Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוטרים, מה הם רוצים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נוסע אתמול על 444, שני נתיבים לכל כיוון עם מעקה בטון הפרדה.

אני בנתיב השמאלי מהשניים, לפניי ברלינגו שנוסע 70 כשהכביש לפניו ריק ובימין טור מכוניות ומשאיות. בשלב מסוים אוטובוס מהנתיב הימני מגביר ועוקף את הברלינגו ונכנס חזרה לימין. מהבהב למר ברלינגו עד שאני מתייאש וכשמגיעים לרמזור נכנס לימני ומשמאלי עוצר שוטר שמפטיר את השאלה הקבועה "אתה ממהר לאנשהו ?".

לא אדוני השוטר, לא ממהר, הבנאדם זוחל בשמאלי בלי לעקוף כבר 3 ק"מ אז אני מהבהב לו שיעבור לימין.

"הוא נוסע בסדר גמור, זה כביש של 90"

אבל הוא נוסע 70 ומעכב את התנועה ואוטובוס עקף אותו מימין, ראית את זה ?

"אתה תסע לאט, אל תסתכל על האחרים"

רמזור הופך ירוק, הוא נשאר תקוע אחרי הברלינגו ואני מתקדם בימני בקצב מהיר יותר.

לא מיוחד המקרה הזה, בטח קורה אחת לכמה שבועות/חודשים לכל אחד כאן, רק גורם לך לחשוב מהי המטרה שלשמה אנחנו מחזיקים משטרת תנועה (כן אנחנו האזרחים, אנחנו הבעלים של המשטרה).

1. איך מתוך 3 נהגים שהיו "מעורבים" במקרה מסוים השוטר מעיר דווקא לאחד שהיה בסדר ?

מה רוצים השוטרים ?

2. אני נמצא כשעתיים על כביש מהיר ורואה ביום טוב 2-3 מקרים של צפצוף מוחלט על החוק (צלילה לנתיבי השתלבות, חיתוכים של איי תנועה מקווקווים, 80 בשמאלי עם טלפון/איפור/לפטופ/ויברטור ביד), מה עושה המשטרה לא נכון אם בסוף מגיע השוטר להעיר לנהג שנוסע 70 בשמאלי ומהבהב לנהג שמעכב את התנועה ?

3. דו"חות מהירות על 125 בכביש מהיר לרכבים חדשים שנוסעים לבד בנתיב האמצעי בשבת בצהריים, חצי קילומטר אחרי שהמהירות שונתה באורח פלא מ-100 ל-90, זאת הדרך הכי טובה להפחית את הסיכון בכבישים ולהוריד את כמות ההרוגים והפצועים מתאונות ?

בזמן שבצומת הקרובה לביתך נכנסים לצומת ילד עם אופניים חשמליים על 60, בחור צעיר עם סלולר ביד ברכב ספורט, ואמא עם 2 תינוקות ויד מסובבת למושב האחורי ?

עריכה אחרונה על ידי deportista
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כולנו מבינים את המרמור שלך אבל תבין שאם אתה נוסע כמו משוגע מאחורי נהג ומהבהב לו עם האורות מאחורה ומסנוור אותו במשך 3 ק"מ, הוא נלחץ ומתקשר למשטרה. אחר כך אל תתפלא שעוצרים אותך.

פורסם
כולנו מבינים את המרמור שלך אבל תבין שאם אתה נוסע כמו משוגע מאחורי נהג ומהבהב לו עם האורות מאחורה ומסנוור אותו במשך 3 ק"מ, הוא נלחץ ומתקשר למשטרה. אחר כך אל תתפלא שעוצרים אותך.
שמע ידידי אני באמת השתדלתי לנסוע כמו משוגע על 70 בכביש של 90, לא הצליח לי כל כך. ואפילו ההבהובים היו די סטנדרטים וקצרים וברגע שהבנתי שאין עם מי לדבר - שחררתי.

בוא נשאיר בצד את האשמת הקורבן הישראלית הפבלובית (מישהו מתלונן על עוול - קודם כל עשרה מסבירים למה הוא לא בסדר ואז מתחילים להקשיב לו) וניגש מיד לשלב ההתייחסות העניינית.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

גם להיצמד לרכב של מישהו 30 ס"מ ולהבהב עם אורות גבוהים זה לנסוע כמו משוגע. אנשים מחייגים למשטרה על זה, מה לא מובן לך? לא כולם מבינים שהם נוסעים לאט. אז מה תרביץ להם? תשחרר חבוב

פורסם

זה הבולשיט הכי טוב שקראתי בפורום בזמן האחרון.

מאיפה אתה יודע מה הוא עשה... היית שם?

מישהו שנוסע מלפנייך בשמאלי ומעכב אותך, אתה שולח לו מתנה בדואר?

Opel Adam S 2017

פורסם

הנהג הזה שהוא מהבהב לו לתיאורך הוא העבריין בכך שהוא נוסע בניגוד לחוק בצד שמאל ולו צריכים להעיר אם כבר.

אני בהחלט לא מעודד אי שמירת מרחק מנהגים שבאים אחריו אבל הנהגים הללו שמצפצפים על החוק לפעמים לא משאירים ברירה..

