Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

שוקל לקנות טויוטה אוריס 2016/2017 או פריוס.

נוסע הרבה (כל יום יבנה-ירושלים), רכב שני במשפחה. תקציב עד 90K.

כמה שאלות אם מישהו מבין ויכול לעזור:

1. האם הרכבים האלה מספיק חזקים לעליות של ירושלים?

2. עד כמה אחסוך באמת בדלק אם בעליות בטח יעשה שימוש בבנזין?

3. למי שיש אוריס- עד כמה היא רחבה מאחורה לשלושה ילדים בעתיד (נניח כסא תינוק ושני בוסטרים)? או שיש סיכוי לזה רק בפריוס?

4. עצות או טיפים בכלל בקשר לקניית היברידי יתקבלו בברכה.

5. דעות על טויוטה סלקט גם אשמח לשמוע האם זה שהם יקרים יותר שווה את זה...

רוב תודות...

פורסם

היתרון של רכב היברידי הוא בעיקר בתוך העיר. לנסיעות שלך הייתי שוקל דיזל.

לגביי טויוטה סלקט, צריך כמו כל מגרש לבדוק ב 7 עיניים ולא לוותר על בדיקה מטעמך. ראה את הכתבה הבאה על טויוטה סלקט:

פורסם

רוב תודות...

כמו רוב המכוניות המודרניות, גם הן עולות את העליות לירושלים בלי בעיה. אם אתה עם רגל כבדה כנראה שיחידת ההינע תפריע לך, היא מכוונת חסכון ולא ביצועים.

פורסם
היתרון של רכב היברידי הוא בעיקר בתוך העיר. לנסיעות שלך הייתי שוקל דיזל.

לגביי טויוטה סלקט, צריך כמו כל מגרש לבדוק ב 7 עיניים ולא לוותר על בדיקה מטעמך. ראה את הכתבה הבאה על טויוטה סלקט:

כתבה מטרידה אבל תאכלס בדיקה ב10 שח במרכז הסליקה היה מעלה את זה... מבאס ממש שכבר אי אפשר לסמוך על אף אחד ובהחלט אלך לבדיקה בכל מקרה.

דרך אגב, מכון בדיקה מומלץ באזור ראשון מישהו?

פורסם

שים לב שאת הבדיקה רק בעל הרכב יכול לבצע!!! אני בזמנו אפילו ניסיתי אחרי הקנייה להוציא ועד שלא שלחתי להם תעודת זהות שלי עם רישיון רכב על שמי לא דיברו איתי בכלל (לכן זה תמוה מאוד איך אנשים פה טוענים שכן הצליחו להוציא את הדוח לפני הקניה).

דבר שני לא תמיד זה אומר משהו, אם הרכב היה בליסינג אז זה לא שווה כלום כי הם לא מבטחים ביטוח מקיף ודבר נוסף אם פגעו למשל במישהו בחניה והוא לא עירב ביטוח ויש לו איזו פגיעה קלה בשלדה אתה ואפילו הוא לא תדעו מזה.

ועוד דבר, לפעמים כתוב ירידת ערך 0 אבל זה לא אומר שאין ירידת ערך, לא רשום בדוח שלהם אם יש פגיעת שלדה או לא.

לכן אין תחליף לבדיקה מטעמך, ואך ורק במכון שאתה בוחר ולא שהמגרש בוחר או מגביל אותך!!!.

פורסם

כמו שכתבו לך, הרכב מספיק חזק, אבל מכוון לחיסכון ולא לביצועים. אשתי נוסעת פעם בשבוע לירושלים באוריס ולא מתלוננת על העליות...

2. עד כמה אחסוך באמת בדלק אם בעליות בטח יעשה שימוש בבנזין?

אכן העליות דורשות יותר בנזין, אבל אני מניח שאתה נוסע גם בעיר וגם בפקקים. אז לדעתי הרכב יהיה חסכוני באופו מורגש יחסית לבנזין מקביל.

אל תצפה לצריכה של 1:20 ומעלה. אני מנחש שמשהו כמו 1:18.

3. למי שיש אוריס- עד כמה היא רחבה מאחורה לשלושה ילדים בעתיד (נניח כסא תינוק ושני בוסטרים)? או שיש סיכוי לזה רק בפריוס?

יש לי אוריס אבל לא מושבי בטיחות לילדים. להערכתי כיסא תינוק ושני בוסטרים לא ייכנסו, אבל תלוי ברוחב הכיסאות כמובן.

4. עצות או טיפים בכלל בקשר לקניית היברידי יתקבלו בברכה.

לדעתי חשוב לקנות רכב שהסוללה שלו באחריות...

5. דעות על טויוטה סלקט גם אשמח לשמוע האם זה שהם יקרים יותר שווה את זה...

כשחיפשתי אוריס התרשמתי שטויוטה סלקט יקרים מדי. המחיר ההתחלתי שהם ביקשו לאוריס 2014 יד 2 היה זהה למחיר התחלתי שביקשו ממני בסוכנות טרייד-אין ל-2015 יד 1. לא ראיתי יתרונות גדולים שמצדיקים הפרש כזה

בהצלחה!

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

נוסעים ברכב מסחרי ללא חלונות כיוון שרוב הקרינה האלקטרומגנטית מגיעה דרך החלונות, ובמיוחד הקרינה המסרטנת UVB.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
כמו רוב המכוניות המודרניות, גם הן עולות את העליות לירושלים בלי בעיה. אם אתה עם רגל כבדה כנראה שיחידת ההינע תפריע לך, היא מכוונת חסכון ולא ביצועים.

מכוונת חיסכון- זה נכון. אבל, עדיין מנוע 1800 [מוגבל סל"ד] בשילוב מנוע חשמלי מספקים מומנט מצויין לעליות [נכון..מרעיש ולא נעים לאוזן] ומנסיון הייתי מגדיר את הרכב אפילו חזק בעליות [בזכות המומנט הרב] ביחס למכוניות משפחתיות בעלות מנוע 1600 אטמוספריות [i35, קורולה וכו']

• תוכן חדש...