Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיצה.


Mr.Hybrid

פוסטים מומלצים

לפני 5 שעות, Morningstar כתב:

עשיתי לא מעט ניסיונות וקניתי את המוצר הזה אחרי שכבר היה לי בערך חצי שנה של ניסיון בתחום והוצאתי תוצאות די טובות מאחד המוצרים הכי גרועים בשוק (ברטלו גראנדה) - הבעיה שלי עם הפלדה לא היתה העברה של חום לתחתית - זה דווקא עבד מצוין - אלא חום כללי בשאר התנור. מחסור בלהבה אמיתית שמשנה משהו בטעם. ממש ממש ניסיתי להסתדר בלי טאבון (ברמה שקניתי\החזרתי\מכרתי כמה פעמים וכמה דגמים) אבל תנור ביתי רגיל של 500-550F פשוט לא מוציא תוצאות מספיק טובות.

 

 

זהו, זה ממש משתנה מתנור לתנור- ואפילו מהמיקום בתוך התנור עצמו. 

אבל ככה או ככה, זה לא טאבון ולא יוכל להיות אחד. הטעם של החריכה יהיה "חצי כוח", יש דברים שקורים ב 400 מעלות ולא קורים ב 300. (מה זה 550F? אנחנו ביהודיסטן, דבר מטרית)

אני ממש מרוצה מהתוצאה, טוב יותר משמעותית מאבן, לפחות בשלב זה אני לא חושב שאתקדם לטאבון

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Pika007 כתב:

 

זהו, זה ממש משתנה מתנור לתנור- ואפילו מהמיקום בתוך התנור עצמו. 

אבל ככה או ככה, זה לא טאבון ולא יוכל להיות אחד. הטעם של החריכה יהיה "חצי כוח", יש דברים שקורים ב 400 מעלות ולא קורים ב 300. (מה זה 550F? אנחנו ביהודיסטן, דבר מטרית)

אני ממש מרוצה מהתוצאה, טוב יותר משמעותית מאבן, לפחות בשלב זה אני לא חושב שאתקדם לטאבון

 

אני חושב שהמקסימום שהצלחתי להביא את התנור זה 275C עם כל מני קומבינות של כיול ("לעבוד" על התנור שהוא כמה מעלות פחות בשביל שיחמם יותר). אבל זה היה לא  אחיד, התנור לא הצליח לשמור על הטמפ' הזו לאורך זמן (ומדובר בתנור חדש בן כמה חודשים). סה"כ אלא אם כן קונים מוצר ייעודי פרימיום כנראה שרוב התנורים לא יסתדרו טוב מעל 250C. אני אופה ב 350-400C ברוקבוקס, זה הבדל משמעותי מאוד. 

 

ממליץ לך מאוד לנסות טאבון, אני מבטיח לך שלא תצליח לחזור אחורה (ואני ממש סירבתי להכיר בזה שחייבים טאבון. היתה לי אבן -> ברזל 6 מ"מ -> ברטלו גרנדה (מוצר פח אשפה) -> נמכר הגרנדה -> רוקבוקס -> הוחזר הרוקבוקס -> ברזל 12 מ"מ עם תנור אחר (הקודם מת) -> רוקבוקס)

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באסה שאי אפשר במערכת הפורומים לנעוץ פוסטים מסויימים בתור סימניה.

אפשר בבקשה הפניה למתכון טוב למתחילים בשרשור?

מתכון לפוליש שמצאתי - 300 גרם מים, 3 גרם שמרים, 3 גרם דבש ו-300 גרם קמח. 16 שעות.

אחרי שמכינים בצק עם פוליש, אפשר להקפיא אותו או שנהרס?

 

רוצה בגדול להכין כמות גדולה של בצקים.

 

הכנה תהיה על פלטת נירוסטה במנגל.

 

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, Morningstar כתב:

אני חושב שהמקסימום שהצלחתי להביא את התנור זה 275C עם כל מני קומבינות של כיול ("לעבוד" על התנור שהוא כמה מעלות פחות בשביל שיחמם יותר). אבל זה היה לא  אחיד, התנור לא הצליח לשמור על הטמפ' הזו לאורך זמן (ומדובר בתנור חדש בן כמה חודשים). סה"כ אלא אם כן קונים מוצר ייעודי פרימיום כנראה שרוב התנורים לא יסתדרו טוב מעל 250C. אני אופה ב 350-400C ברוקבוקס, זה הבדל משמעותי מאוד. 

