Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר על יונדאי גטס 1600 2006

לפני כחצי שנה בערך החלפתי תושבת מנוע(מקורית שקניתי מחו"ל מאתר שהמליצו לי עליו פה בפורום), לאחר ההחלפה הרעידות ברכב

נעלמו ובאמת הורגש שיפור משמעותי אך לחלופין גם היו דברים ספציפיים שהחלפת התושבת גרמה לפחות טוב- הכוונה היא שכאשר המזגן החל לפעול מורגשת רעידה קלה ל2 שניות מה שלא היה טרם החלפת התושבת. בנוסף, וזאת הבעיה היותר רצינית שהתגברה אט אט, הרכב רועד ממש אחרי ה100 קמ"ש בין אם בירידה או עליה. הרעד מורגש יותר כאשר אני לוחץ על דוושת הגז, ז"א שבירידות ללא לחיצה על דוושת הדלק יש רעידות אבל כמעט ולא מורגשות. יש לציין שזה מרגיש כמו רוטינה, הרכב רועד ממש רועד פחות וחוזר חלילה כאשר הלחיצה על דוושת הדלק נשארת ללא שינוי.

אני מודע לכך שאני צריך להחליף 2 צמיגים אחוריים אך אני בספק אם זה גורם הרעידות...

הלכתי לפנצ'ריה על מנת לבצע איזון גלגלים אך בעל העסק טען שלא מוכן לבצע איזון לגלגל שצריך להחליף. הרכב עבר טסט לפני שלושה חודשים.

אשמח לדעה מה גורם לרעידות, זה נורא ואיום בעליות של ירושלים.

תודה רבה.

פורסם

תבדוק אם במהירות שאתה מרגיש רעידות אתה מעביר לניוטרל והרעידות ממשיכות זה ככל הנראה צמיגים בלויים(אם אתה לא מרגיש רעידות בהגה כנראה אחוריים) במידה והרעידות יפסקו בניוטרל יתכן וציריה גורמת לרעידות

Sent from my LG-H840 using Tapatalk

פורסם

כשאצלי היו רעידות במהירות גבוהה (התחילו ב-90 קמ"ש) הן נעלמו לגמרי לאחר החלפת צמיגים.

אם אתה ממילא אומר שצריך להחליף אז אין כאן התלבטות בכלל. תחליף צמיגים ותראה מה הלאה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי חברים,

החלפתי צמיגים והתופעה עדיין קיימת.

מזכיר כי התופעה החלה לאחר החלפת תושבת המנוע (מקורית מאתר korpas). יכול להיות שלא הורכבה כראוי? זה מתרחש אחרי 100 קמש כשאני לוחץ לייצה על דוושת הגז ככל שלוחץ יותר חזק יש יותר רעידות

פורסם

הציריות לא תקינות, צריך להחליף אותן. אולי רק אחת מהן, לפעמים ניתן להרגיש חופש ואז מחליפים אחת ובודקים, אולי לא צריך את השניה.

זה בהנחה שיש רעידות רק בהאצה ובמצבים אחרים לא.

פורסם (נערך)

היי,

מה מחיר של בדיקה? זה כלול בהחלפה? יש מקום מומלץ בירושלים?

אתם בטוחים שהבעיה היא בציריות? לא בא לי לזרוק עוד כסף סתם...

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי gil levi
פורסם

לא בטוחים אבל רעידות שמופיעות רק תחת האצה זו תקלה אופיינית לציריות.

בבדיקה מנסים לנענע את הציריה מעלה/מטה ולהרגיש האם יש חופש.

300 ש"ח פלוס/מינוס זה מחיר לציריה אחת סינית חדשה או מקורית משופצת לא כולל עבודה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

הוחלפו התפוחים של הציריות ועדיין הרכב רועד. בנוסף, כאשר אני יוצא מהעיר נדלקת לי נורת הabs והhandbrake אחרי נסיעה של כמה דקות במהירות גבוה. בתוך העיר הנורה לא נדלקת. קשור להחלפת התפוחים?

חושב שכל עניין הרעידות קשור לתושבת מנוע תחתונה שאותה לא החלפתי, הרי הרעידות החלו אחרי החלפת תושבת עליונה וזה רק החמיר. יכול להיות?

פורסם

מניסיון שהיה לי עם יונדאי אלנטרה. הרעידות מהתושבות לא קשורות לרעידות במהירות גבוהה. התושבות הלא טובות יורגשו כאשר אתה בעמידה. לפחות אצלי זה היה ככה. 3 מוסכים ניסו לשים תושבות חדשות לא מקוריות ושום דבר לא פתר את זה. הרכב לא קיבל אותן. הזמנתי מחול מקוריות וההחלפה פתרה את הבעיה. לגבי הרעידות בנסיעה אתה אומר שגם ככה צריך להחליף צמיגים. אז הייתי מתחיל מזה ובודק כמו שקודמיי אמרו. ולפי דעתי יש גם בעיה בציריות אבל תתחיל דבר דבר. גם ביונדאי שלי היו רעידות ב60 קמש מפסיק לאחר מכן וחוזר ב110 קמש, אחרי שהחלפתי ציריות זה פתר לי את הבעיה. בנוסף אני לא יודע אם אתה עושה לבד או במוסך אבל אם כבר אתה מבצע החלפת ציריות במקומך הייתי מחליף גם מחזירי שמן גיר-ציריות. מאוד קל להחלפה כי גם ככה הציריות בחוץ וגם טיפול מונע לעתיד. עלות המחזירי שמן נמוכים יחסית. סביבות 40 למחזיר.

בהצלחה!

פורסם

לי בגטס היה משהו דומה, בטווח של 100-120 הרכב רועד, לא לפני ולא אחרי

צמיגים תקינים, בוצע כיוון ועדיין הבעיה הופיעה, נאמר שזו בעיה בתפוחים שבציריה (המליצו להחליף ציריה)

ברוך ה' מישהי דפקה לנו את הדלת ועוד קצת בחנייה ו"נאלצנו" להשבית את חובבת הדלק הקטנה.. אז לא יודע אם זה היה עוזר, אבל אולי יתן לך כיוון

פורסם
שלום לכולם,

הוחלפו התפוחים של הציריות ועדיין הרכב רועד. בנוסף, כאשר אני יוצא מהעיר נדלקת לי נורת הabs והhandbrake אחרי נסיעה של כמה דקות במהירות גבוה. בתוך העיר הנורה לא נדלקת. קשור להחלפת התפוחים?

חושב שכל עניין הרעידות קשור לתושבת מנוע תחתונה שאותה לא החלפתי, הרי הרעידות החלו אחרי החלפת תושבת עליונה וזה רק החמיר. יכול להיות?

מה זה התפוחים של הציריות?

פורסם

פעמונים... סורי.

בכל מקרה, הוחלפו הציריות באופן מלא היום.

היו עוד רעידות, מסתבר שאוטו דיפו לא יודעים לבצע איזון כנרדש. הוצאתי המון כסף סתם בגללם. הייתי צריך להחליף ציריות גם ככה אבל עדיין זה מקומם אותי!!!

• תוכן חדש...