Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחצי נגר 8".

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האמת שהצלחתי לשכוח :oops:

אפילו שהכנסתי את רוב הלינקים למועדפים :wink:

רוב תודות.

אני חייב לציין, שיצאתי משועשע מאד מהלינק האחרון- החנות המשפחתית.

יש להם ערכת אזמלים שנקראת "ערכת אאוצ'י". :roflmao:

מעניין אם זה מתייחס לחדות או למחיר? :lol:

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה יכול בתור התחלה לבנות תוך דקות ספורות

האנס,

שוב תודה על הכיוון של המוקסון.

עדיין בבנייה :shock: ("לבנות תוך דקות ספורות" MY EZ) :lol:

:wink:

אני נאלץ לבנות אותן בחלקים עם הדבקות ביניים של החלקים ליחידה הגדולה. 3 קרשים הם חלק, מורכב מ-5 חלקים, הרבה הדבקות והמתנה לייבוש של הדבק. היום הדבקה אחרונה!!! :-D

וכמובן, שהצלחתי לפשל ולא הצלחתי להדביק את הקרשים כך שהם יישבו שטוח על השולחן (הוא כן שטוח). לא מבין איך.

אז היום יצא לי בפעם הראשונה להשתמש במקצוע בצורה נכונה וטובה. ולקבל תוצאות ממנו.

כלי שאני בקושי משתמש בו, אבל פשוט כיף לעבוד איתו כשהוא מכוונן נכון.

וכן, זה זיבלון סיני שרכשתי לפני שנים רבות, וכן, מקווה להתארגן בקרוב על סטנלי #4 ועל בלוק של סטנלי.

מה שכן, הוזמנו האזמלי גילוף, תודה על העזרה. אעדכן כשאקבל אותם ואשתמש בהם בפעם הראשונה.

אגב, שאלה-

איך האזמלים של אירווין? הם די מצאו חן בעיניי, רק שהם בנויים יותר לעבודות כלליות ולא לעבודות עץ עדינות, ואני צריך "השלמה" של אזמל בקוטר 8 ממ שאין לי בערכה שלי. קופץ מ-6 ל-10 (או 12 אפילו יכול להיות).

פורסם

יש שני סוגים של אזמלים מתוצרת אירווין הנפוצים בארץ, אחד עם ידית מעץ צבוע והשני עם ידית גומי וכיפת ברזל.

הדגם עם כיפת הברזל מעולה, פלדה בדיוק בקושי הנכון, לכיוון הקשה, מחזיקה מעמד היטב. במחיר של 50-75₪ לאיזמל שיחזיק לכל החיים - אין צורך לחפש משהו אקזוטי יותר.

למרות המראה המאיים של כיפת הברזל, הם משמשים גם לעבודות נגרות עדינות ביותר.

לגבי קנייה עתידית של סטנלי - הישמר מסטנלי מודרני, זה לא זה. אל תיגע. או משומש מ-1950 ומטה או אחת הרפליקות המודרניות של יצרנים חדשים עם אינטגריטי. לשרשור נפרד.

לגבי ה-15 דקות - יש לי איזו ארונית שאמורים לבנות תוך שני סופי שבוע, נחש מה מצב הבנייה כעבור 4 שנים :-/

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי ה-15 דקות - יש לי איזו ארונית שאמורים לבנות תוך שני סופי שבוע, נחש מה מצב הבנייה כעבור 4 שנים :-/

:lol:

"כשגבר אומר שהוא יעשה משהו, הוא יעשה אותו- אין שום צורך להזכיר לו את זה כל חצי שנה!!!"

:lol:

זה "בסדר", גם לי יש כמה פרוייקטים שהתחלתי לפני שנה, שנתיים ויותר שעדיין ממתינים בתור לקצת מוזה :lol:

על הדגם עם הכיפה דיברתי למעשה. תודה על הטיפ, זה מה שאקנה.

