Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ביום שישי ה15 לחודש, אמא שלי רכשה רכב מסוג פיג'ו 308 שנת 2011, ממגרש שקיבלנו עליו המלצות באשקלון.

יש לציין שלקחנו את הרכב לבדיקה בקומפיוטסט באשקלון,ויצא פלט טוב באופן יחסי לשנתון הרכב.

יצאנו מרוצים והשלמנו את הרכישה.

יום לאחר מכן החל לצאת עשן לבן-כחול מהאגזוז. בשיחה עם בעל המגרש הוא טען שזה בסדר ושצרפתיות מעשנות.

התקשתי שזה לא תקין שהרכב מעשן, והוא מצידו טען שאין לו מה לעשות כי לקחנו את הרכב לבדיקה ויצא שהכל תקין,

ושחוץ מזה זוהי תקלה מינורית.

בין לבין שמתי לב שבלמים עושים רעש של שאיפה.

חזרתי אל בעל המגרש עם שתי הבעיות והוא טען שזה מינורי והרכב במצב תקין ושהוא "יעביר" אותי טסט, לא הסתפקתי בתשובה ואז הוא טען שהוא יחליף לי רכב ברגע שיכנס לו משהו שווה ערך למגרש, אבל שאני אחזיק את הרכב חודשיים-שלושה בינתיים.

בינתיים ניגשתי לשני מוסכים מטעמי בבאר שבע, ולדעת שניהם בדיקות המכון לא משקפות את מצב הרכב ושעשו קומבינה, המנוע "גמור" ושיש בעיה בגומיות שסתומים וברינגים, ואמרו שאין טעם בכלל להיכנס לתיקון של זה, אלא להיפטר כמה שיותר מהר מהרכב. כמו גם שיש תקלה בבוסטר של הבלמים.

סיפרתי את זה לבעל המגרש והוא הציע או להביא לי מנוע חלופי על חשבונו (ושאני אדאג להתקנה) או שאני אחזיק את הרכב עד שייכנס לו משהו שהוא יוכל להחליף תמורתו, הוא לא הסכים כמובן לביטול העסקה.

כעת השאלה שלי, מה לדעתכם האפשרויות העומדות בפניי?

האם להסכים להחלפת מנוע?

האם להחליף איתו רכב? (החזקה של הרכב חודשיים-שלוש תוביל לעוד בלאי ואולי להסרת אחריות מבחינתו)

אופציה משפטית מולו או מול מכון הבדיקה?

תודה לכולם

פורסם (נערך)

אם רק היית מתייעץ פה רגע לפני קנייה הייתי מוריד אותך מהרכב.

תחפש פה מנוע thp 156

הוא מנסה להתנער ממך. מי שמתקין מנוע גם יביא אותו ויטפל ברישומת ויתן אחריות. אחרת זה יהיה משחק של זריקת אחריות.

המכון בדיקה בטח כתב הערת :נזילות שמן , פעולת מנוע לא עגולה בלה , בלה

רק כדי לכסתח

בפועל צריך לתבוע את המכון. תעלה סריקה של טופס הבדיקה . אתה שילמת על הבדיקה ?

טופס גילוי נאות קיבלת מהסוחר ?

אם לא : תבע גם אותו . יש אפשרות להחזיר את הרכב לסוחר והוא כנראה יעשה עליך עוד סיבוב.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני חושב שזה מנוע 1.6 אטמוספרי ולא thp 156.

בכל מקרה גומיות שסתומים נוטות להתייבש במנועים האלה.

דווקא מנוע מפירוק זה סיכון, שיפוץ אמנם יקר אבל אפשרות סבירה יותר.

פורסם

הבדיקה עשיתה במקום שאתה בחרת? או הוא?

האם בדקתה היסטוריית טיפולים? בדקתה מצב חגורת טיימינג? נראה שהבדיקה טובה מדי לרכב ממה שקיים במציאות.

ולגבי הצרפתיות מעשנות, אצלי יש צרפתיה שיצאה לגמילה, בת 10 עם 275000 ק"מ ולא מעשן "בכלל", תשקף את זה איך שבא לך לסוחר הגאון.

פורסם

אני בחרתי את המקום, אבל נראה שהוא מיודד איתו.

לא בדקתי טיפולים, אבל לאחר הבדיקה בעל המגרש לקח את הרכב למוסך שלו וטען שטיפלו בליקויים.

פורסם (נערך)

בטופס הבדיקה לא רשום איזכור על פליטת עשן מהאגזוז או תצרוכת שמן.

תתבע את מכון הבדיקה.

תחילה תיגש אל המכון בדיקה ותקבל ממנו את התשובות איך לא בדקו שהאגזוז פולט עשן של שריפת שמן ושעליו לקחת אחריות ולתקן את הנזק שיהיה החלפת מנוע או החלפת גומיות שסתומים.

בשום פנים לא להסכים לתוסף למניעת עשן! זה פתרון זמני ביותר.

במידה ויסרב תביעה ואתה זוכה, במידה קיבלת אחריות מהמגרש תתבע גם אותו באותו כתב תביעה השופט יחליט מי ישלם ומה יקרה.

נזילות שמן אינם יגרמו לשריפת שמן ופליטת עשן מהאגזוז.

אם לא תסתדר עם בעל המגרש על פתרון טוב, ואתה חושב ללכת לכיוון תביעה אז גש מיד למכון בדיקה מומלץ בעיר אחרת ותעשה בדיקה לרכב ותעלה את הבעיה הזו מול הבוחן כדי שאם יש שריפת שמן שיציין בטופס וכבר יראו שהמכון לא בדק את הרכב כמו שצריך והתרשל.

