Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש הגיון כלשהו בשוק יד-2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
למה שווה לך לממש ירידת ערך עצומה כדי לקנות שוב רכב חדש).

פה, עצור פה!

מי אמר שזה שווה לי? פשוט התחשק לי לגוון, ובתקציב. :-)

אל חשש, זה ממש בקטנה אם אני אפסיד עוד כמה אלפיות.

הבנתי את ה"רמז" כבר מהמבט הראשון ביד-2 ועוד לפני שמישהו רמז, ומאחל לכולנו שאלה יהיו כל הצרות...

זה פשוט כיף לעורר כאן דיונים ברומו של עולם הרכב עם אנשים אינטיליגנטים! :-)

עריכה אחרונה על ידי daido1
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם כך זה די מסכם את הדיון שפתחת.

אתה מחפש הגיון ופועל בחוסר הגיון.

מהלך הגיוני היה להישאר עם הפג׳ו עוד שנתיים.

אם לא זה ואתה רוצה רכב חדש מהלך הגיוני היה לא לקנות שוב משפחתית, להוסיף קצת ולקחת ג׳יפון.

אם לא זה ואתה רוצה משפחתית מהלך הגיוני היה לא לקנות משפחתית צרפתיה אלה משהו יפני רצוי היברידי.

מכל האופציות ״ההגיוניות״ בחרת בהכי פחות הגיונית ובלי שום סיבה נראית לעין לפחות לי ולעוד לא מעט אנשים אני מניח, כי הרכב שקנית לא נהנה מאיזשהן איכויות יוצאות דופן בטח ביחס למתחרות.

פתאום בחירה ב208 במקום 308 לא נראית הזויה...

פתאום בחירה להוסיף עוד 15-20 אלף שקל ולקנות מאזדה 3 במקום 308 משומשת גם לא נראית כזו הזויה.

במקום לקנות פג׳ו 308 משומשת לקחת הלוואה ולקנות חדש לא נשמע כזה הזוי...

לא כל מה שנראה לך הגיוני הוא הגיוני לאחרים ולא תמיד כולם עושים מה שהגיוני... אתה מוכיח את זה יותר טוב מלוח יד 2 או לוי יצחק...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

פות"ש, לא רוצה להיכנס לך לכיס, רק אומר שאם תמכור את ה-308 ב-40 אחרי ארבע וחצי שנים כשקנית אותה ב-130 אתה משלם ירידת ערך של 20,000 בשנה(!). אם זה יקר לך או לא רק אתה יכול להגיד.

אני באופן אישי מעדיף רכבים שירידת הערך שלהם תהיה משמעותית פחות מ-10 בשנה, נניח 7 או 8. זה נותן לך רכבים מספיק סבירים מצד אחד, ועוד 10,000₪ כל שנה לדברים אחרים.

בסוף, זה עניין של סדרי עדיפויות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הבעיה מתחילה ומסתיימת במחירוני יד 2 מנופחים בחסות קרטל הרכב והבנקים. המחירונים מנותקים ממחירי השוק ויוצרים אצל הרבה מוכרים מחסום פסיכולוגי.

מי שבאמת רוצה למכור חותך במחיר ומוכר.

השוק היום הוא גן עדן לרוכשי משומשות, וזו ממש ברכה למי שהפנסיה שלו חשובה לו.

פורסם (נערך)

לקחתם את זה כבד מדי. בסך הכל התחשק לי לגוון אחרי 4.5 שנים, רציתי רכב נוח יותר, מפנק יותר, מאובזר יותר.

בדקתי קשקאי, 3008, XV ואפילו פורסטר...

והסתפקתי במגאן היפה (VFM לא רע בכלל), כי חטפתי רגליים קרות מלשפוך 160K

פלוס רק כי התחשק לי לגוון.

הגיוני יותר? פחות? - כמו כל דבר בחיים, איפושהו באמצע...

