Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

הדרך אל ה BRZ (שרשור מתגלגל)


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו טעות שרבים עושים. ציפוי ננו זה לא משהו חד פעמי. עליך לשטוף תמיד עם חומרים מבוססי נאנו. Onr טוב נקודתית למקרים ספציפיים. בטח לא שטיפה שלמה ובטח לא באופן קבוע. 

  • תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם ננו זה לא must אם אתה לא הולך לדיטיילר (ואז זה הבדל של עוד כמה מאות שקלים בודדים), שימוש באוטם רגיל פעם בחודש-חודשיים או באוטם רטוב פעם בכמה שבועות אמור לעשות אותה עבודה.

פורסם
לפני כשעה, Morningstar כתב:

צריך לשלוח את כל מי שקונה מדבקה לקרוא את הפוסט הזה, זה סיכום מושלם.

זה לגמרי שווה כמה אלפים במכירה. ברור שלא את כל הסכום ולא מתקרב לזה, אבל כן שווה משהו.

סווירלים ושריטות קלות יעלמו עם חום, אבל אם הגיעה אבן ועשתה חור קטן אתה חייב ללכת לתקן את זה בהקדם.

למה בהקדם? כי מהר מאוד יתחיל להכנס אבק דרך החור הזה וירים לך את המדבקה והנזק יגדל.

אם כבר מדבקה - רק על הפרונט לדעתי.

 

גם אני חושב רק על הפרונט לעשות, אולי עד לדלתות כדי להגן מפתיחות. אגב יש לכם מושג כמה עולה תיקון מקומי של מדבקה? נגיד שבאמת יש נזק או חור וצריך לסדר את זה. 

פורסם
לפני 26 דקות, Smiro כתב:

זו טעות שרבים עושים. ציפוי ננו זה לא משהו חד פעמי. עליך לשטוף תמיד עם חומרים מבוססי נאנו. Onr טוב נקודתית למקרים ספציפיים. בטח לא שטיפה שלמה ובטח לא באופן קבוע. 

 

אם אני לא טועה בכל מקרה צריך לחדש ציפוי ננו אחת לשנה עד שנתיים, ולמען האמת עוד לא החלטתי אם זה שווה את ההשקעה (הפעם הראשונה הייתה לנסיון ובהחלט הורגש שקל יותר לנקות את האוטו). בחיפוש זריז בגוגל דווקא ראיתי שהקונזצנזוס הוא שלא אמורה להיות בעיה מיוחדת בשימוש ב ONR עם ציפוי ננו, גם נאמר כאן בפורום. בכל מקרה, ONR הוא הדרך הכי נוחה מבחינתי לשטוף על בסיס קבוע מחוץ למכון שטיפה שיכול לגרום לסווירלים, ולכן אם אצטרך "לבחור" בינו לבין ציפוי ננו מכיוון ששטיפה עם חומרים מבוססי ננו מצריכה ממני... ובכן, שטיפה 😃, אז ה ONR יישאר.

 

  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

השנה השלישית עם הרכב בעיצומה. עברנו 53000 ק"מ.

 

בק"מ ה-46000 הוחלף סט ה Pilot Sport 4 לאחר שנה וכ-20000 ק"מ כשהורגשה ירידה באחיזה והופיעו סימני שחיקה בדופן בדמות יובש וקרעים קטנים. הפעם ניסיתי סט של Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 לאור ביקורות טובות ומחיר זול יותר - עלות הסט עם התקנה הייתה 2000 ש"ח, שהם 100 ש"ח פחות לצמיג מה PS4.

 

בשבועות שקדמו להחלפת הצמיג הרגשתי תגובה מעט מושהית מהחלק האחורי של הרכב ב Turn-in חד, ברמה של עשירית שניה לעומת מה שהייתי רגיל אליו. התגובה הזאת נותרה על כנה לאחר החלפת הצמיגים ולאור זאת ביצעתי כיוון פרונט ל-4 הגלגלים (משפט שהוא קצת אוקסימורון, לא?) שהראה שכיוון ה Toe בשני הצירים חרג בכ-מ"מ אחד מהגדרת היצרן. לאחר מכן ה Turn In חזרה לנורמלי. אני די גאה בעצמי על האבחון הזה, שגם מעיד על מידת התקשורת המדהימה של שלדת הרכב. עלות כיוון הפרונט - 470 ש"ח.

