Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש הגיון כלשהו בשוק יד-2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד לא בא אליו בטענות. בסך הכל אומרים לו שמה שהגיוני לפעמים תלוי בנקודת המבט ולהגיד שהלוח/מחירון לא הגיוניים או לחפש בהם הגיון זה חסר טעם. כדי להמחיש הבאנו את ההחלטות שלו כדוגמא לחוסר הגיון בעינינו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חוסר היגיון מבחינתך זה לקנות רכב צרפתי חדש?

אז אם בנאדם קונה רכב חדש הוא נידון לשיטתך לקנות יפנית או קוריאנית אפרורית מתוך מחשבה שזה ישתלם לו לנסוע ברכב שלא מושך אותו במשך כמה שנים כי "סחירות"?

אפרופו סטיגמות ודעות קדומות - אחת השטויות שחוזרות על עצמן בפורום הזה - שמכוניות יפניות וקוראניות אפרוריות ומשעממות ומכוניות צרפתיות הם מעניינות ומשעשעות. אתם חוזרים על הסטיגמה הזאת כל כך הרבה פעמים שכנראה כבר מאמינים בה בעצמכם.

פורסם
.

והסתפקתי במגאן היפה (VFM לא רע בכלל), כי חטפתי רגליים קרות מלשפוך 160Kפלוס רק כי התחשק לי לגוון.

טעות,

מכיוון שאת ההפרש של 30K +/- היית מקבל חזרה במכירה.

פורסם
טעות,

מכיוון שאת ההפרש של 30K +/- היית מקבל חזרה במכירה.

אמירה חסרת ביסוס עובדתי בשוק יד 2 הנוכחי .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ברור שלא את כל ה30, אבל גם ברור שספורטאז' ושות' שנקנה ב160 ימכר כעבור 4 שנים ב"קצת" יותר ממה שימכר מגאן שנקנה ב130

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
אפרופו סטיגמות ודעות קדומות - אחת השטויות שחוזרות על עצמן בפורום הזה - שמכוניות יפניות וקוראניות אפרוריות ומשעממות ומכוניות צרפתיות הם מעניינות ומשעשעות. אתם חוזרים על הסטיגמה הזאת כל כך הרבה פעמים שכנראה כבר מאמינים בה בעצמכם.

מסכים לחלוטין, מכוניות יפניות אינן משעממות וחסרות אופי וצרפתיות עתירות אופי ונוחות ומסדרות חיוך תמידי לנוהגים בהן, מדובר בסטיגמה כמובן שכבר זמן רב אינה תקפה, בדיוק כמו הסטיגמה לפיה מכוניות יפניות לא צורכות שמן, בקושי דלק וגם טיפול שנתי זה רק בכדי לעזור למוסכניקים המסכנים שיהיה קצת פפליקוס בשביל לחם ומרגרינה.

פורסם

את האמת פחות חשבתי על מאזדה למשל כשכתבתי את התיאור הזה ויותר עמדו לי בראש חלק מדגמי סוזוקי, טויוטה ויונדאי, ובמיוחד בנוגע לרוב דגמי סוזוקי אני עומד מאחורי התיאור הזו של אפרורית, רכבים פרקטיים ואמינים וסחירים אבל חסרי ״אופי״ או מה שתרצו לקרוא לזה. זה בעיקר סובייקטיבי ואף אחד לא יכול לתת לדבר הזה הגדרה מדעית אבל זו דעתי.

פורסם (נערך)
אף אחד לא בא אליו בטענות. בסך הכל אומרים לו שמה שהגיוני לפעמים תלוי בנקודת המבט ולהגיד שהלוח/מחירון לא הגיוניים או לחפש בהם הגיון זה חסר טעם. כדי להמחיש הבאנו את ההחלטות שלו כדוגמא לחוסר הגיון בעינינו.

ברור שלא את כל ה30, אבל גם ברור שספורטאז' ושות' שנקנה ב160 ימכר כעבור 4 שנים ב"קצת" יותר ממה שימכר מגאן שנקנה ב130

מבחינת חישוב כלכלי "נטו" -

א. אתם יכולים להגיד כעת בכמה המחיר של מגאן ייחתך בעוד 4 שנים ו"קצת" לעומת קשקאי?

