Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

  • אחראי פורום
לפני 11 שעות, David32 כתב:

חצי מ "סודות המעשנה והסו-וויד" שמכינים ג'חנון בסו-וויד כדרך קבע:

Meme Shock GIF by Evan Klar

תן לי שמות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

באמת יש כזה דבר ג'חנון בסו וויד?!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

image.png.fccdc30fe680bea174c9e4a74693682b.png

 

מה אני משקר?

דוגמא אחת מבין עשרות אם לא מאות פוסטים.

 

SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, Pika007 כתב:

אם אתה עושה בתנור ביתי ולא רוצה פרי בייק, this is the way.

בשום מדריך/סרטון, לא של ויטו ולא של אף אחד אחר, לא ראיתי מישהו עושה ככה (הכוונה ממש להניח את האבן על התחתית של התנור). ועם כל הכבוד לאהרוני, איך שהם הכינו את הפיצה אין לו שם קרדיביליות בנושא. אם כבר אז שיטה הרבה יותר טובה היא לשים את הפיצה באחד המדפים העליונים על גריל+טורבו, יוצא הכי קרוב לטאבון (גם מבחינת זמן היא מוכנה תוך 2-3 דקות).

 

PXL_20220114_182539385.thumb.jpg.1869cf30cdce8e7a810286250282fa03.jpg

 

אה ושכחתי להזכיר, הם השתמשו ב25 גרם!!! שמרים לקילו בצק (יבשים, לא טריים). חובבנות לשמה

 

ובנושא אחר, מאיפה לעזאזל קונים משוט/מרדה במחיר שפוי?! הכל בארץ ל-12" מתחיל ב-150 ש"ח (והזולים יותר נראים רע). יש באליאקספרס ב-100 ש"ח שנראה טוב, השאלה אם יש קונטרה בארץ (ואם זו חנות שמקבלת ביימי אז מה טוב)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, Blaz00r כתב:

בשום מדריך/סרטון, לא של ויטו ולא של אף אחד אחר, לא ראיתי מישהו עושה ככה (הכוונה ממש להניח את האבן על התחתית של התנור). ועם כל הכבוד לאהרוני, איך שהם הכינו את הפיצה אין לו שם קרדיביליות בנושא. אם כבר אז שיטה הרבה יותר טובה היא לשים את הפיצה באחד המדפים העליונים על גריל+טורבו, יוצא הכי קרוב לטאבון (גם מבחינת זמן היא מוכנה תוך 2-3 דקות).

 

PXL_20220114_182539385.thumb.jpg.1869cf30cdce8e7a810286250282fa03.jpg

 

אה ושכחתי להזכיר, הם השתמשו ב25 גרם!!! שמרים לקילו בצק (יבשים, לא טריים). חובבנות לשמה

 

ובנושא אחר, מאיפה לעזאזל קונים משוט/מרדה במחיר שפוי?! הכל בארץ ל-12" מתחיל ב-150 ש"ח (והזולים יותר נראים רע). יש באליאקספרס ב-100 ש"ח שנראה טוב, השאלה אם יש קונטרה בארץ (ואם זו חנות שמקבלת ביימי אז מה טוב)

קניתי אחד מעץ בKSP, מספיק נוח.

אם מדובר בתנור מקצועי יותר שמגיע ל500-600 מעלות אז כנראה שאין ברירה וחייב אחד מתכתי

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07'

2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15'

2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון
לפני שעתיים, David32 כתב:

image.png.fccdc30fe680bea174c9e4a74693682b.png

 

מה אני משקר?

דוגמא אחת מבין עשרות אם לא מאות פוסטים.

 

רק אחרי שנתיים אנחנו מתחילים לראות את הנזקים האמיתיים של הקורונה.

  • מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, Blaz00r כתב:

בשום מדריך/סרטון, לא של ויטו ולא של אף אחד אחר, לא ראיתי מישהו עושה ככה (הכוונה ממש להניח את האבן על התחתית של התנור). ועם כל הכבוד לאהרוני, איך שהם הכינו את הפיצה אין לו שם קרדיביליות בנושא. אם כבר אז שיטה הרבה יותר טובה היא לשים את הפיצה באחד המדפים העליונים על גריל+טורבו, יוצא הכי קרוב לטאבון (גם מבחינת זמן היא מוכנה תוך 2-3 דקות).

