Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

בתאריך 5.12.2021 בשעה 19:43, Blaz00r כתב:

נשמע תמוה שהשמן *זית* לא מופק כולו מזיתים.

חכה שתשמע ממה עושים שמן תינוקות

  • מצחיק 4

  

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, yotams4 כתב:

חכה שתשמע ממה עושים שמן תינוקות

בטח יש תקן ישראלי לכמות התינוקות שצריך בשמן בשביל לעבור את מכון התקנים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש גם חשיבות מאיזה עדה? כי ראיתי שיש שמנים יקרים ויש גם הרבה יותר זולים ... 😅

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

מוכר מארז נייר טואלט איכותי בייבוא אישי מחו"ל של Kirkland, מוכן להחלפה על רכב ספורטיבי יד ראשונה, לרציניים בלבד!.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@SuperBamba נו??

 

הכנתי אתמול, יצא נחמד אבל פחות טוב ממה שציפיתי. הבצק עצמו יצא בדיוק כמו שצריך (לפחות ע"פ הסרטון), אבל אולי בגלל התנור החלש שלי הפיצה לא יצאה כמו שרציתי. השוליים לטעמי לא היו מספיק אווריריים, והיה אפשר להשאיר אותה עוד קצת בתנור שהבצק יאפה עוד אבל כבר הייתי רעב 😬

 

עשיתי 5 כדורים אבל בדיעבד היה אפשר/צריך להכין 6-7 כי הם יצאו עצומים (השתמשתי בקילו בצק ו-700 מ"ל מים, ע"פ ויטו על כל 100 מ"ל מים עושים כדור אחד). התפחתי אותם במגש וזה יצר בעיה כי הכדורים נדבקו אחד לשני + לשוליים של המגש (התמונה היא לפני ההתפחה) והיה סיוט להוציא כדור והוא די איבד את הצורה שלו.

 

PXL_20211208_150741823.thumb.jpg.6278fcf951d2a4535909c1b67709a695.jpg

 

PXL_20211208_163338366.thumb.jpg.7f1fcc169ffbb149629fd657f14c6ab8.jpg

 

PXL_20211208_200951225.thumb.jpg.0ea03652a299f31f663d1f3b5ce718e3.jpg

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני סובל מחוסר מקום במגש התפחה ובתהליך ההוצאה הרבה אוויר בורח, צריך להשיג את הקופסאות הגדולות כמו אצלו.

 

מוכר מארז נייר טואלט איכותי בייבוא אישי מחו"ל של Kirkland, מוכן להחלפה על רכב ספורטיבי יד ראשונה, לרציניים בלבד!.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעדכן שיצא לי מאכזב.

הבחור דורש קמח מניטובה שלא היה בנמצא (לפחות לא של קפוטו ולשאר יש ערכי חלבון נמוכים יותר, למדתי שלא כדאי להתעסק) בכלל הרעיון של להשתמש במניטובה - קמח לחם כדי להכין פיצה נשמע לי מוזר.

הבצק יצא די נוזלי יחסית למה שאני מכיר, היה קשה לפתוח איתו פיצה יפה.

השוליים יצאו לא אחידים מהסיבה הזו: חלק מהשוליים נפוחים ויפים וחלק דקים וישרים. מבחינת אפיה, אמור לצאת קראנצ׳י מבחוץ ורך מבפנים. הפיצה היחידה שיצאה לי ככה לא נאפתה מספיק בתחתית: סימן לתנור חם מדי (אוני קודה 12). בפחות מעלות הבסיס נאפה כמו שצריך אבל כל העסק יוצא רך (לא רע בהכרח אבל לא כוונת המשורר).

לא הכל עגום: אשתי וחמותי אמרו שמבחינת טעם מדובר בבצק הכי טעים שהכנתי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טייק 2

תנור קצת יותר טוב (אבל עדיין תנור ולא טאבון), בצק קפוא מהנגלה הקודמת. 

את הבצק בגלל שהוא די איבד מהצורה הפשרתי לילה במקרר ושעתיים לפני ההכנה הוצאתי מהמקרר, הפכתי שוב לצורה של כדור ונתתי לתפוח שוב עם מגבת רטובה מעל - יצא כדור מושלם.

