Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

90 שקל לפיצה 🤦‍♂️🤦‍♂️ ב-180 שקל מכינים 15+ פיצות

 

לפני 17 שעות, Pika007 כתב:

 

להיגמל ממלח= לא להוסיף מלח לאוכל מרגע שהוא בושל. פשוט להוריד את המלחיה מהשולחן.

הפחתה בכמויות המלח והסוכר שאתה מוסיף לאוכל יחדדו את חוש הטעם שלך.

ואז כן, ההיגמלות ממלח תוביל לזה שאתה תהנה מאוד גם מרמות נמוכות של מליחות, כמו במוצרלה. ותגלה שדברים שהחשבת לחסרי טעם בעצם מלאים בטעם (כמו אורז לבן פשוט.)

 

וכן, מנשנש את המוצרלה נקניק גד, אבל לצורך העניין- גם את האחרות, כשיוצא לי לקנות.

קצת פלצנית ההצהרה הזאת כי אתה לא יודע מה הם הרגלי התזונה שלי ו/או עד כמה אני או מישהו אחר אנין טעם.

 

אבל מה אני אגיד לך, תהנה מהנשנושים. מוצרלה בהגדרה היא גבינה של מרקם ולא של טעם, אבל אם טעים אז טעים. אם הייתי רוצה לנשנש גבינה הייתי מנשנש מנצ'גו או משהו או אפילו צהובה רגילה. אם אתה אוהב לנשנש אז תנסה מוצרלה טריה (כדור) מחלב בפאלו, שכשאתה נותן ביס כל החלב נוזל החוצה, זה הדבר האמיתי. במוצרי מוצרלה יבשה למיניהם ("נקניק") יש פי בין 3-4 מלח ממוצרלה טריה ("כדור"), אז אם כבר אנינות...

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, bobi כתב:

 

 

בזמן האחרון גיליתי שכל השנים האלה לא ידעתי שרחובות היא מעצמת פיצות איכותיות ומקוריות.

יש את אלה פלה שהיא כרגע הפיצריה המועדפת עלי. הכל פשוט מושלם לדעתי ועם תוספות וירטואוזיות ומעניינות, אבל בניגוד לפיצות מוגזמות אחרות שצצו לאחרונה בכל מקום, פה זה גם עובד טוב וכל התוספות משתלבות.

 

אלה פלה אחלה פיצה! בצק מעניין מאוד, וכל הכבוד להם שהם שומרים על יחס גבינה\בצק בפיצה עבה! אני אנטי פיצות עבות באופן כללי, אבל וואלה אלה פלה שיחקו אותה.

הזמנתי מהם את אותה הפיצה כבר איזה 5 פעמים(פטריות). שאר התפריט שלהם לא כ״כ קורץ לי.

 

הנה מהחמישי האחרון:

 

IMG_1692.thumb.jpeg.1773018e2db96b605517ea530e8e9d6c.jpeg

 

פיצת ברירת המחדל שלי היא פאפא ג'ונס(כפרות על פאפא), ומדי פעם אלה פלה. חייב לציין שאלה פלה לא זולה(90-100ש״ח לפיצה אחת במשלוח).

 

אז אתה אומר קאנוטו ופבריקה next?

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, Blaz00r כתב:

90 שקל לפיצה 🤦‍♂️🤦‍♂️ ב-180 שקל מכינים 15+ פיצות

 

קצת פלצנית ההצהרה הזאת כי אתה לא יודע מה הם הרגלי התזונה שלי ו/או עד כמה אני או מישהו אחר אנין טעם.

 

אבל מה אני אגיד לך, תהנה מהנשנושים. מוצרלה בהגדרה היא גבינה של מרקם ולא של טעם, אבל אם טעים אז טעים. אם הייתי רוצה לנשנש גבינה הייתי מנשנש מנצ'גו או משהו או אפילו צהובה רגילה. אם אתה אוהב לנשנש אז תנסה מוצרלה טריה (כדור) מחלב בפאלו, שכשאתה נותן ביס כל החלב נוזל החוצה, זה הדבר האמיתי. במוצרי מוצרלה יבשה למיניהם ("נקניק") יש פי בין 3-4 מלח ממוצרלה טריה ("כדור"), אז אם כבר אנינות...

 

 

 

לקחת קצת לא נכון את מה שכתבתי, זה לא היה מכוון אליך. זו המלצה כללית לקורא פלוני אלמוני, להוריד מלח וסוכר מוספים מהתזונה היומיומית= להתחיל להרגיש טעמים עדינים שלא ידענו שקיימים לפני. אבל אני כמובן לא אומר לאף אחד מה לעשות, כל אחד והכיף שלו.