 

PXL_20220114_182539385.thumb.jpg.1869cf30cdce8e7a810286250282fa03.jpg

 

אה ושכחתי להזכיר, הם השתמשו ב25 גרם!!! שמרים לקילו בצק (יבשים, לא טריים). חובבנות לשמה

 

ובנושא אחר, מאיפה לעזאזל קונים משוט/מרדה במחיר שפוי?! הכל בארץ ל-12" מתחיל ב-150 ש"ח (והזולים יותר נראים רע). יש באליאקספרס ב-100 ש"ח שנראה טוב, השאלה אם יש קונטרה בארץ (ואם זו חנות שמקבלת ביימי אז מה טוב)

 

אין לי מושג מה אהרוני קשקש, ועם כל ההערכה שלי אליו (יש לו מתכונים טובים, הוא לא יומרני והרבה מנות שלו אכן מעוררות תאבון בלי להתפלצן) בפיצה הוא לא השם שהייתי פונה אליו. (לגבי כמות השמרים, אוי וייזמיר)

אבן למטה= טמפרטורת תחתית גבוהה יותר על כל המשתמע מכך (אחת הסיבות שהקשה אצלי התנפח משמעותית יותר מאצלך), אבל זמן אפיה מעט ארוך יותר. 

למעלה זו פשרה מבחינת האפיה של החלק התחתון אבל יתן לך יותר cheese stretch.

 

אתה עושה פרי בייק אגב?

 

בנוגע למרדה- קניתי מעץ בחנות אפיה ב 40 שקלים, עושה חיל כבר מעל שנה. אתה יכול להזמין מאמאזון ב 70 שקלים בממוצע בפעם הבאה שתוציא משם חבילה.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עץ זה לא בעייתי? כל המשוטי עץ נראים ממש עבים ולא נוחים להרמה של הפיצה

קנית מאחת הרשתות הגדולות (ספייסז/4chef/נעמן ושות')? אם כן יכול לסגור פינה

  

לפני 23 דקות, ik3 כתב:

קניתי אחד מעץ בKSP, מספיק נוח.

אם מדובר בתנור מקצועי יותר שמגיע ל500-600 מעלות אז כנראה שאין ברירה וחייב אחד מתכתי

הסתכלתי, מוכרים שם את אותו דבר כמו באליאקספרס, אחד לאחד, והמחיר כמובן כמעט כפול

 

https://ksp.co.il/web/item/149898

VS

https://www.aliexpress.com/item/1005001623698379.html (השחורה המחוררת 12" 90CM)

אבל בגלל שזה יהיה לתנור 66CM אמור להספיק, אין צורך במוט ארוך וזה אפילו יהיה חסרון (מסורבל). אז יוצא 100 ש"ח עגול

 

לפני 12 דקות, Pika007 כתב:

אתה עושה פרי בייק אגב?

בפרי בייק אתה מתכוון שם את הבצק ואח"כ את הגבינה? אז כן. שם את הבצק בלי הגבינה על המגש התחתון ונותן לו להזהיב ולהיעשות מלמטה, ואחרי זה מוסיף את הגבינה (משתמש במוצרלה נקניק של שופרסל, דומה לזו של גד. ניסיתי פעם עם מוצרלה טרייה ולא ממש אהבתי את התוצאה בתנור, מה גם שצריך לתת לה לשבת כמה שעות מראש במסננת שיצאו הנוזלים אחרת מקבלים שלולית בפיצה). ספציפית בתמונה ששמתי עשיתי ניסוי ושמתי הכל מראש במדף העליון על גריל+טורבו

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, Blaz00r כתב:

עץ זה לא בעייתי? כל המשוטי עץ נראים ממש עבים ולא נוחים להרמה של הפיצה

קנית מאחת הרשתות הגדולות (ספייסז/4chef/נעמן ושות')? אם כן יכול לסגור פינה

https://ksp.co.il/web/item/144272

קניתי כזה לדעתי,קצת עבה אמנם אבל יש לו שיפוע כך שזה לא בעייתי מדי- עובד לי סבבה לגמרי בהכנסה והוצאה.