הפעם שמתי במדף העליון בתנור על מצב גריל (האבן התחממה שעה מראש), כמובן קודם בלי גבינה על שהבצק מתחיל להזהיב ואז את הגבינה.

הבצק יצא רך בטירוף וסופר נוח לעבודה, קצת פישלתי בפתיחה שלו (אין לי כף פיצה והכנתי אותו על השיש, הייתי צריך לשבור את הראש איך להעביר אותו.לתנור אחרי שכבר היה עליו רוטב).

 

בשורה התחתונה hands down הפיצה הכי טובה שיצאה לי, הבצק טעם והרגיש כמו פיצה של פיצריה (ועוד בלי טאבון)

 

PXL_20211210_181651281.thumb.jpg.9dd77cf303394a358cb80ae8a2656afd.jpg

 

 

PXL_20211210_182447981.thumb.jpg.b75a51a6757eef2b5a29c87b7472fc09.jpg

 

@SuperBamba אני השתמשתי בקמח לחם של סוגת. כמה כדורים יצאו לך (מהכמות המקורית במתכון אני מניח של 500 מ"ל מים / 700 גרם קמח)?

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא זוכר את הכמויות אבל כן זה משהו בסגנון הזה. אמורים לצאת בין 4 ל5 כדורים במשקלים של 250-280 כל אחד, כך נאמר בסרטון.

בפועל יצאו 5 כדורים, הרוב גירדו את ה250 גרם מלמטה, אחד או שניים לא זכו לכזו כמות והסתפקו ב220-320 גרם

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@SuperBamba
איבדתי אותך בפוסטים האחרונים.

עם איזה קמח עבדת בסוף ?
ממה שאני רואה בכל המתכונים של הפיצות מדברים על 65% מים וככה גם אני עובד בבית (לא משנה אם זה קמח רגיל בעבר, קמח פיצה של סוגת או קאפוטו. על 700 גר קמח לשים 500 זה קצת יותר מידי (זה 70-71% מים) אבל אפשר לעבוד עם זה.
האם עבדת עם קצת סמולינה על המשטח ? הבנתי שבלי קשר לטאבון או תנור, עדיף לפתוח את הבצק על הסמולינה שהיא יותר גסה וגם מסייעת במניעת ההידבקות של הבצק (אם הוא רך מידי) למרדה (מרדה=כף פיצה) \ טאבון \ אבן שמוט.

בנוגע לטאבון, חיממת אותו מספיק זמן ? איך אתה מכניס את הבצק לתוך הטאבון ?
כל הפואנטה של הטאבון זה שהבצק צריך לשבת על האבן, לא על תבנית ולא על שום משטח אחר ש"עוזר" להכניס אותו פנימה, ככה הוא למעשה מקבל את הצריבה והחום ישירות מהאבן.

ממליץ לך על הקאפוטו nuvola. טעם מעולה וקל מאוד לעבודה (תוצאות מצויינות להתפחה קצרה).

בנוגע לשימוש עם תנור, עשית בשכל.
כפי שתארתי בפוסטים קודמים, מאז שנחשפתי לטיפ של לאון אלקלעי (טוני ווספה) על אפיית פיצה בבית ללא אבן שמוט, אני עובד עם התנור על גוף חימום עליון+תחתון על מקסימום, ובהתאם להמלצה של לאון אני מכניס רק את הבצק עם הרוטב והתוספות לחלק התחתון ביותר של התנור ל -5 דקות, לאחר מכן מוציא את התבנית, שם את הגבינה, ומכניס לחלק העליון ביותר ל 3-5 דק' מקסימום.

גם מדובר בזמן אפיה הרבה יותר קצר ממה שהייתי אופה בעבר פיצות, וגם התוצאה יוצאת בליגה אחרת לגמרי.
עם אבן שמוט אתה עבדת בדיוק כמו שצריך לעבוד - על מצב גריל (גריל הוא מצב שבו 2 גופי החימום בחלק העליון של התנור עובדים, והוא *לא* כמו מצב "גוף חימום עליון").

