Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש הגיון כלשהו בשוק יד-2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דגם ה 308 סובל מחוסר ביקוש גם כחדש מהיבואן.

כנ"ל לגבי אסטרה, פוקוס או מגאן (שכלל לא מיובאת בגירסת ההצ'בק).

השוק של הרכבים הקומפקטיים מת.

משפחתיות סדאן נמכרות בעיקר לציי רכב.

ישנה העדפה ברורה לג'יפונים.

הסופר מיני היקרות גם מתחילות להפסיד מכירות לטובת סטוניק, ארונה ושות. שלא יקרות מהן.

אני מבין את אכזבתך ממצב שוק ה-308 שלך.

אבל מציע לך לפעול מהר ולהבין שהרכב שלך, שמור ככל שיהיה, לא שווה בשוק מחיר שקרוב למה שאתה דורש.

לא יודע כמה הציעו לך בטרייד אין, אבל אולי שווה לבדוק שוב.

308 הינו רכב נדיר בארץ. וככזה, הוא לא מוכר למרבית האנשים שבגלל זה לא מעלים אותו כאופציה בחיפוש ביד2.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גיסתך מוזרה הרבה יותר משאתה חושב, מילא לא לאהוב פז'ו, לגמרי נורמלי, אבל אסטרה וקרוז דורות קודמים כן ? יש פה משהו באמת חריג, מה זה, אין קיה, אין הונדה, אין טויוטה, ניסן, אין יונדאי, מה קרה ? מה זו ההדרה הזו ? שוב צריך בג"צ של הקשת המזרחית ? הרי עשיריה וגם הרבה פחות מעל ה 308 זה המחיר שבו אפשר לקבל את הפנינות הללו.

רכבים מהמותגים שציינת בשנתונים מקבילים ל 308 דורשים הרבה יותר מעשירייה מעל, כנראה בגלל זה הגיסה מחפשת אסטרות או קרוזים שההפרש ביניהן למחיר של ה 308 לא כזה רחוק כי הערך שלהן ביד 2 גם נמוך וזה בערך התקציב שעומד לרשותה.

פורסם (נערך)

האמת שקשה להתווכח עם טיעון "לא אהבתי".. ברגע שהושמע אתה מבין שהרציונל מת ללא קשר לכמה טובה יותר ה 308 מהאחרות.

מהקרוז הצלחתי להוריד אותה. לגבי האופל הסברתי לה שהיא מיושנת בהשוואה לפיג'ו אבל אם היא אהבה שתלך על זה, ובינתיים הפניתי אותה לסוזוקי קרוסאובר שמורה יד ראשונה פרטית זקנה בשנתיים... נראה מה יהיה

דורון צודק, הפער לרכבים שצויינו הוא מעל עשיריה, הרבה מעל.

עריכה אחרונה על ידי ZvikH
פורסם
הירידת ערך של ה308 גדולה, ממש לא מייצגת את האיכות של הרכב, המבצעים של לובינסקי די שחקו אותה.

סיבה ותוצאה התהפכו אצלך.

לובינסקי נאלצו לצאת במבצעים כי גם כשהרכב היה חדש לא היה לו ביקוש, אז מה היה להם לעשות עם המלאי? לשמר אותו למזכרת? צריך למכור במחיר שהקהל מוכן לשלם.

לרוב הביקוש לרכב כחדש ממשיך איתו גם כמשומש לאחר מספר שנים ומשפיע גם על המחירון.

אני לא יודעת מה כל הרעש סביב האיכויות של הרכב הספציפי, עובדה שגם פות"ש היה פסיעה מהחלפת מנוע ובשרשור המתעדכן שלו ניתן ללמוד שלא מדובר במקרה בודד.

מאז שהרכב עלה למכירה זה לפחות השרשור השני שנפתח בנושא, אני לא יודעת אם מישהו באמת מופתע מזה שהביקוש לרכב נמוך או שזה ניסיון לקדם את מכירת הרכב עוד קצת (מודה, גם אני נכנסתי לפורום מכירה בעקבות השרשור הראשון שמשווה מחירון לגולף ואפילו ניסיתי להציע אותו למכר שמחפש רכב לאשתו כי VFM שלו כמשומש נשמע לי טוב, אבל קיבלתי את התשובה הרגילה).