כן כדאי לקמח אותה מעט- עדיף עם סמולינה, לפני שמניחים את הבצק.

 

בנוגע ל"אפיה מקדימה" אם עושים פיצה לפי הכללים אין בזה שום צורך כלל- 6 דק בתנור עם אבן ובמצב חימום של גריל, ויוצא מצויין.

זה רלוונטי בעיקר ל"פיצה" שהיא יותר פשטידה מפיצה- AKA פיצות מרובעות שזורקים עליהן מליון תוספות, ואז הבצק לא יוכל להיות מוכן בגלל שמעמיסים עליו יותר מדי.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07'

2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15'

2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעניין, לא חשבתי על אופציה של עץ וזה יכול לסגור פינה יופי

 

לפני 12 דקות, ik3 כתב:

בנוגע ל"אפיה מקדימה" אם עושים פיצה לפי הכללים אין בזה שום צורך כלל- 6 דק בתנור עם אבן ובמצב חימום של גריל, ויוצא מצויין.

לתנור שלי בבית אין גריל (טעות שעשיתי כשקניתי אותו, לא חשבתי על זה), אז לא רלוונטי לי ☹️

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 32 דקות, ik3 כתב:

בנוגע ל"אפיה מקדימה" אם עושים פיצה לפי הכללים אין בזה שום צורך כלל- 6 דק בתנור עם אבן ובמצב חימום של גריל, ויוצא מצויין.

 

 

אני מסכים לחלוטין, ולא עושה אפיה מקדימה. זו הייתה הפואנטה שלי. באפיה למעלה לרוב כן דרושה אפיה מקדימה או שהבצק לא נעשה מלמטה מספיק

 

לפני 43 דקות, Blaz00r כתב:

ספציפית בתמונה ששמתי עשיתי ניסוי ושמתי הכל מראש במדף העליון על גריל+טורבו

 

הלמטה יצא פריך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Blaz00r כתב:

בשום מדריך/סרטון, לא של ויטו ולא של אף אחד אחר, לא ראיתי מישהו עושה ככה (הכוונה ממש להניח את האבן על התחתית של התנור).

נראה לי @Pika007 או מישהו אחר צירף הסבר ותרשים המסבירים את הפיסיקה סביב למה השיטה של הנחת האבן על תחתית התנור עבור התנור הבייתי עדיפה. 

אני עושה כך, והבצק תופח מאוד ויוצא פריך במיוחד.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זכור לי משהו גם. אז אני אנסה פעם הבאה. אצלי בבית אני בכל מקרה תמיד שם במדף התחתון ואז מעביר לעליון (אין ברירה אחרת, המגבלות של התנור)

 

לפני 48 דקות, Pika007 כתב:

הלמטה יצא פריך?

עד כמה שאני זוכר כן, היה אפשר להחזיק סלייס בלי שיקרוס בשפיץ (זה תנור אחר, לא אצלי בבית)

 

אגב משהו חשוב שאסור לשכוח כשמכינים בתנור - להוסיף שמן זית לבצק. בפעמיים האחרונות שהכנתי בצק הכנתי ממתכון של ויטו על אוטומט ושכחתי להוסיף שמן (רוב המתכונים שלו שהם לא "for the house" הם בלי שמן). בטאבון אין צורך אבל כשאופים בתנור ביתי זה קריטי ממש.

 

מצאתי את הקרש הזה שנראה אחלה: https://www.spicesonline.co.il/shop/כלי_אירוח/כלי_הגשה_ואירוח/קערות_וקעריות/קרש_עץ_אובלי_עם_ידית_42_30_15_סמ_בשטיפה_לבנה

עובי של 1.5 ס"מ נשמע בסדר. וכבונוס ספייסז מוכרים גם קמח קאפוטו (כל הסוגים) ושלישיות מוטי (במחירים מופקעים של 16 שח לקמח ו20 למוטי) והם מקבלים ביימי. אז עכשיו יש לי על מה להוציא מאות שקלים שנצברו לי שם

 

בגזרת הטאבונים יש משהו נורמלי סביב האלפייה? או שיש קונצנזוס רק על ooni koda/roccbox ב-2500 וצפונה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...