למרות שבמחשבה שניה בעל המגרש מנסה למצוא לך פתרון טוב, של החלפת הרכב באחר שווה ערך רק תדרוש את זה ממנו בכתב שהוא מתחייב להחליף לך את הרכב בתוך פרק זמן x ללא כל תוספת תשלום, ובמידה ופרק הזמן יחלוף העסקה תבוטל וכספך יוחזר במלואו. ותקווה לטוב.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

זה לא נראה שבעל המגרש מנסה למרוח אותי?

כרגע הוא טוען שאין לו רכב מתאים במגרש ושאני אסע ואחזיק את הרכב כמה שבועות או חודשים עד שהוא ימצא.

הרכב אגב צריך לעבור טסט בינואר ובמצבו הוא לא עובר, כמו גם שהוא לא בטיחותי עם התקלות שלו

פורסם
זה לא נראה שבעל המגרש מנסה למרוח אותי?

כרגע הוא טוען שאין לו רכב מתאים במגרש ושאני אסע ואחזיק את הרכב כמה שבועות או חודשים עד שהוא ימצא.

הרכב אגב צריך לעבור טסט בינואר ובמצבו הוא לא עובר, כמו גם שהוא לא בטיחותי עם התקלות שלו

למרוח אותך זה העבודה שלו..

תעשה את מה שba323 כתב לך. תצטייד בחוות דעת של מכון ״אמיתי״ , ודרוש מבעל המגרש מסמך חתום עם לוח זמנים, והתחייבות להחזרת הכסף אם לאחר תקופה x. לדעתי אתה לא תקבל שום חתימה שכזו, לכן לא תהיה מניעה אלא ללכת לבית משפט.

בינינו, מסוחר שמתנהל כך, לא הייתי לוקח גם את הרכה החילופי, ניראה שרכבים באים למגרש שלו בשביל למות.

יום טוב גם לך

פורסם

בקשר לשאלה שנשאלה - את מקום הבדיקה אני בחרתי, אך אין לי ספק שבעל המגרש מכיר את המקום (עפי האופן שהוא התנהל מול האנשים שם - מדובר בקומפיוטסט אשקלון)

פורסם

זה נשמע לי כאילו נפלת על אחד מאותם 99% שמוציאים שם רע לכל שאר הסוחרים.

לדעתי בעל המגרש מנסה למשוך זמן כדי לטעון מאוחר יותר שהבעיה לא היתה קיימת בזמן הקניה. עוד חודשיים שוב לא יהיה לו רכב מתאים והוא ימשוך אותך עוד קצת, ואחרי חצי שנה לך תוכיח שאין לך אחות. הוא נשמע כמו טיפוס שרצוי מאוד לא לעשות איתו שום עסק, בכלל, לגמרי.

לדעתי, ואני לא מומחה גדול בנושא, אתה צריך להשיג עדות כמה שיותר רשמית למצב הרכב הנוכחי, למשל בדיקה במכון אחר והצעת מחיר לתיקון הליקויים ממוסך מורשה יבואן. אחרי שתצטייד באלו (רצוי ממש ממש בקרוב, אפילו היום), הייתי פונה לבעל המגרש, מציג לו את מצב הרכב, ומציע לו ביטול עסקה (כלומר, אתה תחזיר לו את הרכב והוא ישלם על העברת הבעלות) ותקבל את מה ששילמת, בתמורה לזה שתימנע מלתבוע אותו ולדרוש גם את עלויות הבדיקה ששילמת, העברת הבעלות ועוגמת נפש. חשוב שפניה כזו תהיה מתועדת - בווטסאפ, או שיחה מוקלטת. חשוב גם לשמור על טון אסרטיבי אבל לא לתקוף ולהבהיר לו שבסה"כ מבחינתך מדובר בפשרה כי כבר הוצאת כסף ובזבזת זמן בקניה הזו. הכי חשוב - לא למרוח את הזמן ולא לתת לו לדחות אותך שוב ושוב. תבהיר לו שאם הוא לא מקבל את ההצעה תוך זמן מסויים, אתה תפנה לעו"ד להמשך טיפול בפסים משפטיים מולו ומול מכון הבדיקה.

אם לא תצליח, הייתי פונה לעו"ד. יכול להיות שמכתב רשמי עם חתימה של עו"ד יגרום לבעל המגרש להבין שאתה רציני וידחוף אותו לביטול עסקה. אם לא - מצבך פחות טוב, ויש סיכוי שתצטרך להגיע לבימ"ש.

בכל מקרה, אחרי שתסדר את העניין, הייתי מנסה לראות אם יש מישהו במשרד התחבורה שאפשר לפנות אליו לגבי מכון הבדיקה - לך תדע, אולי עוד יצא מזה משהו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני לפני כמעט 20 שנה נעקצתי על ידי סוחר . מה שהציל אותי בסוף אחרי אין ספור שיחות היה מכתב מעורך דין פלילי, הגשת תביעה אזרחית , הוצאת צו עיקול על הבית של חמו של הסוחר ( ששיתף איתו פעולה ופרסם את הרכב ) והגשת תלונה במשטרה על זיוף מד אוץ. ( זו עבירה פלילית )

כל היופי הזה עלה לי במצטבר 5000 שח , ורק אז הוא הסכים לקבל את הרכב בחזרה וגם אז קיזז לי 5000 שח מסכום הקניה .

סהכ שכר לימוד על הטיפשות שילמתי 10000 שח .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...