אה דרך אגב אני חושב שאלו הרבה יותר מסוכנים לכביש מאשר אלו שנוהגים 125 קמ"ש למשל..

פורסם

זו מחלה של ישראלים להיתקע על הנתיב השמאלי ואתה צודק לגמרי. לדעתי צריך להעניש את הנהגים האלו במלוא החומרה.

פורסם

שוטרים הם בני אדם ולכל אחד מהם גישה שונה לאותו חוק ופרשנות שונה למה שקורה בשטח.

קרה לי מקרה עם שוטר (כנראה) אחר בעל גישה שונה לגמריי:

כביש 22 מצפון לדרום, טור של משאיות ורכבים שנוסעים לאט בנתיב הימני ואני ו-e class קופה בשמאלי, אני אחריו והוא נוסע לאט מאוד. לא מתייחס להיבהוב שלי.

הרכבים בימני מתקדמים טיפה יותר מהר מאיתנו ובגלל שהם צמודים וכיאה לישראלי (לא כלכך יאה) שהם רוצאים שאני מנסה לחזור לימין מאיצים כדי להדבק לרכב הבא מולם כדי שאני לא חס וחלילה יגנס לפניהם. אז אני תקוע.

לפתע מאותו נתיב ימני, הגיעה ניידת (לא תנועה) והנהג שלה ראה את המקרה, התקדם לעבר המרצדס וצפצף לו, המרצדס סוף כל סוף חזר לימין ואני השלמתי את העקיפה.

פורסם

כנראה השוטר לא שם לב וראה רק אותך מהבהב.

כנראה הבהבת קרוב לרמזור בזמן שיש אדום וכולם מאיטים?

אז אולי הוא ראה רק את זה.

פורסם
גם להיצמד לרכב של מישהו 30 ס"מ ולהבהב עם אורות גבוהים זה לנסוע כמו משוגע. אנשים מחייגים למשטרה על זה, מה לא מובן לך? לא כולם מבינים שהם נוסעים לאט. אז מה תרביץ להם? תשחרר חבוב

זה אחד הטובים ללא ספק... הבעייתיים הכי גדולים אלה אנשים כאלה בדיוק ללא שמץ של מודעות סביבתית שזה גרוע לא רק בהקשר של לתפוס נתיב אלא גם באופן כללי. נהג צריך לדעת מה קורה סביבו, ואם הוא לא יודע זה אפילו יותר גרוע מזה שהוא נוסע 70 בשמאלי.

באופן כללי אני אישית שונא שמהבהבים לי עם האורות (וכן, יש אנשים שמהבהבים גם אם אתה באמצע עקיפה בשמאלי אבל על 130 במקום על 180 כמו שהיו רוצים, אבל זה לא המקרה כאן) וגם אף פעם לא מהבהב לאחרים אז במצבים כאלו אני פשוט מחכה להזדמנות הראשונה ועוקף מימין. נכון שזה רע אבל כשאין ברירה אז אין ברירה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אכן הזוי אבל בדיוק ככה. כשהייתי עם הספארק ליסינג בקטע של ה 4 נתיבים אחרי המנהרה של בן שמן הייתי כמעט תמיד במצב של עקיפה ורוב הזמן היה הכי נוח בימני.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בבקשה ספר לי עוד על פרטי האירוע שאין לך שמת של מושג איך התנהל או מה קרה בו.

ביבי צריך עכשיו הרבה כסף לבחירות.

יאללה, אפשר לסגור את הפורום. כי התשובה הזאת נכונה לכל שרשור בערך.

טוויסט בעלילה! יוסי הוא נהג הברלינגו. אחרת אין לי מושג איך הוא יודע כל כך הרבה פרטים על האירוע.

מישהו שנוסע מלפנייך בשמאלי ומעכב אותך, אתה שולח לו מתנה בדואר?

אל תהיה מצחיק. אם הוא ישלח בדואר, המתנה לעולם לא תגיע.

ולשאלתו של פות"ש, התשובה ברורה - המילים הראשונות שכל גור שוטרים לומד להגיד זה "לאן אתה ממהר". חלקם אחר כך כמובן לומדים עוד מילים, אבל זה שנתקלת בו כנראה נמצא כמה שלבים מוקדם יותר בסולם ההתפתחות הוורבלית. השוטר שפגשת פשוט הלך לדרך עם ההתנגדות המועטה ביותר - יש כאן מישהו שמבין שמשהו בסיטואציה לא תקין, כבר יותר טוב מנהג הברלינגו שיתחיל לגלגל עיניים ולשאול "אבל מה עשייתייייי.....?".

לאחר מכן, הוא פנה לבנאדם היחיד שהיה חריג בהתנהגותו ביחס לכלל, ולא ביחס לחוק - הברלינגו פשוט נתקע בשמאלי כמו שכולם עושים, נהג האוטובוס פשוט עקף מימין כמו שכולם עושים, אתה עשית משהו חריג.

לבסוף, הוא אמר לך את המשפט שחקוק לו הכי חזק בזיכרון, ואתה לא ענית לו, אז מבחינתו אתה מסכים איתו = מכאן שאנו מסיקים שהבנת את גודל הטעות שלך, לא תחזור עליה, והוא השכין שלום במזה"ת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...