Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שלושה שבועות מכרנו את האוקטביה ששימשה כרכב המשפחתי שלנו במשך ארבע שנים ושמונה חודשים, במהלכם עברה 100,000 קילומטר.

הזדמנות נהדרת לסכם את התקופה.

קצת על הרכב:הרכב נרכש באופן פרטי, יד ראשונה מהסוכנות. מנוע 1400 סמ"ק עם 140 כוחות סוס - TSI, משודך לתיבת הילוכים DSG יבשה עם 7 הילוכים.

רמת גימור אלגנס. אבזור עיקרי: מערכת מולטימדיה מקורית עם בלוטוס, בקרת שיוט, שמשות אחוריות כהות, בקרת אקלים מפוצלת, חישוקי סגסוגת 16 אינץ'. בנוסף הותקנו חיישני רוורס קידמיים ואחוריים בהתקנה מקומית (הרכב ארוך).

נוחות נסיעה:

המושבים נוחים אם כי מעט קשיחים, בסך הכל נוחות טובה ברוב הנסיעות עם הרגשת עייפות בגב התחתון בנסיעות ארוכות מאוד (מעל שעתיים). המתלים מכוילים יותר לצד הקשה כך שבעיר הרכב יכול להגיש מעט קופצני על פסי האטה גדולים והוא יותר נוח ומרוסן בכביש בין עירוני.

מבחנית רעשים אין משהו יוצא דופן, בידוד מספק בהחלט. תפעול המערכות ברכב הינו נוח מאוד, הכל מרגיש במקום הנכון וקל לתפעול בהתאם להנדסת האנוש של VAG.

נהיגה:

השילוב של המנוע והגיר נותנים אפשרות לנהיגה נמרצת מאוד, הרכב מרגיש מאוד חזק ותמיד יש כוח זמין. הרכב מחזיק טוב את הכביש ומרגיש מאוד מרוסן. אנחנו נוסעים מעט בפקקים כך שהתיבה הרובוטים התנהגה נהדר ולעלום לא נרשמו קפיצות או חבטות. מה שמעט הציק לי הוא שגם בכביש הררי ומפותל התיבה נוטה לעלות מהר מאוד להילוכים גבוהים כך שברגע שלוחצים על הגז בעליה מורגשת השהייה והרכב מעט חנוק.

צריכת דלק:

צריכת הדלק מצוינת. בנסיעה בין עירונית - 18 עד 20 קילומטר לליטר. בנסיעה משולבת - 16 קילומטר לליטר. ובנסיעה עירונית בקיץ עם מזגן - 12 עד 13 קילומטר לליטר. חשוב לציין כי אופי הנהיגה הוא מאוד רגוע.

אחזקה:

כל הטיפולים בוצעו במוסך מורשה יבואן. מחירי הטיפולים נעו בין 700 ל- 1500 שקל בהתאם לגודל הטיפול, בסך הכול בוצעו טיפולים שיגרתיים כאשר בטיפול האחרון (90,000) הוחלפו בנוסף רפידות. בכל הטיפולים הובא שמן כסטרול מהבית כיוון שבמוסך שמים שמן זול במחיר מופקע.

זמן קצר אחרי קניית הרכב אחד מחיישני הרווס החל לזייף, לא הפסיק לצפצף ללא קשר לקרבה לרכב אחר (התקנה מקומית ...) החיישן הוחלף במסגרת האחריות. לאחר כ- 3.5 שנים הרכב נתקע באמצע הכביש, הוזמן גרר, הסתבר כי המצבר שבק חיים לחלוטין, המצבר הוחלף במוסף מורשה במחיר מופקע (1500 ש"ח), לצערי נאלצתי להחליף במחיר זה כיוון שהתקלה קרתה 100 ק"מ מהבית ביום שישי בצהריים, מאז המקרה הזה הופסק לחלוטין השימוש במערכת Start&Stop. בנוסף הוחלפו מספר נורות שנשרפו בעלות זניחה מאוד (עשרות שקלים).