בנוגע לנשנושי מוצרלה- זה לא שפתאום עולה החשק ואני רץ במיוחד למקרר, כמו שכתבתי, זה בזמן הכנת הפיצה. 

אם כבר לנשנש גבינה סתם ככה, בשבילי אלו בעיקר גאודה/אולד אמסטרדם 🙂

 

ובנוגע לשורה המודגשת- אני נחרד לחלוטין אפילו מהמחשבה הזו. פיצה זה לא מזון פרימיום, זה אוכל רחוב ודורש מוצרים מאוד פשוטים (אפילו אם הולכים על גרסאות מאוד איכותיות של אותם מוצרים פשוטים)

נעשה לרגע ברייקדאון:

בצק= בואו נגזים לחלוטין ונחשב 3 שקלים כעלות.

רוטב= בואו נגזים שוב ונגיד שעל כל פיצה שמים פחית מוטי שלמה או מעל חצי קילו עגבניות.= 5 שקלים.

גבינה= בואו נגיד שהמקום נדיב בצורה עילאית ומפגיז את הפיצה ב 150 גרם מוצרלה. = 9 שקלים

 

מה יצא מכל הסיפור הזה? 17 ש"ח תוך כדי הגזמות פראיות? וזה במחיר לצרכן בסופר, לא במחירים סיטונאיים. אני מצטער בפני כולם אבל נכון לעכשיו, מבחינתי הזמנה של פיצה ב 90 שקלים זה חוסר שפיות מסוים, ותמיכה במציאות מעוותת ביותר בה פאקינג אוכל רחוב הפך ל "פרימיום". מה הלאה? פלאפל ב 50 שקלים?

  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, Pika007 כתב:

פלאפל ב 50 שקלים?

לא רחוק, מדד הפלאפל

לפני 9 דקות, Pika007 כתב:

מבחינתי הזמנה של פיצה ב 90 שקלים זה חוסר שפיות מסוים

אני לא בא להצדיק מחיר לצרכן של 90 ש"ח למגש אבל אל תשכח שאתה לא משווה תפוחים לתפוחים. זה אולי 17 ש"ח חומרי גלם אבל אתה לא כולל בזה זמן הכנה, כלים וכו'. ובסוף, כמו תמיד, על נוחות משלמים. אבל שוב, בעיניי 90 ש"ח זה מעבר לסקאלה של סביר.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 

לפני 14 שעות, method כתב:

 

אלה פלה אחלה פיצה! בצק מעניין מאוד, וכל הכבוד להם שהם שומרים על יחס גבינה\בצק בפיצה עבה! אני אנטי פיצות עבות באופן כללי, אבל וואלה אלה פלה שיחקו אותה.

הזמנתי מהם את אותה הפיצה כבר איזה 5 פעמים(פטריות). שאר התפריט שלהם לא כ״כ קורץ לי.

 

הנה מהחמישי האחרון:

 

IMG_1692.thumb.jpeg.1773018e2db96b605517ea530e8e9d6c.jpeg

 

פיצת ברירת המחדל שלי היא פאפא ג'ונס(כפרות על פאפא), ומדי פעם אלה פלה. חייב לציין שאלה פלה לא זולה(90-100ש״ח לפיצה אחת במשלוח).

 

אז אתה אומר קאנוטו ופבריקה next?

 

 

באלה פאלה אני אוהב את הבלקנית, הזיתי קלמטה לדעתי הולמים בצורה מושלמת את הבצק והרוטב שלהם וגם יש לי פטיש מוזר שאני חושב שהיא גם משתבחת אחרי הקפאה ואז חימום בתנור אחרי יום :)

גם ביאנקה תפו"א טעימה, בד"כ מזמין ביחד, הן מאזנות אחת את השניה.

 

אשתי הכי אוהבת את פאבריקה, אבל לי יש בעיה עם הטעם השרוף שנשאר בפה במשך כל הערב אחרי זה. גם לא מצאתי איך מזמינים מהם באינטרנט, צריכים להתקשר, כמו פעם..

 

קאנוטו היתה הפתעה מעניינת, דומה לפבריקה בקונספט, אבל פחות חרוכה.