לגבי כותרת השרשור - שמתי לב שמעבר לעובדה שהשוק חלש, נראה לי שהמחירים נחתכים יותר או פחות בין דגמים שונים באופן שרירותי משהו. חלק מהתשובות קיבלתי כאן.

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם
גילוי נאות - אני מגשש לרכוש 308 בקרוב, עשיתי סיבוב בטריידים כדי להבין מה העסק - יד ראשונה פרטית 2015 עם 50-60 ק"מ נמכרות ב45 ומטה בממוצע.

אם הטריידים שוחטים את המחירים אז זה גומר את השוק הפרטי כיפליים

אשמח ובכנות להפניה רלבנטית, גם בהודעה פרטית. משום מה רק אני לא מוצא מציאות כאלו, מחפש עכשיו רכב דומה לבת משפחה, אז 45K ש"ח ומטה ל 308 בת ארבע יש אמנם, אבל מדובר לרוב בסטיישנים מליסינג ועם קילומטראז' בשמיים. למכוניות שאתה מתאר במצב טוב עם קילומטראז' סביר ומיד ראשונה פרטית, ממני מבקשים הרבה יותר וגם מסרבים לגלות גמישות, אפילו כשאני עם רגל אחת בחוץ.

פורסם

ביד 2 הצצת רועי? אחת התוצאות הראשונות לא ממש התאמצתי אז אני אפילו לא יודע אם לקרוא לזה "מציאה". אם תמשיך לחפש/להמתין אולי תמצא יותר טוב.

308.jpg

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
תודה על כל התגובות, אבל נדמה לי שהכתבה שבלינק הנ"ל היא הכי קולעת לשורש הבעייה.

אני אומנם נתתי את ה-308 שלי כדוגמא, אבל חדי העין יכלו להבחין שהכותרת היא כללית. ;-)

ממש לא התכוונתי לפתח כאן דיון דווקא על מצב השוק של 308 (או כפי שמישהי רמזה כאן - לקדם מכירות).

מסתובבים בשוק רכבים רבים שהם לא פחות איכותיים ואמינים מ-308, ולא מצליחים להמכר במחיר שהולם את התמורה.

אבל הכתבה של כלכליסט "מביאה לפרצוף" את מה שידעתי אבל קצת הייתי בהכחשה - השוק פשוט מוצף!!

עד כדי כך, שכמו שכתוב - אנשים נאלצים להשאיר במשפחה 2 ואפילו 3 מכוניות רק בגלל שלא מצליחים למכור במחיר נורמלי.

לסיכום, כנראה שאנחנו בסוג של "בועה" רק שקצת קשה לי להעריך כרגע כיצד היא תתפוצץ.. גם ככה אין מקום כמעט לזוז בכבישים הפקוקים, ואין חנייה בשום מקום.

מקווה שלפחות משהו אחד טוב יצא מזה - מרוב שגוש דן יתפוצץ ממכוניות (וצפיפות בכלל..), אז זה ידחוף את הפריפריה.

קודם כל לא רמזתי, אמרתי את דעתי.

לגבי הכתבה, אוי נו באמת. אז יש שם שתי דוגמאות לרכבים יד2 מליסינג שלא ברור מה בעליהם חשבו שהערך האמיתי שלהם, והם לכאורה לא הצליחו למכור. אז במקום להתפשר קצת על האגו שלהם ולקבל כמה אלפי\עשרות אלפי שקלים הם העדיפו להשאיר את הרכב ולשלם את עלות התחזוקה על בסיס שנתי (הרי טסט, ביטוח וטיפול שנתי צריך לשלם גם אם הרכב נוסע 20 ק"מ בשבוע).

שוק הרכבים החדשים דווקא בירידה, ב-2016 היה השיא ו2018 נסגרה בכמעט 10% ירידה, לא הייתי ממהרת להספיד את שוק היד השנייה, במחיר הנכון יש קונה להכל, אפילו לסיטרואן C4 שנת 2008.

