Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי מבחינות רבות שניצל תעשייתי של מאמה עוף יותר בטוח למאכל מאשר שניצל "ביתי" שדופקים בשניצליה כלשהי וכנראה גם יותר בריא במיוחד אם מכינים אותו בתנור ולא בטיגון עמוק.

לגבי המבורגר של מקדונלדס הוא לא הכי טעים כי זה בשר שהוקפא והופשר, אבל הסיכוי לקלקול קיבה הרבה יותר נמוך בהשוואה לשווארמה כי בשווארמה אי אפשר לדעת את מקור הבשר ואי אפשר לדעת כיצד הבשר נשמר. סטנדרטים תאגידיים כמו דרישה להחליף שמן כל יום או דרישה מהעובדים לנקות את המטבח כל יום מייקרים את המזון, אבל גם מקטינים את הסיכוי לתקלות. לא ב-100% כמובן. אין שום דבר בחיים ב-100%.

זה נטו לגבי טיב האוכל.

צריך לקחת בחשבון דברים נוספים שרוב האנשים לא חושבים עליהם בכלל. לדוגמא במקדונלדס עובדים בוודאות מקבלים את המשכורת עד ה-9 בחודש + כל ההפרשות הסוציאליות כחוק. האם בעל השווארמה משלם לעובדיו כחוק? לא בטוח. מקדונלדס כנראה ממחזרים את השמן כחוק. האם בעל השווארמה שולח שמן משומש למחזור או שהוא שופך אותו לביוב?

מה שאני מנסה להגיד הוא שיש סיבה לפער במחירים. זה לא *רק* חזירות תאגידית.

מהצד השני לתאגידים גדולים כמו מקדונלדס יש אפשרות לקבל מהספקים את המוצרים בזול (אגב מקדונלדס מספקים לעצמם באמצעות חברה בת אז בכלל זה יותר זול).

הבשר, הצ'יפס הירקות ועוד ועוד עולים הרבה פחות למקדונלדס מאשר לחנות שווארמה פרטית.

לא סתם בכל העולם ארוחה במקדונלדס תהיה כמעט תמיד זולה משמעותית מארוחה במקום אחר, רק בישראל ארוחת מקדונלדס עולה כל כך יקר.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
chemguy

בישראל עקפו את עניין השכר הגלובאלי באמצעות "שכר שעות נוספות גלובאלי".

פשוט מחלקים את השכר ל-2, חלק שכר רגיל והיתרה בעבור שעות נוספות מראש.

זה הלכה למעשה גלובאלי בלי שעות נוספות כי בעצם אתה יכול לא לעבוד דקה אחת נוספת ולקבל ולהיפך.

רכיב שכר שעות נוספות גלובאלי מגלם בתוכו X שעות נוספות בחודש. אם אתה עובר את ה-X המעסיק לפי חוק חייב לשלם לך עוד שעות נוספות.

שכר גלובלי אמיתי קיים רק במשרות אמון.

פורסם

לאט לאט מתחדדת בי ההבנה שחייב להפריט את התחבורה הציבורית (לפחות ברמה של אוטובוסים, לא של רכבות) ולבטל את החוק הדבילי שאוסר הסעות בתשלום ולהפסיק את ההתנכלות לעסקים הפרטיים. אולי ככה יתן יותר יכולת לאנשים לעבוד כנהגים עצמאים כמו נהגי מוניות שירוויחו בצורה נורמלית. אם בנאדם יוכל לקנות מיניבוס\מונית ללא מיסים על הדלק יקבל החזר כהוצאה מוכרת זה יהיה יותר משתלם לאנשים לעסוק בתחום זה.

סוף סוף מישהו חוזר לנושא השרשור, גם אם מדובר בסיסמאות נבובות.

עדיאל - למה אתה מתכוון ב"הפרטה" - בהעברת האוטובוסים לחברות פרטיות. בישראל זה היה כך מאז ומעולם. הקואופרטבים לתחבורה היו חברות פרטיות וחברות האוטובוסים הקיימות הן פרטיות. אם כוונתך להסרת הרגולציה לחלוטין - אני מאחל לך שאתה גר במקום מרכזי ויעדי הנסיכות שלך נמצאים במקומות מרכזיים, כיוון שבמערכת ללא רגולציה כל קו שאינו רווחי ייעלם מייד. ודווקא אלה קוים הדרושים לאוכלוסיה הנזקקת.