ואני חושב שסטנלי מודרני עדיין עדיף על הסיני שיש לי :shock::roll:

בוא ונודה בעובדות, אני לא נגר קלאסי. גם לא בדיוק נגר מודרני. זה אומר, שאני לא אחפש כלים קלאסיים בנרות ואחרוש את העולם בשביל למצוא מקצוע ווינטג' או משור מערבי ברמת HEIRLOOM. זה לא לרמה שלי של השימוש, ותדירות השימוש. אני DIY'ER יותר מנגר.

עובדה שאני בקושי משתמש בכלי הזה... אבל כשצריך, צריך. בעזרתו סיימתי היום בשעה טובה את המוקסון! :-D

נעזרתי בהם בשביל לנסר חתיכה מהבסיס לצורה הנכונה. זה היה השימוש הראשון בהם, כדי לבנות אותם- סוג של META :lol:

לא רע בכלל. כח אחיזה מעולה, די והותר לצרכיי.

בסוף לא השתמשתי בפרפרים, אלא בשיקוע אום לתוך ידית עץ עגולה. קל להחליף כשמתבלה, ואם אצטרך להחליף אשקול באמת פרפרים וזהו (לא מתבלים...).

פורסם

מזל טוב ובהצלחה מטעם עמותת הבעלים הבינלאומית.

בנוגע למקצועות בלבד - אין הבדל בין סיני זול לסטנלי מודרני, אל תיגע. יש סינים יקרים מעולים (נמכרים תחת השם לובאן בארץ) ויש אופציות אחרות. בינתיים, כל עוד המקצועה שלך עובדת וכל עוד לא שכחת איך משחיזים, עזוב שדרוגים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עובד(ת? מקצוע או מקצועה?), אבל מרגיש סוג של "נאחס" ביד. מרגישים שזה זבל סיני. לא סבבה.

פורסם

מהיכרות עם המוכר, יש לו רק מוצרים טובים, לא משנה מה ארץ המוצא.

פעם הבאה שאתה באיזור הקריות, אתה מוזמן לבירה וסיור אישי בסדנה :-D

תודה על ההמלצה, קיבלתי את הסט היום, ומנגיעה ראשונה בו- נראה בסדר ומרגיש סבבה לגמרי, ולא כמו זבל סיני שלא עבר טיפול טרמי. שבבים ראשונים כבר עפו, לא יכלתי להתאפק :lol:

תודה רבה!

פורסם

יש סינים יקרים מעולים (נמכרים תחת השם לובאן בארץ) ויש אופציות אחרות.

אבדוק את הלובאן, ושאלה- מה רמת האיכות של אירווין במקצועות?

פורסם

מקצועות של אירווין? איכות הלהב בסדר גמור, מבחינה ארגונומית הם לא טובים (לא הכי גרועים, פשוט לא טובים).

בכלים האלה, ארגונומיה שוות ערך בחשיבותה לאיכות הלהב, אי אפשר לעבוד לאורך זמן עם כלי שמכאיב לך באצבעות.

אני בכוונה לא מכריע חד-משמעית נגד, ייתכן שהבדל המחיר גדול מדי יחסית למשהו נורמלי עם ידית עץ מעוצבת ״נכון״.

פורסם

לי יש שתי מקצועות של סטנלי "חדש" אך מסדרה טובה יותר הנקראת SWEETHEART והיא יחסית דומה יותר למה שהיה פעם סטנלי.

מקצוע אחד הוא מס' 4, השני BLOCKPLANE. עבדתי גם עם לובאן לפני כן (בקורס נגרות) ואני מעדיף את הסטנלי משום שלי הן נוחות וארגונומיות יותר (למרות שלובאן לא נופלות באיכותן וגם הן, חיקוי של סטנלי ישן).

הסטנלי שלי נקנה באמזון ארה"ב ונשלח לכתובת מקומית כשאשתי אספה והביאה אותן עמה לארץ כך שגם מבחינת המחיר, היה כדאי לי.

