Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מסכים^

כל עבודה בסיסית במדינה שלנו מוצגת במודעת דרושים בנוסח דומה: "דרוש תותחחח לצורך x y z , טיפול בabc. ידע בyz יתרון!! שכר 6000 ברוטו + נסיעות"

ואוו, תודה.

הקטע העצוב זה שבאמת אנשים עובדים בתנאים כאלו.

ואז גם מחפשי עבודה נאצלים להתחרות בתנאים האלה. או שאתה צריך ניסיון הרבה מעבר למה שבעל התפקיד המבוקש באמת צריך, או שאתה צריך ידע וניסיון מאוד ספציפיים ("בעל ידע וניסיון ב-X מחברות מסוג Y מתחום ה-Z - חובה"), או שאתה נאלץ להתפשר על משכורת שמשולמת בד"כ לאנשים בעלי כמה שנות ניסיון פחות מכמה שיש לך.

שלא תחשוב שבהייטק המצב מעולה. אנשים עובדים כמו חמורים ולא רואים את המשפחות שלהם. גם שם מחפשים עבדים ולא עובדים.

לא חושב שעובדים בסקטורים אחרים היו בהיחרך מתנגדים לעבוד ככה אם השכר, התנאים, ואפיקי הקידום היו בהתאם.

תישן פחות (אני ישן 5-6 שעות בממוצע ברגיל)

לא הייתי ממליץ לאנשים באופן גורף לישון פחות. זה מאוד תלוי בביולוגיה האינדיבידואלית וברמת הפעילות הגופנית של כל אדם. אם אתה מסתדר טוב עם 5-6 שעות בלילה, מעולה. להרבה אנשים (אני ביניהם) זה יהיה משמעותית מעט מידי.

הרבה פעמים רואים מישהו טוב ומעמיסים עליו עוד ועוד עד שהוא קורס.

זה לא אקסקלוסיבי להייטק. זה חלק ממנטליות ניהולית קלוקלת שלהבנתי נפוצה למדי בארץ של לנצל עובדים עד תום בלי התחשבות באיך זה משפיע על היחס והנאמנות שלהם לחברה. "הוא עובד טוב, הוא מספיק הרבה, ואני יודע שהוא יעשה את העבודה הזאת ביעילות וברמה גבוהה בלי להתלונן". ואז כשבסופו של דבר לעובד הזה נשבר והוא עובר לעבוד בחברה אחרת, מחליפים אותו בעוד "פראייר", כי כמו שצוין בפסקה העליונה, לא חסרים לו מחליפים פוטנציאליים בעלי ניסיון.

עריכה אחרונה על ידי Trilandian

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה אפילו לא עניין של עלויות.

בישראל החברות הגדולות (שמחזיקות את המשק) התרגלו להרוויח המון ולשחרר מעט (לעובדים).

תסביר לי למה מקדונלדס מוכר ארוחה ב-50 שקל אבל משלם לעובדים שלו 30 שקל לשעה?

וזה נכון לגבי הכל פה, גם במקצועות היותר מורכבים שדורשים שנים של הכשרה.

בישראל מחפשים שוק עבדים, האמת היא שאנחנו לא יעילים, חזירים וכל אחד דואג לצלחת שלו וככה זה גם נראה.

הבכירים רוצים להרוויח משכורות עתק ולאחרים נשאר פירורים, כל חלוקה העוגה היא פשוט לא שיוויונית, זה יוצר חוסר יעילות מובנה.

הטעות שלך היא שאתה לא רואה את עלות ההון ואלטרנטיבות ההשקעה.

אם יש לי מיליון שקל לצורך העניין ואני משקיע אותם בצורה הכי סולידית עם סיכון מינימלי אני יכול לקבל פאסיבית לחלוטין בסביבות 5% לשנה. עכשיו אם אני משקיע אותם בהקמת עסק אני צריך לקבל תשואה יותר גבוהה כדי שתצדיק את הסיכון וכשי שתכסה את עלות הזמן שלי כי אני לא עובד בחינם.

עכשיו כשאתה מדבר על החברות הגדולות מדובר בהשקעות גדולות מאוד ולכן הרווח צריך להיות בהתאם.