בכל אופן, אצטרף להמלצה של מגיבים קודמים לגבי שקילת נושא הטרייד אין.

לגבי נושא השרשור, גם פונטו ובראבו כחדשות נמכרו בפער של כ-20-30K אבל מחירון של המשומשות די זהה.

למה? כי לבראבו לא היה ביקוש כחדשה, נמכרו מאות בודדות וחלק גבוהה מהן לציי רכב\ 0 ק"מ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

רכבים מהמותגים שציינת בשנתונים מקבילים ל 308 דורשים הרבה יותר מעשירייה מעל, כנראה בגלל זה הגיסה מחפשת אסטרות או קרוזים שההפרש ביניהן למחיר של ה 308 לא כזה רחוק כי הערך שלהן ביד 2 גם נמוך וזה בערך התקציב שעומד לרשותה.

דורשים זה נחמד, בפועל אלו ההפרשים, לפחות מההיכרות המצומצמת שלי עם כמה חתיכות כאלו. וגם אם לא סומכים עלי כמקור אמין, תציצו פה בסביבה על שירשור בענין סוזוקי קרוסאובר אוטו כזכור וכידוע עם מוניטין מבטון מזוין שבראש ובראשונה קונים אותו כי קל למכור אותו אח"כ ובמחיר טוב ותגיעו מהר למסקנה שהעסק גם אצל היפניות והקוריאניות לא באמת כזה ורוד. המציאות היא שמכונית משומשת מיד פרטית היא זן בסכנת הכחדה כשיש לכל מי שרוצה המוני מכוניות ליסינג שניתנות בתשלומים נוחים או הסדרי מימון מפתים, זה בתוספת אחריות הופך את שוק היד הפרטית למשהו די עגום ( בחריג מובן של מכוניות נישה שלא נמצאות כלל בליסינג ) וללא קשר למוצאו של הממכר. עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

שלשום בערב הייתי אצל מוסכניק חבר עם ה"גרוטאה" שלי.

חיכיתי שיסיים אבחון ליונדאי איי20 בת 5, ובינתיים דיברתי עם הבעלים. נדלקו לו כמה נורות והמוסך יבואן אמר לו שצריך כנראה להחליף 2 חיישנים בעלות מאד גבוהה. הוא בא לקבל חוות דעת נוספת מהחבר המקצוען, והסתבר שכנראה מדובר במשהו אחר (סליל של הכרית אוויר או משהו כזה).

הוא סיפר לי שביונדאי עד עכשיו היו לו מספר תקלות חשמל. ושיש לו בבית גם סקודה. לסקודה עד עכשיו היה צריך להחליף שני סלילים של כריות אוויר - עלות חלק של אחד בלי עבודה 3500 שקל. היה צריך לעשות קלאצ'ים (יש 2 מה לעשות) ב 6 אלף שקל, והיה צריך להחליף טורבו (כנראה שמו לו משומש, כבר לא היה לי נעים לשאול כמה עלה לו).

עכשיו תהרגו אותי, למה כל עם ישראל קונה יונדאי וסקודה כי זה הכי אמין.

אני עם הפיאט שלי לא היה עד עכשיו קלקול אחד כבר 130 אלף ק"מ (עכשיו ב 280 אלף ק"מ הלך האלטרנטור). אוטו הסיפור עם פיג'ו שהיתה לי לפני.

לך תבין את עם ישראל..

פורסם

אתה לוקח סיפור של אדם יחיד ועושה ממנו סטטיסטיקת אמינות על רכבי שקודה.זה לא עובד ככה.

חוץ מזה הגעת למוסך,מגיעים לשם רכבים עם תקלות.

לאוקטביה המון יתרונות שלרוב המשפחתיות האחרות,ובתוכן גם בפג'ו אין.

אנשים איבדו אמון במשפחתיות צרפתיות.

לא קשה להבין למה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

פות"ש, אני לגמרי מבין לליבך, אבל אתה חייב להפנים שזה המצב. אתה לא באמת יכול לשנות אותו.