אשר לאיכות הביצוע, לובאן או סטנלי או אירווין, מקצוע או מפסלת, הכנת הלהב והשחזתה הן המפתח לשימוש קל ותוצאות טובות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
מקצועות של אירווין? איכות הלהב בסדר גמור, מבחינה ארגונומית הם לא טובים (לא הכי גרועים, פשוט לא טובים).

בכלים האלה, ארגונומיה שוות ערך בחשיבותה לאיכות הלהב, אי אפשר לעבוד לאורך זמן עם כלי שמכאיב לך באצבעות.

ספר את זה לסיני שלי, שמצאתי את עצמי מגיש את צידו הימני למלטשת שלי כדי להוריד לו בליטה שמכאיבה לי ביד בעת השימוש.

אני מבין מה אתה מתכוון בדיוק. תודה.

לי יש שתי מקצועות של סטנלי "חדש" אך מסדרה טובה יותר הנקראת SWEETHEART והיא יחסית דומה יותר למה שהיה פעם סטנלי.

אלו יקרים משהו אש, מעל 140$ לחתיכה- לא בדיוק עבור "מעמד הפועלים".

אשר לאיכות הביצוע, לובאן או סטנלי או אירווין, מקצוע או מפסלת, הכנת הלהב והשחזתה הן המפתח לשימוש קל ותוצאות טובות.

בנקודה הזו אני דווקא חזק, אין בעייה :lol:

שאלה נוספת ברשותכם, והפעם דווקא על חומ"ג- מאיפה באיזור הצפון ניתן לרכוש "קאנט" הנצמד בגיהוץ? תודה.

פורסם

אכן, הסוויטהרט בקטגוריה הגבוהה. תשמע, אין פה קסמים, המקצועות הן כלי עבודה יקרים עד יקרים מאוד ובכלל תחביב הנגרות הידנית יקר.

פורסם

לא בהכרח. יש לא מעט כלים טובים במחירים שפויים יחסית (מסורים יפניים מיפן :lol: במחיר עממי והגיוני למשל).

אבל יש כלים שבהם או שהמחיר ברצפה ואתה מקבל זבל, או שהמחיר בשמיים ואתה מקבל משהו סביר או איכות גבוהה, בדיוק כמו שנרשם בשירשור הזה. מקצועות זה אחד מהכלים האלו נראה לי :lol:

הכי מרגיז, זה שאני לא מנסה להיכנס לנגרות ידנית- אני מנסה להשתמש בכלים שיש לי במקום להיגרר לרכישת כלים שאין לי מקום עבורם בסדנה (מקצועת עובי- thickness planer למשל). כלי שישדרג לי את החיים בצורה משמעותית (סוף סוף עצים ישרים! חלום!), אבל לך תדחוף אותו לסדנה שגם כך עמוסה מעל האוזניים.

פורסם

שים לב שדייקתי בניסוח והגבלתי את ההכללה השאת למקצועות.

מסורים זולים בסגנון יפני, עם שיניים מוקשחות ולא ניתנות להשחזה, יש בשפע ובמחיר טוב ובאיכות משביעת רצון.

יש כאלה שטוענים שמקצועת עובי חשמלית זה הדבר הראשון שצריך להיכנס לסדנה, גם כשאת שמבוססת על כלים ידניים. אני עוד לא שם אבל זה לגמרי עושה שכל.

פורסם

נאמר מהזיכרון, חשבתי שזה היה בהקשר לאזמלי גילוף :lol:

מילא אם המשור שולחן שלי היה יודע להתמודד עם ניסור של עובי החומר, זה היה מצב טוב ולא הייתי צריך כל כך את המקצועת עובי. מילא, אם היה לי משור סרט, אותו סיפור. אבל אין... :cry:

ואין מקום להכניס את הכלים האלו למיני סדנה שלי.

המקסימום שאני אוכל עוד לדחוס זה מחרטה קטנה (שאני בונה בהמשכים ממקדחה ישנה, סיפור ארוך).

• תוכן חדש...