אם ניקח את הדוגמא של מקדונלדז שנתת, אז ארוחה עולה 50 ש"ח ונגיד שהחומרים בחינם לצורך הדיון. מה 50 האלה תוריד מע"מ, שכירות, חשמל, מים, תחזוקת ציוד, משרד הבריאות, רשם החברות, כשרות ועוד כמה טפילים שבטח שחכתי ועדיין לא הגענו לפרסום, שכר הנהלה ולוגיסטיקה ומיסים. כמה אתה חושב שנשאר אם בכלל מזה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם ניקח את הדוגמא של מקדונלדז שנתת, אז ארוחה עולה 50 ש"ח ונגיד שהחומרים בחינם לצורך הדיון. מה 50 האלה תוריד מע"מ, שכירות, חשמל, מים, תחזוקת ציוד, משרד הבריאות, רשם החברות, כשרות ועוד כמה טפילים שבטח שחכתי ועדיין לא הגענו לפרסום, שכר הנהלה ולוגיסטיקה ומיסים. כמה אתה חושב שנשאר אם בכלל מזה?

הרבה, מאוד. יש לא מעט המבורגרים פרטיים (על איכות אפשר להתווכח עד מחר, לכאן או לכאן) ועוד המון עסקי מזון שמוכרים יותר, בפחות. למשל שווארמיה שכונתית טובה שמוכרת יותר בשר (ויותר יקר, כי שווארמה עולה יותר מהמבורגר) בלאפה עם צ'יפס ושתיה ועושה את זה ב 35 שקל ועדיין מרוויחה מצוין.

איך שלא תסובב את זה, 50 שקל ללחמניה עם המבורגר ועם צ'יפס ושתיה, זאת חזירות פרופר ודוגמא ראשית לבעיה שדנים בה כאן.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אתה לא יודע כמה הם מרוויחים בשורה התחתונה ומניסיון רב בעבודה מול עצמאיים יש מצב שגם הם עצמם לא יודעים. אגב, לחלוטין לא קשור לדיון, אבל כשאני אוכל בחוץ וזה לא קורה הרבה אני מעדיף לאכול במקדונלדס ב-50 שקל ולא שווארמה ב-35 שקל כי אוכל במקדונלדס לפחות מבוקר בסטנדרטיים תאגידיים כלשהם. הפתגם if you pay peanuts, you get monkeys תקף כמעט בכל תחום בחיים.

פורסם

אני אוכל מקדונלדס רק כשאין (באמת שאין) משהו אחר.

ובסין, ששם גם ככה ב-90% מהמקומות לא כתוב כלום באנגלית וב-9% יש טעויות באנגלית ברמה שאתה לא מבין מה זה המנה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הרבה, מאוד. יש לא מעט המבורגרים פרטיים (על איכות אפשר להתווכח עד מחר, לכאן או לכאן) ועוד המון עסקי מזון שמוכרים יותר, בפחות. למשל שווארמיה שכונתית טובה שמוכרת יותר בשר (ויותר יקר, כי שווארמה עולה יותר מהמבורגר) בלאפה עם צ'יפס ושתיה ועושה את זה ב 35 שקל ועדיין מרוויחה מצוין.

איך שלא תסובב את זה, 50 שקל ללחמניה עם המבורגר ועם צ'יפס ושתיה, זאת חזירות פרופר ודוגמא ראשית לבעיה שדנים בה כאן.

זה ענף מאוד תחרותי, ואין מחירים באמת יותר זולים, אני מאוד בספק אם יש מתח רווחים גבוה כמו שאתה חושב.

יש הבדל ענק במחיר בין שכירות וארנונה של שווארמא שכונתית למסעדת רשת במרכז מסחרי.

פורסם
אגב, לחלוטין לא קשור לדיון, אבל כשאני אוכל בחוץ וזה לא קורה הרבה אני מעדיף לאכול במקדונלדס ב-50 שקל ולא שווארמה ב-35 שקל כי אוכל במקדונלדס לפחות מבוקר בסטנדרטיים תאגידיים כלשהם. הפתגם if you pay peanuts, you get monkeys תקף כמעט בכל תחום בחיים.

ברור, על אותו משקל ששניצל תעשייתי של מאמה עוף בטח עדיף על מוכר שכונתי שדופק חזה עוף עם פטיש ומכין ממנו שניצל ביתי ומוכר ב 10 ש"ח :p

גם אם נניח שדיברתי על שווארמה שכונתית מסריחה יחסית (ואני לא), ברור לך שעדיף לאכול בשר שווארמה (שזה מנקבה של הודו) שלפחות אתה רואה את הבשר ורואה שזה בשר, מאשר מה שזה לא יהיה (ושמאושר ע"י תאגידים עולמיים, עאלק) שהם דוחפים שם בהמבורגר התעשייתי הזה (כי בשר נטו זה בטח לא) כדי שיהיה לך יותר טעים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)

לדעתי מבחינות רבות שניצל תעשייתי של מאמה עוף יותר בטוח למאכל מאשר שניצל "ביתי" שדופקים בשניצליה כלשהי וכנראה גם יותר בריא במיוחד אם מכינים אותו בתנור ולא בטיגון עמוק.