אם זה יעזור לך, לפני שנה וקצת קניתי פוקוס אקובוסט (שבמקור עלתה ~150) מ-2013 (כלומר, היא היתה אז בערך ארבע וחצי שנים על הכביש, די דומה לרכב שלך), עם קצת יותר ק"מ (90 ומשהו), ויד שלישית, בקצת פחות מ-50. וזה לא בגלל שהתמקחתי מי יודע כמה.

אז נכון שלרכב שלך יש נתונים טובים יותר, אבל בוא נשווה את ההצע של הפוקוס (20 יחידות על הכביש, וזהו, אין יבוא), ואת הביקוש לפוקוס, לאלו של ה-308.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

יותר מדי ניתוחים ויותר מדי שרשורים לשוק חוקים משלו, והם לא תמיד תואמים את ״המציאות״ שאנחנו רואים. מוכר צריך להתרכז ברכבים כמו שלו לא באחרים. כל רכב אפשר למכור. גם רכב צרפתי בלי מנוע. הכל עניין של מחיר. אם לא מקבלים טלפונים המחיר גבוה. אם מקבלים קצת זה בכיוון. אם מקבלים הרבה זה אולי זול או בול פגיעה.

אני בכוונה לא מזכיר מחירון או מי ייצר את הרכב זה לא מעניין, זה אולי משפיע על המחיר אבל לא מעניין.

עם כל ההייפ על ה308 שאני מחבב מאוד מדובר במשפחתית די סטנדרטית והפלוס הגדול שלה הוא המחיר הנמוך כמשומשת. לא יותר לא פחות. 308 שעשתה 20 אלף קמ בשנה היא לא מציאה גדולה, תידרש הורדה גדולה במחיר כדי לשכנע קונה, מעריך 25%-30% מהמחירון.

אם אתה כבר מחפש הגיון בשוק נסה לחשוב איך זה שאנשים עם 308 חדשה משלך מבקשים פחות וזה בתמונה שאתה הבאת מהלוח בשרשור הזה...

הכל נאמר כדי לעזור לא לעקוץ. בשלב מסוים צריך להכיר במציאות ולהתקדם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

גילוי נאות - אני מגשש לרכוש 308 בקרוב, עשיתי סיבוב בטריידים כדי להבין מה העסק - יד ראשונה פרטית 2015 עם 50-60 ק"מ נמכרות ב45 ומטה בממוצע.

אם הטריידים שוחטים את המחירים אז זה גומר את השוק הפרטי כיפליים

עברתי לסקייטבורד

פורסם

תודה על כל התגובות, אבל נדמה לי שהכתבה שבלינק הנ"ל היא הכי קולעת לשורש הבעייה.

אני אומנם נתתי את ה-308 שלי כדוגמא, אבל חדי העין יכלו להבחין שהכותרת היא כללית. ;-)

ממש לא התכוונתי לפתח כאן דיון דווקא על מצב השוק של 308 (או כפי שמישהי רמזה כאן - לקדם מכירות).

מסתובבים בשוק רכבים רבים שהם לא פחות איכותיים ואמינים מ-308, ולא מצליחים להמכר במחיר שהולם את התמורה.

אבל הכתבה של כלכליסט "מביאה לפרצוף" את מה שידעתי אבל קצת הייתי בהכחשה - השוק פשוט מוצף!!

עד כדי כך, שכמו שכתוב - אנשים נאלצים להשאיר במשפחה 2 ואפילו 3 מכוניות רק בגלל שלא מצליחים למכור במחיר נורמלי.

לסיכום, כנראה שאנחנו בסוג של "בועה" רק שקצת קשה לי להעריך כרגע כיצד היא תתפוצץ.. גם ככה אין מקום כמעט לזוז בכבישים הפקוקים, ואין חנייה בשום מקום.

מקווה שלפחות משהו אחד טוב יצא מזה - מרוב שגוש דן יתפוצץ ממכוניות (וצפיפות בכלל..), אז זה ידחוף את הפריפריה.

פורסם

"נאלצים להשאיר 2-3 רכבים".

