Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך להוסיף שבכל המדינות בהן ביקרתי בעשור האחרון (מרביתן באירופה, אך גם בארה"ב וקנדה) לא ראיתי ולא זוג אופניים חשמליים אחד. מקום שבו היו (מיליוני) כלים קצת דומים הוא סין, שבה יש מספר עצום של דו"ג חשמליים יותר גדולים שמשמשים לא פעם כרכב משפחתי, עם זוג הורים עם 1-2 ילדים, אבל בכבישים הראשיים הם מופרדים לחלוטין בנתיבים ייעודיים, וכנראה מצייתים די טוב לחוקים. אבל בצפיפות של עיר סינית, קטנה או בינונית (נניח בגודל של ירושלים או אפילו גוש דן), כל סטיה מהכללים פירושה הסתבכות פיזית עם כלי רכב אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היום הייתי בתל אביב עם הקורקינט אחרי הרבה זמן שלא הייתי (סביב קניון עזריאלי) , הרוכבים שם פשוט עם ביצים גדולות או שהם לא מודעים לתוצאות של המעשים שלהם. 90 אחוז מהדרך שלי (כקילומטר וחצי) עשיתי ברגל. בעיקר בגלל ריבוי הולכי רגל...אבל שאר הרוכבים זגזגו בין הולכי הרגל בנסיעה מהירה.

הפתרון הוא לבנות תשתיות לרוכבי אופניים, אבל אם אין תשתיות אז לפחות אכיפה (שהיא לא אכיפה צודקת,אבל לפחות תשמור על הולכי הרגל).

צריך להבין שהרוכבים האלו מורידים כלי רכב מהכביש ומקלים על הפקקים, במיוחד בת"א. כמובן שזה לא צריך לבוא על חשבון הבטיחות של הולכי הרגל, פשוט צריך לבנות את התשתיות המתאימות.

Miata ND2

פורסם

האופניים ןהקורקינטים האלה זאת דוגמה לאיך לקחת משהו שיכול להיות חלק גדול מפתרון בעיות התחבורה ופשוט לגרום לו להיות מטרד בגלל חוסר אכיפה מוחלט וחוסר בפיתוח תשתיות ראויות.

הבעיה העיקרית מצד הרוכבים עצמם (ולא הממסד) היא חוסר המודעות הטוטאלית שלהם לסכנה שהם מהווים לעצמם ולסביבה. בתור רוכב אופניים וותיק ומנוסה אני מוצא את הבעיות הבאות:

א- אופניים חשמליים הם כלי לא יציב בעליל ובעל שליטה נחותה בהרבה מאופניים רגילים - הסיבות העיקריות לכך היא הגיאומטריה של הכללית של האופניים וחלקים באיכות ירודה. החוסר שליטה מתבטא ביכולות להתחמק ממצבים, מרחקי עצירה גדולים, יציבות כללית של האופניים.

ב- חוסר מודעות לכישורי הרכיבה. בעוד אצל רוכבי אופניים רגילים ישנה התאמה מסוימת ליכולת שלך לפדל לבין הכמות שאתה רוכב (והנסיון שאתה צובר), באופניים חשמליים כל רוכב שאתמול רכש אופניים יסע במהירויות גבוהות, גם אם הוא אינו יודע כיצד לנהוג בכאלה מהירויות. יותר מכך רוכב אופניים רגילות ייסע לאט יותר בסביבות צפופות (שהן הכי מסוכנות) מהסיבה שלא רבים האנשים שיעשו ספירנט-ברקס-ספרינט-ברקס וחוזר חלילה, אבל אצל אופניים חשמליים זה דבר שבשגרה...

ג - הסחות דעת. בעוד רוכבי אופניים רגילים עסוקים מאוד ב...לפדל, לרוכבי אופניים חשמליים יש את החופש להשתמש בטלפון בצורה חופשית, להרכיב חברים ודברים טיפשיים הרבה יותר. באוניברסיטה בה אני לומד כמעט לכל האופניים החשמליים יש מתקן לפלאפון, לעומת זאת נדיר לראות אופניים רגילים עם מתקן כזה, וזה אומר הרבה על הstate of mind של המשתמשים השונים.