לגבי המבורגר של מקדונלדס הוא לא הכי טעים כי זה בשר שהוקפא והופשר, אבל הסיכוי לקלקול קיבה הרבה יותר נמוך בהשוואה לשווארמה כי בשווארמה אי אפשר לדעת את מקור הבשר ואי אפשר לדעת כיצד הבשר נשמר. סטנדרטים תאגידיים כמו דרישה להחליף שמן כל יום או דרישה מהעובדים לנקות את המטבח כל יום מייקרים את המזון, אבל גם מקטינים את הסיכוי לתקלות. לא ב-100% כמובן. אין שום דבר בחיים ב-100%.

זה נטו לגבי טיב האוכל.

צריך לקחת בחשבון דברים נוספים שרוב האנשים לא חושבים עליהם בכלל. לדוגמא במקדונלדס עובדים בוודאות מקבלים את המשכורת עד ה-9 בחודש + כל ההפרשות הסוציאליות כחוק. האם בעל השווארמה משלם לעובדיו כחוק? לא בטוח. מקדונלדס כנראה ממחזרים את השמן כחוק. האם בעל השווארמה שולח שמן משומש למחזור או שהוא שופך אותו לביוב?

מה שאני מנסה להגיד הוא שיש סיבה לפער במחירים. זה לא *רק* חזירות תאגידית.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

להמבורגים פרטיים יש עלויות שונות לחלוטין במיוחד בתחים הפרסום והפיקוח וגם שם אתה לא יודע כמה הם מרויחים אם בכלל.

פורסם

לא הבנתי, לעסקים פרטיים אין פיקוח לעמוד בו? משגיח כשרות שיושב עליהם על הראש, למשל? פרסום זו בעיה של העסק, פרסום אמור לשלם את עצמו, זה כל הרעיון מאחורי כל הרעיונות המתוחכמים של השיווק, לא?

בחייכם נו, כמה רווח לדעתכם יש לסניף ממוצע של מקדונלדס בארץ, שנתי? אחרי כל ההוצאות? תכף תגידו לי שהם מסכנים ומפסידים כסף.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

יש פיקוח של הרשווות אבל לא של הרשת.

כשאתה חייב לקנות את הצ'יפס מהם זה עולה, כשאתה קונה את החמוצים מהם זה עולה וכשאתה קונה את הלחמניות מהם זה עולה.

יש הבדל בין פרסום שאתה משלם עליו כי הרשת החליטה לבין פרסום שאתה עושה כי אתה החלטת.

פורסם

יש לי ליד הבית חנות שמוכרים המבורגר הרבה יותר טעימה מכל המבורגר של רשת אחרת וגם יותר זולה. מי שאוהב את ההמבורגר של מקדונלס חייב ללכת לרופא כדי לבדוק את בלוטת הטעם שלו.

לאט לאט מתחדדת בי ההבנה שחייב להפריט את התחבורה הציבורית (לפחות ברמה של אוטובוסים, לא של רכבות) ולבטל את החוק הדבילי שאוסר הסעות בתשלום ולהפסיק את ההתנכלות לעסקים הפרטיים. אולי ככה יתן יותר יכולת לאנשים לעבוד כנהגים עצמאים כמו נהגי מוניות שירוויחו בצורה נורמלית. אם בנאדם יוכל לקנות מיניבוס\מונית ללא מיסים על הדלק יקבל החזר כהוצאה מוכרת זה יהיה יותר משתלם לאנשים לעסוק בתחום זה.

פורסם

לדעתי יותר הגיוני להקטין חלק מהקווים לרמת מיניבוס, בעיקר בשעות הצהריים שאינן עמוסות. ולתת לחלק מנהגי המוניות איזשהו תמריץ להסבת מקצוע לנהגי אוטובוס (הרי שניהם נוהגים גם ככה סביב השעון. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו), כדי שאת שוק המוניות יהיה אפשר לפתוח לתחרות... ואז, כבר נראה שיפור משמעותי במצב הכבישים, מבלי שעשינו יותר מדי.

פורסם

נראה שיפור משמעותי במצב הכבישים כאשר יתחילו לקחת את נושא תחבורה ציבורית ותכנון עירוני ברצינות ויפסיקו עם פתרונות של בואו נזרוק כמה מיניבוסים והכל יהיה בסדר.

פורסם

chemguy

בישראל עקפו את עניין השכר הגלובאלי באמצעות "שכר שעות נוספות גלובאלי".

פשוט מחלקים את השכר ל-2, חלק שכר רגיל והיתרה בעבור שעות נוספות מראש.

זה הלכה למעשה גלובאלי בלי שעות נוספות כי בעצם אתה יכול לא לעבוד דקה אחת נוספת ולקבל ולהיפך.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תוכן חדש...