 

ממליץ לך מאוד לנסות טאבון, אני מבטיח לך שלא תצליח לחזור אחורה (ואני ממש סירבתי להכיר בזה שחייבים טאבון. היתה לי אבן -> ברזל 6 מ"מ -> ברטלו גרנדה (מוצר פח אשפה) -> נמכר הגרנדה -> רוקבוקס -> הוחזר הרוקבוקס -> ברזל 12 מ"מ עם תנור אחר (הקודם מת) -> רוקבוקס)

 

אני עם miele שחוגג משהו כמו 14 ומחזיק 285 יציב, אולי סתם התמזל מזלי

ניסיתי כבר טאבון ואני מודע לזה שיש הבדל. מבחינתי ההבדל בין מה שאני מוציא מהתנור למה שאוציא מהטאבון לא שווה את ההשקעה בטאבון 16 (אני מכין בגדלים של עד 14", לא ממש רוצה להיות מוגבל ל 11, וטאבון 16 זה גם עניין לא זול וגם אין לי ממש איפה לשים את זה...)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, Pika007 כתב:

אני עם miele שחוגג משהו כמו 14 ומחזיק 285 יציב

לא אמרת כלום...

זה כנראה יותר טוב ממה שניתן לקנות היום חדש, מרוב המותגים, שלא מתחיל באיזור ה-4000 שקל. בטח כשמדובר בתנור בנוי. היצרן הזה הוא רמה אחרת לגמרי.

לעזאזל, יש מצב ששלך ספציפית יותר טוב מדגמי הכניסה ש- miele מייצרת היום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, Pika007 כתב:

אני עם miele שחוגג משהו כמו 14 ומחזיק 285 יציב, אולי סתם התמזל מזלי

 

לא חושב שזה עניין של מזל בהתחשב בזה שהדגם הכי זול של היצרן הזה שמצאתי עולה בערך פי 7 מהתנור שלי 😂

לפני 11 שעות, roiei כתב:

מאוד ממליץ על ה KARU 16:

image.thumb.png.d873e27e288a863659468d828a1328a8.png

אני לא אוהב את היצרן הזה בכלל, אבל זה מוצר באמת מעולה. הם כנראה גם מודעים לזה בהתחשב במחיר המאוד גבוהה שלו לעומת ה Koda

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, Morningstar כתב:

אני לא אוהב את היצרן הזה בכלל, אבל זה מוצר באמת מעולה. הם כנראה גם מודעים לזה בהתחשב במחיר המאוד גבוהה שלו לעומת ה Koda

את האמת לא יודע מה האנטי שלך נגד היצרן, היה לי KODA12 לפני, עשה את העבודה.

אז כן, לטעמי הוא קטן ונמוך, אבל הוא עושה את העבודה וזה אחלה טאבון כטאבון כניסה.

אני משוכנע שהרוקבוקס טוב יותר אבל הוא גם גדול יותר ועולה יותר (הבדל של כ $200) אז זה לא השוואה של תפוחים לתפוחים.

לפני שקניתי את ה KARU16 חשבתי לקנות DOME, אבל זה אוברקיל, אני לא צריך את הגודל הזה - לדעתי לגוזני חסר דגם בין הרוקבוקס ($500) לדום ($2000). KARU16 + הברנר זה באזור $900.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, roiei כתב:

את האמת לא יודע מה האנטי שלך נגד היצרן, היה לי KODA12 לפני, עשה את העבודה.

אז כן, לטעמי הוא קטן ונמוך, אבל הוא עושה את העבודה וזה אחלה טאבון כטאבון כניסה.

אני משוכנע שהרוקבוקס טוב יותר אבל הוא גם גדול יותר ועולה יותר (הבדל של כ $200) אז זה לא השוואה של תפוחים לתפוחים.

לפני שקניתי את ה KARU16 חשבתי לקנות DOME, אבל זה אוברקיל, אני לא צריך את הגודל הזה - לדעתי לגוזני חסר דגם בין הרוקבוקס ($500) לדום ($2000). KARU16 + הברנר זה באזור $900.

אין לי אנטי נגד היצרן, דווקא המלצתי כבר פעמיים על ה Karu 16 - אבל ליין ה Koda וה Karu 12 הם צעצועים - לא כלי עבודה.

זה מתבטא בעובי האבן וכמות החום שהיא יכולה להחזיק, בכמות הבידוד, בהשקעה ב flame pattern ועוד.

השירות לקוחות שלהם (לפחות בארהב) הוא באמת TOP TIER אבל קצת מוריד לי שהם נותנים אחריות כל כך קצרה.

סתם נתון - ה Karu16 שוקל 10 קילו (שהם 50% בערך) יותר מה Koad16 - למרות ששניהם תומכים בפיצות של 16". 