דורשים זה נחמד, בפועל אלו ההפרשים, לפחות מההיכרות המצומצמת שלי עם כמה חתיכות כאלו. וגם אם לא סומכים עלי כמקור אמין, תציצו פה בסביבה על שירשור בענין סוזוקי קרוסאובר אוטו כזכור וכידוע עם מוניטין מבטון מזוין שבראש ובראשונה קונים אותו כי קל למכור אותו אח"כ ובמחיר טוב ותגיעו מהר למסקנה שהעסק גם אצל היפניות והקוריאניות לא באמת כזה ורוד. המציאות היא שמכונית משומשת מיד פרטית היא זן בסכנת הכחדה כשיש לכל מי שרוצה המוני מכוניות ליסינג שניתנות בתשלומים נוחים או הסדרי מימון מפתים, זה בתוספת אחריות הופך את שוק היד הפרטית למשהו די עגום ( בחריג מובן של מכוניות נישה שלא נמצאות כלל בליסינג ) וללא קשר למוצאו של הממכר.

אני לא מכירה את השרשור המדובר, אבל זוכרת שרשור ספציפית לגבי SX4 מלפני כשנה, בה סופר על מישהו שלא מצליח לרכוש אחד כי כל הרכבים בשוק מוזנחים והמוכרים לא מתפשרים על פחות ממחירון משוקלל ומעלה.

בכל אופן, גם אם הרוכשים נוטים לרכוש ממגרשים ולא לבצע עסקאות ברחוב, גם המגרשים צריכים לצבור מלאים מידיים פרטיות. כאן נכנסות עסקאות הטרייד אין.

אין מה להשוות בכלל בין הצעה שיקבל בעלים של יפנית ממוצעת יד1 פרטית (לרוב סדר גודל של 5-10% הפחתה ממחירון) לבין זאת שיקבל בעלים של פג'ו מקבילה (הפחתה של 12% ומעלה, זה לפני שנכנסים למור"קים של בעלי הרכבים שפורסמו בפורום הזה).

לגבי הרכב שאתה מחפש בעצמך,

בהמשך לדוגמא של פרקש, אם אתם מעדיפים צבע סולידי יותר:

Screenshot_5.jpg

בהתחשב שהרכב בלוח כבר כחודשיים ומעל חודש במחיר הנקוב, מאמינה שמחיר הסגירה יהיה נמוך בכמה אלפים, במיוחד לאור הטסט הקרב.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
סיבה ותוצאה התהפכו אצלך.

לובינסקי נאלצו לצאת במבצעים כי גם כשהרכב היה חדש לא היה לו ביקוש, אז מה היה להם לעשות עם המלאי? לשמר אותו למזכרת? צריך למכור במחיר שהקהל מוכן לשלם.

לרוב הביקוש לרכב כחדש ממשיך איתו גם כמשומש לאחר מספר שנים ומשפיע גם על המחירון.

אני לא יודעת מה כל הרעש סביב האיכויות של הרכב הספציפי, עובדה שגם פות"ש היה פסיעה מהחלפת מנוע ובשרשור המתעדכן שלו ניתן ללמוד שלא מדובר במקרה בודד.

מאז שהרכב עלה למכירה זה לפחות השרשור השני שנפתח בנושא, אני לא יודעת אם מישהו באמת מופתע מזה שהביקוש לרכב נמוך או שזה ניסיון לקדם את מכירת הרכב עוד קצת (מודה, גם אני נכנסתי לפורום מכירה בעקבות השרשור הראשון שמשווה מחירון לגולף ואפילו ניסיתי להציע אותו למכר שמחפש רכב לאשתו כי VFM שלו כמשומש נשמע לי טוב, אבל קיבלתי את התשובה הרגילה).

בכל אופן, אצטרף להמלצה של מגיבים קודמים לגבי שקילת נושא הטרייד אין.

לגבי נושא השרשור, גם פונטו ובראבו כחדשות נמכרו בפער של כ-20-30K אבל מחירון של המשומשות די זהה.

למה? כי לבראבו לא היה ביקוש כחדשה, נמכרו מאות בודדות וחלק גבוהה מהן לציי רכב\ 0 ק"מ.

