Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן

נהיגה בלי הפעלת מזגן מרגישים בביצועי מנוע טובים יותר

הפעלת מזגן מפחיתה את הביצועים.

שאלתי עד כמה כ"ס לוקח המזגן מהמנוע? נדמה לי לא מעט.

תודה

עריכה אחרונה על ידי sasa_204
פורסם

בס"ד

לפני כמה שנים, היה מבחן השוואתי בעניין עם בדיקה על דיינו, לפי מיטב זכרוני, איבוד הכח היה מ-10% צפונה, תלוי ברכב.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

לפי Wikipedia בערך 4 כ"ס:

Power consumption

In a modern automobile, the A/C system will use around 4 horsepower (3 kW) of the engine's power, thus increasing fuel consumption of the vehicle.

https://en.wikipedia.org/wiki/Automobile_air_conditioning

חשבתי שזה פחות כי בהשוואה למשל למזגן ביתי של חדר של 1 כ"ס, הייתי חושב שמזגן של רכב צורך פחות מזה, כנראה שלא.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

למה אתה לא מאמין? אתה אומר הספק מנוע נגיד 110 כ"ס ואז 4 זה מספר קטן וזניח לידו.

אבל, בנהיגה רגליה אנחנו לא בפול גז ב 6500 סל"ד ולא משתמשים בכל ההספק של המנוע.

משתמשים רק בחלק ממנו, נניח 20-30 כ"ס. המזגן לעומת זאת מעמיס על המנוע אותו דבר כל הזמן.

4 כ"ס מתוך 20 זה לא מעט.

פורסם
למה אתה לא מאמין? אתה אומר הספק מנוע נגיד 110 כ"ס ואז 4 זה מספר קטן וזניח לידו.

אבל, בנהיגה רגליה אנחנו לא בפול גז ב 6500 סל"ד ולא משתמשים בכל ההספק של המנוע.

משתמשים רק בחלק ממנו, נניח 20-30 כ"ס. המזגן לעומת זאת מעמיס על המנוע אותו דבר כל הזמן.

4 כ"ס מתוך 20 זה לא מעט.

עכשיו מובן למה הגטס שלי בקושי זזה עם מזגן וצריכה להגיע ל 4000 סל"ד

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם

בזמנו השאלה הזו סיקרנה גם אותי, אז הלכתי לשאול אצל דוד גוגל. היה קצת קשה למצוא נתונים על תפוקת קור, ממה שהבנתי מדובר על סדר גודל של 10K BTU/h לרכב נוסעים רגיל, שזה בגדול בשכונה של מזגני 1 כ"ס או קצת יותר.

מכונית היא למעשה חממה על גלגלים, והבידוד התרמי הרבה פחות משמעותי מאשר במבנים. לכן תפוקת הקירור צריכה להיות גדולה ביחס למבנה באותו נפח. מעבר לכך, מסתבר שמזגני רכב עובדים עם מקדם תפוקה COP מאוד נמוך - סביבות 1 - שזה בערך שליש ממזגנים ביתיים. לא יודע למה זה כך (אולי בגלל אילוצים על גודל ומשקל המערכת), אבל המשמעות היא שמזגן רכב דורש השקעת פי 3 יותר אנרגיה ביחס למזגן ביתי עם תפוקת קירור זהה. מכאן ברור למה ההספק שהמזגן ברכב צורך הינו מסדר גודל של 4-5 כ"ס.

חזיר דיזל

פורסם

מה שיותר מעניין:

כשמחברים רכב לסורק realtime ומניעים אותו בסרק. רואים שזמן הזרקת הדלק בסביבות 40 מילישניות. מדליקים מזגן וזמן ההזרקה נהפך ל80 מילישניות.

השפעה ממש חזקה על צריכת הדלק.

במכוניות רבות, המחשב יודע לבד לכבות את המדחס כשנהג מדביק את הדוושה לרצפה לצורך עקיפה.

Sent from my Pixel 3a XL using Tapatalk

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בזמנו השאלה הזו סיקרנה גם אותי, אז הלכתי לשאול אצל דוד גוגל. היה קצת קשה למצוא נתונים על תפוקת קור, ממה שהבנתי מדובר על סדר גודל של 10K BTU/h לרכב נוסעים רגיל, שזה בגדול בשכונה של מזגני 1 כ"ס או קצת יותר.

מבחינה פיזקלית או טכנית זו טעות לבצע המרה של תפוקת הקירור מ-BTU לכ"ס למרות שעדיין רוב האנשים משתמשים ביחידות כ"ס לתיאור "עוצמת המזגן".

כבר יותר מעשור שנים אף ייצרן מזגנים לא מפרסם את תפוקת המזגן ביחידות כ"ס מכיוון שזו טעות וגם לא תמצא נתון כזה או צורת המרה כזו בקטלוגים של ייצרני מזגנים מהעשור האחרון וגם זה שלפניו אלא ביחידות BTU/H, וואט, או קילוקלוריות לשעה.

תפוקת הקירור של מזגן ברכבים פרטי היא הרבה מעבר ל-10K BTU/H אלא יותר בכיוון של 14-17K וברוב המקרים היא סביב 16K BTU/H.

אם תפוקת קירור של מזגן ברכב פרטי הייתה 10K BTU/H כנראה היית צריך לנסוע 20-30 דקות בכדי לקרר את חלל הרכב לטמפ' של 25 מעלות צלזיוס לאחר שהרכב עמד בשמש כמה שעות בצהריי היום.

איזה כייף לי :)

פורסם

חםליחםליחםלי

מבחינה פיזקלית או טכנית זו טעות לבצע המרה של תפוקת הקירור מ-BTU לכ"ס למרות שעדיין רוב האנשים משתמשים ביחידות כ"ס לתיאור "עוצמת המזגן".

כבר יותר מעשור שנים אף ייצרן מזגנים לא מפרסם את תפוקת המזגן ביחידות כ"ס מכיוון שזו טעות וגם לא תמצא נתון כזה או צורת המרה כזו בקטלוגים של ייצרני מזגנים מהעשור האחרון וגם זה שלפניו אלא ביחידות BTU/H, וואט, או קילוקלוריות לשעה.

זה נכון מאוד ואין חולק על כך, בסה"כ ציינתי שמדובר בסדר גודל של מה שעדיין קרוי בעממיקו מזגן של 1 כ"ס.

תפוקת הקירור של מזגן ברכבים פרטי היא הרבה מעבר ל-10K BTU/H אלא יותר בכיוון של 14-17K וברוב המקרים היא סביב 16K BTU/H.

אותו כנ"ל, מצאתי ברשת כל מיני מספרים בין 10 ל-15, אז כתבתי סדר גודל של 10, הכוונה שזה לא 1000 BTU/h אבל גם לא 50,000 BTU/h.

אם תפוקת קירור של מזגן ברכב פרטי הייתה 10K BTU/H כנראה היית צריך לנסוע 20-30 דקות בכדי לקרר את חלל הרכב לטמפ' של 25 מעלות צלזיוס לאחר שהרכב עמד בשמש כמה שעות בצהריי היום.

חזיר דיזל

פורסם

כאשר אני רוצה להיות בטוח במידע טכני מסויים המפורסם באתרי האינטרנט השונים אני מחפש תמיד את המקורות קרי מידע מאת ייצרני הרכב או בתקנים השונים כמו SAE/DIN ותקנים של ייצרני הרכב בנושאים מסויימים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...