IMG-20220215-WA0007.thumb.jpg.725389ec992893a68b3e232d321468d2.jpg

 

מאז שמצאתי את הפיצריות המיוחדות ברחובות, פיצות אחרות מאכזבות.מהרשתות הגדולות אני מזמין כאשר צריך גם פיצה לילד והוא אוכל רק פיצה סטנדרטית בלי כלום. במקרה הזה ברירת המחדל היא דומינוס בגלל שלנו אנחנו גם מזמינים את מיקס עם הבשר שלהם שמגיע עם רוטב חריף למעלה, תמיד טעים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמעו עם כל עליות המחירים אני באמת שואל אם כדאי להכין פיצה בבית..

 

קמח קפוטו- 13 שקל

מוטי פחית - 9 שקל

מוצרלה עברי מגורד - 35 שקל

בוראטה עברי - 30 שקל

 

כמובן גז/שמן זית/מלח/בזיליקום/פטריות/פרזמן/כל אחד והעדפותיו

ומה עם הזמן שלי??

 

לא יודע שאלה קשה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל המחירים שציינת הם לא עבור פיצה אחת, ולכן התחשיב שלך לא נכון...

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Pika007 כתב:

 

 

לקחת קצת לא נכון את מה שכתבתי, זה לא היה מכוון אליך. זו המלצה כללית לקורא פלוני אלמוני, להוריד מלח וסוכר מוספים מהתזונה היומיומית= להתחיל להרגיש טעמים עדינים שלא ידענו שקיימים לפני. אבל אני כמובן לא אומר לאף אחד מה לעשות, כל אחד והכיף שלו.

בנוגע לנשנושי מוצרלה- זה לא שפתאום עולה החשק ואני רץ במיוחד למקרר, כמו שכתבתי, זה בזמן הכנת הפיצה. 

אם כבר לנשנש גבינה סתם ככה, בשבילי אלו בעיקר גאודה/אולד אמסטרדם 🙂

 

ובנוגע לשורה המודגשת- אני נחרד לחלוטין אפילו מהמחשבה הזו. פיצה זה לא מזון פרימיום, זה אוכל רחוב ודורש מוצרים מאוד פשוטים (אפילו אם הולכים על גרסאות מאוד איכותיות של אותם מוצרים פשוטים)

נעשה לרגע ברייקדאון:

בצק= בואו נגזים לחלוטין ונחשב 3 שקלים כעלות.

רוטב= בואו נגזים שוב ונגיד שעל כל פיצה שמים פחית מוטי שלמה או מעל חצי קילו עגבניות.= 5 שקלים.

גבינה= בואו נגיד שהמקום נדיב בצורה עילאית ומפגיז את הפיצה ב 150 גרם מוצרלה. = 9 שקלים

 

מה יצא מכל הסיפור הזה? 17 ש"ח תוך כדי הגזמות פראיות? וזה במחיר לצרכן בסופר, לא במחירים סיטונאיים. אני מצטער בפני כולם אבל נכון לעכשיו, מבחינתי הזמנה של פיצה ב 90 שקלים זה חוסר שפיות מסוים, ותמיכה במציאות מעוותת ביותר בה פאקינג אוכל רחוב הפך ל "פרימיום". מה הלאה? פלאפל ב 50 שקלים?

הכל טוב, אפילו הורדתי את המלחייה מהשולחן אחרי ההודעה הקודמת שלך. למרות שאני לא צרכן גדול של מלח, שם באוכל עצמו כשהוא בבישול/הכנה. וגם אז משתמש במלח גס (או מה שנקרא מלח בישול / "kosher salt", ברוב המוחלט של המלח שולחן הרגיל יש חומרים נוספים מונעי התגבשות ותהליך העיבוד מוציא ממנו מינרליים חיוניים. הוא גם פחות "טעים")

 

לגבי המחיר - חוסר שפיות? לא לא. זה טרלול גמור שגובל ב____ (הכנס). 90 שקל למגש פיצה???????????? וואו מי אתם אנשים שקונים את זה ועוד מספרים על זה בהתלהבות. גם בתקופה שהזמנתי פיצות לפני שהתחלתי להכין בחיים לא הייתי משלם יותר מ-40 ש"ח לפיצה (האט/דומינוס, תמיד היו קופונים). אבל שתבין שגם היום יש אנשים שמזמינים הביתה מגש אחד של האט/דומינוס ומשלמים מחיר דומה (אאל"ט פיצה עצמה 70 שח + 10 משלוח?). אנחנו בלי ספק העם הכי מטומטם ופראייר שיש (אפשר להסתכל שוב על איך המחירים בבתי מלון זינקו השבוע לשמיים ועדיין כולם התמלאו עד אפס מקום).

