Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

גריל גז Q3200 - כמה שאלות


mazinya
שימו לב! השרשור הזה בן 1035 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

השומן מטפטף, מתלקח, ונגמר.

 

עבדת פעם עם מנגל אחר זול, קמפטאון למשל ?
אם כן, בטוח שתבין את ההבדל בינהם.

 

לפני 47 דקות, gsi16v כתב:

גרילים אחרים עם מגן מעל המבער לא אמורים להגיע למצב של להביא את המגן לחום שהוא מאדים, בטח שלא כשמתחילים להניח בשר.
בשביל זה יש ברזי גז וצריך לעבוד עם שכר ולא ישר הכל על full.
 

באף אחד מהמנגלים שעבדתי עליהם (ויש להם מגן ^ מעל המבער) לא הגענו למצב שהמגן מאדים.

מה שכן קורה, גם בצ'ארברויל עם פטנט זהה, זה שכמות שמן שהיא טיפה יותר ממה שהוא מסוגל - הופכת להתקלחות שדורשת טיפול.
בוובר זה ישפך על המבער, יעשה קצת רעש, ותוך שניות בודדות נעלם - ואתה ממשיך לעבוד.

זמן החימום הוא פונקציה של עוצמת המבער, במצב תקין הוובר יהיה מאוד חסכוני ויספק לך תוצאות מצויינות - הוא לא יתחמם הכי מהר זה נכון, אבל תכל'ס לא נתקלתי בבעיה אקוטית בנושא. אני כן שם לב להבדל בזמן החימום בתקופות שהן חורף ויש בהן רוחות חזקות - לבין קיץ.
אני גר אומנם בקומה-3 אבל נמצא באיזור עם רוחות מטורפות ועם מרפסת שהיא "תלויה", ז"א שאין לי קירות בצדדים.

מה זה מטורפות ? בשביל להמחיש עד כמה המצב פסיכי - כבר איבדתי 2 כיסויים של המנגל בגלל הסיפור הזה.
במצבי קיצון מדובר ברוחות של מעל 100 קמ"ש, ולמרות שאני מכסה את המנגל ומניח עליו צינור של 20 מטר (צינור גינה עם מים), הרוח נכנסת מתחת לכיסוי ומרימה אותו *עם* מה שיש עליו. אנשים עם דירות גן איבדו פה טרמפולינות בקוטר של 3 מטר שעפו על מכוניות ונעצרו מאות מטרים מהמיקום המקורי שלהם.
הקשירות שעשיתי לכיסוי השני לא עזרו. עף.

בשורה התחתונה, המנגל הזה הוא סוס מנצח שנמכר AS IS כמו שאתם מכירים אותו היום, כבר מעל עשור (!) בלי שום שינוי אקוטי.

ממשיך לעמוד מאחורי ההמלצה שלי, מי שיקנה לא יתאכזב.

 

איציק

לפני 20 דקות, MiniMiz3r כתב:

 

אתה מבלבל בין כמה דברים.. המבערים שלי לא נסתמו (לגמרי) מעולם, אבל תרצה או לא תרצה, כשאתה מנקה את הרשת כל הג'יפה עפה עליהם וזה פוגע באפקטיביות שלהם (צבע הלהבה משתנה מכחול לצהוב). 

דרך אגב, בהשראת השרשור הזה פירקתי היום (לראשונה) את המבערים וניקיתי אותם עם לחץ מים, אחרי ההרכבה הלהבה חזרה להיות כחולה כמו שהיא הייתה בהתחלה.

 

הסיפור עם הקבבים לא קשור למבערים שנסתמו אלא לשומן שמטפטף עליהם ומתלקח.

 

עריכה: לגבי הבלאי שציינתי, ככה נראה ה-Q3200 שלי אחרי 3 שנים שבהן הוא עומד בחוץ ומכוסה כל זמן שהוא איננו בשימוש. אני מכיר עוד אנשים עם אותו דגם ואותה בעיה בדיוק. זה לא לכלוך ושום דבר שניסיתי לא מעלים את הכתמים האלה.

 

spacer.png

 

spacer.png

 

מהתמונות אין לי יכולת הסקת מסקנות ממה זה נגרם.

בכל המנגלים אצלנו אין כזה דבר, גם כאלה שמכוסים וגם כאלה שלא.

מה שמוזר אצלך - שגם על המנגל עצמו (שעשוי מסוג מסויים של מתכת) וגם על הפלסטיקה מסביב - אותם הסימנים.