 

החוויה ההתחלתית עם האסימטריק 5 הייתה מבטיחה: האחיזה בטיולים הייתה גבוהה יותר מה PS4 ואפילו וצריכת הדלק השתפרה בכמה אחוזים. החסרון היחיד היה פידבק מעט מופחת בתחושת ההגה. מציאת המאה? אז זהו, שלא. אחרי יום מסלול אחד הופיע קרע בצמיג הקדמי ימני בכתף, קרוב לדופן. בנוסף ניכר במסלול שהצמיג הזה מתחמם מהר יותר מה PS4 ומאבד אחיזה אחרי 2-3 הקפות לעומת 4-5 ב PS4. נדרש קירור של כחצי שעה בין מקצים כדי לשחזר את האחיזה המיטבית, לעומת 20 דקות ב PS4.

 

A5.thumb.jpg.4dc7fb0c139676ca6a71d932b7f3c053.jpg

 

הזוג הקדמי הוחלף אחר כבוד ב PS4 חדשים בעלות של 1200 ש"ח לאחר 4000 ק"מ בלבד. הזוג האחורי בינתיים נראה בסדר. אני עדיין ממליץ על האסימטריק 5 לשימוש יומיומי ולטיולים, אבל מי שמתכנן להגיע למסלול צריך ללכת על משהו אחר.

 

בק"מ ה 50000 בוצע טיפול "75000" שכלל החלפת שמן ומסנן, מסנן מזגן ומסיר פיח בעלות 1100 ש"ח. בנוסף הוחלפו הצלחות והרפידות מקדימה + נוזל בלמים בעלות 1500 ש"ח והמגבים לאחר שעשו את שלהם בעלות 75 ש"ח. אבל ה"שוס" בטיפול הזה וההוצאה הלא מתוכננת הראשונה לרכב היה שיפוץ שנדרש לקליפרים הקדמיים עקב קרע באטם שמגן על אחת הבוכנות בצד ימין. עפ"י מנהל המוסך זה נגרם כתוצאה מחום ותלוי אופי שימוש. השיפוץ בוצע בשני הצדדים לטובת סימטריה בבלימה וכטיפול מונע לצד השני. הוא כלל החלפת כל האטמים בקליפרים וליטוש הבוכנות. עלות התענוג - 1600 ש"ח. מבדיקה בקבוצת בעלי הרכב בארץ ובפורומים בחו"ל לא מדובר במחלה נפוצה.

לסיום אני יכול לספר על התקלה הראשונה ברכב שאומתה ע"י המוסך בטיפול - בקרת השיוט נכבית לעיתים בלחיצה על הכפתור שמפחית מהירות. הוזמן  מודול חדש (לא במלאי בארץ) ויוחלף במסגרת האחריות.

סה"כ הושארו במוסך 4300 ש"ח באותו יום.

 

מעט תמונות לקינוח, כתמיד.

 

DSC09773.thumb.jpg.486a65d2526937cbe1bd3cfbdf5f12bb.jpg

 

PXL_20210926_182057921.thumb.jpg.31233e940bb2b7ed19b046ad1182439d.jpg

  • אהבתי 6
  • מעניין 1
פורסם

הקרע בצמיג יכול לקרות בכל צמיג כתוצאה ממפגש עם אבן שפה גבוהה, אבנים וכו' במסלול. מעבר לזה, ממליץ לשקול קמבר שלילי כי הסימנים על הצמיג מעידים על שחיקה לא אחידה בעליל או הרבה תת היגוי...

פורסם

הייחוס שלי הוא ה PS4 שהחזיקו מעמד 5-6 ימי מסלול בלי קרעים כאלו תחת אותו סגנון נהיגה וכיוון פרונט דומה, שהוא הסטוק של הרכב.