כמו כן, בתנורים טובים (אפילו בסיסיים ולא יקרים) של מותגים (לרבות בוש וכד'), מגיע עם התנור HEAT DEFLECTOR שמחברתי אותו בחלק העליון של התנור (כאשר דלת התנור פתוחה) והוא מאפשר לחום שבוקע מהתנור להיזרק החוצה מבלי לפגוע בפאנל החזית שלו, ומטרת המשורר היא למעשה לעבוד על מצב "גריל" כאשר הדלת מעט פתוחה בשביל שהתנור יעבוד ר-צ-ו-ף, וככה אתה מקבל מכת חום מצויינת בשביל פיצה או אפילו אפיית פיתות (עשיתי פעם, יצא פסיכי ! כדאי לנסות).
בקיצור, אל תשאיר את התנור כל הזמן סגור שאתה מחמם את האבן, תפתח את הדלת מידי פעם (ואם יש לך יכולת לאלתר Heat Deflector זה בכלל ליגה).

איציק

  • רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עובד עם תנור ooni koda 12

כמובן חומם מראש (בערך רבע שעה, הפעם גם קצת הגזמתי עם העוצמה).

בניגוד להמלצתך העניין פה היה מתכון ספציפי שמערב קמח 0.0 עם קמח מניטובה (קמח לחם) שלא היה בנמצא ולכן התומאה הפחות טובה.

במתכונים מבוססי קמח פיצה בלבד (הקפוטו שהזכרת ואחרים) התוצאה יוצאת משביעת (pun not intended) רצון

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 6.12.2021 בשעה 21:39, SuperBamba כתב:

מנסה את המתכון הזה

מהבחור הזה(ויטו, למרות שגם מייק טוב מאוד) למדתי את המתכון שאני משתמש בו כיום- באמת זה הקפיץ את הpizza game שלי באיזה 5 רמות.

עדין יש מעט דברים לשפר(בסקיל שלי, לא במתכון), אבל אני כבר מאוד קרוב לתקרת זכוכית* אפשר לומר וזה מקום מצויין להיות בו.

נכון הבצק הזה דורש מספר ימים של עבודה, אבל אוי עד כמה שזה שווה את זה!

מה גם שזה מתעכל בצורה טובה, ואני בעייתי בעניין- פיצה ממוצעת תגרום לי לאיזה 10-20 שעות של כאבי בטן(לא כיף)

 

*תקרת זכוכית כי אני מתקרב לנקודה שאני לא יכול לשפר את המתכון ואני מוגבל בתנור- תנור רגיל של 275 מעלות, השיפור היחיד שחסר לי כרגע הוא של תנור לבנים\פיצה של 500-600 מעלות.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07'

2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15'

2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברה פיצה SOS.
עשיתי פוליש לפי המתכון בסרטון ושמתי במקרר. בהתחלה מזגתי קצת מים קרים אבל השמרים נהיו גושים-גושים ולא התמוססו אז הוספתי מים חמים כדי להמיס אותם.
תוך שעה הפוליש עלה עד הקצה של המיכל שמתי במקרר אתמול בלילה והיום בבוקר אני פותח ורואה שהוא ירד חד לחצי מיכל.

האם להשתמש בו או לזרוק לפח?

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי אמור תזרוק, זה אמור להיות תהליך דיי פשוט היצירה של הפוליש.

תעשה בדיוק לפי הצעדים שויטו מסביר- לא אמור לקחת יותר מ10 דק עבודה.

 

 

לא חושב ששווה להתעסק עם לנסות להציל את זה, במיוחד שהסיכוי שהתוצר הסופי יתפקשש הוא גבוה, חוץ מזה שהעלות של הפוליש הזה היא גרושים, זרוק ותמשיך הלאה.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07'

2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15'

2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממאורעות יום חמישי. עשיתי טיפה שינויים בבצק וניסיתי רוטב חדש

הקשה תפוח להפליא, אוורירי, פריך מבחוץ אבל קורס בקלילות, החברים הודיעו לי שאני בבעיה כי מהיום הם לא מזמינים יותר פיצה, אלא את עצמם אלי. 

אגב, יש מישהו בארץ שמכין רוטב פירי פירי מדהים. כל אחד לקח טיפה לצלחת, מדי פעם טבלנו טיפה, מדי פעם רק את הקשה.

חוויה של ערב, באמת.

 

PIIZZA.thumb.jpg.052006345df53fae9c5effd01b4f2584.jpg

  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...