 

לפני כשעה, Gosser1860 כתב:

אני לא בא להצדיק מחיר לצרכן של 90 ש"ח למגש אבל אל תשכח שאתה לא משווה תפוחים לתפוחים. זה אולי 17 ש"ח חומרי גלם אבל אתה לא כולל בזה זמן הכנה, כלים וכו'. ובסוף, כמו תמיד, על נוחות משלמים. אבל שוב, בעיניי 90 ש"ח זה מעבר לסקאלה של סביר.

בסדר, אז לא 90. 60. ופיקה כמו שכתב הגזמים למעלה עם חומרי הגלם (גם אני, עשיתי חישוב ויצא לי מינימום 15 פיצות בכסף הזה). שום הצדקה למחיר כזה. שום.

 

לפני 24 דקות, boy23 כתב:

שמעו עם כל עליות המחירים אני באמת שואל אם כדאי להכין פיצה בבית..

 

קמח קפוטו- 13 שקל

מוטי פחית - 9 שקל

מוצרלה עברי מגורד - 35 שקל

בוראטה עברי - 30 שקל

 

כמובן גז/שמן זית/מלח/בזיליקום/פטריות/פרזמן/כל אחד והעדפותיו

ומה עם הזמן שלי??

 

לא יודע שאלה קשה

 

מקילו קמח יוצאים 6 בצקים של 240 גרם שזה גודל סטנדרטי של נאפוליטנית

פחית מוטי מספיקה ל-5 פיצות (80 גרם על פיצה, 400 בפחית)

מוצרלה (100 גרם לפיצה סטנדרטית)  - בין 4 ש"ח (עברי) עד נניח 10 [מאיפה אתה משיג מוצרלה של עברי הפלצנים האלה?]

בוראטה זה לא ממש משהו ששמים על פיצה סטנדרטית

כל השאר זה עלויות יחסית שוליות (אלא אם אתה דופק על הפיצה פטריות כמהין או תוספות יקרות) - שמן זית לא יותר מ-30 גרם וגם זה רק אם עושים בתנור ביתי (שבעצמו צורך כשקל וחצי לשעת עבודה על טמפ' הכי גבוהה), פרמזן כמות לא גדולה אם בכלל

 

יוצא סה"כ בהערכה גסה כלפי מעלה 12 ש"ח, כשרוב המחיר זה המוצרלה

זמן - ההכנה היא חלק מהכיף, זה תחביב לכל דבר (-: מי שעושה את זה בשביל התוצאה הסופית, כנראה באמת עדיף לו להזמין

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Blaz00r כתב:

הכל טוב, אפילו הורדתי את המלחייה מהשולחן אחרי ההודעה הקודמת שלך. למרות שאני לא צרכן גדול של מלח, שם באוכל עצמו כשהוא בבישול/הכנה. וגם אז משתמש במלח גס (או מה שנקרא מלח בישול / "kosher salt", ברוב המוחלט של המלח שולחן הרגיל יש חומרים נוספים מונעי התגבשות ותהליך העיבוד מוציא ממנו מינרליים חיוניים. הוא גם פחות "טעים")

 

לגבי המחיר - חוסר שפיות? לא לא. זה טרלול גמור שגובל ב____ (הכנס). 90 שקל למגש פיצה???????????? וואו מי אתם אנשים שקונים את זה ועוד מספרים על זה בהתלהבות. גם בתקופה שהזמנתי פיצות לפני שהתחלתי להכין בחיים לא הייתי משלם יותר מ-40 ש"ח לפיצה (האט/דומינוס, תמיד היו קופונים). אבל שתבין שגם היום יש אנשים שמזמינים הביתה מגש אחד של האט/דומינוס ומשלמים מחיר דומה (אאל"ט פיצה עצמה 70 שח + 10 משלוח?). אנחנו בלי ספק העם הכי מטומטם ופראייר שיש (אפשר להסתכל שוב על איך המחירים בבתי מלון זינקו השבוע לשמיים ועדיין כולם התמלאו עד אפס מקום).

 

בסדר, אז לא 90. 60. ופיקה כמו שכתב הגזמים למעלה עם חומרי הגלם (גם אני, עשיתי חישוב ויצא לי מינימום 15 פיצות בכסף הזה). שום הצדקה למחיר כזה. שום.

