 גרם מספיקה ל5 פיצות (לפיצה 12" צריך 80~ גרם)

אני מת על שום ומוסיף שום להכל (רבע רומני) אבל לטעמי ברוטב לפיצה זה פשוט לא הולך (אבל ממש). ובכלל לפיצה מרגריטה אין צורך לבשל את הרוטב (או לטחון) וזה סתם מסבך הכל - לפיצה אחת צריך 5 כפות עגבניות מרוסקות ישר מהקופסא (כאמור 80 גרם), לערבב עם קצת שמן זית + מלח + בזיליקום חתוך ביד (וקצת אורגנו אם רוצים) וזהו, לא צריך יותר מזה

 

לא כתבת כמה שמרים צריך (1-2 גרם להתפחה ארוכה במקרר)

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תהיתי אם בכלל לכתוב את המתכון לרוטב כי פה יש מיליון דרכים ואין אחת שהיא "נכונה", עניין אישי לחלוטין. (שום הולך נפלא ברוטב לפיצה אם אתה מבשל אותו, לא ממש הולך אם אתה משאיר את זה חי)

בישול של הרוטב מעמיק את הטעם. אם אתה מעוניין בזה או לא- שוב, אישי. 

 

2 פחיות כי אחת זה לא מספיק במידה ואתה מצמצם את הרוטב. בסוף התהליך אכן ישאר עוד רוטב ל 2 פיצות וקצת- אני נוטה להוציא לשולחן גרסינים וקערית רוטב לטבילה. לפעמים לחם שום אם יש לי כוח להכין.

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...