Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

  • חברי המעגל הראשון

מה אתה מבשל?

תוסיף לפחית של מוטי קצת שום כתוש, קצת עגבניות שרי חתוכות, אפילו הייתי מוסיף איזה כפית פפריקה אבל כנראה איטלקים יחנקו אותך עם מיתר של פסנתר על זה.

תבשל על אש קטנה הרבה זמן, בערך כמו שמבשלים מטבוחה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 39 דקות, Gavrik כתב:

ניסיתי לבשל ולהוסיף סוכר אבל זה לא עושה את הרוטב טעים סה"כ מנטרל את החמיצות.

 

בדר"כ אני עצלן שבעצלנים, קונה רוטב מוכן אבל כשזורם לי אני זורק לסיר: פחית של עגבניות מרוסקות, תבלין איטלקי - ים תיכוני, שמן זית, מלח ופלפל, סוכר, אורגנו ובזיליקום, פפריקה אדומה בשמן. אם זה לפסטה אז מוסיף כוס מים, לפיצה אני מוותר על הכוס מים.

נותן לזה להתבשל בערך 10 דקות על אש נמוכה. לאחר 10 דקות - מתקן עם סוכר/מלח/פלפל בטעם לכיוון שאני רוצה את הרוטב, נותן לרוטב להתבשל עוד קצת. זהו בגדול.

 

 

אין לי כמויות כי הכל לפי העין והטעם. 

 

  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשרויות נוספות להורדת החמיצות:

1. לטגן מספיק בצל על אש מאוד קטנה עד שהוא מתקרמל, לפני הוספת העגבניות והתבלינים. בסוף לטחון הכל עם מוט בלנדר.

2. להוסיף חלב או קצת שמנת לבישול.

 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואני בכלל לא מבשל את הרוטב…

לוקחים פחית של עגבניות מרוסקות, שם במסננת עד שכמעט כל הנוזלים סוננו, מתבל (שום, מלח, פלפל ואורגנו) וזהו. מצאתי שזה יוצא לי הכי טעים ככה, בלי התעסקות של בישול רוטב וכו׳ מצאתי את זה כתהליך מיותר

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבשל לפי המתכון שהביעו פה בהתחלה, לפעמים שאין לי זמן או כוח אני עושה עירבוב של תרכיז עם מלח/אבקת שום/סוכר/פלפל/אורגנו וכו' וגם יוצא סבבה.

לאחרונה קניתי רסק עגבניות עם בזיליקום ומעוניין לנסות איך ייצא באפייה הבאה, עכשיו שהנושא שוב הוקפץ לא נשארה לי ברירה 🤣

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

מוכר מארז נייר טואלט איכותי בייבוא אישי מחו"ל של Kirkland, מוכן להחלפה על רכב ספורטיבי יד ראשונה, לרציניים בלבד!.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, BloodFist כתב:

ואני בכלל לא מבשל את הרוטב…

לוקחים פחית של עגבניות מרוסקות, שם במסננת עד שכמעט כל הנוזלים סוננו, מתבל (שום, מלח, פלפל ואורגנו) וזהו. מצאתי שזה יוצא לי הכי טעים ככה, בלי התעסקות של בישול רוטב וכו׳ מצאתי את זה כתהליך מיותר

זה.

 

מה שכן, לקח לי לא מעט איטרציות עד שמצאתי את העגבניות הנכונות. למרות שעד כמה שידוע לי הן מבושלות לפני שנכנסו לשימורים.

לא יודע אם יש את זה בישראל, אבל אחרי שבדקתי לפחות 10 מותגים, נסגרתי על זה bianco whole peeled tomatoes (הצהוב).

עוד שעה מגיעים חברים שלאחד מהם אסור אורגנו, נראה איך יוצא.

 

מחיה את דיון הטאבון - אני ככל הנראה אשתדרג בזמן הקרוב, בעיקר כי לא חסרות מציאות של אנשים שקיבלו מתנה ומוכרים חדש באריזה ב 60% מהמחיר.

לדוגמה, בחור שדיברתי איתו ביקש $450 על Koda16 בניילון שזו הנחה של $210 ממה שהייתי משלם אחרי מס.

יש משהו יותר טוב מהטאבון הזה? הבנתי שהוא עדיף על ה 12 כי הרבה יותר קל לעבוד איתו

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצרף לדיון על הטאבון... :)

אכן יותר קל לעבוד עם ה16 ואם יש לך מקום כבר עדיף ללכת עליו.

אשתי רוצה לקנות לי מתנה ליום הולדת טאבון, מכיוון שאני "מתחיל" בתחום ואין לנו הרבה מקום אני רוצה טאבון 12".

היא חשבתי לקנות את האוני קודה 12" אבל דיברתי עם חבר קצת יותר "מתקדם" והוא אמר שחבל על הכסף  ויש שני דגמים של טאבון 12" שיתנו תוצאות לא פחות טובות מהקודה 12 בחצי מחיר כמעט (smarter ואת החברה השניה אני לא זוכר)

 

אשמח לשמוע אינפוטים בנושא אם יש למישהו (מציין שאין לנו יציאות גז במרפסת, ככה שצריך לקנות בנוסף גם בלון)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, BloodFist כתב:

מצרף לדיון על הטאבון... :)

אכן יותר קל לעבוד עם ה16 ואם יש לך מקום כבר עדיף ללכת עליו.

אשתי רוצה לקנות לי מתנה ליום הולדת טאבון, מכיוון שאני "מתחיל" בתחום ואין לנו הרבה מקום אני רוצה טאבון 12".

