שלום,
לפני שלושה שבועות מכרנו את האוקטביה ששימשה כרכב המשפחתי שלנו במשך ארבע שנים ושמונה חודשים, במהלכם עברה 100,000 קילומטר.
הזדמנות נהדרת לסכם את התקופה.
קצת על הרכב:הרכב נרכש באופן פרטי, יד ראשונה מהסוכנות. מנוע 1400 סמ"ק עם 140 כוחות סוס - TSI, משודך לתיבת הילוכים DSG יבשה עם 7 הילוכים.
רמת גימור אלגנס. אבזור עיקרי: מערכת מולטימדיה מקורית עם בלוטוס, בקרת שיוט, שמשות אחוריות כהות, בקרת אקלים מפוצלת, חישוקי סגסוגת 16 אינץ'. בנוסף הותקנו חיישני רוורס קידמיים ואחוריים בהתקנה מקומית (הרכב ארוך).
נוחות נסיעה:
המושבים נוחים אם כי מעט קשיחים, בסך הכל נוחות טובה ברוב הנסיעות עם הרגשת עייפות בגב התחתון בנסיעות ארוכות מאוד (מעל שעתיים). המתלים מכוילים יותר לצד הקשה כך שבעיר הרכב יכול להגיש מעט קופצני על פסי האטה גדולים והוא יותר נוח ומרוסן בכביש בין עירוני.
מבחנית רעשים אין משהו יוצא דופן, בידוד מספק בהחלט. תפעול המערכות ברכב הינו נוח מאוד, הכל מרגיש במקום הנכון וקל לתפעול בהתאם להנדסת האנוש של VAG.
נהיגה:
השילוב של המנוע והגיר נותנים אפשרות לנהיגה נמרצת מאוד, הרכב מרגיש מאוד חזק ותמיד יש כוח זמין. הרכב מחזיק טוב את הכביש ומרגיש מאוד מרוסן. אנחנו נוסעים מעט בפקקים כך שהתיבה הרובוטים התנהגה נהדר ולעלום לא נרשמו קפיצות או חבטות. מה שמעט הציק לי הוא שגם בכביש הררי ומפותל התיבה נוטה לעלות מהר מאוד להילוכים גבוהים כך שברגע שלוחצים על הגז בעליה מורגשת השהייה והרכב מעט חנוק.
צריכת דלק:
צריכת הדלק מצוינת. בנסיעה בין עירונית - 18 עד 20 קילומטר לליטר. בנסיעה משולבת - 16 קילומטר לליטר. ובנסיעה עירונית בקיץ עם מזגן - 12 עד 13 קילומטר לליטר. חשוב לציין כי אופי הנהיגה הוא מאוד רגוע.
אחזקה:
כל הטיפולים בוצעו במוסך מורשה יבואן. מחירי הטיפולים נעו בין 700 ל- 1500 שקל בהתאם לגודל הטיפול, בסך הכול בוצעו טיפולים שיגרתיים כאשר בטיפול האחרון (90,000) הוחלפו בנוסף רפידות. בכל הטיפולים הובא שמן כסטרול מהבית כיוון שבמוסך שמים שמן זול במחיר מופקע.
זמן קצר אחרי קניית הרכב אחד מחיישני הרווס החל לזייף, לא הפסיק לצפצף ללא קשר לקרבה לרכב אחר (התקנה מקומית ...) החיישן הוחלף במסגרת האחריות. לאחר כ- 3.5 שנים הרכב נתקע באמצע הכביש, הוזמן גרר, הסתבר כי המצבר שבק חיים לחלוטין, המצבר הוחלף במוסף מורשה במחיר מופקע (1500 ש"ח), לצערי נאלצתי להחליף במחיר זה כיוון שהתקלה קרתה 100 ק"מ מהבית ביום שישי בצהריים, מאז המקרה הזה הופסק לחלוטין השימוש במערכת Start&Stop. בנוסף הוחלפו מספר נורות שנשרפו בעלות זניחה מאוד (עשרות שקלים).
למרות הפרסומים הרבים לגבי הגיר והמצמדים, לאורך כל התקופה לא היו איתם שום בעיה, במכירת הרכב הגיר והמצמדים יצאו תקינים לחלוטין בבדיקה.
סיכום:
בסך הכל מדובר במשפחתית מצוינת שמציעה יכולות דינמיות נהדרות יחד עם שימושיות (תא מעטן ענק). בנוסף לאחר כמעט חמש שנים ו - 100,000 קילומטר לא לא היה אף קרע סדק או קרקוש בתא הוסעים והרכב מרגיש מוצק כמו ביום הראשון. האמינות התגלה גם היא כטובה מאוד, בוודאי ביחס לפרסומים אודות רכבי VAG. אנחנו נשארנו מרוצים מאוד.