Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מפספס את הנקודה, לקחת ״ערס״ כמקרה קצה נדיר כביכול בלי להבין שהבעיה היא גורפת. כדי שילד יפנים חוקים ותרבות הוא צריך לספוג אותם בכל סביבתו.

והסביבה כרגע מנחילה תרבות אחרת לגמרי, גם אנשים נורמטיבים חושבים שזה בסדר לחנות לרגע בחניה כפולה, לא לאותת, להדחף בפקק כי הם התבלבלו, להתעסק עם הטלפון בזמן נהיגה, להתנחל בנתיב השמאלי, וכו׳.

נכון לא כולם, אבל זו התרבות השלטת, ולכן ככה נראים הכבישים שלנו וככה נראות המדרכות שלנו.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עקרונית אפשר לקנות לילד כלי וללמד אותו חוקי תנועה ואיך רוכבים כמו בן אדם. אצל ערס מבוגר שירד מרכב ועבר לקורקינט כדי לחסוך בדלק, המצב כבר אבוד.

לאכוף אי אפשר ברוב המקרים, אתה לא יכול לשים פקח בכל צומת.

הדבר היחיד שעוד אפקטיבי חוץ מלשפר את התשתיות זה לנסות לחנך את הצעירים.

כמובן שאפשר להרביץ מכות לרוכבים ערסים ולשבור להם את הרגליים אבל אז הם ידרסו הולכי רגל עם כיסא גלגלים חשמלי.

נכון, אבל אי אפשר להילחם בכל העולם. לפחות זה מה שאני אומר על עצמי כאשר עוד הפעם איזה מפגר על אופניים כמעט דורס אותי על המדרכה. לכן אני נמנע מכניסה לתל אביב עד כמה שאני יכול, אבל עמוק בתוכי אני יודע שדריסה על המדרכה זה רק עניין של זמן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה מפספס את הנקודה, לקחת ״ערס״ כמקרה קצה נדיר כביכול בלי להבין שהבעיה היא גורפת. כדי שילד יפנים חוקים ותרבות הוא צריך לספוג אותם בכל סביבתו.

והסביבה כרגע מנחילה תרבות אחרת לגמרי, גם אנשים נורמטיבים חושבים שזה בסדר לחנות לרגע בחניה כפולה, לא לאותת, להדחף בפקק כי הם התבלבלו, להתעסק עם הטלפון בזמן נהיגה, להתנחל בנתיב השמאלי, וכו׳.

נכון לא כולם, אבל זו התרבות השלטת, ולכן ככה נראים הכבישים שלנו וככה נראות המדרכות שלנו.

זה לא נכון, לחינוך מהבית יש השפעה גדולה יותר ממה שלומדים מהסביבה. אנשים מחונכים מגיעים מבתים מחונכים, ערסים מגיעים מבתים של ערסים.

מה אתה מנסה להגיד בעצם, שאנחנו אבודים ואין סיכוי לשיפור המצב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• אחראי פורום
פורסם
זה לא נכון, לחינוך מהבית יש השפעה גדולה יותר ממה שלומדים מהסביבה. אנשים מחונכים מגיעים מבתים מחונכים, ערסים מגיעים מבתים של ערסים.

בערך כן, כי לחינוך מהבית יש השפעה מוגבלת.

ל"חינוך" מהסביבה יש אפקט חזק יותר, כזה שאנשים מאמצים בגלל השפעות חברתיות וכי ככה כולם ומי יגיד לי מה לעשות.

זה מתחיל כשאתה ילד קקה על הוברבורד, נמשך לאופניים חשמליים ונגמר עם רישיון לרכב.

כפי שנאמר קודם, הבריון אותו בריון.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כלומר שכל מי שנחשף לערסים במהלך חייו יגמור כאחד?

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

בוודאי שלא, אחרת היה כאוס.

גם בואו נשים דברים בפרופורציות. כשאחד חותך פקק, בערך 20-50 רכבים עמדו בשקט.

כשאחד צעק בתור בסופר, 7 עמדו בשקט.