ב. אתם יכולים להגיד איזו תשואה אני יכול ב-4 שנים הקרובות על תוספת של 30,000 לתיק ההשקעות שלי כבר עכשיו?

ג. אתם יודעים איזה עוד אלטרנטיבות נפתחו עבורי לשימוש ב 30,000 שחסכתי???...

עזבו, אין טעם בספקולציות האלה.

מוסכם על כולנו שרכישת רכב חדש מהניילונים ומכירתו לאחר 4 שנים ו"קצת", זה בדיוק ההיפך מ-"השקעה כלכלית הגיונית", מבלי להכנס לסכומים המדוייקים... ;-)

אתם מתפרצים לדלת פתוחה לרווחה כי מלכתחילה טענתי שההחלטה שלי אינה מורכבת מ-"הגיון נטו", אלא יש גם מרכיבים אמוציונליים שאינם מתחום הכלכלה. וגם בהגיון - אין שחור או לבן, יש גם באמצע, בשקלול כל המרכיבים.

בשרשור הנוכחי, בסך הכל ניסיתי לבודד ולהבין את הדינמיקה של המחירים בשוק שהוא אומנם יחסית חופשי (יש שיטענו גם - לגמרי פרוע!),

אבל עדיין ידועים יחסי הכוחות בו.

ואומנם קיבלתי במהלך השרשור תשובות לא רעות בכלל בדיוק לשאלה זו!

1. סטיגמות עבר.

2. מוגבלי תקציב מלכתחילה מעדיפים רכב קטן יותר.

3. הצפה של השוק ברכבים חדשים, בזכות עסקאות קרדיט אטרקטיביות.

3. הצפה מסויימת (אם כי די מוגבלת..) של הרכב הגדול יותר ע"י חברות הליסינג.

4. קומבינות סמויות מהעיין בין לוי יצחק לבין חברות ליסינג גורמות לחוסר עקביות בין המחירון הרשמי למצב בשטח. (את זה גם ראיתי בשרשורים אחרים)

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם (נערך)

נכון מאד!!

מאזדה 3 -

ממש הופתעתי לטובה מההיגוי שלה, ובמיוחד מהנייטרליות שלה בסיבובים. גם הביצועים ב-2.0 ליטר היו מעולים,

איכות גימור "אירופאית" לגמרי. כיף!

אבל היא לא היתה נוחה לי מספיק וגם אין שיוט אדפטיבי. לכן פסלתי.

הונדה סיוויק -

ממש הופתעתי לטובה מהנוחות שלה! צ'מעו, יש מצב שהיא נוחה ברמה של המגאן גרנד קופה. (צריך לחזור על הבדיקה שוב, כי פעם אחרונה נהגתי בה לפני חצי שנה פלוס)

אותה פסלתי כי פשוט לא הצלחתי להתחבר לעיצוב ה"קרבי", לישיבה המאד נמוכה, וגם האיכות שלה לא הרשימה אותי ביחס ליפניות אחרות.

אבל שאפו שכבר ב-2017, הם נתנו אופציה לפני כולם לזרוק לפח את מובילאיי ולקבל את כל אבזור הבטיחות המקורי + לד מלא!

רואים? עד שלא בודקים לא יודעים. גם זה סוג של הגיון... ;-)

חבל שזה לא קורה גם בקרב לקוחות "יד-2". אם לפחות הייתי יודע שכל אחד מחליט לפי העדיפויות האישיות שלו, אבל לאחר שבדק יסודי, ולא הסתפק במה שהדודה של בעל המוסך סיפרה לו בארוחת שישי, אז זה כבר היה "שדרוג" להגיון.

פורסם (נערך)

הפינה לשיפוטכם - מכרתי את ה"נסיכה" לפני כשעתיים ב-49,000 ש"ח לזוכה המאושר, תושב דרום הארץ.

הגיע דרך המודעה של "יד-2" , אבל הוא לגמרי מבין ברכבים ברמה של בכירי הפורום.

