Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מספר חודשים מחפש תיק גב שיתאים לדרישות שלי, אך ללא הצלחה.

אולי חברי פורום יוכלו לעזור לי מנסיונם.

דרישות מתיק גב:

1. גודל בינוני +-

2. עיצוב נקי ואלגנטי (שלא יראה כמו סמרטוט)

3. תא אחד גדול + תא קטן לארנק, עטים ושאר החפצים

4. כיס למחשב נייד/טאבלט

5. כיס לבקבוק מים בגודל 500 עד 750 מ"ל

6. רצועת חזה

7. רצועת מותן (אופציונלי)

פורסם

לא יכול להמליץ לך על דגם ספציפי, אבל התיקים עם הסמל השוויצרי מצויינים ומחזיקים מעמד שנים רבות. שווים את ה-100 ש"ח הנוספים ברכישה.

שתי הערות:

1. חשוב מאד שהתיק - ובמיוחד תא המחשב - יהיו אטומים לגשם. כיסוי חיצוני מובנה בכיס ("קפושון") יהיה מצויין בחודשי החורף.

גש לחנות התיקים הקרובה למקום מגוריך וחפש שם. או בחנויות מכשירי הכתיבה.

התיקים הטובים ביותר - וגם היקרים ביותר - יימצאו בחנוית צילום. אבל כיוון שהם מותאמים לצלמים קרוב לודאי שהם לא יתאימו לך.

2. ארנק ומסמכים לא שמים בתיק גב. מרשם לגניבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכיוון ששכחת לציין תקציב, אני מניח שהוא לא מוגבל:

https://www.peakdesign.com/products/everyday-backpack

המחיר מזעזע אבל המוצר מעולה. אם לא התעלפת אשמח לפרט. :wink:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יצרן מעולה. מכיר אותו מציוד צילום.

אבל 1000 ש"ח ויותר לתיק (לפני מיסים ומשלוח?) - אני לא פוסל על הסף אם יש לך ציוד או מסמכים ייקרי ערך שאתה צריך לשאת. אבל ליום יום השויצריים האלה מעולים. והם לא לבד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל 1000 ש"ח ויותר לתיק (לפני מיסים ומשלוח?) - אני לא פוסל על הסף אם יש לך ציוד או מסמכים ייקרי ערך שאתה צריך לשאת. אבל ליום יום השויצריים האלה מעולים. והם לא לבד.

ראוי לציין שאם רוצים לרכוש את המותג השוויצרי כדאי לוודא שלא מדובר על "קל-גב" בתחפושת שוויצרית שסתם הניחו את סמל הפלוס על התיק.

פורסם (נערך)

לתיקי בובי אין רצועת חזה.

אני הולך הרבה ברגל וחשוב לי עניין הנוחות.

בלתי אפשרי למצוא תיק גב שעונה על כל הדרישות.

אני ממש נואש.

זרקתי/מסרתי 4 תיקים שפשוט לא ענו על הצרכים שלי.

הראשון Everki Slim 14.1. עיצוב לא סמרטוט ויחסית אלגנטי, אך נראה מיושן וקיבולת קטנה מאוד. כעבור חצי שנה הוא נקרע מבפנים כי כל הזמן דחסתי דברים. לדוגמא קופסא עם אוכל + ירקות + סריג. זהו. התיק כמעט התפקע.

eBags - רכשתי שני תיקים שלהם.

לדעתי מותג overrated לחלוטין. לא מבין למה התיקים מקבלים ביקורות כל כך טובות.

הראשון היה Professional Slim Laptop Backpack.

על הנייר התיק ענה על כל הדרישות. אלגנטי, מחולק היטב, רצועת חזה, מקום לבקבוק מים. בפועל התיק צפוף, כבד, לא נוח על הגב. מבחינת קיבולת המצב היה קצת יותר טוב בהשוואה ל-Everki Slim, אבל לא משמעותית.

כעבור מספר חודשים מצאתי במבצע טוב את הגרסה היותר גדולה של התיק שלהם Professional Weekender. תיק יותר גדול ומרווח, אך נראה כמו מזוודה על הגב וכבד מאוד. אגב, עדיין צפוף מאוד ביחס לגודל. מסרתי אותו.

תיק של Ogio - לתיק נכנס כל מה שאני צריך, אבל נראה כמו סמרטוט, ענק ויש Design flaw רציני מאוד עם רוכסנים.

בקיצור אני נואש.

מי היה מאמין שיהיה כל כך קשה למצוא תיק גב נורמלי.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

~

אם נחזור שניה למציאות ונניח בצד את צעצועי המילניאלז באלף ש"ח, בכל חנות למטיילים תמצא מבחר תיקי גב של Deuter ו-Osprey שרובם עונים לדרישות. נשאר רק למדוד ולבחור את הכי נוח. גם תיקי מותג הבית של דקטלון מפתעים באיכות ובשרידות שלהם, למרות שאינני בטוח אם עונים על דרישת העיצוב במקרה הנ"ל.