 

לא מכיר חומר שפוגע בפלסטיק כמו שהוא פוגע במתכת, לדעתי יש לך ליכלוך (סוג של אבנית\צמנט\משהו שנישא באויר) שנדבק אולי.

שוב, לא יכול לתת לך המלצה ע"ס תמונות, צריך לראות ולנסות בשטח - ברגע שתמצא איך לנקות את הפלסטיק, מרב הסיכויים שזה ינקה את המנגל.


נ.ב.
תבדוק שהכיסוי שלך נקי היטב מבפנים, ולא רטוב ושלא נשטף באיזה חומר שגורם לך לבעיה הזו.
במנגלים של 10 שנים לא ראיתי דבר כזה... (אגב, זה לא נראה מנגל שמכוסה כל הזמן - גם לפי האבק)

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

 

 

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה בוודאות לא לכלוך, המשטחים (גם הפלסטיק וגם המתכת) חלקים לחלוטין למגע. כמו שכתבתי, אני מכיר עוד מישהו עם אותו דגם שקרה לו אותו דבר. יכול להיות שזה בגלל לחות, אין לי מושג.

הגריל בהחלט מכוסה כל הזמן, עם כיסוי מקורי של וובר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשאל את החנות שרכשת ממנה / היבואן / פנה לשירות וובר

מצ"ב תמונה שלי לאחר 8/9 שנים, הלבן על המדף זה שילוב של לכלוך, אבק ושפשוף אגרסיבי מדי שלי לניקוי.

 

WhatsApp Image 2020-04-18 at 21.41.20.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מומלץ בחום, אני כבר 10 שנים איתו עושים בממוצע פעמיים בשבוע והוא נראה החדש (נשטף פעמיים בשנה עם גרניק ונראה כאילו יצא מהמפעל),

חייב לציין שאני חצי "סוכן" שלהם ארגנו בזמנו קבוצת רכישה שרצה עד היום וקנו דרכי מעל 100 יחידות, כרגע יש לי הנחה קבוע של 20% על כל האביזרים (משתמש בפלנג'ה, מתקן לעוף, וקרשים לדג),

אנחנו קנינו דרך היבואן הרשמי (שוב לא יודע כמה יתרון יש לזה אבל יש אבא עם אחריות...), ב 2400 שח כולל כיסוי ומברשת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמע, אם אתה נעול על וובר אז אני לא יכול לעזור.. אבל אני כן ממליץ קצת לפתוח את הראש ולחשוב על גריל של יצרן מקומי (שאולי, שדר וויקטור).

אם אתה צרכן רציני של מנגל לא הייתי חושב פעמים, רק קח בלון גדול כי בגלל התפוקה הוא אוכל יותר.

 

בעיקרון (וכבר רשמו את זה כאן) הישראלים אוהבים לעבוד עם תפוקת חום גבוהה, לשים הרבה בשר ולהוציא אותו מהר.

מנגל כמו וובר מותאם לעבודה עם מכסה סגור ובישול ארוך יותר. יש לא מעט שקונים אותו בגלל השם ואז מגלים שהוא פשוט לא מתאים לסגנון שלהם.

 

אני עם מנגל של ש.ד.ר (כנראה האיכותי מבין שלוש היצרנים) של 40*70 עם 6 מבערים ותפוקה של 15,000 BTU מכל מבער. רשת יצוקה, בלי בערה מיותר וכו'.

מנגל שכולו נירוסטה (עומד בגינה בלי כיסוי כבר 4 שנים) ומתפקד כמו סוס (גם כאן הקצוות של הגריל פחות חמים בגלל ה"פירמידה" של החום אז השטח האפקטיבי מעט קטן יותר. 

 

הוא קצת יותר יקר, וקצת יותר מכוער, אבל... הוא 2 רמות אם לא יותר מכל הווברים למיניהם.

 

 

לפני 36 דקות, llaavvii כתב:

נשטף פעמיים בשנה עם גרניק ונראה כאילו יצא מהמפעל

 

אתה שוטף אותו בלחץ של 100-120 באר של מכונת שטיפה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

במנגלים אחרים זה מוביל להתלקחות שמצריכה התערבות של כיבוי הגז + מטף).

 

זה סתם הגזמה מוחלטת, וזה בתור חובב מרגז עם גריל שיש לו כיסוי ^ מעל המבערים.

לא קמפטאון אגב אלא משהו שמשווק בעולם כ-Master Chef Select 4B ובארץ קיבל "מותג" אחר.