הנקודות שהבאתי זה קצה הקרחון ממה שיש לומר על אופניים וקורקינטים חשמליים לעומת אופניים רגילים. האופניים הללו יכולות להיות נהדרות אבל המדינה חייבת להפסיק להיות רופסת ולסדר תשתיות ואכיפה.

פורסם

אין תחבורה ציבורית, ביטוח על אופנוע מאוד יקר אז כולם עברו לאופניים חשמליים ומאז שיש את הקורקינט של שואמי כולם עוברים לקורקינט של שואמי.

הולך להיות פה קאוס טוטאלי.

עם השינוי שעשו עכשיו עם האוטובוסים אפילו פחות אנשים יעלו על האוטובוס

למזלנו אנחנו כבר יודעים מה יהיה העתיד כי הסינים כבר עברו את זה.

בסין הערים אוספות את האופניים של MOBIKE מהרחובות אחרי שמה שהלך שם היה כבר בלתי נסבל.

c92827bf0cb54fc6a589731304cc137f.jpg

אייל

פורסם
האופניים ןהקורקינטים האלה זאת דוגמה לאיך לקחת משהו שיכול להיות חלק גדול מפתרון בעיות התחבורה ופשוט לגרום לו להיות מטרד בגלל חוסר אכיפה מוחלט וחוסר בפיתוח תשתיות ראויות.

הבעיה העיקרית מצד הרוכבים עצמם (ולא הממסד) היא חוסר המודעות הטוטאלית שלהם לסכנה שהם מהווים לעצמם ולסביבה. בתור רוכב אופניים וותיק ומנוסה אני מוצא את הבעיות הבאות:

א- אופניים חשמליים הם כלי לא יציב בעליל ובעל שליטה נחותה בהרבה מאופניים רגילים - הסיבות העיקריות לכך היא הגיאומטריה של הכללית של האופניים וחלקים באיכות ירודה. החוסר שליטה מתבטא ביכולות להתחמק ממצבים, מרחקי עצירה גדולים, יציבות כללית של האופניים.

ב- חוסר מודעות לכישורי הרכיבה. בעוד אצל רוכבי אופניים רגילים ישנה התאמה מסוימת ליכולת שלך לפדל לבין הכמות שאתה רוכב (והנסיון שאתה צובר), באופניים חשמליים כל רוכב שאתמול רכש אופניים יסע במהירויות גבוהות, גם אם הוא אינו יודע כיצד לנהוג בכאלה מהירויות. יותר מכך רוכב אופניים רגילות ייסע לאט יותר בסביבות צפופות (שהן הכי מסוכנות) מהסיבה שלא רבים האנשים שיעשו ספירנט-ברקס-ספרינט-ברקס וחוזר חלילה, אבל אצל אופניים חשמליים זה דבר שבשגרה...

ג - הסחות דעת. בעוד רוכבי אופניים רגילים עסוקים מאוד ב...לפדל, לרוכבי אופניים חשמליים יש את החופש להשתמש בטלפון בצורה חופשית, להרכיב חברים ודברים טיפשיים הרבה יותר. באוניברסיטה בה אני לומד כמעט לכל האופניים החשמליים יש מתקן לפלאפון, לעומת זאת נדיר לראות אופניים רגילים עם מתקן כזה, וזה אומר הרבה על הstate of mind של המשתמשים השונים.

הנקודות שהבאתי זה קצה הקרחון ממה שיש לומר על אופניים וקורקינטים חשמליים לעומת אופניים רגילים. האופניים הללו יכולות להיות נהדרות אבל המדינה חייבת להפסיק להיות רופסת ולסדר תשתיות ואכיפה.