למרות הפרסומים הרבים לגבי הגיר והמצמדים, לאורך כל התקופה לא היו איתם שום בעיה, במכירת הרכב הגיר והמצמדים יצאו תקינים לחלוטין בבדיקה.

סיכום:

בסך הכל מדובר במשפחתית מצוינת שמציעה יכולות דינמיות נהדרות יחד עם שימושיות (תא מעטן ענק). בנוסף לאחר כמעט חמש שנים ו - 100,000 קילומטר לא לא היה אף קרע סדק או קרקוש בתא הוסעים והרכב מרגיש מוצק כמו ביום הראשון. האמינות התגלה גם היא כטובה מאוד, בוודאי ביחס לפרסומים אודות רכבי VAG. אנחנו נשארנו מרוצים מאוד.

פורסם

מוכרת לי אחת כזו בדיוק מקרוב, שם כבר ב60 אלף היו בעיות בגלגל תנופה.

זכורה לי לטובה צריכת דלק של 1 ל16 15 כפי שציינת, נוחות ומרווח די טוב, כמו גם בידוד רעשים.

רכב מעולה בסך הכל, ולא פלא שהוא מככב בציים.

פורסם

אוקטביה זה רכב שאני תמיד פוזל לכיוונו בזמן החלפה...

מתאים לי בגודל בתקציב

מה גם, שצריכת הדלק אפילו מתקרבת למה שנותנת לי הפריוס( מודיעין- ירושלים) 1/19....

א-ב-ל

תמיד מפחיד אותי הגיר...וה TSI ....

אבל אולי אני טועה? אולי זה דברים של פעם??

פורסם (נערך)

הרכב נמכר מ- 2 סיבות.

1. לא רצינו להחזיק אותו בגיל מבוגר יותר וקילומטראז' גבוה (הנסועה השנתית שלנו גדולה יחסית) שבו הסיכוי לתקלות גובר משמעותית וכמו כן כבר נדרשת השקעה גדולה יותר בתחזוקה, טיפול 120,000, החלפת צמיגים שניה וכדומה.

2. רצון להתחדש.

הרכב נתקע ביציאה מרמזור כאשר הוא היה מודמם בגלל המערכת. לפני שהמצבר הלך היינו משתמשים ב- Start&Stop תמיד, אני מעריך שזה מה שהרג את המצבר. קראתי פה בפורום על גולף שגם הלך לה המצבר אחרי שנתיים וחצי. ברכב מתקינים מצבר חזק שאמור לעמוד בעומס של ההתנעות, כנראה שלא תמיד.

עריכה אחרונה על ידי ronen284
פורסם

שאלה לגבי השמן בטיפול.

האם המוסך לא עשו על זה בעיות שהבאצ שמן בעצמך?

באיזה מוסך זה היה?

האם קיזזו לך את עלות מחיר השמן שלהם מהטיפול?

פורסם

תודה על השיתוף.

כיף לקרוא סיכום של וואגית כלשהי בלי תקלות. אני אוהב רכבים עם זמינות כוח בסל"ד-השימושי-היומיומי, אבל לא מעז. מחליף יפנית ביפנית בתקווה שבעתיד זה יקרה :lol:

מה שכן, בסקירה שלך יש נקודה למחשבה : האם במוסכי היבואן דוחפים לנו שמנים לא איכותיים וגובים על זה כסף יקר? היה אצלי נהג מונית וסיפר לי שנתפס לו שבלול במנוע tdi 1.6. שאלתי מדוע זה קרה היות והרכב מטופל כל 10 אלף? לא ידע לענות.. מה שכן הבחור משתמש בשמן בצמיגות הדרושה ע"י הvw - אך ביצרן שמן עלום שם.

מניסיון אני יודע שקיים הבדל בסוגי השמן גם בין מוסכי אותו יבואן - לדוגמא מוסך אחד משתמש בשמנים תוצרת פז לעומת מוסך אחר שמתמש בקסטרול. כמובן שעל שניהם גובים מחיר מופקע בלי לדעת מבחינה סטטיסטית מה יותר טוב.