לגבי נושא הסעות על ידי אנשים פרטיים - אני מפנה אותך לשרשור המקביל שרץ בלי הפוגה כבר שלוש שנים וחצי. אין לי כוח לחזור על מה שנכתב שם אי אילו פעמים. בסופו של דבר בכל מדינה מסודרת הענף מוסדר, והפרצות בחוק המנוצלות על ידי אובר, ליפט ודומותיהן הולכות ונסגרות. הפרשה האחרונה היא בלונדון, שם אובר נסגרה בפעם השניה בשנים האחרונות בשל אי הקפדה על כללי בטיחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, אני גם לא חושב שתחבורה ציבורית יכולה להתקיים ללא סבסוד, בטח לא במקומות מרוחקים ללא הצדקה כלכלית אמיתית לקווים.

אבל התחבורה הציבורית בארץ היא לא משהו.

אז מה עושים?

לדעתי אחד הדברים החיוניים שצריך לעשות כדי לשפר את השירות, זה לפנות לה את הדרך, בעיקר בתוך הערים.

אבל אז זה לא יפתור את המחסור בנהגים ואוטובוסים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

יבגני - אנחנו מסכימים שהתחב"צ בארץ "לא משהו" - מהרבה סיבות. חלקן תכנוניות, חלקן פוליטיות, חלקן טכניות.

האם יש צורך בשיפור התחבורה הציבורית? חד משמעית - כן. האם ניתן לעשות זאת בלי רגולציה - חד משמעית - לא. אז כנראה שיש צורך לשפר את עבודת גופי האסדרה, לא לבטל אותם. והגופים האלה צריכים להיותמחוברים היטב לשטח, מהכרת רחובות צרים ועד מיקום בתי הספר ובתי האבות, ולשתף פעולה עם שאר מסדירי התחבורה, כמו הגופים האמונים על תכנון, בניית וסימון הכבישים.

את בעית המחסור באוטובוסים אפשר לפתור יחסית בקלות. יש מספיק יצרנים בעולם. את בעיית המחסור בנהגים יהיה הרב יותר קשה לפתור, בודאי כאשר אין רצון להגדיל את שכר הנהגים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חושב שגם אם תיתן יותר כסף אנשים לא יבואו.

זו עבודה בלי עתיד מבחינת קריירה,אתה נהג היום אתה אותו נהג גם עוד 20 שנה ובמקום מסוים זה מפחיד אנשים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

למה שלא יבואו ולמה אין עתיד?

גם חשמלאי יהיה אותו חשמלאי בעוד 20 שנה

נגר יהיה אותו נגר

תשלם להם יותר והם ישארו באותו מקצוע גם לעוד מליון שנה, לפחות יהיה להם ביטחון תעסוקתי...

פורסם

בואו ההיה כנים כל בחור צעיר שנכנס למקצוע נהיגה דן את עצמו לאבטלה. מדובר במקצוע שכנראה יעלם ב-20 השנים הקרובות בעקבות אוטומציה. המקצוע יותר רלוונטי לבני 50 פלוס שנפלטו משוק העבודה מסיבה כלשהי וצריכים פרנסה סבירה עד הפנסיה.

פורסם

עד שהמקצוע הזה יעבור אוטומטיה יעברו עשורים. אוטובוסים יהיו הכלי האחרון שבו הרגולטור יאפשר נסיעה אוטונומית ללא נהג. הרחוב אינו מנהרת רכבת בין טרמינלים בשדה תעופה.

פורסם (נערך)
אני חושב שתחבורת המונים תהיה הראשונה לעבור אוטומציה. גם בגלל חסכון בעלויות שכר וגם בגלל המחסור הקשה בכוח אדם.

הם יהיו האחרונים, אולי מלבד הרכבת

כמה שיותר שיותר נוסעים ככה יש יותר אחריות

די ברור שהאוטומציה תיכנס קודם כל לסביבת הרכבים הפרטיים, ובסיום לאוטובוסים.

ואני מניח שזה יקח הרבה יותר מ20 שנה עד שכל הנושא באמת יוסדר במאת האחוזים, במישור המקצועי והכלכלי.

אל תחשבו שבאמת אגד או דן או כל קואופראטיב אחר ימהר להחליף את כל האוטובוסים שלו לאוטובוסים אוטונומיים כשהם יווצרו.

אני מניח שמי שיכנס למקצוע בגיל 30 או אפילו 25, מבטיח לעצמו לפחות עוד 30 שנים של עבודה מסודרת וביטחון תעסוקתי. הבעיה היא יותר תדמיתית, מקצוע הנהיגה בטח כנהג אוטובוס נחשב לאחד המפלטים האחרונים, ללא קידום ולא מבטיח עתיד מזהיר, כשגם השכר הוא עדיין לא נחשב לגבוה במיוחד(ה44 שקל לשעה זה בלוף, בשביל לגרד את ה10 צריך לעבוד שעות נוספות כל יום, בדומה לנהגי המשאית)

עריכה אחרונה על ידי רון18
פורסם

הגיור למה שהתכוונתי כאשר כתבתי את הודעתי.