מדוייק ומוסיף:

מצערת (כנראה ממהירות 0) שמאפשרת לנערים לשבת על הצד כאילו יושבים על חומה, עם רגליים על השלדה ("רמה") גם בפניות. איך אומר ליציבות זה לא תורם.

פורסם

הכול טוב ויפה, אבל אין שום קשר בין יציבות, גיאומטריה בעייתית וכישורי רכיבה לבין הבעיה המתוארת.

נוצר פה כלי שנותן ביטוי כוחני לגישת "אני ואפסי עוד" ללא שום אכיפה. ולא, זה לא הנוער הסורר או מגזר מסוים, כל המגזרים והגילאים מנסים לדרוס אותי ברוטשילד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
שהרוכבים האלו מורידים כלי רכב מהכביש ומקלים על הפקקים, במיוחד בת"א. כמובן שזה לא צריך לבוא על חשבון הבטיחות של הולכי הרגל, פשוט צריך לבנות את התשתיות המתאימות.

לדעתי התרומה של הכלים הללו בהקלה על גודש בכבישים שואפת לאפס.

א. רוכבים לא מסוגלים להשתלב בתנועה בגלל מגבלות הכלי. הם נבהלים ועולים על המדרכה.

ב. ברוב המקרים מדובר בתל אביבים שממילא לא מחזיקים רכב בעיר או אנשים שמגיעים מחוץ לתל אביב ברכבת ומשתמשים בכלי בשביל להגיע ליעד בתוך העיר.

פשוט פעם אותם אנשים הלכו ברגל/השתמשו באוטובוס, אבל עכשיו יש להם אפשרות לקנות איזה קומבינה חשמלית בכמה אלפי שקלים בלי צורך לרכוש ביטוח או לבצע תחזוקה כלשהי ולעזאזל כולם.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לדעתי התרומה של הכלים הללו בהקלה על גודש בכבישים שואפת לאפס.

א. רוכבים לא מסוגלים להשתלב בתנועה בגלל מגבלות הכלי. הם נבהלים ועולים על המדרכה.

ב. ברוב המקרים מדובר בתל אביבים שממילא לא מחזיקים רכב בעיר או אנשים שמגיעים מחוץ לתל אביב ברכבת ומשתמשים בכלי בשביל להגיע ליעד בתוך העיר.

פשוט פעם אותם אנשים הלכו ברגל/השתמשו באוטובוס, אבל עכשיו יש להם אפשרות לקנות איזה קומבינה חשמלית בכמה אלפי שקלים בלי צורך לרכוש ביטוח או לבצע תחזוקה כלשהי ולעזאזל כולם.

א. נכון וזה מפחיד.גם אני עולה על המדרכה בגלל שאני לא סומך על כך שהנהג שמאחורי לא נמצא באותו כרגע בטלפון ולא שם לב מה קורה מלפניו.

ב.לא לגמריי נכון. אני אחד מאלה שהפך את הרכב לרכב סופ"שים ( ואם זה לא היה תחביב אז היה מוכר את הרכב) והכלי היום יומי זה קורקינט. וזה לא רק אני... הרבה אנשים שנוסעים ביום יום מחולון /בת ים/ראשלצ וכד' לתל אביב/פ"ת/הרצליה עברו לרכבת ביחד עם קורקינט/אופניים. אכן בתל אביב יש הרבה שמתניידים בתוך ת"א עם הכלים ובלעדיהם היו מתניידים באוטובוסים.

לא יודע לומר כמה זה מקל בסה"כ, אבל אני דיי בטוח שיש הקלה מסוימת והיא לא אפסית.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Miata ND2

פורסם (נערך)

צ'מגיא, מכיר אישית כמה אנשים שמשאירים את הרכב רק לסופשים ואפילו מגיעים על אופניים מגבעתיים או רמת גן.

סך הכל הרעיון הוא מבורך.