הגדלת זווית קמבר זאת המלצה נכונה למסלול (ע"ח הגדלה השחיקה במידה מסויימת ביומיום) שהייתי מנסה אלמלא הכיוון בסטוק לא היה מוגבל מאוד ודרש ברגי קמבר. לא סיפור גדול, אבל אני מעדיף להשאר סטוק.

פורסם

רכב חלום

מישהו יידע האם מתכננים להביא לארץ את הגירסה החדשה של brz?

מסקירות ביוטיוב נראה שהרכב כבר יצא לשוק

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, itaimoto כתב:

הייחוס שלי הוא ה PS4 שהחזיקו מעמד 5-6 ימי מסלול בלי קרעים כאלו תחת אותו סגנון נהיגה וכיוון פרונט דומה, שהוא הסטוק של הרכב.

הגדלת זווית קמבר זאת המלצה נכונה למסלול (ע"ח הגדלה השחיקה במידה מסויימת ביומיום) שהייתי מנסה אלמלא הכיוון בסטוק לא היה מוגבל מאוד ודרש ברגי קמבר. לא סיפור גדול, אבל אני מעדיף להשאר סטוק.

ברז מגיעה עם קאמבר שנושק לאפס ולפעמים אפילו חיובי. זה קטסטרופה לצמיגים אלא אם כן אתה כל הזמן משייט בכביש 6. חצי מעלה עד מעלה של קמבר שלילי לא תגרום לבלאי מואץ ביומיום אבל תתרום רבות לשחיקה תחת עומס של מסלול. 

לגבי הקרע - מנסיוני יכול לקרות עם כל צמיג במיוחד במסלולים בארץ שעמוסים בלכלוך וחצץ על בסיס קבוע...עניין של מזל ולאו דווקא מעיד על איכות הצמיגים.

עריכה אחרונה על ידי AvielT
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 דקות, ANUTKK כתב:

רכב חלום

מישהו יידע האם מתכננים להביא לארץ את הגירסה החדשה של brz?

מסקירות ביוטיוב נראה שהרכב כבר יצא לשוק

 

יש כוונה של היבואן להביא את הרכב לארץ. אין תאריכים קונקרטיים.

פורסם

חצי מעלה אפשר לקבל גם בלי ברגי קמבר. לעבור את זה כבר צריך ברגים.

  • מעניין 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הרכב נראה מעולה בלבן, בחירה מעולה של צבע ורכב.

מאוד אהבתי לקרוא, מסכים בכל הנושא של הגג הרך במיאטה.

מבחינת הגובה של הרכב איך אתה מסתדר על באמפרים\שיבובשים בכביש? ישנה מגבלה כלשהי?

Isuzu Pickup 4X4 1993 2.0l ->Suzuki Jimny 2008 1.3l->Mazda 2 2015 1.5l

 

פורסם

הרכב בעל מרווח גחון סביר ואין בעיית גובה מול באמפרים תקניים ושיבושים רגילים בכביש. אני משתדל לעקוף הפרעות כאלו או מאט מאוד אם לא ניתן כדי לשמור על הבולמים ושאר המכלולים כי הרכב קשיח.

מדרכות ושטח קל שיהיו עבירים לרכב "רגיל" כנראה יהוו בעיה, אבל מעולם לא ניסיתי.

  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

עם אסימטריק 3 חוויתי תופעה דומה, ברכב אחר אמנם והנעה קדמית, אבל בטיולים ונהיגה מנהלתית היה נפלא, עד שעבר יום מסלול והתחיל להתפורר וביום מסלול נוסף להשיל חתיכות שלמות, לא אמליץ על הסדרה הזאת לנהגים שמתכננים לעלות על המסלול.

1524782146_WhatsAppImage2021-07-23at11_13_23.thumb.jpeg.d931b41827a38397510161a6395b7dd6.jpeg

עריכה אחרונה על ידי sjerby
  • רעיון טוב! 1

עברתי לסקייטבורד


×
×
  • תוכן חדש...