Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני כחודשיים העליתי על דפי הפורום בעייה של גיר קשה , הילוך ראשון בעייתי אוהב להכנס בתנועה בלבד. לפי עצת חברינו ומורינו החלפתי טלאנגות ( מוטטת) שמן גיר קלאצ' ... אגב שלחו לי מס חברים בפרטי על אותה בעייה וכולנו התלוננו על קושי להכניס ראשון בעמידה מבין המתלוננים הייתה איביזה ועוד אירופיות. לאחר תלונות מספר למוסכניק חבר משפחה , החליף לי שמן גיר סינטטי יקר על חשבונו 75-90 bg נראה לי, אך לא עזר . היום החלפתי שמן גיר לבד עפ"י הפרויקט המצולם בדביק . כל הכבוד על היוזמה ועל ההשקעה. אהבתי. אך חסר שם טיפה סדר (מפני שהטעות עדיין עומדת בראש העמוד בורג ניקו לבורג מילוי, בטעות שמתי לב לזה בפיגו שלי). לתדהמתי גיליתי כאשר פתחתי את בורג המילוי( ואני לא טועה) יצא כמעט שני ליטרים של שמן. המוסכניק פוצץ לי את אגן שמן הגיר...

לעיינינו 1.האם יכול היה להגרם או שכבר נגרם נזק לגיר או למצמד( קראתי משהו על כך) ?

2.אגב השמן(המומלץ אסו 75-80) הועיל בקמצוץ מינימלי לתפקוד הגיר( לך קומפי ולשאר החברים שבקשו תגובה) !!

3. מה נשאר לעשות ישנה תחושה כאילו הידית מתקשה להכנס לכל הילוך( כאשר המנוע דומם)וכמובן קושי להכניס בעמידה לראשון כאשר מנוע דולק(מוסכניקים אומרים לי אין מה לעשות-גם שני מוסכי פיגו מורשים "השלושה" ... ?

4.האם זהו הגיר של 106 ?

פורסם

2 ליטר מהבורג מילוי נשמע לי קצת תמוה.

בכל מקרה, שאני אבין, לא נכנס לך הראשון *בעמידה*?

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

השירשור הזה תוקן (אם קראת את כולו)

כמו כן זו התמונה של הבורג ניקוז:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=7090

(שים לב בצד שמאל לתופסן של הכבל קלאץ' - בתמונה לא רואים את הכבל כי הסטנו אותו הצידה)

זו התמונה של הבורג מילוי:

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=7050

(שים לב לכבל קלאץ' מתחתיו).

בנוגע לגיר, אני לא נתקלתי בבעיות בכניסה להילוך ראשון. מאחר והחלפת כבר הכל כדאי רק לוודא שהכבל קלאץ' מכוון כראוי ואם גם זה לא עוזר ייתכן והבעיה נעוצה בתיבה עצמה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם הבעיה להכניס לראשון היא אך ורק בעמידה, ובנסיעה ניתן להכניס ללא כל בעיה? (זה מצב לא תקין והפוך ביחס למה שקורה לרוב בתיבה כזאת).

אם יש בעיה להכניס לראשון בכל מצב - אז כנראה שהבעיה בתוך הגיר עצמו, ולצערך תדרוש פירוק הגיר ופתיחתו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בדיוק כמו שכתבת, אפשר להכניס לראשון בתנועה איטית בצורה חלקה. כמובן שלפעמים בעמידה נכנס ההילוך נחמד. מה שכן לאחר שהמצמד לחוץ ונכנס ראשון פעם אחת ניתן להכניס לראשון ולהוציא לניוטרל וחוזר חלילה ביתר קלות כמו בכל יפנית(כמובן שהמצמד עדיין לחוץ)

ואיציק קראתי את כל השרשור אך זה מתכון לטעויות לקלי דעת שיחליטו להחליף שמן גיר.

אגב איך אני בודק אם הכבל קלאצ לא מכוון כראוי הרי הוא מתכוונן עצמאית.אך יש משהו בדבריך כאשר אני לוחץ על הדוושה בתחילה היאנלחצת על ריק (כ5 סמ) ללא התנגדות ואחכ ישנה הפרדה.מה שכן המצמד מפריד יופי בדוק(עי שחרור קלאצ במצב בלם יד מורם...ושני מוסכניקים אך עדיין בעירבון מוגבל). ישנו איזשהו חופש קטן בשיניים של הדוושה, לעיתים ישנו "קליק" בלחיצה או בשחרור בבסיס הדוושה.

פורסם

נו אז יש מנגנון כזה או שלא ?

ומה בקשר לנסיעה של כ4 חודשים עם אגן שמן גיר מלא(כלומר מפוצץ מעבר לרצוי) האם יש נזק בדבר?

שבת שלום

• תוכן חדש...