מחירון לפי לוי יצחק - לפני שקלול 57,000 , אחרי שקלול 52,000

מחירון לפי יד 2 - לפני שקלול 47,700 , אחרי שקלול 52,700

לבחירתו של הקונה - הרכב נבדק ב"מבדק", הרצליה הותיק. לא פעם ראשונה שלי אצלם גם כקונה וגם כמוכר, אבל פעם ראשונה שקיבלתי מהם "גליון ציונים" כה גבוה ונקי מתקלות.

כבר סיכמנו שהמהלך של "מימוש ירידת ערך 20K לשנה" והחלפה ברנו חדשה בעיתוי הנוכחי הוא לא הכי הגיוני בעולם מצידי.

אבל לטעמי, לפחות המחיר שקיבלתי סביר בשקלול מצב השוק ומצב הרכב... ;-)

פורסם
הפינה לשיפוטכם - מכרתי את ה"נסיכה" לפני כשעתיים ב-49,000 ש"ח לזוכה המאושר, תושב דרום הארץ.

הגיע דרך המודעה של "יד-2" , אבל הוא לגמרי מבין ברכבים ברמה של בכירי הפורום.

מחירון לפי לוי יצחק - לפני שקלול 57,000 , אחרי שקלול 52,000

מחירון לפי יד 2 - לפני שקלול 47,700 , אחרי שקלול 52,700

לבחירתו של הקונה - הרכב נבדק ב"מבדק", הרצליה הותיק. לא פעם ראשונה שלי אצלם גם כקונה וגם כמוכר, אבל פעם ראשונה שקיבלתי מהם "גליון ציונים" כה גבוה ונקי מתקלות.

כבר סיכמנו שהמהלך של "מימוש ירידת ערך 20K לשנה" והחלפה ברנו חדשה בעיתוי הנוכחי הוא לא הכי הגיוני בעולם מצידי.

אבל לטעמי, לפחות המחיר שקיבלתי סביר בשקלול מצב השוק ומצב הרכב... ;-)

רק אני לא מבין איך שקלול של אותם נתונים, במחירון X מוריד 5 אלף שקל, ובמחירון Y מעלה 5 אלף שקל. איך לעזאזל זה אמור לעבוד?

פורסם

מחירון אחד מנותק מהמציאות והמחירון השני גם כן.

המחירון של יד2 מתעדכן בהתאם לעסקאות שבוצעו ויודע לחלץ מהן מידע.

יש המון מקום לטעויות,אנשים שלא מדווחים מחיר מכירה,מחיר שגוי וכו'.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

גם אני לא מבין למה המחירון של יצחק לוי הוריד 5000 שקלים אחרי שקלול.

הרכב יד ראשונה ועלה לכביש באוקטובר, כלומר צריך להוסיף כמעט שנה בחודשי עליה לכביש.

הדבר היחיד שאולי מוריד זה קילומטראז' מעט גבוה, אבל בשקלול של כל המרכיבים לא ברור איך הגיעו להפחתה של 5000 שקלים.

פורסם
מחירון אחד מנותק מהמציאות והמחירון השני גם כן.

המחירון של יד2 מתעדכן בהתאם לעסקאות שבוצעו ויודע לחלץ מהן מידע.

יש המון מקום לטעויות,אנשים שלא מדווחים מחיר מכירה,מחיר שגוי וכו'.

דווקא עם הניתוק אחד מהשני אין לי בעיה. שמחירון אחד יקבע שערך הרכב הוא 20 אלף והשני 50 אלף. זו בעיה בפני עצמה, אבל מובנת מהסיבות שציינת.

אני רק לא מבין איך נוצרת במחירון אחד הפחתה במחיר ובשני עליה במחיר כאשר הפרמטרים המשוקללים אמורים להיות אובייקטיבים.

זה כמו שתיקח 2 פלאפונים זהים לגמרי, רק שבאחד מהם הסוללה גדולה יותר וחנות אחת תחליט לעלות מחיר עקב הסוללה המוגדלת, וחנות אחרת תחליט להוריד את המחיר על סמך אותו פרמטר. למה? כובע.

• תוכן חדש...