נניח והמחיר מכירה הריאלי של הפג'ו הוא 30 אלף וזה נראה לך מאוד נמוך כי המחירון 65.

אבל,מה שתקבל זה 30,ועוד שנה תקבל 20-22 ובשנה הזו תשלם טסט,ביטוח,דלק ותקלות.

גם לא מכרת רכב שאתה לא צריך,גם הפסדת עוד ושילמת על אחזקה.

כל זה בשביל לא לצאת פראייר?

המחיר הנורמאלי הוא המחיר שוק ולא הערך הדמיוני שקבעת לרכב שלך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
שלשום בערב הייתי אצל מוסכניק חבר עם ה"גרוטאה" שלי.

חיכיתי שיסיים אבחון ליונדאי איי20 בת 5, ובינתיים דיברתי עם הבעלים. נדלקו לו כמה נורות והמוסך יבואן אמר לו שצריך כנראה להחליף 2 חיישנים בעלות מאד גבוהה. הוא בא לקבל חוות דעת נוספת מהחבר המקצוען, והסתבר שכנראה מדובר במשהו אחר (סליל של הכרית אוויר או משהו כזה).

הוא סיפר לי שביונדאי עד עכשיו היו לו מספר תקלות חשמל. ושיש לו בבית גם סקודה. לסקודה עד עכשיו היה צריך להחליף שני סלילים של כריות אוויר - עלות חלק של אחד בלי עבודה 3500 שקל. היה צריך לעשות קלאצ'ים (יש 2 מה לעשות) ב 6 אלף שקל, והיה צריך להחליף טורבו (כנראה שמו לו משומש, כבר לא היה לי נעים לשאול כמה עלה לו).

עכשיו תהרגו אותי, למה כל עם ישראל קונה יונדאי וסקודה כי זה הכי אמין.

אני עם הפיאט שלי לא היה עד עכשיו קלקול אחד כבר 130 אלף ק"מ (עכשיו ב 280 אלף ק"מ הלך האלטרנטור). אוטו הסיפור עם פיג'ו שהיתה לי לפני.

לך תבין את עם ישראל..

לא הבנתי.

למוסכניק עולה 6000 ש"ח להחליף מצמדים?

איך זה שלי כאדם פרטי זה עולה 4000?

פורסם

מסתובבים בשוק רכבים רבים שהם לא פחות איכותיים ואמינים מ-308, ולא מצליחים להמכר במחיר שהולם את התמורה.

פה. עצור פה. פה הלוגיקה שלך לא תופסת. "מחיר שהולם את התמורה" זה משהו מאוד מאוד גמיש - העובדה שהם לא נמכרים אומרת שהמחיר שמבקשים עליהם לא הולם את התמורה שרואה מי שמחפש רכב כזה. בסוף, הכל זה הצע וביקוש.

אבל הכתבה של כלכליסט "מביאה לפרצוף" את מה שידעתי אבל קצת הייתי בהכחשה - השוק פשוט מוצף!!

עד כדי כך, שכמו שכתוב - אנשים נאלצים להשאיר במשפחה 2 ואפילו 3 מכוניות רק בגלל שלא מצליחים למכור במחיר נורמלי.

אף אחד לא "נאלץ". הם פשוט חיים באשליה שהרכב שלהם שווה יותר, ונתקעים איתו. זו פינה שאתה לא רוצה להיות בה.

תראה, עד כמה שזה מצער, אנשים פה מנסים לרמוז לך שהמחיר שאתה מבקש לא ריאלי. אני לא אכנס לספוקלציות על מה כן יהיה מחיר ריאלי, אבל אתה יכול או להמשיך לחכות לתפוס מישהו שיעריך את הרכב ויקנה אותו בדי הרבה מעל מחיר השוק משום מה, או לנסות למכור במחיר ריאלי יותר, או (אם זה עוד אפשרי) לבטל את ההזמנה של המגאן ולהישאר עם ה-308 לעוד שנתיים שלוש. בסה"כ זה באמת רכב מעולה, אני לא כל כך מצליח להבין למה אתה מחליף (או יותר נכון, למה שווה לך לממש ירידת ערך עצומה כדי לקנות שוב רכב חדש).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...