 

יש לנו "קהילת פיצה" איפה שאני גר כך שיוצא לי (לעיתים קרובות) לאפות על מגוון רחב של טאבונים, בינהם ה Koda 16, וזה פשוט משוגע כמה יותר קשה להוציא מהכלי הזה תוצרים טובים. לא מעטים קונים את ה Koda כבסיס ועושים אי אלו שדרוגים שמשנים את מסלול הלהבה, עובי האבן וכד' אבל זה עוד כסף, וכבר היה עדיף להשקיע ב Karu.

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז מה נותן ביצועים גבוהים במחיר שפוי?

 

אני מבין שקודה, 12 או 16 - לא.

רוקבוקס, כן?

מה יש מעליו ובאיזה הפרש מחיר ממנו?

 

וכל המוצרים שעולים מתחת, סביב 700 שקלים - כולם לא טובים?

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, פריג'י כתב:

אז מה נותן ביצועים גבוהים במחיר שפוי?

 

אני מבין שקודה, 12 או 16 - לא.

רוקבוקס, כן?

מה יש מעליו ובאיזה הפרש מחיר ממנו?

 

וכל המוצרים שעולים מתחת, סביב 700 שקלים - כולם לא טובים?

 

יש אלפי טאבונים ומאות יצרנים חדשים בתחום, הוא בוער (pun intended).

אני בטוח שחלק מהיצרנים החדשים הצליחו לפצח את השיטה ויש להם מוצרים מצוינים בקצת כסף - פשוט אני לא יכול להמליץ עליהם מניסיון כי אין לי ניסיון איתם.

 

יש לי ניסיון עם

הברטלו גראנדה - זוועה של מוצר, באמת לא לקנות בשום מחיר (וקניתי ב 50%!)

קארו 12 - כל הזמן הטמפ' הפנימית משתנה, כל הזמן צריך לדאוג להוסיף עוד דלק, האבן מתקררת אחרי פיצה או 2, לא ממליץ

קודה 12 - מוצר סבבה למחיר, אפשר לעבוד איתו, אבל יחסית קשה להוציא תוצאות טובות בעקביות, לא ממליץ

קודה 16 - זה כבר מוצר די סבבה. עם שדרוגים ב $100 בעליאקספר ואבן עבה יותר הוא יכול להיות מוצר מצוין, זה המוצר המינימאלי שהייתי קונה לגודל 16"

רוקבוקס - הטאבון הכי טוב לדעתי ל 12", בנוי כמו טנק, 6 שנות אחריות, קל מאוד לעבודה. חסרון - הפתח קטן ומגביל לפיצות קטנות (לי זה עובד, אבל ברור לי שלא לכולם)

קארו 16 + גז - לדעתי המוצר הכי טוב בתמורה לשקל. כל היתרונות של הרוקבוקס + דלת + 16"

דום - הפרארי של הטאבונים הביתיים, והטאבון שאני עובד עליו הכי הרבה חוץ מהרוקבוקס שלי (כי כל החברים שלי לא קמצנים כמוני ופשוט קנו ישר את ההכי טוב 🥲) - באמת פשוט מוצר מושלם, קשה מאוד למצוא על מה להעביר ביקורת. אני באופן עקבי מוציא שם תוצרים יותר טובים פשוט בגלל שהחום הפנימי כל כך הרבה יותר אחיד מהרוקבוקס ויותר קל לעבוד כי יש יותר מקום.

 

ולסיכום - יש hidden gem - 

Pizza Party Ardore - צריך להירשם לפורום pizzamaking, לצבור קצת וותק ולשלוח ליוזר בשם Simon (שהוא היצרן) הודעה פרטית - הוא עושה הנחות יפות מאוד לחברי פורום פעילים. מוצר מדהים, קניתי בזמנו ב $500 כולל משלוח (מאיטליה! עם DHL! שהגיע ביומיים), אבל אחרי כמה שבועות של השוואה בינו לבין הרוקבוקס ($400) החלטתי לשמור את הרוקבוקס (אבל הפער היה פצפון) ומכרתי את ה Ardore ב $600 😂

בדיעבד - הייתי שומר את הארדורה כי יש יותר מקום לעבוד (פרמטר שלא ייחסתי לו חשיבות בתחילת הדרך), אבל כבר התרגלתי לרוקבוקס ואין לי כח להזמין שוב מאיטליה ארגז של 30 קילו

  • אהבתי 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

איך אני אוהב ש500 דולר כולל משלוחה הופכים ל5000 שח בארץ הקודש והביזה.

 

לא אמור להיות הבדל גדול במחיר חוץ מהמעמ\מכס שלך תדע כמה יעקצו

מצד שני זה היה לפני שנה, אני בטוח שהוא, כמו כולם, העלה מחירים מאז

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...