ולגבי החלפת כלי הרכב - נניח שמחר יוצא לשוק אוטובוס אוטונומי דרגה 5 עם סדרן אוטונומי בכניסה ומבקר כרטיסים אוטונומי ביציאה - כמה שנים ייקח להחליף את הצי? כמה שנים יקח לבנות את התשתיות הנדרשות? לפעמים המקלות בגלגלים מגיעים ממקור לא צפוי. תחשבו כמה זמן לקח להכניס לאוטובוסים הישראליים לוחות הודעות עם ציון התחנה הבאה. להזכירכם, הבעיה היתה הכשר של הרבנות. באוטובוס האוטונומי יהיה צריך להתקין סדרן אוטונומי ששולח את הגברים לפנים ואת הנשים לאחור :|.

פורסם
סוף סוף מישהו חוזר לנושא השרשור, גם אם מדובר בסיסמאות נבובות.

עדיאל - למה אתה מתכוון ב"הפרטה" - בהעברת האוטובוסים לחברות פרטיות. בישראל זה היה כך מאז ומעולם. הקואופרטבים לתחבורה היו חברות פרטיות וחברות האוטובוסים הקיימות הן פרטיות. אם כוונתך להסרת הרגולציה לחלוטין - אני מאחל לך שאתה גר במקום מרכזי ויעדי הנסיכות שלך נמצאים במקומות מרכזיים, כיוון שבמערכת ללא רגולציה כל קו שאינו רווחי ייעלם מייד. ודווקא אלה קוים הדרושים לאוכלוסיה הנזקקת.

לגבי נושא הסעות על ידי אנשים פרטיים - אני מפנה אותך לשרשור המקביל שרץ בלי הפוגה כבר שלוש שנים וחצי. אין לי כוח לחזור על מה שנכתב שם אי אילו פעמים. בסופו של דבר בכל מדינה מסודרת הענף מוסדר, והפרצות בחוק המנוצלות על ידי אובר, ליפט ודומותיהן הולכות ונסגרות. הפרשה האחרונה היא בלונדון, שם אובר נסגרה בפעם השניה בשנים האחרונות בשל אי הקפדה על כללי בטיחות.

אני גר במקום מרכזי (פ"ת בשכונה יחסית מרכזית) ועובד במקום מרכזי (הרצליה) ואין לי אוטובוס אחד נורמלי מהבית לעבודה, עם תחבורה ציבורית אני מבזבז כשעה במקרה האופטימי ושעה וחצי במקרה פחות, עם קארפול לוקח לי חצי שעה- ארבעים דקות ובמחיר יותר זול

אם עיריות בארץ יכולות לממן אוטובוסים בשבת בחינם למה שעיריות אחרות בארץ לא יכולות לארגן תחבורה בימי חול בתשלום? האם ראשי רשויות במקומות קטנים בארץ כמו מצפה רמון או מעלות תרשיחא לא יכולים להיות אחראים על תחבורה ציבורית משטחם לערים הסמוכות? אני בטוח שהם יעשו את זה יותר טוב מכל פקיד במשרד התחבורה.

אני לא מדבר בכלל על מוניות אנטומיות או דברים שלא יודע מתי יקרו אני מדבר על דברים שיש כבר היום שכמעט בכל מקום קטן או באוניברסיטה לדוגמא יש קבוצת ווטצאפ של טרמפים בתשלום. זה משתלם הרבה יותר גם מבחינת זמנים וגם מבחינת מחיר.

מה שעושים במשרד התחבורה לוקחים משאבים מצומצמים ואומרים בשביל השוויון גם לאיש במרכז יהיה קשה להתנייד וגם לאיש שבמקום מרוחק קשה להתנייד.

בכל מקום אחר בעולם הענף מוסדר (ומסודר) כאן בארץ הענף מוסדר (ומבולגן) זאת תמצית הבעיה

פורסם
עד שהמקצוע הזה יעבור אוטומטיה יעברו עשורים. אוטובוסים יהיו הכלי האחרון שבו הרגולטור יאפשר נסיעה אוטונומית ללא נהג. הרחוב אינו מנהרת רכבת בין טרמינלים בשדה תעופה.

מה אתה אומר... במקסימום 5-6 שנים.

יש כבר אוטובוסים אוטונומיים ומגעים מתקדמים להפעלתם בארץ. מציע לך להריץ חיפוש בגוגל.

גם אם זה לא יחליף את כל נהגי האוטובוסים, המקצוע הזה בהחלט ידולל.

• תוכן חדש...