 

 

מקילו קמח יוצאים 6 בצקים של 240 גרם שזה גודל סטנדרטי של נאפוליטנית

פחית מוטי מספיקה ל-5 פיצות (80 גרם על פיצה, 400 בפחית)

מוצרלה (100 גרם לפיצה סטנדרטית)  - בין 4 ש"ח (עברי) עד נניח 10 [מאיפה אתה משיג מוצרלה של עברי הפלצנים האלה?]

בוראטה זה לא ממש משהו ששמים על פיצה סטנדרטית

כל השאר זה עלויות יחסית שוליות (אלא אם אתה דופק על הפיצה פטריות כמהין או תוספות יקרות) - שמן זית לא יותר מ-30 גרם וגם זה רק אם עושים בתנור ביתי (שבעצמו צורך כשקל וחצי לשעת עבודה על טמפ' הכי גבוהה), פרמזן כמות לא גדולה אם בכלל

 

יוצא סה"כ בהערכה גסה כלפי מעלה 12 ש"ח, כשרוב המחיר זה המוצרלה

זמן - ההכנה היא חלק מהכיף, זה תחביב לכל דבר (-: מי שעושה את זה בשביל התוצאה הסופית, כנראה באמת עדיף לו להזמין

 

עושה הזמנה דרך הקבוצה שלהם בפייסבוק, לא זול..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקבוצת רכישה? איך זה עובד בכלל, זה מגיע למקום ספציפי בעיר וכל אחד בא לקחת את ההזמנה שלו? השליח עושה סיבוב אצל כל מי שהזמין?

 

3.5 ש"ח (נניח 4.5 כולל משלוח?) לקילו מוצרלה מגורדת זה זול מאוד, אולי הכי זול שאפשר למצוא בארץ. אבל ראיתי שעולה בכלל 90 ל-2 קילו לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן מגיע לבית של מישהו מהאזור שלך ואתה הולך לקחת ממנו..

קניתי כמה בוראטות/מגורדת/פרסקה ועוד גבינות שלא קשורות לפיצה

היום פעם ראשונה אני אנסה נראה אם בכלל יש הצדקה לכל הבאז

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יפה, תחזור לעדכן

 

הימור פרוע שלי שממש אין הצדקה, בטח ובטח עם כל הטרחה של ה"קבוצת רכישה" הזאת. רבאק אם אתם רוצים לעשות משלוחים תקימו מערך משלוחים כמו שצריך, או שכן או שלא, מה זה היצור כלאיים המשוקץ הזה. ה"יתרון" היחיד שלהם הוא המחיר שלפחות במוצרלה זול בחצי מכל מקום אחר, ובהזמנה אחת אפשר להזמין 2-4 קילו שיסגרו פינה לכמה חודשים טובים (אין בעיה לשמור מוצרלה יבשה "נקניק" / מגורדת בהקפאה. כדורים טריים זה כבר בעייתי)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לכם מלחייה על השולחן בבית? חשבתי שזה קטע של מסעדות/חדרי אוכל במפעלים

  

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Gosser1860 כתב:

לא רחוק, מדד הפלאפל

אני לא בא להצדיק מחיר לצרכן של 90 ש"ח למגש אבל אל תשכח שאתה לא משווה תפוחים לתפוחים. זה אולי 17 ש"ח חומרי גלם אבל אתה לא כולל בזה זמן הכנה, כלים וכו'. ובסוף, כמו תמיד, על נוחות משלמים. אבל שוב, בעיניי 90 ש"ח זה מעבר לסקאלה של סביר.

 

תראה, מצד אחד אני מבין מה שאתה אומר בנוגע לנוחות והכל. מצד שני, יש בנוסף לעלות גורם שלא הכנסתי לכאן-

הפיצות שיושבי הת'רד מכינים הן באיכות טובה יותר משל כל פיצריה שכונתית, וכנראה גם טובה יותר מזו של רוב המסעדות למעט אלו שממש מתמחות בפיצה.

וגם אפשר לפשט את התהליך- מכינים בצק מראש וכמות רוטב, זורקים למקפיא. זה שורד שם נפלא. להוציא מהמקפיא ורק להרכיב פיצה- מאמץ מינימלי.

 

חוץ מזה שאישית, כמו בלזור, ההכנה היא דבר פשוט כיף. לשחק עם בצק זו תרפיה

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

ולנקות אחרי זה את כל מטבח מהקמח זה גם תרפיה? 🙂

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...