היא חשבתי לקנות את האוני קודה 12" אבל דיברתי עם חבר קצת יותר "מתקדם" והוא אמר שחבל על הכסף  ויש שני דגמים של טאבון 12" שיתנו תוצאות לא פחות טובות מהקודה 12 בחצי מחיר כמעט (smarter ואת החברה השניה אני לא זוכר)

 

אשמח לשמוע אינפוטים בנושא אם יש למישהו (מציין שאין לנו יציאות גז במרפסת, ככה שצריך לקנות בנוסף גם בלון)

אני שוקל את ה 16 בשביל העוד מבערים בצורת L לא בשביל הגודל, הבנתי מקריאה ברשת שהרבה יותר קל לעבוד איתו.

אבל האמת, אחרי הערב הזה שהוצאתי 4 נפוליטנות ברמה לא רעה בכלל מהתנור הביתי, אני שוקל לוותר על ההרתפקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 24.6.2022 בשעה 18:59, Gavrik כתב:

מחזיר את השרשור לחיים.
לעשות בצק טעים למדתי והגיע הזמן לעבור לרוטב... בינתיים לא מצאתי מתכון לרוטב טעים פחית עגבניות של מוטי עם שום ובזיליקום יוצא בעיקר חמוץ וכל הרטבים המוכנים גם כן לא משהו בכלל.

 

נסה לקנות את המוצר של mutti שנקרא מחית passata.

היא עשויה מעגבניות מתוקות, חלקה, מעשירה ומוסיפה סמיכות לכל תבשיל או רוטב.

יש את הסוג הנקי ויש עם תוספת בזיליקום קלה. שניהם מעולים ועדיף לקנות את הנקיה בלי הבזיליקום ולהוסיף כאוות נפשך.

 

https://www.mutti.co.il/product/passata/

 

תחזור לעדכן אחרי שניסית.

 

  • רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 25 דקות, Morningstar כתב:

אני שוקל את ה 16 בשביל העוד מבערים בצורת L לא בשביל הגודל, הבנתי מקריאה ברשת שהרבה יותר קל לעבוד איתו.

אבל האמת, אחרי הערב הזה שהוצאתי 4 נפוליטנות ברמה לא רעה בכלל מהתנור הביתי, אני שוקל לוותר על ההרתפקה.

 

אפשר להוציא מהתנור פיצות מעולות! לדעתי (ולדעת הטועמים הנוספים) הפיצות מהתנור יוצאות מעולה. אבל זה מצריך התעסקות להבדיל מטאבון (ויותר זמן כמובן)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 24.6.2022 בשעה 19:23, Gavrik כתב:

ניסיתי לבשל ולהוסיף סוכר אבל זה לא עושה את הרוטב טעים סה"כ מנטרל את החמיצות.

יצא לך לנסות את העגבניות של פרי ניר במקום המוטי הזה? אני תמיד מכין איתם, לא מסנן אפילו (כי אני עושה בתנור, לוקח לו זמן והנוזלים מתאדים גם ככה) אין שום חמיצות, מוסיף לזה רק בזיליקום ושום ויוצא רוטב מעולה לטעמי. https://www.prinir.net/new/עגבניות-מרוסקות/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם קניתי מס' סוגים לבדיקה  :-) :

image.thumb.jpeg.07035bcab5711a42c3c4338bfb11f1ad.jpeg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

מוכר מארז נייר טואלט איכותי בייבוא אישי מחו"ל של Kirkland, מוכן להחלפה על רכב ספורטיבי יד ראשונה, לרציניים בלבד!.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

 

נסה לקנות את המוצר של mutti שנקרא מחית passata.

היא עשויה מעגבניות מתוקות, חלקה, מעשירה ומוסיפה סמיכות לכל תבשיל או רוטב.

יש את הסוג הנקי ויש עם תוספת בזיליקום קלה. שניהם מעולים ועדיף לקנות את הנקיה בלי הבזיליקום ולהוסיף כאוות נפשך.

 

https://www.mutti.co.il/product/passata/

 

תחזור לעדכן אחרי שניסית.

 

גם אצלי יש את המותג הזה, אני אנסה

לפני 8 שעות, BloodFist כתב:

 

אפשר להוציא מהתנור פיצות מעולות! לדעתי (ולדעת הטועמים הנוספים) הפיצות מהתנור יוצאות מעולה. אבל זה מצריך התעסקות להבדיל מטאבון (ויותר זמן כמובן)

להפך, הטאבון זו ההתעסקות האמיתית - הברזל פיצה פשוט יושב בתנור כל הזמן באין מפריע, טאבון צריך להתחיל לכסות כל פעם, לסובב את הפיצה, למלא גז מדי פעם. בנוסף לעקומת לימוד חדשה. גם צריך לצאת החוצה להכין את הפיצה במקום בפנים שבחורף זה קצת באסה. לקנות שולחנון שהטאבון יהיה עליו.

לא יודע, אולי, כרגע לא דחוף לי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשוב מאוד לציין דבר שאולי קיימת נטיה לשכוח או לזלזל בעניינו:

כמות הרוטב.
פיצה טובה יכולה להכיל כמות מזערית (!) של רוטב על הבצק.
יש לזה גם יתרונות: זה לא מרטיב את הבצק (זו הסיבה שגם ממליצים לא להעמיס את הבצק בתוספות, זה מרטיב אותו והוא יוצא "חי").

עודף רוטב יגרום לכוויות בפה או בלשון בכל ביס.

המטרה היא לתת לטעם של הבצק ולטעמים של הגבינות את הכבוד.
בפעם האחרונה שעשיתי, שמתי כף אחת נדיבה של רוטב על הבצק של כל פיצה, יצא פצצה. ככה הוא לא מרטיב יותר מידי את הבצק, שומר על טעם עדין (בלי כוויות בלשון :-P ) וגם אם הוא טיפה חמצמץ, זה בלתי מורגש בעליל.

איציק

  • אהבתי 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...