זה גם נורא קל לעשות לזה תשתית הולמת בתל אביב. זה כמובן לא יעזור ב-100% מהמקרים, כי אנחנו בארץ הלא פראיירים ואף אחד לא ירכב עוד 5 מטר ימינה או שמאלה בשביל שביל אופניים. אבל עדיין, זה היה כנראה מאוד עוזר. העיריה מעדיפה להמציא בלופים מהסוג של ה"שביל" שיש על אבן גבירול. חבל.

אגב #2 - הבעיה היא לא רק על מדרכות. אני עובר ביהודה הלוי כמעט כל בוקר. רחוב מקביל לרוטשילד. מטר וחצי משבילי אופניים ותשתית די סבירה. בכל פעם אני רואה לפחות 4-5 מטומטמים רוכבים נגד כיוון התנועה על רחוב חד סיטרי עם 3 נתיבים. וכמה מטומטם או לא אוהב את עצמך או מאמין במזל אתה צריך להיות כדי לרכב ברחוב כזה נגד כיוון התנועה, אני באמת לא יודע.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בחודשים האחרונים אני משתמש בקורקינט כתחבורה משלימה לרכב. כקילומטר לכל כיוון. חלק מהדרך אני עושה על הכביש. בגלל שלרכב על אספלט יותר נעים מאבנים משתלבות, בגלל שהמדרכה צרה ויש עליה הולכי רגל. אבל כיף זה לא. קורקינט, במוחד הקטנים שלוקחים ברכבת או בבגאז' זה לא אופניים. המהירות והטווח קטנים יותר. יבוא יום ויהיה שביל נפרד.

פורסם

השבוע יצא לי להיות באוסטין ולמרות שהיה יחסית דליל בגלל הכריסמס הדאון טאון מפוצץ בקורקינטים שיתופיים ממש כמו בפרק של סאות'פארק. אנשים נוסעים בעיקר על המדרכות (שוב פעם-היה דליל יחסית) אבל זה הרגיש הרבה יותר "בטוח" מהליכה שגרתית בתל אביב והסיבה העיקרית שאני רואה זה הצפיפות. צפוף על הכביש, צפוף על המדרכה ומכאן הדרך לסיר לחץ ,עצבים וראיית עולם הישרדותית קצרה מאוד

פורסם

האוכלוסיה תהיה האוכלוסיה תמיד. אבל כל עוד אין תשתית נורמליות ופתרון נכון וארוך טווח, המצב ישאר כך ואף יחמיר. בישראל כמו בישראל, אוהבים לייצר כותרות בעיתון, ומקשים עוד יותר על הרוכבים עם קנסות, חוקים לא הגיוניים ותשתיות לצאת ידיי חובה.

זה לגמרי נופל תחת Guns don't kill people... יש יופי של פוטנציאל בכל הכלים האלה, היישום חרא, ובגלל זה כולם בערך סובלים.

!AWDSOME

פורסם

אני בדעה שצריך רישוי, ביטוח ורשיון לכל כלי, וענישה עד מאסר בפועל למי שרוכב בלי אחד מהם.

אם אני אעיז ליסוע כחוק בכביש עם רכב ללא אחד מהם, בלי לסכן אף אחד, אני אעצר. אז למה הקורקינטים והאופניים פטורים מזה?

פורסם

הקורקינט זו הקניה הכי טובה שלי.

אני חוסך המון זמן וזיהום סביבתי ביחס לאוטו. שלא לדבר על חיסכון בכסף,

בזכותו מכרתי את הרכב השני וכל הכרוך בזה (פחת, ביטוחים, דלק, תקלות וכו'...).

תענוג :wink:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אין סתירה בין מה שכתבת לבין דעתו של פריג'י (שזו גם דעתי, חפשו בכל שרשור על הנושא שבו הגבתי בשנים האחרונות): אם תתבע בגין פגיעה במישהו אחר אתה עלול להיות מחוייב בסכומים גדולים. רישוי מסודר וחובת ביטוח כמו כל רכב מנועי צריכים להיות בתקנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...