Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף גם בהייטק תהיה הצפה,וממלאים ים תקנים כדי שבמיתון הבא יהיה את מי להעיף.

סליחה,כבר יש והמעסיקים הטובים נהיים מאוד בררנים לגבי תעודות ותארים וציונים.

עובד מקצועי טוב ירוויח סבבה,50-60 שקל לשעה לאיש מקצוע זה לא רע בכלל,יש שעות נוספות ויציבות תעסוקתית טובה.

ולדעתי הבונוס הכי גדול זה שאין עבודה לקחת הביתה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסכים^

כל עבודה בסיסית במדינה שלנו מוצגת במודעת דרושים בנוסח דומה: "דרוש תותחחח לצורך x y z , טיפול בabc. ידע בyz יתרון!! שכר 6000 ברוטו + נסיעות"

ואוו, תודה.

הקטע העצוב זה שבאמת אנשים עובדים בתנאים כאלו.

פורסם

בהיי טק בכל השנים היו מאוד בררנים, למעט תקופת הבועה בתחילת שנות ה-2000 ("דור המאזדה").

וגם היום יש מחסור מאוד כבד, לא רואה שתהיה הצפה בשנים הקרובות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

עובד מקצועי טוב ירוויח סבבה,50-60 שקל לשעה לאיש מקצוע זה לא רע בכלל,יש שעות נוספות ויציבות תעסוקתית טובה.

תלוי איזה איש מקצוע. מוסכניק לדוגמא כן, ב16:30 מקסימום 17:00 מתקפל

אם זה מנעולן או אינסטלטור לעיתים זה עבודה שנמרחת לך גם לשעות הערב. אומנם אתה לא לוקח אותה הביתה אבל השעות הופכות להיות ללא קבועות

אבל כן,הבנתי את הרעיון. אכן איש מקצוע יכול להרוויח כאן משכורת גבוהה ויפה מאוד מבלי כל הכאב ראש של לראות ולהתווכח עם אנשים, או להוריד את הראש אל מול המנהל שלך.

עריכה אחרונה על ידי רון18
פורסם (נערך)

אף אחד לא מגייס עובד במשכורת 5 ספרות או אפילו 4 ספרות ומשלם עליו סוציאליות רק כדי שיהיה שומן ארגוני לחתוך בעת מיתון. מגייסים עובדים כי יש עבודה שצריך לעשות. בעת מיתון יעיפו את העובדים היחסית יקרים שלא בדיוק שווים את המשכורת שלהם והעובדים הטובים יותר שישארו יעשו עבודה של 3 עובדים וישבו בשקט כי בחוץ קר וחשוך.

אנשים עובדים כמו חמורים ולא רואים את המשפחות שלהם. גם שם מחפשים עבדים ולא עובדים.

זה נכון כמעט בכל תחום. משרה של להגיע ל-8 ולצאת ב-16:30 נחשבת היום למשרת אם.

הבעיה בישראל שעוד לא הבינו שצריך לשלם.

כל מעסיק רוצה לקבל 1000% אבל לשלם 10% ואנחנו במסלול התנגשות בעניין הזה.

הסקטור היחיד פה שמרוויחים שכר מכובד זה בהייטק, ברוב המקצועות - בושה, גם לבעלי תארים מתקדמים.

בצדק זה הסקטור היחיד שיש לו תרומה אמיתית למשק. זה הסקטור שהפך את ישראל ממדינה מתפתחת למדינה מפותחת. זה הסקטור שמזרים מיליארדים לקופת המדינה כל שנה. זה הסקטור שהפך את ישראל ל-hub בינלאומי. זה הסקטור שגרם לסינים לרכו... סליחה לתרום לטכניון.

מבחינת קברניטי המדינה שכולם ילכו לעבוד בהייטק ואם אתה לא שם בעיה שלך.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)
שלא תחשוב שבהייטק המצב מעולה. אנשים עובדים כמו חמורים ולא רואים את המשפחות שלהם. גם שם מחפשים עבדים ולא עובדים.

לא מסכים בעליל. אני מהנדס תוכנה (או מפתח או כל שם בולשיט אחר שתתן לזה) כבר 7 שנים, לא הכי מבריק בעולם אבל גם לא עצלן ולא טמבל, ודווקא יש לי מספיק זמן בעבודה להספיק כל מה שאני צריך, לחזור הבייתה בזמן ולנהל חיים נורמליים כולל תחביב מאוד תובעני שקשור גם לתחום התוכנה (אני חלק מצוות פיתוח של סימולטור טיסה ישן של F-16 כבר כמה שנים טובות, וכרגע עוסק בשדרוג המנוע הגרפי). אני אוהב לקום מוקדם לבוא מוקדם למשרד (7:30 אני בד"כ כבר מתחיל) וללכת מוקדם (16:30 - 17:00 אני כבר בדרך הבייתה). כמובן שיש ימים שיש הרבה עבודה או שמשהו תקוע וצריך להשאר שעות נוספות, אבל זה יחסית נדיר אצלי.