לא כולם גרועים פה.

שלא ישתמע שאין לחינוך מהבית שום השפעה, אבל כשמתבגרים אז השליטה והחינוך העצמי תופסים יותר מקום.

ועדיין, הורים צריכים להיות יותר מעורבים בחיי הילדים שלהם, אין ספק.

הגישה של "אני מוותר לו כי אני לא רוצה להיות קשוח כמו אבא שלי" היא גרועה כי זה מביא למצב משוחרר מדי ללא מסגרות וללא חוקים.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

לא טענתי שלחינוך מהבית אין השפעה. הבעיה שלך היא שהעולם שלך דיכוטומי, ערסים או בית טוב. מה שאתה מפספס זה שבתרבות התחבורתית בארץ הנורמה היא ״להחליק״, וזה כולל גם את האנשים מהבית הטוב, אלה שיחזיקו לך את הדלת ויאמרו תודה, אבל לא יבינו מה הבעיה לעצור לרגע להוריד נוסע על מעבר חציה ״זה רק לרגע״. (וזה כולל במקרים מסויימים גם אותי ואת גולשי פורום זה, רק שכאן אולי יש בכל זאת יותר מודעות ונסיון לשנות את המצב).

אני גם לא אמרתי שאין סיכוי לשיפור, אבל כשלמדינה יש אינטרס לשנות את התנהלות הציבור כולו (או רובו), היא צריכה להשקיע משאבים בעצמה, היא לא יכולה לצפות שהשינוי יבוא מהעם. אם רוצים אנשים שיחסכו לפנסיה משקיעים בחינוך כלכלי וקמפיינים למודעות וחוקים וביטוח ממשלתי בסיסי, ואם רוצים שאנשים לא יקטפו פרחים מוגנים משיקים קמפיין ומכניסים את החומר למערכת החינוך, וכשרוצים שאנשים יתחילו למחזר משקיעים בתשתיות וקמפיינים ותמריצים.

אז נכון, בכל הדוגמאות שנתתי יש גם ליקויים של המערכת (זה דיון אחר), אבל שינוי התנהלות ציבורית הוא לא קל ולא קורה מעכשיו לעכשיו, ולא יכול להתחיל מהבית כי שם הוא כבר לקוי.

נכון, שכשאחד נדחף יש אחרים שעומדים בתור, וכשאחד חונה במקום אסור אחרים משלמים על חניון. אבל אצל כמעט כולם מתישהו, איפשהו תמצא מקרה שבוא הם הצדיקו לעצמם בריונות כזו או אחרת (זה רק לרגע, התבלבלתי, יש מספיק מקום לעבור, אז הוא חיכה רגע מה קרה, אחרת זה מסכן אותי....)

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל בכביש זה באמת דיכוטומי, יש אנשים נורמטיביים ויש בריונים.

מה אכפת לי שכשהוא לא על האופניים/רכב הוא מותק של בן אדם?

הנורמה היא לא להחליק, כי רוב האנשים לא יזרקו את הרכב באמצע הכביש כדי ללכת לכספומט "חצי דקה" ורוב אנשים לא יצעקו לך מהאופניים שתעוף להם מהמדרכה.

יש כמות מסויימת של ערסים כאלה והמטרה היא לא להגדיל אותה. איך אפשר לעשות את זה? ע"י חינוך. זה כל מה שאני אומר.

פורסם

אני מסכים לגבי חינוך, העניין הוא סוג החינוך.

כל התיאוריות כאן לגבי אבא שיחנך את הבן שלו יכולות לעבוד אולי מעבר לים, כאן כולם "חשובים וחכמים" מדי.

בארץ מבינים בעיקר חינוך בענישה, וכאן זאת תפקידה של המשטרה ומשרד הפנים. אולי יום אחד הם יתפנו לדברים החשובים אחרי שיסיימו לדפוק צרכני קנאביס.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ענישה אפקטיבית רק כשיש מי שיאכוף. בפועל אתה לא יכול לשים שוטר או פקח כל מטר בעיר.

• תוכן חדש...