ה308 החדשה היא רכב מאוד טוב, המנוע מצוין, הנוחות טובה, הגימור בפנים מצוין, והגיר סביר לחלוטין, הייתי אומר שהיא ההצ'בק השני מבחינת איכות אחרי הגולף, אבל הוא נשחט במחירון ולא ברור לי למה, הרכב לא פחות אמין משלישיית vag ולמען האמת גם מהקןריאניותה שמקבלות שבחים בלי שום גיבוי, אבל לשוק חוקים משלו. זאת היתה הכוונה לאיכות.

בקשר להצפה של לובינסקי, הרבה מגיע מהליסינג, וברור שהסיבה העיקרית של זה היא שהרכב לא מבוקש, אבל ההצפה היתה המכה שגמרה אותו

פורסם
ביד 2 הצצת רועי? אחת התוצאות הראשונות לא ממש התאמצתי אז אני אפילו לא יודע אם לקרוא לזה "מציאה". אם תמשיך לחפש/להמתין אולי תמצא יותר טוב.

[ATTACH=CONFIG]516683[/ATTACH]

תודה. בהחלט אעשה שימוש באינפורמציה שלא היתה תחת ידי בבירורים אליהם התייחסתי. אולי מי שמוכר קורא כאן ומגיע מהר למסקנה שאם רוצים למכור צריך להישחט וזה מצוין עבורי. אפשר בבקשה להמשיך ?

פורסם
ה308 החדשה היא רכב מאוד טוב, המנוע מצוין, הנוחות טובה, הגימור בפנים מצוין, והגיר סביר לחלוטין, הייתי אומר שהיא ההצ'בק השני מבחינת איכות אחרי הגולף, אבל הוא נשחט במחירון ולא ברור לי למה, הרכב לא פחות אמין משלישיית vag ולמען האמת גם מהקןריאניותה שמקבלות שבחים בלי שום גיבוי, אבל לשוק חוקים משלו. זאת היתה הכוונה לאיכות.

בקשר להצפה של לובינסקי, הרבה מגיע מהליסינג, וברור שהסיבה העיקרית של זה היא שהרכב לא מבוקש, אבל ההצפה היתה המכה שגמרה אותו

על איזו הצפה אתה מדבר? ב2014-2016 נרשמו כ1200 רכבי 308 האצ'בק.

על מנת להכניס את הדברים בפרופורציה מדובר ב50% ממכירות של גולף בשנת 2015 בלבד או כמות חודשית של קורולה.

בסה"כ היבואן התחייב לכמות מלאי מאוד "זהירה" אבל גם זה היה כנראה קצת יותר ממה שהשוק רצה לקנות ללא מבצעים\ליסינג.

אז די ברור מאיפה מגיעה ה"שחיטה" של המחירון ושל השוק.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מעניין ומבדר לקרוא איך בנאדם פועל בחוסר הגיון מוחלט, מאשים את השוק ב"שטחיות" (ה"שוק" - זה אנחנו) וגם לא לומד מטעויות. עוד כמה שנים תוכל גם לרשום פה פוסטים על מכירת מגאן.

פורסם

חוסר היגיון מבחינתך זה לקנות רכב צרפתי חדש?

אז אם בנאדם קונה רכב חדש הוא נידון לשיטתך לקנות יפנית או קוריאנית אפרורית מתוך מחשבה שזה ישתלם לו לנסוע ברכב שלא מושך אותו במשך כמה שנים כי "סחירות"?

פורסם

לא. אבל אל תתלונן אח''כ.

נ.ב 3 צרפתיות בחניה. קסארה 03, קקטוס 16, פיגו 505 88

קניתי בזול, אמכור בזול.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כמו שאני הבנתי, השרשור נפתח על זה שהמחיר של 308 ו-208 משומשות הוא זהה.

למה כולם באים אליו בטענות על זה שהוא מופתע/מתלונן שהמחיר של 308 משומשת נמוך מרכבים מקבילים?

• תוכן חדש...