ממה שראיתי אצל אחרים, הרבה אנשים נוטים למרוח את העבודה שלהם (יעילות נמוכה, כי בדיוק כמו כל איש מקצוע, הייטקיסט יכול גם להיות יעיל\מבריק או נמרח\לא יעיל), להגיע לעבודה בשעות מאוחרות ולצאת מאוחר, ואז ברור שאין לך חיים כי אתה מגיע לעבודה ב 9:30, חוזר הבייתה ב 19:30, ואם אתה בנאדם עייף גם ככה אז ב 22:00 אתה כבר מרוסק. Not me - תישן פחות (אני ישן 5-6 שעות בממוצע ברגיל) ותהיה ממוקד מטרה (גם בעבודה וגם במה שאתה עושה בזמנך הפנוי), כל השאר כבר יזרום.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לכל כלל יש יוצא מהכלל. אני פגשתי לא מעט אנשים שעבדו בהייטק ובסופו של דבר נשברו ועזבו לטובת עבודות רגועות יותר גם במחיר של משכורת נמוכה יותר.

לרוב האנשים בהייטק אין את התנאים שלך וזה לא קשור ללמרוח או לא. הרבה פעמים רואים מישהו טוב ומעמיסים עליו עוד ועוד עד שהוא קורס.

פורסם

אנשים אוהבים להראות "נאמנות" לארגון על ידי עבודה מסביב לשעון וארגונים במיוחד גדולים אוהבים לראות אנשים נשארים עד שעות מאוחרות. לצערי ארגונים רבים מודדים אנשים לפי השעות שלהם במשרד ולא לפי התועלת לארגון.

בכל אופן להגיד שעבודה מסביב לשעון היא נחלתם של הייטקיסטים זה לא נכון. משרות של להגיע ב-8 ולצאת ב-16:00 בלי לקבל פרצופים מהקולגות והמנהלים הופכות ליותר ויותר נדירות.

פורסם

זה מתחיל בזה שהאוכלוסיה שנוסעת באוטובוסים היא אוכלוסיה חלשה בדרך כלל (זקנים, אנשים חסרי יכולת לקנות רכב, או ילדים...) ובגלל זה לא רק חווית הנהיגה באוטובוס עבור הנהג היא סיוט ולא שווה את הכסף, אלא גם הנסיעה באוטובוס היא פשוט סיוט, ועוד לא הזכרתי את הפקקים ועומסי התנועה, הרמזורים כל 100 מטר והכבישים שלא מיועדים למבנה האוטובוס בכלל.

דרך אגב, במטרונית בחיפה הנהג אכן נמצא בתוך כלוב ולנוסעים אין שום איטראקציה איתו, התשלום מתבצע לפני העליה לאוטובוס ומי שלא משלם נתקל בפקח (או שלא).

פורסם
לכל כלל יש יוצא מהכלל. אני פגשתי לא מעט אנשים שעבדו בהייטק ובסופו של דבר נשברו ועזבו לטובת עבודות רגועות יותר גם במחיר של משכורת נמוכה יותר.

לרוב האנשים בהייטק אין את התנאים שלך וזה לא קשור ללמרוח או לא. הרבה פעמים רואים מישהו טוב ומעמיסים עליו עוד ועוד עד שהוא קורס.

אני לא מכיר אותך אישית ולא יודע מי הרפרנסים שלך. ממה שאני רואה (ומנסיון), מי ש"חזק" בתחום שלו בד"כ לא קורס כי המנהלים מבינים\יודעים שאין הרבה תחליפים לעובד טוב\מצוין, אז במקום "להעמיס עליו עד שיקרוס" ההפך, הם יאתרגו אותו וגם "ישלימו עם השטויות שלו" כי זה יותר כלכלי בטווח הארוך. זה בערך כמו שאתה מעדיף לשלם במוסך עוד 200 ש"ח אבל לדעת שאתה מטופל אצל מוסכניק מקצועי, יעיל שלא ימרח ויחרטט אותך מאשר לחסוך את הכסף ולשלם ביוקר אח"כ. בסופו של דבר עובד הוא נותן שירות ומעסיק הוא כמו לקוח שמקבל את השירות...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
הבעיה בישראל שעוד לא הבינו שצריך לשלם.

כל מעסיק רוצה לקבל 1000% אבל לשלם 10% ואנחנו במסלול התנגשות בעניין הזה.

הסקטור היחיד פה שמרוויחים שכר מכובד זה בהייטק, ברוב המקצועות - בושה, גם לבעלי תארים מתקדמים.