אני זוכר ש B4 עם מנוע 2.0 התנהגה יותר עגול עם שמן קסטרול לעומת זה של פז שדחפו לה במוסך מורשה..

גם ה C3 הקשישה והחבוטה שחוגגת החודש 3 שנים מתפנקת בקסטרול כל טיפול ומפגינה אמינות מושלמת למרות הנסועה שלה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

גם אנחנו החזקנו בדיוק כזאת - 4 שנים בליסינג. 3 שנים אצלי עם 75 אלף ק"מ ועוד שנה אצל עובד אחר.

הוחזרה לחברת הליסינג עם 100 אלף ק"מ. במהלך כל התקופה לא היתה שום תקלה פרט לנורות וצמיגים.

פעם אחת קצת נבהלנו למראה שלולית שמן מתחת לרכב מיד בחזרה מטיפול שגרתי. הסתבר שהמוסך לא סגר את בורג הריקון...

צריכת הדלק לאורך התקופה היתה 1 ל 15. 2/3 בינעירוני.

רכב מצוין.

פורסם

אשמח גם להרחבה בנושא המצבר והפסקת השימוש ב-start & stop. האם נתקלת באיזשהו מקור שאומר שעדיף להמנע מהשימוש בזה?

פורסם

בדיוק קראתי על סקר אמינות הרכבים באירופה, אכן סקודה אוקטביה זוכה להערכה גבוה מצד האמינות. נכון שמדובר בדיזל וידני כניראה במרבית הדגמים, אבל עדין...

כניראה שהרכב נימצא ביד פרטית שמטופל בצורה טובה אורך החיים שלו נשמר טוב יותר לאומת רכב ליסינג שחושבים שהרכב הוא ספורטיבים בגלל הגיר המהיר והמנוע מגדש הטורבו וחוסר האיכפתיות מעלות תיקון ונזק עתידי לרכב.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
נכון שמדובר בדיזל וידני כניראה במרבית הדגמים, אבל עדין...

זה כמו שתגיד לי 'יונדאי אקסנט החדשה לא אמינה, כי ראיתי סקר על יונדאי אקסנט שנת 99 שהיא לא אמינה'

אם זו לא אותה יחידת הנעה, אחוז מאוד גבוה מהמכלולים גם לא תואם בכלל לגרסה שיש לך בארץ.

פורסם

רכב זה לא רק מנוע וגיר... וזה שאתה בוחר רכב בנזין זו החלטה שלך, יש גם דיזל.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

הנה שרשור שהוא הוכחה ניצחת לכל המצקצקים ושונאי vag שאוקטביה 1.4 יכולה להיות רכב מצויין.

עדיין לא שיא פורום (154000) אבל בהחלט מכובד.

דווקא יש דרך יחסית פשוטה לנטרל שם את מנגנון S&S.

ישר כח וכל הכבוד על האומץ . מה הרכב הבא ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

המוסך לא עשה בעיות עם הבאת השמן, מקזז כמובן את העלות. באחד הטיפולים גם הבאתי חלפים מקוריים שקניתי בצ'כיה, גם זה לא הפריע למוסך.

לגבי מערכת ה- Start&stop, לא קראתי מידע כלשהו שאומר שעדיף להימנע משימוש בזה אבל מהגיון בריא כמובן עולה שהשימוש שוחק יותר את המצבר. בנוסף הרבה יותר כסף בוזבז בהחלפת המצבר מאשר החיסכון המינורי בדלק, גם הנסיעה ללא המערכת היא חלקה יותר והמזגן לא נכבה בקיץ.

הרכב הבא - סקודה קארוק 1.6 דיזל.

פורסם

מסכים חלקית, אבל הייתי רוצה יותר להאמין שזה משהו שנלקח בחשבון בזמן התכנון והאוטו לא שוחרר לייצור עם כשל מובנה. אחרת ברור שאתה צודק והחסכון מתגמד לעומת מצבר שהולך (בטרם עת).

• תוכן חדש...