פורסם

אני כבר עשור עם תיקים של wenger.

את הראשון קניתי בזמנו באופיס דיפו במחיר מצחיק, והוא שרת אותי דרך כל השירות הצבאי ולימודי תואר שני + מלא נסיעות חו"ל, את השני הבאתי מארה״ב.

אמנם בדגמים שרכשתי אין רצועת חזה, אבל האיכות ללא תחרות

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
~

אם נחזור שניה למציאות ונניח בצד את צעצועי המילניאלז באלף ש"ח, בכל חנות למטיילים תמצא מבחר תיקי גב של Deuter ו-Osprey שרובם עונים לדרישות. נשאר רק למדוד ולבחור את הכי נוח. גם תיקי מותג הבית של דקטלון מפתעים באיכות ובשרידות שלהם, למרות שאינני בטוח אם עונים על דרישת העיצוב במקרה הנ"ל.

ראיתי אותם.

נראים כמו סמרטוט רצפה.

ל-osprey יש מספר דגמים שמיועדים ל-urban commute, אך הם אינם משווקים בארץ. בארץ משווקים את דגמי ה- Hiking שלהם. כנ"ל deuter.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

גם אני הייתי פעם עם הבעיה של פות"ש, ולא הצלחתי להבין למה תיק טוב, פשוט אבל טוב (לא מצופה בזהב) צריך לעלות כל כך הרבה.

תמיד תהיתי - למה הם כל כך יקרים?

אני חיפשתי תיק לרכיבה על האופנוע, טרם המעבר לקטנוע עם ארגז. הדרישות היו מן הסתם איכות סבירה פלוס, רצועות שניתן לסמוך עליהן ואיכות תפירה טובה. לבסוף מצאתי את מה שאני צריך באיביי. תחפש לפי Rucksack או Backpack וכו'.

אתה תתפלא מה תמצא.

מאז, לא שילמתי יותר מ- 50 עד 70 ש"ח לתיק. מחליף כל מספר שנים והכל טוב.

פורסם

זה גם עניין של שילוב פיצ'רים.

תיק אחד לא נראה כמו סמרטוט, אבל אין מקום לבקבוק מים

תיק אחר יש מקום לבקבוק ורצועת חזה, אך נראה כמו סמרטוט

ועוד ועוד

אני מבין שאי אפשר לקבל הכל, אבל למה כל כך קשה למצוא תיק שמשלב את הרוב הדרישות במחיר שפוי?

פורסם
ראיתי אותם.

נראים כמו סמרטוט רצפה.

ל-osprey יש מספר דגמים שמיועדים ל-urban commute, אך הם אינם משווקים בארץ. בארץ משווקים את דגמי ה- Hiking שלהם. כנ"ל deuter.

לכל חברה רצינית יש דגמים בקטגוריה הזאת (ע"ע פטגוניה, ארקטריקס,גרגורי,אוספרי), במחירים שפוים יותר או פחות.

את הדגמים של אוספרי אפשר להזמין מtrekkinn.com במחיר משלוח שפוי בד"כ או מאמזון.

פורסם

בשנים האחרונות אני קונה תיקים של Kenneth Cole. אומנם אין להם רצועות חזה, אבל יש לי שניים שמשמשים אותי ואת הבן שלי לנסיעות לחו"ל. שם אנחנו מסתובבים כל היום עם התיק על הגב. יש כיסים לגישה נוחה למצלמה, מים וחפצים קטנים. כיס האייפד בנוסף לזה של לפטופ והם יותר איכותיים מסמסונייט שהבאתי מארה"ב לפני שנתיים וחצי וכבר פעמים נזקק לתיקון. אני מניח שהם ברמה של קמפינג, אבל יותר נוחים וזולים אפילו עם משלוח.

פורסם
ראוי לציין שאם רוצים לרכוש את המותג השוויצרי כדאי לוודא שלא מדובר על "קל-גב" בתחפושת שוויצרית שסתם הניחו את סמל הפלוס על התיק.

יודע מה? בדקתי עכשיו כמה תיקים שמשמשים את המשפחה בנאמנות כבר כמה שנים, הן את הסטודנטים שסוחבים אותם על הגב יום יום במשך שנים והן אלה המשמשים אותנו בנסיעות לחו"ל. מרקו פולו של קל גב. נוחים, אטומים, מרופדים, עמידים. תיקים עם סמל שויצרי ממקורות אחרים היו בעבר, לא בשימוש כרגע.

היחיד במשפחה שמשקיע כרגע בתיקים יותר יקרים הוא אחד הבנים שרוכש את התיקים עבור ציוד צילום, אבל אלה תיקים ייעודיים, לא לשימוש כללי.

• תוכן חדש...