הבעיה היא שאנחנו חיים בעולם גלובאלי ותחרותי. מעסיק משלם לעובד ישראלי יותר ממה שעולה לו לקבל את אותו הדבר מחו"ל אבל לא הרבה יותר כי הוא עדיין צריך להתחרות.

בשורה התחתונה אם העלויות שלי כמעסיק יהיו גבוהות מידי פשוט לא אוכל למכור את התוצרת שלי ולכולנו לא תהיה עבודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמגאי אתה טועה.

יש מלא אבטלה סמויה בהייטק וכל חברה עם צמיחה מגייסת אנשים.

אומר לך את זה ממקור ראשון.

תיכנס לפרופורציות,יש 8 מליון איש במדינה,בהייטק עובדים כמה עשרות אלפים בהעסקה ישירה(מנקה במייקרוסופט זה לא עובד הייטק)

רחוקים מלהחזיק את המשק והמדינה.

בנוסף לזה מדובר בחברות שמשלמות פה מס נמוך.

עם כל הזלזול שלך במקצועות אחרים,הוא לא מוצדק.

מאיפה שאני רואה את זה,התעשיה שמחזיקה את המשק זו התעשיה הבטחונית והעסקים הקטנים.

אין שום בעיה עם שעות נוספות.

רק אל תכפה אותן עלי על ידי שכר "גלובלי".

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
הבעיה היא שאנחנו חיים בעולם גלובאלי ותחרותי. מעסיק משלם לעובד ישראלי יותר ממה שעולה לו לקבל את אותו הדבר מחו"ל אבל לא הרבה יותר כי הוא עדיין צריך להתחרות.

בשורה התחתונה אם העלויות שלי כמעסיק יהיו גבוהות מידי פשוט לא אוכל למכור את התוצרת שלי ולכולנו לא תהיה עבודה.

זה אפילו לא עניין של עלויות.

בישראל החברות הגדולות (שמחזיקות את המשק) התרגלו להרוויח המון ולשחרר מעט (לעובדים).

תסביר לי למה מקדונלדס מוכר ארוחה ב-50 שקל אבל משלם לעובדים שלו 30 שקל לשעה?

וזה נכון לגבי הכל פה, גם במקצועות היותר מורכבים שדורשים שנים של הכשרה.

בישראל מחפשים שוק עבדים, האמת היא שאנחנו לא יעילים, חזירים וכל אחד דואג לצלחת שלו וככה זה גם נראה.

הבכירים רוצים להרוויח משכורות עתק ולאחרים נשאר פירורים, כל חלוקה העוגה היא פשוט לא שיוויונית, זה יוצר חוסר יעילות מובנה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
כמגאי אתה טועה.

יש מלא אבטלה סמויה בהייטק וכל חברה עם צמיחה מגייסת אנשים.

אומר לך את זה ממקור ראשון.

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד.

מגייסים כי צומחים ואבטלה סמויה קיימת בכל ארגון על פני כדור הארץ במידה כזו או אחרת.

תיכנס לפרופורציות,יש 8 מליון איש במדינה,בהייטק עובדים כמה עשרות אלפים בהעסקה ישירה(מנקה במייקרוסופט זה לא עובד הייטק)

רחוקים מלהחזיק את המשק והמדינה.

בנוסף לזה מדובר בחברות שמשלמות פה מס נמוך.

בהייטק עובדים מעל 300,000 בני אדם. ראשית, יש את עניין מס חברות. שנית, יש אקזיטים שמכניסים מיליארדים בשנה לקופת המדינת. שלישית, חברות הייטק מושכות לישראל השקעות בינלאומיות. רביעית, חברות הייטק מעסיקות עובדים שנמצאים בשיעורי מס גבוהים ובעלי יכולת צריכה גבוהה כתוצאה מהמשכורות. חמישית, חברות הייטק מחזיקות תעשיות נלוות שלמות החל מספקי קייטרינג, מסעדות ועד אלוהים יודע מה.

עם כל הזלזול שלך במקצועות אחרים,הוא לא מוצדק.

מאיפה שאני רואה את זה,התעשיה שמחזיקה את המשק זו התעשיה הבטחונית והעסקים הקטנים.

לא מזלזל באף אחד. אני רק שם את העובדות על השולחן. תעשייה בטחונית חשובה וגם עסקים קטנים תורמים למשק, אבל תכל'ס הייטק הוא קטר הצמיחה העיקרי קרוב ל-20 שנה.

אין שום בעיה עם שעות נוספות.

רק אל תכפה אותן עלי על ידי שכר "גלובלי".

שכר גלובלי לא חוקי מזה שנים רבות.

• תוכן חדש...