 

http://www.masterchefbbqs.com/en/Select_4-Burner_G43276.php

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 54 דקות, GTאי כתב:

שמע, אם אתה נעול על וובר אז אני לא יכול לעזור.. אבל אני כן ממליץ קצת לפתוח את הראש ולחשוב על גריל של יצרן מקומי (שאולי, שדר וויקטור).

אם אתה צרכן רציני של מנגל לא הייתי חושב פעמים, רק קח בלון גדול כי בגלל התפוקה הוא אוכל יותר.

 

בעיקרון (וכבר רשמו את זה כאן) הישראלים אוהבים לעבוד עם תפוקת חום גבוהה, לשים הרבה בשר ולהוציא אותו מהר.

מנגל כמו וובר מותאם לעבודה עם מכסה סגור ובישול ארוך יותר. יש לא מעט שקונים אותו בגלל השם ואז מגלים שהוא פשוט לא מתאים לסגנון שלהם.

 

אני עם מנגל של ש.ד.ר (כנראה האיכותי מבין שלוש היצרנים) של 40*70 עם 6 מבערים ותפוקה של 15,000 BTU מכל מבער. רשת יצוקה, בלי בערה מיותר וכו'.

מנגל שכולו נירוסטה (עומד בגינה בלי כיסוי כבר 4 שנים) ומתפקד כמו סוס (גם כאן הקצוות של הגריל פחות חמים בגלל ה"פירמידה" של החום אז השטח האפקטיבי מעט קטן יותר. 

 

הוא קצת יותר יקר, וקצת יותר מכוער, אבל... הוא 2 רמות אם לא יותר מכל הווברים למיניהם.

 

 

 

אתה שוטף אותו בלחץ של 100-120 באר של מכונת שטיפה?

אכן כן, מתיז קצת מסיר שומנים, אחרי 10 דקות נותן עבודה עם הגרניק והוא כמו חדש.

  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, MiniMiz3r כתב:

עריכה: לגבי הבלאי שציינתי, ככה נראה ה-Q3200 שלי אחרי 3 שנים שבהן הוא עומד בחוץ ומכוסה כל זמן שהוא איננו בשימוש. אני מכיר עוד אנשים עם אותו דגם ואותה בעיה בדיוק. זה לא לכלוך ושום דבר שניסיתי לא מעלים את הכתמים האלה.

 

האם אתה מתגורר קרוב לים ?

עריכה אחרונה על ידי innvision
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוקנעם נראית לי די רחוקה, חשבתי שאולי משהו על קו החוף ושאלו עלולים להיות נזקים מהמלח.

 

 

 

 

 

עריכה אחרונה על ידי innvision
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטער שאני נדחף, אני גר בביניין משותף מרפסת של כ13 מ״ר וההתלבטות שלי היא בין שלושת הרגילים הבאים:

הוובר q3200

קולמן רבולושן 3 מבערים

נפוליאון רוג 365

 

ידוע לי שהנפוליאון יקר יותר מהקולמן והוובר אבל הבנתי שהחברה נחשבת מצויינת.

 

מבחינת סדר חשיבות-

יכולת צליה טובה, אני אוהב את סימני חריכה ו״קראסט״ סביב הסטייקים וכו׳- עד כמה ניתן להשיג את זה בגריל גז.

 

התחממות יחסית מהירה של משטח הצליה, אין לי בעיה לתת לו 10-15 דק להתחמם ולהיות מוכן לצליה, אבל הבנתי שיש מנגלים שברגע שאתה פותח את המכסה כדי להוריד בשר ולשים בשר חדש החום שלהם יורד ואז הבשר יותר מתבשל ופחות נצלה.

 

נוחות ניקיון- שתהיה גישה נוחה/מגשים נוחים לניקוי השומן שנוזל.

 

ופחות חשוב אבל בהחלט יתרון, חיבור לברז הגז הקיים במרפסת במקום להתעסק עם בלוני גז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 18.4.2020 בשעה 17:06, איציק נ. כתב:

ווסת עולה בערך 60 שקל, זה לא דבר יקר ולכן אם אין לך ציוד בדיקה (שעון לחץ שמודד במיליבארים) מחליפים בחדש.

ערך של ווסת עבור מנגל הוא 30 מיליבאר.

 

איציק

אני כבר לא אטרח, עוד שבועיים עובר דירה לדירה עם נקודת גז במרפסת.

שם לא צריך ווסת למיטב ידיעתי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא, אבל צריך התקנה ע"י טכנאי גז שבודק גם את הלחץ.

 

לכן למרות שיש לי נקודת גז בגינה קניתי בלון 5 ק"ג שהגיע עם ווסת, בלי טכנאי ובלי נעליים, 10 דקות עבודה סיימתי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...